Inlägg

Inlägg som Unnotized har skrivit i forumet
Av Unnotized

Hej!

Har själv tittat runt lite och det känns som att Asus MG279Q AHVA 27" är prisvärd. Såg häromdagen att någon snackade om 4999kr med någon CDON kod.

Det som är viktigt är väl också om det räcker med TN eller IPS. G-sync eller Freesync? (Ovan nämnda är Freesync). Vilket grafikkort man har osv.

Men tycker jag har kollat runt lite och det känns som att Asus MG279Q AHVA 27" verkar väldigt prisvärd för att vara 144HZ samt IPS.

Jag väntar dock till vintern själv för att se om några nya roliga skärmar släpps alternativ mellandagarna då jag har vanlig IPS skärm för tillfället.

Knaske någon annan kan ge dig något mer?

Av Unnotized
Skrivet av anon99339:

Det är bättre om du laddar ner iso-filerna för Windows (Microsoft har lagt upp dem) och använder Windows USB Tool för att göra USB-minnet bootbart.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Tack för snabbt svar.

Admin kan stänga detta.

Fick söka runt lite och det räckte inte med unattended filerna. Hittade till slut något som hette Asus EZ installer som gör om en windows installation till USB med ASUS 100 serien-drivrutiner inbeddad. Om någon stöter på samma problem och söker på det via forum kan de finna länken här:
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=1&s=50&m...

OBS: Endast för dem som inte har en DVD läsare tillgänglig.

Nyckelord: Asus, Z170-A, Asus EZ installer

Av Unnotized

[LÖST] Asus Z170-A unattend?

Hej!

Insåg precis att efter ha byggt ihop min dator med den nya asus Z170-A moderkortet så ser jag att om man skall installera windows så behöver man kopiera mappen "unattend" samt filen Unattend.XML som ligger på DVD skivan till USB för att installera windows!

Problemet är att jag inte har tillgång till en DVD läsare nu och tänkte fråga om någon snäll skäl som har samma mobo kan lägga upp dessa mapparna någonstans för mig att tatnka hem?

Tack på förhand!

Edit: Jag har letat på nätet men verkar inte vara någon som lagt upp den

Av Unnotized
Skrivet av MacAllan:

Vågar inte garantera något men jag har svårt för att tro att luftflödet inte skulle räcka i H440, jag har själv ett H2 och har inga problem med flödet vad jag kan märka.
Ljudet i H2 är inga problem, hör ingen av fläktarna eller HDD när den är igång.
Ser tomt ut?
Spelar väl knappast någon roll, är ju bara bra för luftflödet att det inte är trångt i chassit.

Hej MacAllan!

Tack för svar, tittade lite närmare på det och visst, inget av chassin är direkt fula men jag tror faktiskt att även om jag gillar den vita så faller jag nog på Design S för dammfilterna och eventuellt i framtiden kunna ha vattenkylning som uppgradering. Eftersom jag ändå tar en K-processor så finns det ju möjlighet till att klocka den, därmed kanske "tom-rummet" kan vara bra för vattenkylning eller helt enkelt ha bättre luftflöde för värmen.

Tack! Tror jag lägger en beställning i slutet av dagen.

Blev lite sådär nu efter SC artikel om "broadwell". Verkar vara ett lite billigare alternativ men eftersom jag köper helt nytt system antar jag det kvittar. Samt jag får den nya plattformen även om broadwell prestera marginellt bättre i vissa avseende och har 2 cores mer

Av Unnotized

Tänkte bumpa tråden istället för att skapa en ny.

Chassi!

Tittade lite på chassi och såg att där fanns följande chassi:

Fractal Design Define S (Den som jag valt i första post)
NZXT H440W

Tycker den vit-svarta profilen på NZXT är ursnyggt men jag ser att många klagar över luftflödet i den.

Är den verkligen så dålig?

Eftersom jag kommer köra 2 hdd och 1 GPU ( GTX 980 ti) kommer det väl inte kräva för mycket luftflöde ur chassit?

Är det även tyst från chassit så som Define S? Tänkte att någon nämnde ovan att Define S kan se väldigt tomt ut om man inte kör SLI eller annat som får det att ser mer ut i datorn nämligen.

Tack på förhand

Av Unnotized

@SaltyLiquorice: Hej igen! ja, tyvärr är ju just det här med ljud ganska individuellt. Något som låter bra för någon annan, låter kanske inte lika bra för mig. Läste mycket positiv och negativ kritik om de nämnda lurarna ovan. Men de tog ut varandra lite eftersom vissa tyckte basen inte fanns, vissa tyckte det var lagom och andra perfekta.

Tyckte därmed att du skulle prova dem

Färgen! haha glömde nämna den. Färgen passar inte allas smaker heller tyvärr! men jag tyckte de var helt ok och eftersom jag endast sitter hemma med dem så gör det inte så mycket. Lycka till!

Av Unnotized

@MacAllan:

Tack för svaret!

Tror jag faktiskt bestämt mig för setupen ovan. Kör i5, 8gb ram samt 980Ti. Vill kunna använda datorn ett bra tag innan jag behöver köra nästa uppgradering och låter mest rimligt då att köra på det kraftfullare GPU som finns.

Många har nämnt det där med minnesproblem i 970, visste dock inte att det var så illa som 0.5

Av Unnotized

Tjena!

Var i samma sits som dig för några veckor seda. Kom från lite billigare headphones som man lyssnar på musik med.

Kollade runt överallt för hörlurar under 2000kr segmentet men återkom alltid tillbaka till följande:

Sennheiser HD598
AKG K/Q7xx -modellerna
Audio Technica ATH M50x

Jag tror att allt handlar lite om smak och vad du mer skall ha det till. Är du ingen baskrävande människa (basshead) så skulle dessa passa.

Skulle du ha möjligheten så skulle jag säga att du bör prova ut hörlurarna.
Själv hade jag inte den möjligheten utan endast köpa hem, prova för att sedan återlämna om jag ville (Netonnet erbjöd detta).

Jag har för övrigt ett par on-ear lurar (Jabra Revo) som har lite mer bas i sig men sitter uselt.
Valde till slut Sennheiser HD598 som första val utan att prova dem andra. Måste säga att de är så sjukt sköna och lätta på huvudet. har hittils endast suttit i 4h sessioner och stundvis glömt bort att jag har lurarna på mig.
OBS: tänk på att dessa lurar är öppna vilket innebär att folk omkring dig hör vad du lyssnar på ganska bra. Men nackdelen för med sig fördel, ljudet är extremt cleant och för mig är basen lagom då dessa lurar ger en ruskigt bra soundstage.

Har för mig att folk rekommendera ATH-M50x om man skall ha mer stängda lurar, de är även några hundralappar billigare än HD598.

Tror att oavsett vilken av dem du tar så blir du iaf inte missnöjd med ljudet.

Det kanske inte hjälpte så mycket men som sagt, har du möjlighet till att prova dem i någon butik så gör gärna det! Önskar jag hade möjligheten men jag är ändå grymt nöjd med mina

Av Unnotized
Skrivet av henkiii:

@Unnotized Det brukar vara antalet interna och externa anslutningsportar och olika "bra" kretsar för ljud/nätverk/Blåtand/wifi.
Ju dyrare destå fler portar och bättre kretsar. Ibland har de billigaste ej stöd för Crossfire.
Det finns en ganska bra jämförs funktion på Inet där du själv kan se vad som skiljer mellan dessa modeller.
Här är jämförelse mellan "Deluxe","K","A" och "P".
http://www.inet.se/jamfor?compare=1902867&compare=1902872&com...
Asus har säkert någon finurlig standard bakom suffixen som går att hitta på deras hemsida.

Tack Henkiii

Snabba och enkla svar.

Jag tittar runt lite på moderkort innan jag lägger beställningen.

Funderar fortfarande lite mellan 970 och 980TI då jag endast har 1080 skärmar får jag inte ut "full kräm" av kortet. Ligger formodligen ingen ny skärm som inköp det närmaste året dock heller pga omständigheterna. Tekniknörden i mig skriker att ha det bästa samtidigt som den andra säger att jag inte får ut kraften i det och bör uppgradera vid senare tillfälle när jag får bättre skärm. Svåra beslut det här med teknik hehe

Av Unnotized
Skrivet av henkiii:

Storleken mATX är mindre än vanliga ATX, det gäller både moderkortet och chassin.
Jag tänker att när både Nätverk, Ljud med mera finns direkt på moderkortet är det sällan det finns behov av mer än 1 insticksplats för grafikkort.
Egentligen skulle nog en mITX räcka för många, men dessa lådor kan vara lite trånga och kluriga att bygga i så då känns en mATX som ett lagom mellansteg.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/VIA_Mini-ITX_Form_Factor_Comparison.jpg

Tack för förklaringen! Mycket bra förklaring!

Letade lite M-ATX burkar men fastnade inte för någon direkt. Gillar faktiskt designen på Fractile Design S. Att den är lite större gör inget för mig då det finns plats att sätta burken under bordet

Tror jag slänge iväg en beställning i slutet av veckan på den senaste setup från inet. Verkar som ett stabilt bygge.

Fråga:
Moderkort, jag ser att där finns moderkort från asus som slutar på K, Z, A osv, vad är det för skillnad på dem? De ser ganska identiska ut när man jämför dem?

Av Unnotized
Skrivet av henkiii:

Referens 970 -> EVGA 980Ti är en ökning på 63% i BF4. Det är ett ganska stort hopp.
http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/9979?key=5b5d7d4941dce436c880892487d823c9

Jag tycker inte att det är värt att kliva ner i processor till 4970K om du ändå ska köpa nytt. I alla fall inte med din budget.

Däremot hade jag spanat på storleken mATX istället för vanliga ATX.
Min Tower-låda tar förbaskat mycket plats och det ekar tomt innuti den.

Tack för snabbt svar igen! Förvånar mig verkligen ibland hur snabbt det kan gå här!

Det var faktiskt ett väldigt stort hopp med över 60%.. kan vara väl värt att spendera dem pengarna för att framtidssäkra datorn inför kommande titlar.

ANgående processor så tror jag faktiskt jag håller med dig där. Tänkte först så också att det var lika bra att köra skylake nu när man ändå köper nytt från scratch.

mATX och ATX, vad är det för skillnad på dem? Är det fler kort-platser i mATX, snabbare eller kanske till och med bättre kylning i något avseende? Eller är det bara att kortet i sig är fördelat på större yta?
Eftersom jag kör en Fractal Design S så antar jag att lådan är ganska "lagom" stort?

Tack på förhand

Av Unnotized

Hej Igen,

Jag tittade vidare på ett alternativ som ligger precis på gränsen av budget.
Frågan är nu, kommer denna setup hålla i ett antal år för mig? (snackar om mellan 3-5 år minst)

Bytte dock ner mig från i7 till i5.
Nätagget gick från 550W till 750W då priset var detsamma på dem (kampanj av något slag) - stod nämligen att 980TI rek. att ha 600W nätdel.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8302634/2015-08-13

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8302634/2015-08-13

Nu är frågan, skillnaden på ca 2500kr, är det värt pengarna och kommer jag att känna av skillnaden som jag skulle tagit ett 970 istället för en 980TI?

Tack på förhand!

Edit:
Skulle det vara mer värt att köra den gamla 4790K processorn eller det kanske inte är lönt när man ändå köper helt nytt?

Av Unnotized

Tack för svaren!

Skrivet av MacAllan:

Spontant tycker jag det ser bra ut.
Det enda du skall fundera över är om du skall ha ett 980/980 Ti kort istället, du kan då spara lite genom att ta en i5 istället.

EVGA som du valt är ett bra märke på grafikkortet.

Hur stor skillnad är det på 980/980 TI jämfört med 970?
Tänkte mig där är lite skillnad i pris för 980TI och 970. Såklart förstår jag att det är mer framtidssäkert med 980TI.

Tänkte mig om man kör spel som BF4, Titanfall, GTA5 så antar jag att 980TI klarar allt på max(?) men vad klarar 970?

Tänkte samma fråga som ovan, såg nämligen någon statistik över att det inte skillde många FPS i spel om man jämför 980 mot 970. Dock så skilde det rätt mycket i 980 TI gentemot alla andra. Så frågan är hur mycket en 970 klarar sig.

Jag har inte tänkt köra SLI. Endast möjlighet till att klocka processorn men jag antar det går med den jag valt i varukorgen då det är en K-modell

Tack på förhand

Av Unnotized

Söker råd inför datorbygge (10-15k budget)

Hej Sweclockers!

Bakgrund
Jag har länge "lurkat" runt forumen och läst på olika trådar. Nu är det äntligen dags för mig själv att införskaffa en stationär dator snart. Har själv kört på laptop nu i 4 år pga studier och flytt.

Det var längesen jag byggde en dator men känner mig ändå någorlunda kunnig då jag pillar i bärbara datorer.
Jag behöver dock er hjälp när det kommer till hårdvarufronten då jag inte är helt uppdaterad där.

Datorn kommer användas till
dagliga saker som word, arbeten osv. Men även till spel som CS:GO, DOTA2, BF4 eventuellt GTA5 då jag inte haft en dator som klarat det vore det kul att kunna köra det.
Jag kommer ej att köra 4K då jag endast har 1080 IPS skärmar. Jag har funderingar att eventuellt skaffa en 144hz skärm vid senare tillfälle under året.

Jag har följande själv:
- Orginal windows 7 64-bit prof.
- Samsung EVO 850 SSD 250GB HDD
- 3 stycken 2.5" Western digital HDD (tänkte mig att jag egentligen kanske bara behöver 1TB då jag har ett NAS vid sidan om på 6TB)

Bygget

Budget: Jag är flexibel mellan 10k-15k med min budget då det är mycket jag sparar in på ovan.

Detta är vad jag hittat på Inet, några förslag på byten eller ser det bra ut?
Måste tillägga att jag själv är lite osäker på själva grafikkortet (vilket bör man välja? MSI, ASUS, Gigabyte?)
Bör jag köra på en i5 processor istället? Jag kommer förmodligen inte köra något jättetungt, möjligtvis någon VM för test men inget jag jobbar dagligen med.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8299143/2015-08-12

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8299143/2015-08-12

Tacksam för all tips jag kan få