Inlägg

Inlägg som turbonallen har skrivit i forumet
Av turbonallen

Hur gick det? Fick du igång systemet?

Av turbonallen

Jag tog bort båda två som fanns där utan resultat:

http://images.deg.se/dma.png

Jag får väl formattera om skiten då, jag har ändå sluppit att skicka in någon komponent pga att den var trasig vilket jag trodde att jag skulle få göra när jag startade tråden, så det har ju sparat mig lite tid åtminstånde

Och jo, både den gamla dvd-spelarn och den gamla hårddisken sitter på samma IDE, visst, lite prestandaförlust mot om de hade en dedikerad ATA-kabel kanske, men om ca 2 veckor kommer nästa lön som sagt, och då åker allt ut ändå, så blir det 1x160GB Raptor + 2x320GB Seagate 7200.10 samt en Samsung SATA-brännare, så då slipper jag PATA-kablarna ändå. Fan ta diskarna om de jobbar sig med PIO då

Edit: Har nu formatterat om datorn och fortfarande PIO! Riktigt jävla jobbigt

Forts:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=688...

Av turbonallen

Inställningarna i BIOS verkar stämma, både på dvd-spelarn och hårddisken, de är inställda på UltraDMA5 på båda, vilket jag tror är ATA100 och det verkar vettigt.

I Windows har jag nu testat allt möjligt, gått in i felsäkert, tagit bort det mesta som har med hårddiskarna att göra i enhetshanteraren, så som "Primary IDE Channel", "Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF", plockat bort min hårddisk under "Disk drives", men efter reboot installeras det jag tar bort, och bårde hårddisk och DVD-Spelare körs i PIO-Mode. Irreterande som fan! Kunde inte systemet hållt sig i två veckor till, till efter jag köpt mina SATA-Diskar? Gahhh

Minnena verkar för övrigt vara stabila när jag körde memtest
med memtest förresten, är det detta program ni syftar på?
http://hcidesign.com/memtest/

hade programmet igång ett par timmar utan errors.

Ang. klock så hade jag klockat upp min E6600 till blygsamma 3.0 GHz och det har varit stabilt i stort sett sen jag fick hem hela datorn för 2 veckor sedan.

Av turbonallen

Skall köra memtest!
stock speed är PC6400 med 4-4-4-10 timings, så jag kör på det i testet.

Ser dock att min hårddisk körs i PIO-Mode, vilket är helfel, den vill inte gå över till DMA

http://images.deg.se/piomode.png

Av turbonallen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Amstaff
Mina förra Corsair la av helt, kunde inte boota, ingen bild, ingenting, tog ut ena minnet och burken botade efter en clear cmos, nya burken kom för 2v sedan, plockade ihop allt och ingen boot, plockade ut ena minnet och fick bild, har alltså haft 2st uppsättningar med minnen på 2 datorer där ingen av dom sagt ifrån eller visat tendenser utan bara lagt av.

Tack för hjälpen, clearade CMOS, och visst fan bootade burkhelvetet efter det. Så nu är jag väldigt fundersam på vad det var som orsakade att datorn inte villa boota upp igår.

Förresten, nu när CMOS är rensat så har jag fått oerhört dålig prestanda på min gamla PATA-Disk (som jag kör än så länge då jag inte hade råd med nya SATA-Diskar förra månaden). Vad kan detta bero på? Vad är det jag ska pilla på i BIOS för att få upp prestandan? (som var alldeles fin innan jag rensade BIOS)

Muspekaren hackar också numera, en MX500 på USB-Porten, det skall den inte göra, men jag misstänker att det kan ha att göra med den långsamma hårddisken

Av turbonallen

Du får med drivisar även med bulk, men du vill nog dra de från nätet ändå, de är säkert nyare därifrån
har själv X-Fi bulk och det låter finfint, speciellt i Battlefield 2!

Av turbonallen

Har pillat lite med burken men ej inget resultat.
Det känns inte som om det är minnena eftersom att jag då borde ha upplevt datorn som ostabil innan. Tycker det är jäkligt skumt dock att maskinen dog just vid en reboot.

Tack för alla tips än så länge iaf, fortsätter att pilla lite

Av turbonallen

Om du använder fläkten du fick med till processorn så sitter det redan kylpasta på den. Men testa att ta loss fläkten från moderkortet och sätt på den igen, och tryck in motsatta hörn av fläkten samtidigt

Av turbonallen

Jag skulle tro det. Processorn stänger ju av sig själv om den blir för varm

Av turbonallen

Re: Ny dator stänger av sig självt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gargon_a
alla fläktar är igång så överhettning bör vara uteslutet.

Hur varm blir processorn då?
Det skall nog stå där inne i bios, visa gärna andra temperaturvärden som du hittar där

Av turbonallen

Min dator dog, grafikkortet? Sapphire X1900XT

Tjenare!

Bootade om datorn förut idag, bara det att burkhelvetet aldrig bootade upp igen. Jag valde att ifrån Windows starta om datorn, datorn stängde av sig själv, och sedan startade den upp igen, fläktar och hårddiskar satte igång och snurra, men jag får ej fram någon bild på skärmen längre.

Vad kan ha hänt?

Resten av datorn är (om det nu skulle hjälpa)

Antec P180 SPCR
Cooltek CT600
Asus P5W Deluxe
Core 2 Duo E6600
2x1024 MB Team Extreem 800 MHz 4-4-4-10

och ett Sapphire X1900XT på 256 MB som jag misstänker är boven (eftersom att fläktar och hårddiskar sätter igång)

Datorn har fungerat fint i ungefär en vecka.
Jag har ingen polare som kör PCI Express än så länge, så jag har ej möjlighet att testa kortet hos någon annan. Vill bara vara säker på att det är kortet innan jag returnerar kortet

Av turbonallen

Tror jag hade 1.84 som default förut också, nu kör jag 1.985, och upplever kortet som stabilare (datorn krashar inte längre)

Hur högt vågar man höja volten på core och minne?

Av turbonallen

Nec 20WGX2 gör sig inte bra på bild, men den gör sig oerhört bra i verkligheten, det är en riktig skönhet när man ser den IRL

På bild har den en tendens att se väldigt plastig ut, något man defenitivt inte uppfattar den som när man har den framför sig.

Av turbonallen

Nordblom: Är det inte 1.425 V? och 1.125 i 2D
Är osäker, men jag tror det är default

Av turbonallen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Foetus
hur högt kör ni med original kylningen?

Kör i 685 / 828 just nu, går jag upp i 690 på coren så fryser datorn. Minnet skall jag nog kunna få upp lite till. originalkylningen på detta kort är allt annat än tyst!

Av turbonallen

Själv har jag 20WGX2 och kan inte vara mer nöjd! Helskön skärm!

edit: slänger in en jämförande bild i denna tråd också, min gamla 19" CRT NEC med diamondtron-bildrör vs. 20WGX2:

http://images.deg.se/ny_nec4.jpg

Av turbonallen

Jag är jäkligt nöjd med detta kort. Visste inte om riva tuner förrän jag läste om det här i tråden nu, så jag har använt ATI Tool för att klocka kortet.

När jag klockar upp kortet så får jag aldrig några artifakter, utan det som händer är att antingen så funkar det, eller så fryser sig hela datorn och så får man sträcka sig efter reset-knappen, vad skulle detta kunna bero på? ATI Tool? För lite ström till grafikortet? Något annat?

Ett annat problem jag har nu förresten, är att alla spel som bygger på doom3-motorn går ryckigt, med ganska mycket tearing. (Trots vertical sync påslaget) - vad kan detta bero på? det fungerade fint för ett par dagar sen

edit: Nu flyter alla spel som bygger på doom3-motorn igen, de flyter som en dröm med allt på max i 1680x1050, underbart! Om jag bara kunde klura ut vad det var som krånglade

Av turbonallen

okej, skall lira lite med Beta 14 och se om det fungerar bättre

hittade ett annat inlägg i en annan tråd:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonbass
För att du ska kunna använda ATI Tool för att överklocka så behöver du låsa ATI Overdrive, är det så att du inte använt Overdrive funktionen i CCC så ska den vara låst.
Är det så att du använt den och du inte kan låsa den igen så är det bara att installera om CCC.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=633...

Overdrive är upplåst här, och det går inte att låsa igen, så jag skall testa att blåsa ur och in CCC och se ifall det blir bättre av det

edit: Beta 14 fungerar klart bättre!

Av turbonallen

ATITool, lyckas inte klocka

Tjenare

Har fått igång den nya burken precis, och tänkte ge mig på att klocka grafikkortet lite. Det är ett Sapphire Radeon X1900XT 256MB.

Jag har dragit ner atitool 0.25 Beta 15, men förstår mig inte riktigt på hur det fungerar. Jag har skapat 2 profiler, en för 2D och en för 3D, jag har ställt in att profilerna skall komma ihåg allt, så som klockhastighet, fläkthastighet och volt.

Men hur gör man för att nu öka hastigheten på kärnan och minnena? Jag har testat att fylla i egna värden på Core och Memory, och sedan tryckt på "Set Clock", men då hoppar genast värderna ner till 499.50 / 594.00 igen, oavsett vad jag fyller i.

Jag har stängt av 2 st services förresten, om det spelar in. Jag har ett svagt minne att jag läste någonstans att man skulle göra det, för att förhindra att kortet själv klockade om sig:
"ATI Hotkey Poller" samt "ATI Smart"

Det måste vara någonting jag har missat eller glömt, för i de guider jag har läst har jag fattat det som att man skall ändra klocken på kortet när man klickar i "set clock"

Datorn är i övrigt en E6600 med 2GB Minne

tempen på GPU'n är runt 50-60 i idle, standardkylning tills nästa löning

Tacksam för hjälp!

Av turbonallen

snyggt!