Inlägg

Inlägg som ShieldPad har skrivit i forumet
Av ShieldPad
Skrivet av wargreymon:

Så när han klarar det under 5 sekunder, då jublar folk.

När jag är klar på 5 sekunder då gnäller fästmön... Orättvist!

Datorspel och snusk-gubbe-humor. Charmigt

Av ShieldPad

Är det en stripshow eller bilspel de säljer? Oklar bild

Av ShieldPad
Skrivet av EntropyQ3:

De är desperata. Det var inte priset som var problemet, spelet har sålt fantastiskt bra.
Problemet är att spelarna övergav spelet, så att de beräknade saftiga inkomsterna från microtransactions uteblivit.

Eller så insåg de att de som tänkte köpa spelet har i stor utsträckning köpt det. Nu kan de få in fler och ändå håva in på microtransactions

Av ShieldPad
Skrivet av norrby89:

Är väl inge konstigt då produkterna inte har något alls med varandra och göra och förmodligen bara handlar om en sak, dvs pengar. Mycket billigare att använda ett namn dom redan "äger" men som inte används till något än att hålla på med allt pappersarbete osv för ett nytt namn.

Du har helt rätt att det handlar om pengar! Men det är nog intäkter, inte kostnader.

Microsoft har förmodligen gjort bedömningen att de får mer intäkter av att återanvända Surface varumärket. Gissningsvis:
- Större igenkänning bland konsumenterna
- Använda ett varumärke som (de anser) har positiva konnotationer bland konsumenter, istället för att chansa på något nytt
- Det ger nog större effekt att pusha ett enskilt varumärke till "top of mind" än att försöka pusha flera som konkurrerar och ev. handlar lägre ner i kundens medvetande

Speciellt på försäljningssidan av företag så är man mindre kostnadskänslig och mer tillväxtfokuserad. Typ för att sett till vinsten så har kostnadsbesparingar begränsad potential (säg 5-10%) medan ytterligare intäkter en teoretiskt obegränsad uppsida om man får till det rätt. Det är därför företag tyvärr tenderar att bli mer och mer styrda av säljsidan.

Av ShieldPad

Jag var skeptiskt. Men detta är första gången jag hör icke-gamers vara svintaggade på VR. Min sambo (som avskyr datorspel) var lyrisk över att kunna använda produkten i jobbet och för att se på film. Prismässigt går det lätt att rymma inom företagsbudgeten. Svårt att se att det kan nå en bred massa utanför företag på den prisnivån. Kanske kommer nått billigare sen?

Who knows om det är tillräckligt. Men det verkar i alla fall en ansats till att bli något annat än supernischad gaming.

Av ShieldPad

Vilseledande statistik som får alla att slå på sin egna djungeltrumma med var man nu har för åsikt.

Inte en chans att det är 25%, det måste vara en väldigt bred definition av piratkopiering och även stort bortfall av representativ population.

Garanterat en rapport ämnad för att driva på någons agenda…

Av ShieldPad
Skrivet av Mindfighter:

Knappast, det folk gör är misstaget är att tro att allt apple säljer riktar sig mot privatpersoner. Kostnaden för hjulen är en piss i havet för någon som använder en fullsmetad mac pro för att dra in cash till bolaget. "Tvättlappen" är även den till för företag som köpt en apple xdr skärm för 70k, då kanske man inte vill riskera repa den med random microfiberduk, så då är 270kr för en duk specifikt tillverkad för skärmen inte mycket att bråka om. Det finns motsvarande dyra från konkurrenterna och deras skärmar också f.ö...

Det är exakt samma strategi som man har i modebranschen med anchoring
https://www.youtube.com/watch?v=mBHY_Qaw5AI

Men det stämmer säkert att en del företag väljer att köpa tvättlappen

Av ShieldPad

Det är Apples strategi att släppa perifiera icke affärskritiska produkter till absurda priser för att positionera varumärket. Detta gäller även t.ex. de löjliga datorhjulen.

Deras PR-maskineri vill uppnå exakt sånna här reaktioner/diskussioner. Så, kanske inte så fyndig satir men det lirar väl med crowdet här!

Av ShieldPad
Skrivet av SiRai:

Hoppas en Switch Pro/2 släpps samtidigt.

Hoppas inte de gör det! Styrkan är en stor installed base med enhetlig spec. Det skapar en bättre marknad för spelutvecklarna => fler bra spel.

Av ShieldPad
Skrivet av Baxtex:

Jaså? Jag fick jobb innan examen, de brydde sig inte om något examensarbete alls. 😅 Flera från klassen som aldrig ens gjorde det färdigt och jobbar idag med välbetalda jobb.

Men absolut kan det vara en väg in.

Jo men precis. De flesta bolagen kör ju det som en dold arbetsintervju / sätt att håva in nya anställda. Men oftast har man ju jobb inan exjobbet är klart, och då finns det ju inte supermkt incitament att skriva klart 😂

Av ShieldPad
Skrivet av Aktsu:

Skulle säga att det är väldigt viktigt när man skall få sitt första jobb. Dels skulle jag råda alla att försöka skriva exjobbet på ett företag så att det får någon slags verklighetsförankring samtidigt som det ger faktiska referenser, och dels så bör ämnet vara intressant för folk som arbetar i branschen så när man söker sitt första jobb kan man diskutera arbetet.

Jag skulle till och med gå så långt som att säga att vad man slutligen får för betyg på arbetet är ganska irrelevant för en klar majoritet av de tjänster man kommer söka.

Aldrig hört talas om nån som ens frågar nån om en kandidats exjobb 😂 ... Men antar att det borde finns några ställen/nischer... Om man har ett tunt CV kanske och det verkligen inte finns nått annat att prata om?

Få det överstökat med minimal smärta. Bonus om det är roligare att genomföra såklart... Kan ju vara roligare att göra något bra. Men oftast blir det ganska konstlat i slutändan.

Av ShieldPad
Skrivet av palusa:

Dom som springer ultra lopp på över 20t är ju en väldigt liten skara. Snarare så att marathon är en mer normal ”standard”. För egen del tränar jag endel och har ett jobb där jag vill ha något mer tåligt. Dessutom större skärm är något jag saknar.

Visst kan man köpa en garmin eller polar men jag vill ha en klocka för träning/vardag/fest som klarar allt och dessutom är smart och trackar puls/Hrv hela dagen. Vill kunna svara på samtal/sms och se notiser. Så för mig är den klockren.

Tror knappast det är den modellen av watch som säljer mest och som passar alla.

Nä precis, håller med 100%! Den borde ju täcka 99% av befolkningens behov, vilket är helt rätt val i kundsegment.

Tänkte bara med tanke på vinkeln på marknadsföringen 😄 ... När de har folk kittade som i ultralopp och de är i äventyrliga miljöer, samt att allt handlar om att "springa längre" etc... Så skriver de också: "Oavsett om det är första gången du springer på länge, om du springer milen eller ett ultramaraton"

Av ShieldPad
Skrivet av palusa:

Workout

Up to 18 hours indoor workout
Up to 12 hours outdoor workout with GPS
Up to 10 hours outdoor workout with GPS and LTE
Tested with heart rate sensor on during workout sessions. Indoor workout tested while connected to iPhone via Bluetooth. Outdoor workout with GPS and outdoor workout with GPS and LTE tested without iPhone. Testing conducted by Apple in August 2022 using preproduction Apple Watch Ultra (GPS + Cellular); all devices tested with prerelease software. Battery life varies by use, configuration, cellular network, signal strength, and many other factors; actual results will vary.

Ganska långt ifrån att hantera de stora ultramaraton-tävlingarna. De tar ju typ 20-50h. Sen bara två fysiska knappar, känns ju sådär. Har förstått att dykarfunktionaliteten är sådär om man är hyfsat seriös också (Dave2Ds video).

Verkar som att denna mer är ämnad för äventyrliga amatörer som vill ha en fet all-around-klocka. Men marknadsföringen paketerad som om den vore för proffs, så att det känns coolare att köpa den.

Av ShieldPad

Tänker tvärtom, vill sällan ha med mobilen. För mycket distraktion. Perfekt att bara ha koll på tiden.

Kör Garmin 745 som tjänstgör som väckarklocka (vibration på vristen utan att väcka sambo), timer och löparklocka med extra pulsband.

River av 100km löp per vecka och då är den ett ovärderligt redskap. Dels för att bygga olika intervallpass, men också feedback under pass/race (sticker pulsen iväg? Håller man en vettig hastighet?). Sen kan man ju jämföra mot tidigare pass för att dra slutsatser om dagsform/progression eller om man borde justera något för nästa pass. Man kan ju få musik också via bluetooth ifall man inte vill släpa med mobilen med på ett lopp.

Av ShieldPad
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Desktop är mest intressant för den stora skaran.

Man kan lovorda Apple M1/M2 hur mycket man vill. De är dock väldigt dyra laptops för den stora skaran som endast behöver ha en laptop för otroligt grundläggande saker. Men vill ha väldigt bra batteritid, fläktlös, lätt osv. Runt 5-6000kr låter vettigt för en sådan 15" laptop enligt mitt tycke.

Desktop gäller kanske för den ”stora skaran”, på Sweclockers 😁

Av ShieldPad

Gissar på minskning av mining, pga elpriser och lagändringar. Prisökningar lär komma så fort det vänder igen.

Av ShieldPad
Skrivet av Pamudas:

Typ 99% säger ju att Wotlk var den bästa expansionen "sen gick allt åt helvete"

Tror knappast Blizzard har planer på att fortsätta efter Wotlk med tanke på hur pass många som tycks avsky cata och framåt (även fast jag, personligen, anser att cataclysm var den bästa/roligaste expansionen).

Måste bara älska hur pass skevt detta är hehe. Först klagar hur många som helst på att det inte finns några classic-servrar till WoW. När det sen kommer ut så gnälls det på att Blizzard mjölkar spelet genom att återlansera gammal content. Men det är väl lite så det är när det kommer till Blizzard - det ska gnällas, gnällas och gärna gnällas lite mer bara för att det är blizzard

Problemet är att de har en stor fanbase.

Vad de än gör så kommer det att reta upp någon % av deras fanbase. Den procent motsvarar miljontals människor som ger sig in i strid i diverse forum, och detta blir det officiella narrativet.

Verkar hopplöst att bli för stor som spelutvecklare 😄

Av ShieldPad

Vill minnas att under senaste årtiondet hade Ericsson hade som affärsidé att köpa patent för att driva in licenspengar…

Av ShieldPad
Skrivet av anon244477:

Majoriteten av kunderna som köper en M2 sitter säkert och surfar och streamar Netflix. 8Gb räcker gott ock väl där. Youtube-videos som de ovan förutsätter att alla sitter och redigerar 4k videos eller är fotografer. Är man det tar man 16Gb eller mer. Det är såklart synd att disken är långsammare men det kommer inte vanligt folk sakna.

Tech-influencers på youtube lägger en oproportionerlig vikt vid sitt egna användningsområde; video. Sen slänger de in kanske nått spel och någon kompilering för ”good measure”. Det är garanterat långt ifrån den typiska användningen i det här segmentet, som säkert har god spridning, men är gissningsvis viktad åt lättare kontorsprogram (office, etc) och surf

Av ShieldPad

Gnällklockers redaktion