Inlägg

Inlägg som LnitraM har skrivit i forumet
Av LnitraM
Skrivet av erikzzonnn:

Tjena allihopa!
Är det någon vänlig själ här inne som skulle kunna hitta en najs dator till mig för runt 10 000?
Jag skall använda till streaming m.m.

#15965782
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9102407/2016-01-18
Du får nästa gå till 11k och köra på i7 om du ska streama.

Av LnitraM
Skrivet av Zargoz:

@LnitraM: Använder inte stock kylare men den jag har (intel) så är det tre streck på den och jag tror inte att den hade spridit sig så mycket över hela cpun så som på bilden nr1.

Cpu är bara varm i mitten så kylpastan skall inte alls vara så på sidorna.

Ok!
Tänkte på de som satt på den jag har nämligen. Det var pasta över hela ytan, jag tog visserligen bort den och la dit ett riskorn av annan kylpasta. Mem hade jag satt dit den som det var så hade det garanterat sett ut som på bild ett.
Hel vetenskap detta med kylpasta...

Av LnitraM
Skrivet av Zargoz:

På bild nr1 är det klart för mycket kylpasta. Pastan skall inte täcka hela processorn sådär.

såhär ungefär

http://www.pcinside.info/images/en/howto/applying-thermal-paste-rice-drop-en.jpg

Sätter du dit en kylare med förmonterad kylpasta så ser det ut exakt sådär. Skulle betyda att alla som använder förmonterad kylpasta får för mycket.
Brukar vara tunt lager över hela ytan som sitter mot processorn, då är det oundvikligt att det blir sådär eller?

Av LnitraM
Skrivet av steffeeh:

@LnitraM: Jag kan se den i BIOS, och dubbelklicka den så de blir en Override och jag kommer in i Windows, men BIOS ser den inte som någon standard boot, så kan inte längre starta datorn och låta Windows laddas som normalt

Aha ja de låter skumt... Vettefasiken va de kan vara då.

Av LnitraM
Skrivet av steffeeh:

@LnitraM: Den är bara lite mer än 2 veckor gammal och har fungerat utmärkt (så är inget måndagsexemplar), och jag kommer in på den utan problem och allt går som de brukar iine i Windows (är inne på datorn och skriver detta nu), de är mer de att BIOS inte riktigt verkar vilja kännas vid den som ett bootalternativ, troligtvis för att nån inställning ändrats eller nåt, så jag måste overrida och dubbelklicka på enheten så den går in för den här "sessionen".

Men jag vill ha de som innan att jag kan starta datorn som normalt igen... bara trycka igång datorn o låta windows startas som de ska göras, inte plötsligt behöva gå via BIOS varje gång jag startar upp datorn.

Kan de va nån idé att testa plugga ur SSD'n ur SATA + strömkabeln och starta datorn, sen stänga av och plugga i allt igen och starta på nytt? Eller kanske uppdatera BIOS eller nåt?

Men du kan inte se SSDn alls i BIOS?
Du borde testa plugga in den i en annan dator isf och se om den dyker upp. Verkar märkligt att den inte kan hitta SSDn.
Även om de inte är ett måndagsex så kan saker lägga ner och stendö utan vidare ibland.

Av LnitraM
Skrivet av steffeeh:

Nån mer som vet?

Går inte utesluta att SSDn gett upp. Du tror de är grafikkortet som är problemet men det kan vara SSDn.

Av LnitraM
Skrivet av azni:

Hej, sitter på en dator med ett 280x, i5 4670k 3,4ghz, 8gbram. Ibland när jag startar min dator är den VÄLDIGT seg och jag är tvungen att starta om för att den ska funka normalt. Har också problem när jag spelar CSGO att så fort min fps kommer under 200 så laggar jag VÄLDIGT mycket, har dock oftast 250+ men efter ett tag när jag spelat så börjar jag lagga och får starta om datorn där med. Får dessutom artefakter ibland men bara jag tabbar upp och ner försvinner dem, är det någon som vet vad det är för fel på min dator?

Två grejer verkar de kunna vara. Har du koll på temperaturen på processorn?
Artefakterna gör dock att de lutar åt grafikkortet, kolla temp på det och det bästa vore om du kan testa med ett annat för att enkelt utesluta eller bestämma felet.

Edit:
Du kan testa ta ut grafikkortet och se om problemet med att datorn startar långsamt. Koppla skärmen till moderkortet istället. Tror dock inte detta ska ha med grafikkortet att göra men enkel sak att testa och utesluta.
Vad har du för nätagg?

Av LnitraM
Skrivet av 93Clocker:

Jo det är rätt märkligt då pixlarna blir stora som ärtor inte särskilt effektivt.... inge vidare precision. Har du hyfsad hårdvara och ligger över 150 fps konstant så finns de ingen anledning.

1.6 var inte byggt för widescreen eller högre upplösningar så de går inte att jämföra.

Det är ju ganska självklart att du får mer fps = mer flyt, men har du hårdvara som levererar spelar de ingen roll. Skulle du slå av alla andra inställningar skulle de göra samma sak.

Jag börjar bli så trött på den här uttjatade "normen"....men absolut alla får köra som dom vill men att påstå att det skulle vara bättre än på något annat sätt än subjektivt är lögn, än just få ut något fler fps om datorn inte står pall nog att få de som krävs i native upplösning.

Beror väl mest på tycke och smak. Jag tror de är vanligare bland de flesta att köra lägre upplösning. Sen får du dra vilka slutsatser du vill. Beror nog även på hur känslig man är och hur mycket man spelar. Mina vänner som jag lirat lite med ibland som inte har tidigare erfarenhet kör hög upplösning och märker ingen skillnad mer än att de blir fulare. Vi är 30+ Gubbar som kör lite ibland och har lite skoj, dom är väl dmg typ.
Men jag själv märker rätt stor skillnad, soloköade mig till global så lite sitter allt i även hos en gammal hund. Var rätt mkt skrikande ryssar på vägen vill jag lova.

Av LnitraM
Skrivet av 93Clocker:

Offtopic: Men det där stack i ögonen, hahah omg, ok du som är hardcore cs gamer då när vi andra är casual utan koll.
Kör du Faceit esea MM rank?

Nämn fördelarna med att köra med så kass upplösning om vi bortser från mer fps?

Vad ska du med en ny dator till när du kör med både låg upplösning och inte alls så krävande spel?

Så svar på din fråga: Vänta.

Det är inget konstigt att köra 1024 i cs med black bars. Tror de flesta bättre spelare kör en låg upplösning.
Spelade själv 1.6 på hög nivå för många år sedan(typ 13år sen) och satt med 640x480, gick sen upp till 800x600. Då var 1024 högsta iof
Csgo får också ett bättre flyt av att gå ner i upplösning, motorn mår bara bra av att ha så mkt fps som möjligt. Testa, du kanske skjuter lite fler HS

Av LnitraM
Skrivet av AxF:

Efter ett tag utan gamingburk bestämde jag mig för att sätta ihop en lite "nättare" dator, både till storlek och budget jämfört med vad jag haft innan.

Hade ett Node 304 liggandes så det fick bli ett skylake mini-itx bygge. Jag hade även ett EVGA 500W nätagg liggandes som dessutom var kort nog att få plats med den trånga lådan. Tänkte att det fick duga till att köra allt oklockat och var helt inställd på att byta ut det när jag skulle börja klocka cpu/grafik.

Nu har jag kört burken ett tag och förutom att jag tycker agget går tyst så är jag även imponerad över att det faktiskt klarar sig även vid OC.

Nu kör jag min 6700K i 4,6GHz och mitt GTX 970 i 1500Mhz, efter en vecka av stresstest och spel så verkar allt rulla 100% stabilt. Finns där någon anl att byta mitt billiga 500W EVGA agg? eller ska man helt enkelt vara glad att allt funkar och behålla ?

P.s
Går inte Skylake ovanligt svalt? Kör den som sagt i 4,6Ghz på 1,25 (fast vcore) och i stresstest toppar den varmaste kärnan 61-62c. Kyler för övrigt med en Noctua NH-U12P.

Min tidigare 4790K låg lätt över 80c sträcket med liknande OC.

Tjena,
Ställde samma fråga som dig men med mitt nätagg och folk tyckte jag skulle behålla det om det fungerar bra. Vilket det gör hittills.
Ångrade mig också lite att jag inte köpte ett ordentligt från början.
Anledningen till att jag gick för det jag har är att allt började med att jag uppgraderade pcu, mobo och hdd från min gamla 955BE burk. När jag uppgraderade tänkte jag att det kunde vara bra att köra nytt nätagg men ville inte lägga för mycket. Plötsligt när jag skulle fynda ett 960 på black friday för 1600kr så var det slut och nu sitter jag med ett 970(fanns ett kvar för 3100:- hos inet på black friday så slog till).
Man kan väl säga att jag gick från en liten lätt uppgradering till att sitta på en ganska nice gamingburk Jäklar va kul de är när man väl börjar skruva med datorn, hade glömt bort hur kul de är....

Hur som, funkar de så kör. Jag kommer köra på mitt ett tag till iaf.

Av LnitraM
Skrivet av R4czo:

@LnitraM: Kan du länka?

Hitta inte de nu, här har du annars bättre möjlighet om du vill ta nästa steg.
http://www.sweclockers.com/marknad/123034-asus-gtx-970-4gb-x2

Av LnitraM
Skrivet av segafreaks:

Hej!

Vill prova använda 5-Way optimization i AI suite.

Någon som har en guide på vilka inställningar man ska köra innan man trycker start?

Någon som fått stabil klock på sin 4790K?

Kan ju först visa en bild på programmet som jag är lite fundersam över:

http://imgur.com/DG3kpjG

Tycker CPUn ligger högt för att inte vara klockad. 4400MHz.
Borde den inte ligga på 4000MHz?

Har aldrig klockat förut och vill göra det enkelt för mig.
Har läst lite om detta program och det verkar som de flesta vill att man ska klocka i bios.

Tacksam för lite tips och hjälp.

4.4 är väl standard på i7:an du har. Eller med turbo boosten iaf och det gör ditt moderkort automatiskt. Misstänker att du har XMP aktiverat i bios?

Av LnitraM
Skrivet av R4czo:

Tack för svaren men hur mycket tror ni att jag kan få för kortet? Det är ca ett halvår gammalt och har inte öcerklockat det

Skickades från m.sweclockers.com

Sälj de till han som har en tråd igång just nu där han vill köpa ett 750ti
1200-1400 kanske är rimligt för kortet.

Av LnitraM
Skrivet av carlbanan:

@LnitraM:

Den jag länkade hade väl liknande resultat som noctua fläkten, samt att den var en hundring billigare. Köpte cryorig iaf, får väl se om det blir bra eller total flopp

Yes blir nog kanon med den!

Av LnitraM
Skrivet av carlbanan:

Vet inte om tråden passar bättre i 'köpråd', isf får den väl flyttas.

Ska precis till att sätta ihop en dator för första gången, med följande komponenter bl a:

Chassi: Thermaltake core v1
Mb; Asus Z170I Pro
Cpu: i7 6700k

Jag vill ha en så enkel montering av grejerna som möjligt. Därför funderade jag på den här cpu fläkten

https://www.techpowerup.com/mobile/reviews/CRYORIG/C7/8.html

Enligt testet ovan så ska den fungera så länge ingen överklockning sker, vilket jag ändå inte kan nåt om så...

Jag inbillar mig att allt med den här datorn blir lite väl tilltaget för mina behov, men förhoppningsvis så kan jag behålla den länge istället.

Tror ni man gör bort sig med den cpu fläkten? Finns det någon bättre? Max höjd är 140mm, men vill helst ha så litet och enkelt som möjligt.

Måste det vara låg höjd? Vad är Maxhöjd för ditt chassi?

Edit:
Ber om ursäkt för hjärndöd fråga, ser att du skrev det.
Denna verkar vara kanon:
http://www.inet.se/produkt/6308801/noctua-nh-l9i-low-profile-...
Du behöver inte vara så orolig för monteringen, enklaste är att kolla youtube så är du väl förberedd.

Av LnitraM
Skrivet av applekakanshaj:

applekakanshaj2
I dag, 21:34
Hej.
För ett tag sen så köpte jag en laptop för 5 000 på rea (har kostat 6500) en acer, men nu har jag börjat ångra mig ganska rejält pga prestandan man fått för pengarna om man köpt en stationär, och uppgraderingsmöjligheten.

Det jag gör på datorn är youtube, programmera, och om jag hade kunnat hade jag spelat cs, cod, möjligtvis gta 5.
Streamar även film ibland.

Så jag undrar om det är nån ide´ att säja den på blocket för ca 5 000, och sen köpa en stationär.

Undrar också i såna fall vilka delar/ vilken dator som man får för det priset. Alltså bara datorn, men man kan även klämma in en skärm och tangentbord i priset...

Länka gärna. Gärna intel processor och 1TB+ hdd.

Är begagnat ett alternativ så kan du få rätt bra grejer för den budgeten. Ser en dator med 2500k som ligger för försäljning, den piskar laptopen ganska rejält till typ halva priset.

Av LnitraM
Skrivet av Deffniss:

GTX 970 ska ha bättre prestanda på fallout 4 ja. Men annars borde deras prestanda vara desamma. Jag är lite nvidia fanboy också men kan inte dra ner AMD för mycke. r9 390 är inte ett dåligt val

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jag är också det får jag erkänna
Men jagar man prestanda per krona så tror jag 390 kortet är de bästa valet.

Av LnitraM
Skrivet av EA202:

Är mest intresserad hur ni resonerar och varför ni inte köpte en bärbar, eller har ni kanske båda?

Jag tror mig ha haft bärbara datorer de senaste 10 åren. Men jag börjar komma på andra tankar. Har aldrig spelat direkt men gillar att skriva/arbeta vid en fast plats med stor skärm, skönt tangentbord och framförallt en bra sittposition.

Möjligheten att mer fritt kunna kunna byta ut och uppgradera, till skillnad ifrån laptops är även något som gör att jag är beredd att ge upp friheten i och med att alla mina laptops inte haft någon vidare livslängd. Det finns så mycket som kan hända, som mer eller mindre gör datorn värdelös.

Sedan har ju nästan alla en bra smartphone med sig med internet. Då behövs kanske inte en bärbar dator i samma utsträckning som förr?

Jag har haft stationär dator av olika slag sedan min första dator som jag fick för 20 år sedan ca. Har bärbar genom jobbet nu vid sidan av men alltid velat ha en stationär lite av anledningarna du skrev. Annan anledning är spel och fart på grejerna.
Om du använt laptop det senaste så kommer du bli chockad över prestandan du får från en stationär dator, allt känns snabbare skulle jag vilja säga(om man inte går för nån extremt lågbudget dator).
Om man inte har behov av att kunna flytta runt på datorn hela tiden och har plats för en stationär så finns de ingen anledning att inte gå för en
Det som kan vara lite stökigt är att få ok från den bättre hälften bara, om man bor i en tvåa Är väl inte en heminredares våta dröm att göra plats för en stationär burk....

Av LnitraM
Skrivet av HickeHiskelig:

@LnitraM: http://www.inet.se/kundvagn/visa/9131705/2016-02-09 sådär nu ändrade jag till 6600k och g2 agg. synd att inte en 2tb hdd får plats i budgeten. känns ändå som att jag ligger lite för dyrt.

det är väll inte värt att gå ner till gtx 960 eller r9 380 om man tänker prestanda per krona va?

Ser kanonbra ut!
Jag ser ingen anledning till att gå ner till något av de grafikkorten. De du valt nu är maximal prestanda per krona.
1tb räcker långt om man inte sitter och tankar ner massa filmer.

Av LnitraM
Skrivet av HickeHiskelig:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9120412/2016-02-05
Detta kanske vore ett bra alternativ eller finns det något man borde ändra på?

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker du borde köra på ett g2 agg istället. Värt 200kr extra som de kostar sig.
Ser bra ut i övrigt tycker jag