Inlägg

Inlägg som Juan Pablo har skrivit i forumet
Av Juan Pablo

Testat lite i 4k där alla klagomål helt plötsligt försvinner och det är väldigt lik prestanda med alla andra benchmarks, kunde köra witcher 3 runt 60-70, dippar något i crowds då CPU anv går upp och GPU ned, körde Red dead runt 50-70 fps inte ändrat settings utöver upplösning (Ingen MSAA i red dead)
Antar att processorn inte hänger med i 1440p som jag trodde helt enkelt!

Inte så sugen att slänga på mer pengar där för tillfället men vet vad som kan göras inför framtiden nu iallafall.. När man går från gtx 970 och 1080p är man nöjd oavsett!

Tack för all hjälp!

Av Juan Pablo

Testat runt med settings i både 1080 och 1440p i witcher 3 och har noga matchat inställningar med vad jag sett på YT benchmarks, skillnaden mellan 1080 och 1440 är ganska liten gällande frames jag får ut, knäcker inte 100 frames i varken 1080 (förväntar mig bottleneck här) eller 1440, ca 70-80 fps mestadels, båda dippar ned till 60 eller strax under i crowds.

Vill förtydliga att jag inte förväntar mig inte att maxa allt i 4k 60fps, men utifrån vad jag sett så finns det flera titlar som skall gå att köra i 4k med respektabla frames på detta kort, sen hur det är med ev bottlenecks från annat i datorn min vet jag inte.

Witcher 3 ultra preset (inte +) 1440p

Red dead redemption 1440p

Av Juan Pablo
Skrivet av LuckAss:

Nu är det sannolikt inte detta, men tänker att det kan vara bra att fråga ändå. Vilken skärm har du köpt? Om det är en UltraWide 1440p så ser jag en enkel förklaring till dessa siffror med tanke på de cirka 34% extra pixlarna. Verkar vara ungefär så mycket mindre din prestanda är 😊

Det är ingen ultrawide Asus TUF VG27AQ3A

Av Juan Pablo

Tack för all input!
Inget fel med temperatur varken CPU runt 60grader eller GPU runt 55 grader, kollat med HWmonitor, afterburner overlayen, och GPU-Z. Varken ram eller processor är maxade, processorn arbetar mellan 30-50ish% under spel, lirat red dead 2 i några timmar. Tänker jag får testa att ominstallera windows så småningom och se om det gör något.

Av Juan Pablo

Verkar normalt enligt online jämf..

Av Juan Pablo

Ny GPU - dålig prestanda (7800xt)

Hej, önskar lite hjälp med att få till min prestanda.
Införskaffat mig ett asus TUF rx 7800xt och en ny 1440p skärm i veckan, prestandan är bättre än mitt gamla grafikkort (gtx 970) men ligger långt under vad jag förväntat mig utifrån andra benchmarks och tester jag sett, inte hunnit testa så mycket spelande men i Red dead redemption 1440p ultra fluktuerar det runt 50-75 FPS och Witcher 3 1440 ultra utan raytracing 60-80. Har lekt runt med olika inställningar i spel men inte lyckats få till någon större skillnad i FPS.

Inget verkar sticka ut gällande hastighet eller temp i spel,
ligger runt 97-99% i GPU användande
20-30% i CPU användande och helt ok temp.
Grafikkortet sitter i rätt PCIe slot på moderkortet.
En viss grad bottleneck kanske är att förvänta med min processor men i 1440p och 4k som jag tänkt köra så borde det väl inte vara några större problem?

Saker jag testat:
Rensade alla gamla nvidia drivrutiner med DDU - höjde FPS rätt betydande, var ännu sämre först
Har kopplat två separata strömkablar från PSU till GPU, körde en kabel med pigtail först.
Uppdaterat BIOS.

Specs:
CPU - Ryzen 7 3700x
GPU Asus TUF rx 7800 xt
Ram - 16 gig 3200 Mhz
Mobo - Asus B450-F STRIX Gaming
PSU - Corsair RM750x
2 st M2 ssd som sitter på moderkortet som enligt manual sänker hastighet på PCI sloten, men vad jag förstått bör detta endast påverka väldigt marginalt.

Vad mer kan jag testa eller göra?

Av Juan Pablo

Går det inte igenom med någon av ovanstående så köper jag gärna en utav skärmarna, bor i Karlstad.

Av Juan Pablo

Suttit och grubblat över vilken processor jag ska välja mellan ryzen 5 3600 och b450 där jag sparar 3k eller om jag skulle köra 9700k eller 3700x. Jag håller inte på med något särskillt vid datorn annat än gaming och surfande men har nog ändå beslutat mig för att köra på AMD den här gången.

Med asus cashback kostar det lika mycket oavsett vad jag väljer (förutsatt b450 och kylare exkluderad - intel). Även om jag idag kör på 1080p och intel är king vad gäller spelprestanda så tror jag att det är ett mer framtidssäkert val att köra på 8 kärnig ryzen med fler trådar (visste ej ens att i7or inte har ht nuförtiden :S) Blir att vänta med grafikkort tills 3000 serien kommer antagligen och tar då steget upp till en 1440 skärm, 4k tv gaming får vänta. Då skillnaden mellan processorerna verkar minska i högre resolution så blir det förhoppningsvis utmärkt för mig. Men man vet aldrig vilka erbjudanden som kommer på black friday och väntar med att bygga ihop den nya burken tills dess. Vill tacka för förslagen och informationen ni delat med er

Av Juan Pablo

Ny burk (runt 20lax)

Tänkte köpa en ny burk då jag upplever stuttering i många spel jag vill spela samt att den är allmänt seg. Mina nuvarande specs av betydelse är:
i7 4770 (ej k)
gtx 970
8gb 1600mhz ram
1tb wd blue hdd (vet ej om 5200/7200)

Har lagt ihop en lista på Inet men vet ej om det är optimalt eller inte, funderar också på att vänta med att inhandla grafikkort tills nästa generation kommer då mitt grafikkort troligen inte är min bottleneck i mitt spelande. Spelar på en 1080p 144hz skärm för tillfället men har också tänkt spela en del på tv som också skall inhandlas. Som sagt, jag kan vänta med nytt grafikkort då jag inte är i direkt behov av att "maxa" spel för tillfället, vill bara kunna spela spel som battlefront 2, gta v och mordhau utan stuttering under den potentiella tiden tills 3000-serien lanseras då jag har väldigt dålig upplevelse i dessa spel oavsett settings. Men om det är dumt att vänta slår jag till på allting nu, undrar också om det kan vara värt att vänta tills black friday eller inte.

Min budget ligger runt 20 lax men tar ju gärna billigare. Uppgraderar sällan min dator utan den är tänkt att hålla några år iaf. Om det är något som är väldigt dumt med den eller om någon har förslag till förändringar så är det varmt välkommet.
Tack i förhand

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12969515

Av Juan Pablo
Skrivet av kronwalled:

Nej, inte värt. Bundlar du kylaren med processorn kan du spara in ett par cheeseburgare till tydligen.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9561954/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/9561954/

edit: Håller med ovan om montering såklart (även angående moderkortet om du inte behöver någon specifik funktion, kanske SLI), om du vill lägga de slantarna på 1070 eller spara beror på behov, men främst så kan du ta snabbare minnen för en relativt liten kostnad som Inet annars vägrar montera.

Problemet med 1060 är ju att det inte går att köra i SLI

Av Juan Pablo

Har define S med fönster p.g.a. utseendet, betalade 949:- för det. Om jag gjort valet idag hade jag köpt r5 utan fönster eller p400s. R5 mest för enkel fläktkontroll och smidigare dammfilter, frontpanel och även bekanta som säger att datorn blir tystare.

Av Juan Pablo
Av Juan Pablo
Skrivet av Full Strike:

Håller med, har inte hittat något spel jag inte kan maxa i 1080 heller. / också en 970-ägare

Witcher 3, GTA V, The Division är några, självklart beror det på vilken fps du vill ligga på men jag vill inte hamna under 60, absolut inte under 50. GTA kan man ju "maxa" enligt benchmarken men när du väl är inne i spelet i ett gräsigt område så kan fpsen droppa ner REJÄLT

Av Juan Pablo
Skrivet av fermia:

1080p kommer försvinna helt innan det sker..

Flera år sedan jag satt med en 1080 skärm och lirade

Inte så säker på det

Av Juan Pablo
Skrivet av anon270965:

Om du bara spelar 1080p så spara pengarna och köp en GTX 970 4GB begagnat för 1500-1900 kr.
GTX 970 klarar alla spel på max i 1080p enligt tomshardware.com's senaste rekommenderade grafik kort artikel.

Det gör det dock inte. / 970 ägare

Av Juan Pablo

Med tanke på att han skall spela CS så kanske inte en 1440p skärm är så bra för honom, de flesta spelar väl ändå inte på mer än 1080p och 24 tum?

@SnobbenSwe

Om du är cs:go spelare så har du väl säkerligen redan hörlurar/tangentbord/mus och åtminstonde en sekundärskärm till datorn?

Av Juan Pablo

Jag har själv haft att göra med komplett när mitt gtx 760 gick sönder i slutet av oktober, hade personligen inte en bra upplevelse med kundservicen men det gick igenom tillslut, (i mitten av december). Så det bör absolut funka så länge du är extremt tydlig och nästan ställer krav på hur de ska göra när det gäller testandet. Dina symptom låter dock mycket tydligare att visa.

Du har antagligen en chans att uppgradera nu då iaf jag fick kompensation för värdet av grafikkortet, valde att uppgradera till 970 och fick betala mellanskilnaden.

Av Juan Pablo

Du kommer inte behöva 1000w för överklockade 1080's och cpu.

Av Juan Pablo
Skrivet av Lars Mandel99:

Skriv fem till det gör inget
Får hem witcher 3 när som helst.Beställde från cdon häromdan.Ska bli roligt att testa för första gången!
4.Ett nytt Planescape är under utveckling just nu : Torment Tides Of Numenera https://torment.inxile-entertainment.com

Varför inte köpa det på steam för 25 eur? eller med båda expansions för 50 eur? Nog det enda spelet där jag tycker det är okej dlc's som är helt klart värda sitt pris.

Av Juan Pablo
Skrivet av Timra77:

Kommer kör med 1070 tror jag . Angående kylning så blir det vatten.

Skickades från m.sweclockers.com

Är det inte smartare att köpa ett billigare moderkort och sedan lägga de 2000 kr du får över där på ett 1080? Ifall du nu vill spela och ha så bra prestanda som möjligt för pengarna.