Inlägg

Inlägg som Yasko har skrivit i forumet
Av Yasko
Skrivet av xc:

Låt mig gissa, du får ont i magen,huvudet och kräks när det går under 60 fps?
Sen menar du kanske konsolkramare, jag tror inte ordet konsollkramare finns.

Alla är känsliga för olika saker. Jag skulle aldrig klara av något lägre än 120 fps. Däremot ser jag ingen skillnad när jag kör native vs. FSR quality medan andra ser det direkt etc.

Av Yasko

Bra flyt(fps) kommer alltid före upplösning för min del. Minst 120 fps ska det vara.

Av Yasko
Skrivet av Dunder:

Nja, det är extremt få saker du måste plocka upp

Ja, men det är ett allmänt problem i många RPGs, förmycket "generic" skit som man ändå plockar upp för cash och sen måste hålla på och sortera etc. Bättre sätta dit cash istället och göra så att de få grejer man plockar upp är lite unika istället.

Av Yasko
Skrivet av EntropyQ3:

Loot kan vara en spelfeature som ger en liten signal från belöningssystemet, men som idag snarare känns som ganska träligt administrationsarbete som tar upp en skrämmande stor del av speltiden i vissa spel/genres.

Helt rätt, tom prisade Baldurs Gate har en massa skitgrejer som man måste plocka upp och "administrera" som du säger.

Lirar survival mode i Fallout 4 just nu, mardröm med loot men det är lite grann av just det som är spelets charm, du är ute i det vilda och måste ta hand om mat, vatten etc. och överleva och bygga utposter för minutman.

I Starfield är det bara överdrivet skit arbete i princip, jag orkade inte ens sätta mig in i systemet.

Av Yasko
Skrivet av PuttePunsch:

Precis alla inskränkningar i friheter, rättigheter och rättssäkerhet går att motivera med att "det kommer hjälpa oss haffa terrorister och pedofiler".

Alla "jag har inget att dölja", borde fundera på hur snabbt vindarna kan vända. Dina värderingar och åsikter må vara lagliga idag, men det är inte säkert att de är det imorgon.

Lite godtyckliga visitationer på gatan är ok, för det haffar gangsters, och massövervakning är ok för det haffar pedos. "Men nåt jävla Östtyskland ska vi inte ha"

Det behöver inte ens handla om dina åsikter, räcker med att någon trevlig "landsfader" kommer till makten inom något år så, han lär inte behöva lagstifta särskilt mycket i det läget, vi är redan där egentligen...

Av Yasko

Vi behöver fler end-to-end kryptering när stater, storföretag etc. alla spionerar på oss 24/7, där vi inte har några rättigheter längre. Vi är inte ens fredade våra egna hem utan övervakning. Svara fan inte med att att det är valfritt att skaffa mobiltelefon etc. det är det inte idag, med Bank ID osv.

Av Yasko
Skrivet av Fade:

Hade Apple också i sina Ipads, discord har det med skärmdelning där det kan visa ditt skrivbord som det såg ut när discord startades om du delar ett spel och alt-tabbar, händer inte varje gång man förvånansvärt ofta. Du ser det inte själv, men dina vänner gör

Blir det ok då bara för att andra multinationella jättar som Apple får göra det menar du? Värre när det är ett skärm som gör detta. Innebär att de kan spionera på dig 24/7, TVn eller skitföretaget kan bli hackat så dina uppgifter kommer ut. Finns 0 skäl till att LG ska ta stillbilder på din TV skärm, noll skäl.

Discord etc kan du åtminstone stänga av/undvika att använda, en TV skärm är du liksom fast med en tid framöver.

Av Yasko
Skrivet av maniac:

Blir att sikta in sig på ett 5080. Ska bli fint med path tracing i CP2077

Lär du inte få, inte ens med 5090 om du ska köra 1440p eller 4k. Därmot Raytracing i 4k i max inställningar(120-144fps). Dock är det path tracing som är game changer i det där spelet, kanske om 5-10 år...

Av Yasko
Skrivet av Oliver91:

Alltså, när ska folk lära sig att inte använda smart funktionerna i TV'n? har haft min "smart" LG TV med WebOS sen 2016 och den har ännu inte varit uppkopplad mot wi-fi... använder en Chromecast istället.

Det är slött och begränsande och telefonen bär jag med mig till TV'n och finns inte den nära tillhands brukar det ligga en iPad vid tv'n.

Min våta dröm är att någon tillverkare börjar släppa riktiga TV's igen utan "smart" trams och fancy inbyggt ljud och bara säljer en ruskigt bra panel så kan man komplettera sin setup med en soundbar, 5.1 system och en appleTV, chromecast e.tc. istället för att betala för massa inbyggt de flesta aldrig använder.

Kanske en väldigt stor Datorskärm? har för mig att Samsung släppte detta för 10+ år sen typ en 46 tums skärm?

LG har också "funktioner" TVn på nåt sätt "sparar" sista bilden du använt, kan vara film etc. kan också vara någon hemsida med info som du inte vill de ska kunna se. De där bilderna kan du se i "Hemmanavet" om du går in. Man undrar hur mycket som skickas till äckelföretaget så de kan spionera på oss.

Av Yasko

Köpt LG senaste 2 gångerna, blir aldrig mer LG. De har förvandlat TVn till malware-fabrik med massa skit som tvingas på en såsom att de tvingar in deras appar i Input menyn(efteråt också, dvs efter alla reviews). Äcklig girig Microsoft wannabes...

Av Yasko

För 100 000 kr gissar jag...(för 5080 alltså, 5090 är nog mer åt astronomiska hållet)

Av Yasko
Skrivet av Oliver91:

Rockstar spel, Blizzard spel (tveksamt efter senaste D4 köpet) och paradox spel kan jag betala fullpris för, resten av spelstudios köper jag på REA.

Är det nåt man inte ska göra är det att köpa Paradox spel när de släpps. Vänta i 2-3 år, låt det mogna så har du något bra du kan köra moddad.

Har inte spelat ett enda bra Paradoxspel när de precis släppts senaste 10 åren. Bara titta på Victoria 3, skräp just nu och imperator Rome verkar ha blivit något bra först nu.

Av Yasko
Skrivet av Hoppitoss:

Det kallas ju moderering när det gäller att hålla borta desinformation, rasism, hatretorik, konspirationsteorier, anti-LGBTQIA+ etc.

Censur är när man med flit begränsar sådana som delar nyheter, information etc. med stark källkritik och håller sig till vad som kan bevisas och styrkas. Det sysslar Elon Musk med genom sina "shadow bans" och vanliga bans av vänster konton och andra kritiker av Elon och hans sort.

Shadow bans fanns före Elon och finns nu fortfarande. Du kanske inte märkte det eftersom Twitter censurerade de du inte tycker om.

Allt om "moderering" är dessuutom subjaktiv. De som modererar är ofta samma klick, klan med liknande åsikter som trakasserar ofta "de andra" så snabbt de får kontroll över någon plattform.

Av Yasko

X anti-X, samma kålsupare hela bunten. Skriker censur så snabbt någon inte tycker som de hörs för mycket. Twitter var censurhåla och X är censurhåla.

Tråkigt att det inte finns plattformar med riktigt yttrandefrihet.

Av Yasko
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Samma här. Jag har råkat ut för problem 3 gånger, visst 2 gånger var jag slarvig men inte sista.
Jag köper en 33cl flaska, dricker lite lägger den i en ficka på jackan. Jag är ute och går och grejar, sedan upptäcker min ena sida av jackan är dyblöt.
Detta har aldrig någonsin hänt mig innan under alla dessa tusentals petflaskor jag har haft i mina fickor.

Idioten som kom på iden borde buras in. Jäkla problem med mjölken också, vad fan är poängen med idiotin?

Av Yasko

Körde Dragon Age 2 från 2011 eller nåt sånt med min 7900XTX. Klarar av fps runt 70-90 fps i 4k. Fick dra ner upplösningen till 1440p. När kommer nästa generation?

Av Yasko
Skrivet av landahl:

Hur är starfield jämfört med Fallout 4?

Jag har faktskt kört Fallout 4 på survival mode, hela vägen. Så F4 är ett bra spel by my book.

Jag blev bara inte engagerad i Starfield... Sitter nu och kör Dragon Age Origins exempel. Fick fan RPG spelglädjen tillbaka av att spela den igen.

Av Yasko

Vad är förvånande med att killar generellt tar mer risker. Kan vara bra(ex entreprenörskap), kan vara dåligt(trafiken ex. ) men vi är olika.

Ang. piratkopiering, finns alltid en skön känsla av att pissa på överheten. Speciellt på storbolag...

Av Yasko
Skrivet av ratbongo:

Och när kunderna slutar prenumerera måste företagen göra något för att locka tillbaka kunderna. Vi har dock sett många företag peka på piratkopiering som missade intäkter, vilket ger dem en ursäkt så jag kan inte hålla med om att piratkopierare är några vita riddare i sammanhanget.

Klart att storföretagen ska peka på piratkopierare, det är största anledningen till att de inte kan höja avgifterna!

Det borde vara billigare, ja, men om företagen nu vill mjölka kunderna så hårt borde de ju använda den marginalen till vinst snarare än att behålla samma prisnivå, och än mindre att sänka kostnaderna.

Varför inte både och? Ur deras synvinkel gäller vinstmaximering och stora utdelningar och bonusar. Känner de sig inte hotade av något så kommer de att göra det.

Jag har inte argumenterat om bolagens moral, jag har påpekat den bristande självinsikten i att bara prata om deras girighet men aldrig om individernas girighet utan istället hissa moralfanan. Jag har självklart piratkopierat själv i mitt liv, och självklart är driften till detta girighet då man vill ta del av något utan att betala. Två fel blir ett rätt brukar sällan funka, och man bör kunna stå även för sina mer tveksamma steg.

Som sagt, små och medelstora företag håller jag 100% med dig. Storföretag, absolut inte. Världen hade blivit ett bättre plats om de styckades upp eller försvann..

Av Yasko
Skrivet av ratbongo:

Totalt nonsens. Om det vore så skulle alla branscher där piratkopiering inte var möjlig totalt köra över konsumenterna, men så är det ju inte eftersom man fortfarande kan låta bli att köpa. I det här fallet kan man alltså välja att inte prenumerera på streamingtjänsterna utan att inte behöva få allt man vill ha ändå, likt en ouppfostrad unge. Det är inte speciellt komplicerat.

Precis, det jag kommer att göra snart med andra ord.

Skrivet av ratbongo:

Det hela blir mer absurt då det är billigare med underhållning idag, trots att vi också har mer pengar än förr (med viss justering de senaste åren pga inflationen).

Det är säkert billigare att producera också då man slipper DVD, VHS, hela TV kanaler etc.

Skrivet av ratbongo:

Jag bryr mig egentligen inte om att folk piratkopierar i sig, det är inget jag lägger någon tid på. Det jag tycker är märkligt är hur folk böjer sig baklänges för att rättfärdiga det och för att inte behöva se sin egen girighet i ögonen. Det är alltid tråkigt med stora brister i självinsikt och det brukar vara något som inte bara påverkar ett ämne.

Storbolagen är ännu mer giriga, oftast har de politikerna i sina fickor via lobbyingbolag etc.. Där är vi olika, jag har inga moraliska skyldigheter mot stora bolag som Youtube, Disney eller banker för den delen. De skor sig på våra samhällen ändå. Medelstora och mindre bolag håller jag helt och hållet med dig. Men att jättebolag fallerar är bra för mänskligheten.