Inlägg

Inlägg som relicen1 har skrivit i forumet
Av relicen1

@mrqaffe: Möjlig förklaring till varför den tappar kontakt när windows startar, men windows borde ju fortfarande kunna se att TVn är ansluten, även om den inte kan visa rätt upplösning. Eller?

Av relicen1

Problem med TV till PC genom HDMI

Tjo!

Jag köpte nyligen lite nya delar till min dator och sen dess har jag inte kunnat få anslutningen (HDMI) mellan TVn och datorn att funka i Windows. Det lustiga är att när jag kopplar ur PC-skärmen och bootar upp med bara TVn ansluten så visar den bild, (bootsekvens etc) tills dess att windows startar. Så fort jag når windows inloggningsskärm så tappar TVn signalen från PCn. I display-inställningarna i windows syns inte TVn alls och även i ljud-inställningarna står det att inget är anslutet över HDMI.
Jag bytte allt i datorn förutom grafikkortet, så det är samma som anslutningen fungerade med tidigare. Även samma TV och samma HDMI-kabel. Enda skillnaden, förutom nytt moderkort, är mer uppdaterad version av Windows 7 och nyaste grafikkorts-drivers. Moderkortet har integrerat grafikkort med HDMI-utgång, men jag använder HDMI-utgången på PCIe-grafikkortet.

Grafikkort: MSI GX750Ti
Moderkort: ASUS Z170-P ()

Nån som har nån idé vad som kan vara fel eller förslag på lösning?