Inlägg

Inlägg som wallabou har skrivit i forumet
Av wallabou

Ett ställe där betygsättning av trådar och svar fungerar rätt bra enligt mig är på Experts Exchange. Men dom har ju sjukt många moderatorer också som faktiskt kollar att det godkända svaret är relevant osv, så dom har nog ganska mycket jobb med att motverka fusk också.

Är ju så att det kostar att vara medlem där men om du bidrar till många lösta trådar så får du poäng eller nått som gör att du inte behöver betala.

Av wallabou

Ett annat sätt att motverka fusk till viss del är ju om man har lite olika funktioner för att väga de olika betygen, lite svårare dock när det bara är + och -. IMDB kör tex en modell som lite simpelt innebär att om en film har väldigt bra betyg generellt så blir inte en 1:a värd lika mkt eftersom det då inte är lika sannolikt att den faktiskt suger. Man skulle då kunna se att om en användare har väldigt mycket plus så kanske ett minus inte är "värt" lika mycket. Eller om man ser att en viss användare har delat ut stora mängder negativa/positiva omdömen så kommer inte heller dessa vara värda lika mycket..

Av wallabou

Vore väl kanske bra med någon form av tidgräns för när första tävlingen ska genomföras? Då vet nog alla lite bättre hur mycket man ska lägga ner på all AI och lättare att se vilka som är med osv.

Av wallabou

Undrar en sak med protokollet. Finns ju inget serverkommando för när ett helt nytt spel börjar, NEWGAME drar ju bara igång en ny hand eller vad man kallar det. Visserligen brukar man i pokerklienter kunna hoppa in när man vill, men om man ska tävla med allas botar så borde det även vara så att alla startar samtidigt?

Kanske räcker med att alla ansluter och den som har servern drar igång en NEWGAME

Av wallabou

Ungefär vilken tid är det som det rör sig om? när ska man vara klar med sitt bidrag.

Av wallabou

IIS manager problem

hej, när jag ändrar något i iis manager (inetmgr) så verkar den inte spara mina ändringar. Efter man gjort en iisreset så ser allt ut som det gjorde innan. Är inloggad som administratör. Vad kan detta bero på?
En annan användare har kunnat göra ändringar som har sparats...

Av wallabou

Ah, tack så mycket.

Av wallabou

Visa inte XP Användare på inloggningsskärmen

Hej, jag vill skapa en användare som jag kan använda för att logga in med via fjärrskrivbord på min dator men jag vill inte att den ska synas bland de vanliga användarna på inloggningsskärmen. Går detta att uppnå?

Av wallabou

Ja.

Av wallabou

Ändra datum / valutaformat

Hej, jag har ett problem. När en windowsserver installerades så blev det engelskt datum och valutaformat men måste nu ändra till svensk för att få vissa saker att fungera. När jag ändrar via kontrollpanelen så ändras det bara för den aktuella användaren, hur gör jag för att alla konton ska ändras?

Av wallabou

Webservice Arrayproblem [PHP]

Hej, jag har lite problem med att anropa en webserivce som har en array som en av parametrarna.

Om jag skriver in alla rader i arrrayen manuellt är det inga problem men jag kommer inte veta från början hur många rader det ska vara.
Använder mig av nusoap.

'Rows' => array(
'Row' => array(
'Param1' => '1',
'Param2' => '2'),
'Row' => array(
'Param1' => '1',
'Param2' => '2')
)

Sådär kan det se ut och då går det, men vet inte hur jag ska göra det dynamiskt.

/Eddie

Av wallabou

System.Diagnostics.Process.Start("C:\\batfil.bat");
borde väl funka, kolla på klassen Process om du vill göra mer än bara starta, typ skriva argument och lite sånt.

Av wallabou

Tack, har pratat med support nu och dom säger att det kan vara ett defekt scsi kort så den skall bytas.

Av wallabou

Installera windows 2003 på IBM Server

Hej, jag sitter här med en IBM Server och ska installera windows server 2003 på den. Maskinen har två stycken SCSI diskar och när den köra installationen på windows så säger den bara att den inte hittar några diskar.

Någon som vet hur detta kan lösas?

Av wallabou

loopia är väl inte ultimat för "tung trafik" utan skulle nog satsa på egen server / co location för att få tillgång till mycket trafik.

http://crystone.se/
är hyffsat billigt för dedikerad server..

Sweclockers använder egna servrar ja, som står hos port80. Har själv en burk där (i samma skåp som swec ) fungerar bra och har aldrig varit problem om man måste gå dit för att fixa eller så.

Av wallabou
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAHP3369
Outpost fungerar utmärkt på Server 2003 (All recent Windows versions - 98, 98SE, ME, 2000, 2003 and XP)

http://www.agnitum.com/products/outpost/

Ah tänkte inte ens på den, kanske blir det, kör på mina workstations så den är jag ganska familiär vid och kostar inte skjortan. Tack för alla svar.

Av wallabou
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
alltså en applikationsbrandvägg

Inte 100 men tror att det ingår samma fw i Win 2003 Sp1 som det gör till XP

det är alltid en start.

Jo jag vet, det är den jag kör nu, men problemet är att man av någon anledning inte kan köra vpn server tillsammans med den.

Får kolla på ISA, men den kostar väl en del?

Av wallabou

Firewall till windows 2003

Hej, kör windows 2003 enterprise edition på en server maskin och skulle behöva en firewall till den. Någon som har tips på någon billig (alldra helst gratis ). Har inga jättehöga krav på den, ska gå att ställa in vilka processer som får använda vilka portar det är ungefär allt.

Av wallabou
Av wallabou

Du kan använda Session.LCID eller Page.LCID för att sätta inställningar som datum och liknande.

Session.LCID = 1053 så bör du få svenskt datumformat.