Inlägg

Inlägg som hyperninja har skrivit i forumet
Av hyperninja

Du kommer sannolikt få erbjudandet om du ringer och säger upp det. Samtliga större företag har separata avdelningar som sköter uppsägningar och där finns andra erbjudanden som kundtjänsten inte har tillgång.

Av hyperninja
Skrivet av Silvowitch:

För bäst kylning. Arctic Liquid Freezer 2. 280/360.
Tänk bara på att radiatorn är fläskig.

Extremt fläskig. Går inte in toppmonterad i en Meshify 2 ens med Crucial Ballistix minnen.

Av hyperninja
Skrivet av Mäki:

Jag blev också varse på detta. Ingen radiator + 140mm fläkt kommer att passa i toppen.

Vill också känga Fractal på deras för hårt skruvade monteringsskruvar i chassit. Plåten är mjuk vilket gör att skruvarna kilar fast. Så när du ska flytta något så drar du gängpajj på skruvarna och får man upp dem så har skruven lämnat märken i plåten. Lite dumt att de ska dras så hårt kan man tycka.

En annan sak är plast clipsen som ska hålla fast dörrarna. Dessa har en tendens att spricka väldigt lätt.

Hur tänker du? Byta kylare? Jag är inte så sugen på att montera den i fronten. Såg ut att gå in och precis nå med slangarna uppåt men enligt Gamer Nexus så är det tydligen sub-optimalt. Med slangarna neråt är det omöjligt.

Av hyperninja
Skrivet av hyperninja:

Hej @FractalDesign

Jag ska bygga ett nytt system med en Arctic Cooling Liquid Freezer II 280 V2. Får den plats som topmonterad i ert nya Meshify 2 case eller måste jag ha Meshify 2 XL?

Jag svarar mig själv nu när grejerna kommit om någon annan skulle råka läsa framöver. Inte ens med Crucial Ballistix, som ska passa, så går Liquid Freezer II 280 in toppmonterad.

Av hyperninja
Skrivet av Simonsky:

Min 5900 skickades från Netonnet nu, beställde den 25e, kommer imorgonn🤓

De verkar inte ha något direkt kösystem då jag beställde tidigt på dagen den 24e och min har inte skickats?

Av hyperninja
Skrivet av Trendy:

Tack för era åsikter. Är i regeln 4x 8gb bättre än 2x 16gb?

Nej, det är antslet ranks som spelar roll. 4x8 och 2x16 är, med några få undantag, båda totalt 4 ranks.

Av hyperninja
Skrivet av stocken:

fuuuuuu....
Tänkte vänta till BF att köpa nätagg.
Alla ion nätagg är nu slut utan vanliga ATX 660W =___=

Stämmer det att det inte kommer komma in fören i Februari?

Behöver du mer äm 660 då?

Av hyperninja
Skrivet av backfeed:

Enligt sidan 44 i manualen så får en 280-radiator plats, förutsatt att minneskapslarna är max 36mm höga. Men det svarar förstås inte på frågan om just din specifika modell.

Tack för svaret! Klantigt av mig att inte ens ta en titt i manualen. Tror jag hittat något som passar.

Av hyperninja
Skrivet av OllO:

Ja, det verkar vara den brädan man ska ha - kollade Gamers Nexus och snubben där börjar ju nästan att gråta. Tack!

Du råkar inte ha något bra ram-tips? Gärna på komplett, så kan jag köpa allt tillsammans, alternativt Webbhallen som har affär på promenadavstånd (well, ganska lång promenad...).

Med reservation för att jag är långt ifrån någon expert på ämnet då. Bäst är Samsung b-die minne men det är ett jävla mek att hitta något vettigt. Micron e-die är också fint med god överklockningspotential och Ballistix 3600Mhz CL16 ska vara just e-die. Verkar vara samma PCB som Ballistix MAX som är rateade för 4000Mhz. Samsung b-die är dessutom sjukt dyrt medan Micron e-die är ligger mer rimligt i pris.

För att få ut mest drag vill du ha 4 ranks alltså, 2x16 eller 4x8 moduler (med några få undantag men det är giltigt för Ballistix 16 och 32gb kit).

Jag beställde dom här men tyvärr är dom slut på lager. Ska vara på ingång både hos Amazon och Proshop. Du kan även söka på artikelnumret BL2K8G36C16U4B på Prisjakt om du vill jaga lite. Köper du ett kit med 2x8 så vill du alltså ha två såna kit för att nå 4 ranks.

Av hyperninja

Annars är X570 Tomahawk Wifi nedsatt till 1990,- hos Komplett. Ett kort som fått mycket fina recensioner och håller låga temp.

Länk

Av hyperninja

Hej @FractalDesign

Jag ska bygga ett nytt system med en Arctic Cooling Liquid Freezer II 280 V2. Får den plats som topmonterad i ert nya Meshify 2 case eller måste jag ha Meshify 2 XL?

Av hyperninja
Skrivet av Taft:

Har märkt en sak, jag har tydligen Season Pass utan att jag har köpt den? Vad jag vet så är Nvidia's kod den vanliga standard utgåvan eller är jag ute och cyklar? Inte för att jag klagar

Köpte du också via annonsen av Hakan här på Sweclockers? Var ser man att man har season pass?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja

Installationen av det här spelet måste vara det största skämtet någonsin.

För att installera uppdateringen så krävs YTTERLIGARE 80GBG ledigt på disken då spelet KOPIERAR SIG SJÄLV till en ny mapp.

Förutsatt att ni har utrymme så är det alltså bara att vänta och hålla koll på diskanvändningen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja

Tack för all utmärkt input! Otroligt trevligt bemötande där man dessutom fått lära sig lite.

Jag fick svar från Samsungs support. De skickade det till någon gruppering som sysslade med validering av deras paneler som bedömde att skärmen är defekt och bör bytas ut. Vi får se hur nästa skärm beter sig. Skärmen betedde sig utmärkt i DOOM trots sina 60hz. Inte ett uns tearing med deras adaptiva v-sync som inte verkade påverka prestandan negativt. Inget lag vid snabba rörelser.

Mardrömmen vore ju givetvis att få en panel som bara har marginellt mindre posterisering men istället döda pixlar eller andra problem.

Av hyperninja
Skrivet av swelurker:

Ok. Vad bra!

Ja, jag använde Expertool eller vad de nu kallar det. Horribelt ui som i alla program av den här typen, men det gjorde jobbet

Från var ska jag räkna när jag ökar frekvensen? Är det boost clock eller grundfrekvensen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja
Skrivet av Söderbäck:

@Laxpudding har som du säkert känner till recenserat denna skärm och går in på posteriseringsproblemet med den här skärmen.
http://www.sweclockers.com/test/20515-samsung-s34e790c-valvd-...
Gamma Mode 1 är väl ett krav för att hålla nere detta så mycket som möjligt iaf.
Jag har samma skärm och det är väl just den här punkten som inte känns helt hundra med skärmen. Upplever väl inte att det är riktigt lika tydligt på min skärm som på dina bilder, men det är svårt att jämföra bildkvalité genom kameror på andra skärmar ;).
Själv har jag nog mest sett posteriseringen i just witcher IIIs menyer där det verkar synas extra tydligt.

Jag trodde mig ha läst det mesta om skärmen men jag har bevisligen lyckats hoppa över just den där sidan på recensionen. Då tror jag man kan konstatera att jag inte fått en defekt skärm utan det är så skärmen beter sig. Ska dubbelkolla vad jag kör för gamma setting när jag kommer hem. Tack för tipset!

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja
Skrivet av Laxpudding:

Det korrekta termen är posterisering.

Detta blir tydligare med en flackare tonkurva eftersom det då är större ljusskillnad mellan varje nyanssteg. Effekten är kanske inte alls lika tydlig i rak vinkel vilket då är typiskt för VA- och TN-paneler.

För blotta ögat är den ändå väldigt tydlig även när man sitter i en rak vinkel framför skärmen. Särskilt tydligt blir det när man kollar på exempelvis en himmel i ett spel.

Att skärmen är böjd kanske är det som gör att det förstärks ytterligare i skärmens kanter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja
Skrivet av Laxpudding:

4:e bilden ser ut om en typisk VA-effekt där du i rak vinkel får en väldigt brant tonkurva som håller kvar skuggnyanserna nära svart. Ju mer i vinkel man kommer, desto flackare tonkurva, samt sämre svärta och då blir det blaskigare och blaskigare. En kamera förstärker gärna detta, särskilt om man plåtar i vidvinkel. Även många TN-skärmar beter sig likadant.

Posteriseringen på första bilden är främst ganska typisk för TN och där brukar VA-panelerna göra bättre ifrån sig. Men det kan fortfarande vara en effekt av vinkeln till hörnet. Den flackare tonkurvan ljusar upp alla nyanser. Plåta samma område i rak vinkel snarare än tittvinkeln.

Tack för det utförliga svaret! Jag ska försöka ta bättre bilder ikväll.

Vad tror du om det jag benämnde som sponging i bilden från Witcher 3? Grånyanserna i det högra hörnet kladdar ihop sig och ser ut som om de är målade med en svamp istället för att ha mjuka övergångar. Finns inget spår av detta på min andra skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja
Skrivet av Dr.Mabuse:

@hyperninja: Det låter som om skärmen antingen har brister från tillverkningen eller att den inte lever upp till dina krav.

Min rekommendation är att du kontaktar tillverkaren om dina upplevelser och hör med dem om det är vad man har att förvänta sig av din skärm. Om så är fallet måste du bestämma dig för om du kan leva med bristerna eller om du ska returnera skärmen till säljstället.

Absolut! Det var också min första tanke. Ville bara höra lite vad andra har för erfarenheter kring detta, kanske även på andra skärmar. Jag skickar ett mail till Samsung Sverige och hör vad de säger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hyperninja
Skrivet av Dr.Mabuse:

@hyperninja: Edge-lit = Lamporna (LED eller CCFL) sitter runt ramen. Ljuset kan då ha svårt att täcka hela ytan och det riskerar att bli mörk i mitten.

Men jag spekulerade bara.

Absolut möjligt men just den effekten är knappt synlig utan något som endast framträder tydligt när man tar en bild i en övrigt mörk miljö på skärmen. Sponge effekten är dock nästan ännu mer synlig än vad som framgår på bilderna. Den är mest sydlig på bilden från Witcher 3 där det är väldigt markerade fält av olika nyanser. På min AOC smälter dessa ihop helt i en gradient.

Skickades från m.sweclockers.com