Inlägg

Inlägg som Hammer79 har skrivit i forumet
Av Hammer79

Problemet är ju enkelt löst genom att sätta alla nätverksanslutningar som "metered". Då laddar inte systemet ned uppdateringar förrän man själv väljer att göra det. Det hindrar även Windows från att använda din uppkoppling för att sprida sina uppdateringar till andra datorer över internet. Något de flesta inte ens vet att Windows faktiskt gör. Nackdelen är väl att uppdateringar inte installeras i samma sekund som MS rullar ut dem. Men det är väl knappast ett problem för en vanlig hemdator.

https://www.howtogeek.com/262477/how-to-set-an-ethernet-conne...

Det är väl inte direkt nån nyhet att Windows loggar precis allt som sker på datorn. Hela systemet är uppbyggt för att göra just det. Bara att kolla eventloggen... Filsystemet NTFS introducerades för just den funktionen. Jag vet dock inte hur mycket, eller vad som skickas till MS. Men datorn har ständig kontakt med MS servrar när man är uppkopplad. Förmodligen så kollar den produktnyckeln ganska ofta iaf. Så ifall man vill vara helt anonym på internet så bör man använda ett annat OS.

Av Hammer79

Tyvärr ingen lycka än. Har prövat att plocka bort mitt Soundblaster Z från en av PCI-e portarna. Det eftersom deras drivrutiner brukar ställa till det. Har även lekt med inställningarna i UEFI. PCI-e 1.0, 2.0 o 3.0. Även PCIe spread spectrum(Enabled, Disabled). Skickat en ticket till Gigabyte nu. Men betvivlar att de gör nåt, eftersom problemet troligen ligger i Windows eller drivrutiner. Har du fler idèer så mottages det gärna. Tackar för det du kommit med hittills

Av Hammer79

Microsoft verkar tro att jag redan kör Win 10. Måste ligga några rester nånstans. Kan inte ladda ner därifrån. Ska leta på "andra" ställen efter en så ren kopia som möjligt. Min produktnyckel är ju ändå sparad online hos microsoft.

Av Hammer79

Liten uppdatering. Har nu installerat mitt gamla Windows 7, och kortet verkar fungera bra. Håller just nu på att stresstesta. Men efter en timme i Unigine Heaven, på Ultra och Max tesselering, så rullar den på i hög fps. Alltså borde problemet ligga i Win 10 eller drivrutinerna. Ska pröva att ladda ner en annan iso att installera ifrån.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hammer79

Ja eventuellt borde farsans rigg kunna klara detta kort. Men det får bli nån annan dag isf. Bra idé!

Av Hammer79

Har testat från skiva med Geforce Experience. Har även laddat ner följande drivrutiner från nvidia.com: 368.39 - 368.69 - 368.81 - 368.95(beta). Och jag har låtit datorn vara igång över natten med svart skärm. Men tack för svar!

Av Hammer79

Skärm slocknar vid installation av drivrutiner - 1070 på Win 10 X64

Har nyligen fått hem mitt nya Gigabyte GTX 1070. Har hållt på i tre dagar med ett antal olika drivrutiner utan resultat. Problemet uppstår när drivrutinen installeras. Efter ca 10% så slocknar skärmen. Misstänker att det är när drivrutinen initieras. Windows går fortfarande - bara bilden som slocknar. Startar man om så kommer jag till splashscreenen(blå logga med cirkel av vita prickar). Sen slocknar skärmen igen. Återigen så är det nog när drivrutinen initieras. Kan gå in i safemode via skivan och kommandot bcdedit i cmd. Därifrån kan jag avinstallera rutinen med programmet DDU. Och så fortsätter det. Har försökt med allt jag kan komma på. Uppdaterat BIOS till senaste. Uppdaterat moderkortets drivrutiner.

En sak som är lite märkligt är att HDMI-porten verkar vara död. Inte ens om den är den enda inkopplade porten på grafikkortet, så får jag nån signal. Har testat två kablar och två skärmar. Använder DVI-porten nu.

Har även testat att installera om Windows då mitt förra kort var ett Radeon 7970. Nu har jag slut på idèer. Posta gärna färska idèer, hur dumma ni än tror att de är.

Börjar misstänka att jag fått ett defekt kort. Men kan lika gärna vara Windows eller drivrutinerna.

Setup:
Mobo: Asus Rampage IV Formula (LGA 2011, Intel X79 chipset, senaste UEFI BIOS and drivrutiner)
CPU: Intel Core I7 3820
Nytt GFX: Gigabyte GTX 1070
OS: Win 10 X64
PSU: Corsair 750W

Prövade drivrutiner: 368.39 - 368.69 - 368.81 - 368.95(beta)