Inlägg

Inlägg som Djayy har skrivit i forumet
Av Djayy

Jobbar som IT-Support på ett större företag med jour var fjärde vecka. Trivs väldigt bra. I framtiden vill man gärna jobba inom IT-Säkerhet. Tycker det är en väldigt spännande bransch med en lysande framtid och jag har ju redan med det att göra dagligen. Ser att det finns många med viktiga yrken här, stort tack att ni finns!

Av Djayy

Hårt och snabbt <3

Av Djayy

TAKE MY GOD DAMN MONEY

Glad att jag har väntat med skärm köp. Det här blir perfekt!

Av Djayy

Jag hade satsad på fiber. Visst det är mycket pengar men i längden kommer man bara ha nytta av det. Sen får man inte hellre glömma att det ökar bostadens värde rejält i dessa tider. Radio kommer aldrig bli en bra lösning. Sitter själv på 4G utan några alternativ och det blev aldrig bra. Man får bita i det syra äpplet och satsa på fiber. Vet du vem som är ansvarig för fibern? Jag kan bara ge ett råd att hålla sig borta ifrån open infra om du har fått erbjudande av dem.

Av Djayy

Jag gav upp hoppet på fiber för tre år sen och vi bor inte ens i nått glesbygd. Tycker det synd att man la ner dsl nätet. Man kunde ju istället satsad på vdsl om det nu är så svårt att lägga fiber... (Fibern ligger i början och i slutet av vår gata men man har hoppat över vårt område för att vi gäller inte mer som en del av nästa orten...) Hade varit mer än nöjd med stabila 100 mbit i början. Bättre än mobilt som går ner till 1 mbit hela tiden. Bor exakt bredvid telestationen som inte mer används men ändå är påslagen hela tiden...

Av Djayy

Jobbar själv på ett större företag och det händer liknande grejer just nu. Blir tyvärr själv påverkad av det. Jobbiga tider, men det kommer väl bli bättre snart igen.

Av Djayy

Jag ser att många skriver att man bara ska skaffa fiber men tyvärr är det inte så enkelt. Bor själv i ett område där det finns personer som har försökt att få dit fiber i 15 år. Har haft tre olika företag som ville gräva på tre år men ingen har återkommit till os. Det kan vara väldigt jobbigt ute på landsbygden. Jag kan tipsa om Starlink, om du bor på södra delen av Sverige. Hoppas du har mer tur med fibern. Jag tycker när det gäller fiber är Telia bäst men oftast har man ju inget val och måste välja ett viss företag som t.ex. IP-Only (Vilka också villa gräva fiber och har sedan dess aldrig hört av sig).

Av Djayy

Kan du köra en tracert mot t.ex. google eller sunet och lägga upp det här? Det är många som har haft dålig erfarenhet med Open Infra, så det skulle ej förvåna mig om felet ligger där. Men det kan ju också bero på nått annat. Man får ju undersöka. Kör du med kabel eller wifi? I så fall försök att ansluta direkt med kabel.

Av Djayy
Skrivet av Unrated:

Akta dig noga för Open Infra, håller inte vad dom lovar, Kundtjänsten undviker att svara på frågor.
Och fick idag veta att dom enbart har 2 veckors Garanti på utrustningen.....

Riktigt hemskt företag.

Dem ville återkomma om fiber hos os den här månaden. Har inte hört nånting... Får väl skaffa starlink. Är också väldigt besviken måste jag säga.

Av Djayy

Finns mycket folk som har haft bra erfarenhet med MoCa. Bästa alternativet är att dra nätverkskabel. Rekommenderar minst cat 6. Finns billigt hos Biltema. Mycket mer jobb men den bästa lösningen som finns. Du kommer bli nöjd i längden.

Av Djayy

Behöver en 27" 1440p 240hz g sync innan jag skaffar nästa grafikkort, så jag hoppas på att det kommer släppas det här året. Ganska trött på min 1080p TN skärm.

Av Djayy

Jag kan rekommendera DrayTek. Kostar en slant men man får vad man betalar för. Bäst är ju om man får router/modem kombo av ISPn, som man själv kan brygga. Räcker för 99% av alla användare. Själv hade man ej satsad på DSL alls för att det blir ändå tyvärr avstängd. (oftast utan att erbjuda något vettigt alternativ...)

Av Djayy
Skrivet av nu1mlock:

RUT950 har CAT 4 och inget stöd för Carrier Aggregation. Teoretisk maxhastighet blir 150Mbit.

För att svara på om det kommer fungera så kommer det gå utmärkt att koppla som du har skrivit.
Riktantenn är redan med i planen enligt TS.

Jaha då var det jag som uppfattade det fel. Själv har man routern uppe på kallvinden och aldrig haft några problem. Jag tror så länge RUTen installeras på vinden eller i ngn låda vattentät borde det inte hellre vara några problem för att jag har bara en vanlig TP-Link router som garanterat ej är lika tåligt som en RUT.

Av Djayy

Jag hade hellre satsad på en 4G/5G antenn. Kan rekommendera denna: https://www.inet.se/produkt/5410661/poynting-riktantenn-5g-lt...

Har själv testat hur mycket sladden påverkar och jag har ej märkt ngn större skillnad på 2100 hz bandet.

Av Djayy

Har samma på jobbet och hemma

Av Djayy

2000kr + upphämtning

Av Djayy

Har exakt samma "problem" just nu. Det här har redan pågått sedan länge. Jag tror att der beror (för mig själv) mest på att det ej finns några spel som är intresseranta för mig. T.ex. har jag alltid varit en stor fan av battlefield men den sista blev ju inget vidare och det finns inte många andra alternativ (har redan kört de flesta gammlare fps spel och hos COD är det ju samma sak), vilket gör att jag som fps fan har ej ngt som man kan köra som alternativ. Och jag har också redan provat andra spel som t.ex. MMOs eller singleplayer, men det är inget som har riktigt lockad mig (har spelad färdig spel men tyckte fortfarande inte om de speciellt mycket). Till sist sökte jag ett nytt hobby. Har utvecklad ett ganska stort bilintresse. Har alltid tyckt om att fixa saker själv. Spelar ingen roll om det är tekniskt eller mekanisk. Så mitt råd är att söka nått nytt. Finns säkert nått annat som du kommer tycka är kul! Jag tror också att "spelglädjen" kommer komma tillbaka ngn dag. Det brukar alltid vara så efter en viss tid.

Av Djayy

En annan fördel med riktantenn är att signalen blir mycket "stabilare", vilket kan vara viktigt när man t.ex. behöver bra ping. Men det måste ej alltid vara så. Kan också fungera bra utan. Man får testa sig fram helt enkelt. Viktigast i början är att testa vilken operatör har bäst täckning, där man bor.

Av Djayy
Skrivet av DennisOlof:

@Djayy, nej det stämmer inte. Anledningen till att just Telia avvecklar telefonkablarna är att det inte längre finns någon lönsamhet för att hålla det igång. Det kostar mer än vad dom tjänar på det eftersom så många har gått över till fiber. Hela marknaden och Internet har förändrats med alla tjänster som finns numera etc. Dessutom kan man inte längre ens reparera alla AXE stationerna då det saknas reservdelar, Telia sparar delar och plockar från andra stationer som avvecklats för att hålla igång det så gott det går. Det som gäller är 4G/5G teknikerna, smartphones etc. fiberkablar, RJ45 kablar etc. Glöm xDSL, Kabel-TV etc. Det kommer bli ersatt av fiberkablar även om det kommer ta lång tid.

Jag förstår att det är för dyrt med DSL men jag tycker det ändå fel att satsa på 4G. Man kan ju också satsa på radiolänk istället. Det som stör mig med 4G är de höga latenser och att hastigheten varierar så mycket. Jag vill ha en stabil uppkoppling. Inte nått som varierar mellan 5 och 200 mbit. Då blir det oanvändbart. Hjälper inte hellre att Telia begränsar hasitgheten efter några hundra GB (finns flera exempel här på sweclockers).

Av Djayy
Skrivet av nu1mlock:

I slutändan fick jag 270Mbit med en Huawei B525 (fungerade även med en TP-Link MR600) och denna riktantenn. Antennkabel höll jag nere till ca 1m.

Brygga modemet och anslut till ditt mesh-system och problemet är löst.

Man kan ej brygga mr600 tyvär. Just nu finns det tyvär inga bra 5G modem. Har sökt runt lite men det finns bara 4G. Huawei och mikrotik har 5G ROUTER men inga modem. Antenn kan jag rekommendera poyinting. Då har man i alla fall antenn som klarar av det och behöver ej klättra på tacket igen. Sitter i samma sitts med fibern. Kommunen och open infra/PTS har tvyär prioriterat sommarstugorna här i området för att det löner sig mer att bygga dit (inte i längden för att de bara använder det på sommaren) istället för os permamentboende. Känns lite sådär 2022.

Antenn

Modem hade jag satsad på teltonika. Kostar lite allt tillsammans men det blir bäst om man gör rätt i början (tro mig har gjord samma mistak). Men jag kan förstå att man kanske satsar på nått annat tills man har tillgång till ett bra 5G modem.

Modem/Router

ett tipps är att testa med olika kontantkort först och kolla upp vart bästa masten är (som är minst belastad).

Jag tycker att Telia satsar på helt fel teknik, nu när de avvecklar ADSL. Jag tycker att man borde ha satsad på VDSL istället där det är ej lönsamt med fiber, men det är väl för dyrt... Då hade man fått en stabil och halvvägs modern uppkoppling. I Tyskland kan man t.ex. få 250/40 över DSL men då behöver man vara nära en telestation.