Inlägg

Inlägg som wroom har skrivit i forumet
Av wroom

En skärm med en riktig panel (ips) och en hel hög med RAM är det viktigaste, tyvärr kan man inte filtrera på paneltyp på prisjakt. Hade gjort livet så mycket enklare

Edit: verkar gå att filtrera panel numera, synd bara att infon saknas på de flesta burkarna

Av wroom
Skrivet av Json_81:

I din fantasivärld kanske det är så. Men vill man ha något som är stabilt så är det långt ifrån fritt fram.
Jag skaffade en HTC Hero för jag resonerade som du, jag har betat av ett antal nyare android modeller också, men fakta kvarstår.
Android är en katastrof utan like, det finns en fördel och det är att du kan få in vilken app du vill, problemet är att ingenting fungerar bra.
Jag använder nu en Galaxy S3 och en iPhone 4S, rör inte S3'an mer än jag måste. Den är helt ursusel.

Katastrof utan like? Herregud skaffa lite perspektiv, men det hade du tydligen redan och allt laggar som inte har ett äpple på baksidan eller? Jag har en nexus 4 och trots sämre hårdvara än toppskiktet flyter det fint, absolut uppstår det mikrolagg ibland, men stör man sig på det lilla får man väl hålla sig till absolut senaste iphonen jämt och ständigt då, för inte flyter äldre iphones så pass bra heller. Sen kan ju tillverkare ta bort funktioner och släppa "senaste" uppdateringen till alla sina lurar också. Men vill inte försvara dem, de vill ju bara tjäna pengar (som alla andra) och det kostar att uppdatera bloatware, även om de börjat inse att kunderna kanske är mer trogna om de får uppdateringar.

Android var inte så vasst i sin ungdom, men har börjat mogna rejält nu.

Av wroom

Om den hade klarat 1080p och haft android 4.0 skulle det kunna bli en schyst mediaspelare, tablet-uit trivs nog rätt bra på tvn

Skulle nog kunna kodas rätt hyfsade mediacenter-appar för android om sånt här blir vanligare

Av wroom
Skrivet av AndreaX:

[...]

Haha, eller hur? Som jag kommer ihåg det:

Min NMT-kloss: 1 månad. (var iof nästan i storlek motorcykelbatteri)

Min micro-GSM-nalle: 2 veckor.

Min 3G-björn: 3 dagar.

Nä, jag tror tyvärr vi kommer få se liknande ett tag till innan den oheliga alliansen av prestanda och miniatyriseringslust lagt sig. Kanske kommer då äntligen om några år åter telefonerna som överlever hela utlandssemestrar eller polarexpiditioner utan laddning.

Hah, ja utvecklingen går iaf åt något håll, men inte är det rätt håll

Fick aldrig uppleva nmt-monstren men min första gsm-lur på den tiden då man bara kunde ringa med dem klarade sig också några veckor. Kan tänka mig en smartphone tillsammans med ett batteri i klass med nmt-telefonernas skulle dock säkert räcka i ett par månader

Av wroom
Skrivet av Steffe:

Generellt så fungerar det faktiskt bra, men man får förstås vara beredd på att det då och då kan sluta fungera, oftast är det dock nåt tillägg som spökar och är enkelt fixat med safe-mode.

Skrivet av buddaz:

Aurora fungerar utmärkt, just nu har jag formaterat om min laptop och håller på med updates, så använder gammal IE så länge under tiden. Om du tänker använda firefox aurora så måste du använda addon compability reporter, annars fungerar inte tillägg, det är lösningen. Firefox aurora fungerar lika bra med säkerhetern som den vanliga foxen, det man får vara uppmärksam på är att när den hänger sig beror det på att det måste uppdatera sig, det kommer 1 update dagligen, som brukar finnas tillgänglig via menyn och välj help, sedan about aurora, ananrs fugerar den som vanligt att du får automatiska updates. En annan sak som har uppdateras och som är viktig är att avaktivera java plugin för foxen, säkerhetsforskare har upptäckt en sårbarhet i TLS, själva foxen är gjord för att inte tillåta det, sårbarheten ligger i Java plugin. Ibland finns det folk som har problem med videos, det beror mer på flash och inte firefox, den dagen foxen kan ta väck flash, kommer många bli glada, eftersom foxen satsar stenhårt på html5 och öppna video/audio standarder. återkommer om du vill ha mer, matnyttigt, har själv använt aurora sedan foxen började med dem olika kanalerna. Skall fortsätta med updates, på datorn. återkommer senare. Du hittar allt via dem här länkarna, Version 9 kommer under dagen, är det åtminstonde tänk, eftersom dem andra kanalerna är redan updaterade.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/channel/
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compati...

Tack för tipsen. Bra att veta att det kommer uppdateringar så pass ofta. Flash och andra onda plugins vet man ju att de orsakar de flesta problemen, oftast kan man iaf slippa hängningen genom att döda plugin-container.exe. Addon compatibility reporter kör jag med redan nu, tycker man behöver det även på vanliga kanalen nuförtiden då många addons inte hänger med i den nya release-cykeln, dock fungerar nästan alla ändå

Av wroom
Skrivet av SuperSvedis:

Nuförtiden låter det ju mycket med 14ms. Men i praktiken är det väl fullkomligt omöjligt för synsinnet att göra oss medvetna om ljus (eller ickeljus) med en kontinutet kortare än ca 35ms? Kan någon förklara vad den synbara skillnaden är mellan en skärm med 14ms och en med låt oss säga 2ms, om dem är likvärdiga i övrigt?

Egentligen så är det väl mest att det är mer eftersläpningar och sånt på paneler med högre ms. Fast det tycker jag inte brukar gälla med ips som med tn-paneler, ips-paneler har generellt minst eftersläpningar av alla tekniker, iaf vad jag har upplevt och jag är kräsen när det gäller sånt. Inte för att jag spelar mycket utan jag bara stör mig på eftersläpningar allmänt.

Själv har jag en 6 ms ips och jag tycker då den klår en 2 ms tn-panel på den biten iaf (på allt annat också iofs ). Sen tycker väl den inbitne gamern att några ms gör all skillnad i världen. Men den verkliga boven är ju egentligen input lag (fördröjningen innan bilden faktiskt börjar ritas på skärmen) som faktiskt är något mycket allvarligare eftersom den kan vara bra mycket högre än några ms.

Av wroom

14 ms duger ju till allt utom just gaming för nördar och i den verkliga världen spelar långt ifrån alla eller ens vet vad responstid är.

Men jag fattar inte vad poängen är med att ha hdmi på en datorskärm, hörlursuttag... nödvändigt? Nej. Och för de som vill koppla in bluray/konsol osv finns det ju adaptrar för en billig peng. Varför inte satsa på displayport istället och slippa licenspengarna? Nej, tusenåtti pe och hdmi, det säljer!

Skrivet av Selphy:

Lika bra att köpa en TN i samma prisklass. Det enda du vinner med en billig IPS är bättre betraktningsvinklar.

Skojar du eller? Även en sån här skitskärm har säkert 100 gånger bättre färgåtergivning än en rutten tn-panel.

Av wroom
Skrivet av buddaz:

Vet inte riktigt, eftersom den versionen är tänkt att släppas idag om det inte händer något speciellt. Det är hämtat från planet Mozilla.
http://blog.ffextensionguru.com/ läs här. och scrolla ner så hittar du, vad den gör för något.

Körde du med aurora? Funkar det bra att köra på alfa, alltså utan att det kraschar, andra konstigheter osv, funkar addonsen bra ändå (om har addon compatibility reporter så de är igång)? Känns ju lite läskigt att köra med en alfa-version

Av wroom
Skrivet av buddaz:

Offtopic:
...
Twitter Search
...

Vad menar de med twitter search? Jag hoppas de bara menar att det läggs in en sökplugin. Hatar verkligen när sociala nätverksgrejer ska integreras i vanliga program, det hör inte hemma. Sånt kan fixas med addons helt enkelt.

Allt annat är nice, "Improve responsiveness of history removals" behövs verkligen

Av wroom

Underbara kameraskills alltså, om han åtminstone kunde lägga telefonen på bordet hade det kanske sett lite bättre ut. Inte gick han in i about-menyn heller för att visa versionen. Jag är iaf taggad på ics, får se hur länge det tar för samsung att uppdatera eller om man rootar och slänger in det själv. Vore kanske skönt att köra ett rent android utan alla onödiga program som alltid ska vara med och som inte går att avinstallera.

Skrivet av Calle2003:

"Klockwidgeten"

Det är väl inga konstigheter med att något inte funkar i en icke färdig version, vem vet hur gammal den här builden är.

Skrivet av Defeat^:

Detta är en tidig testversion av ICS, hade allt fungerat perfekt hade de redan släppt den, vad tror du?

Btw äntligen får telefonerna GPU-accelerering! Nu behöver man inte köpa en dualcore-telefon för 5000kr och överklocka för att android ska flyta lagg-fritt! Nu går knaske till och med telefonerna för 1000-2000kr att använda!:)

Det är trevligt, nu har man redan en dual core-lur där allt flyter på fint men detta gör väl saker ännu bättre, batteritiden lär ju må bra av det.

Av wroom

Åh vad skönt att det inte är så krävande. Spelar knappt något numera så jag har inte så hett grafikkort men detta måste jag bara ha, duke3d var favoriten när man var yngre

Av wroom
Skrivet av Normano:

Du kan annars installera betan men inte över den andra, du kan sen installera https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/15003/ så den stänger av versions kontrollen med addons så fungerar nog de mest fint, dock fungerar inte alla addons som ändrar på själva utseendet så bra för mycket har gjorts om i grunden. Tänk på att inte använda addons som är kan göra farliga saker som FireFTP som började delete filer för mig när jag skulle ta bort 1 fil på servern, försvann 19 filer men det var firefox 3.7 alphan

Tack för tipset! Vet att många addons fungerar bra i nyare versioner, har tidigare varit inne och pillat i en del äldre addons som inte uppdaterats och ändrat deras versionskrav för att få dem att fungera i nyare fx-versioner, men med denna addon blir det bra mycket smidigare.

Av wroom

Vad är det för buggar med gpu-accelerationen? Kanske vore nice att köra betan om den nu funkar hyfsat, men jag är rädd att de flesta addons jag har inte lär fungera med fx4 så det vore väl ändå meningslöst.

Av wroom

Varför ens hålla på att bråka om konsol vs pc, så larvigt. Använd båda istället och var nöjd. FPS och RTS är ju ganska hopplöst på konsol och bör spelas på pc, men andra spel kan ju vara roligare på konsol med vänner osv.

Av wroom

Själv skulle jag inte ens använda en skärm med tn-panel om jag fick den, första gången jag köpte en tft (med tn-panel) trodde jag tom att det var fel på den. Men jag verkar vara extremt kräsen på den biten, de flesta är ju helt nöjda med sina tn-paneler och ser inte hur dåliga de är egentligen, är nästan lite avundsjuk på andra där.

Av wroom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kotan
Nä funkar inte alls tillfredställande jämfört med uppåt-knappen.
Har löst detta problem i Vista genom att binda mouse3 till att utföra uppåt-funktionen. Ställer ju dock till lite problem.

Hur som helst en otroligt kass idé att ta bort den helt, spela roll om man skulle vara tvungen att rota i registret för att aktivera den, hade ju hur som helst varit mycket bättre lösning än att strunta i den helt.

Sen har vi det här med breadcrumbs eller vad det heter. Raden med organize, views och sen specifika alternativ beroende på vilken fil man markerat.
Att inte den skiten går att inaktivera smidigt och lätt är mycket irriterande.
Kört Vista nu i 1½ år men stör mig fortfarande på kosmetikan och fördummandet.

Ja, att högerklicka på skrivbordet > change resolution är ju verkligen mer klick än att högerklicka på skrivbordet > properties > settings. Hela -1 klick mer.

Det är ju helt logiskt att ta bort upp-knappen då den är överflödig eftersom man kan klicka direkt på den mappen man vill gå upp till i adressfältet (det som kallas breadcrumbs). Att måsta klicka på upp-knappen är ju bara en dum vana, här sparar vi åter igen klick.

Att kontrollpanelen är lite rörig håller jag med om, men det spelar ju ingen vidare roll då man kan söka istället för att klicka runt, sparade klick (fast man måste använda det hemska tangentbordet!).

Nu har du en hel säck full med klick över så nu kan du klicka lite på allt möjligt och utforska vidare.

Slutsats: det är alltid samma sak när ändringar har gjorts, spelar ingen roll hur bra eller dåliga dessa är, är något ändrat så är det dåligt, alltid. Om svensson skulle bestämma hade vi suttit kvar med windows 95, då han började använda datorer.

Av wroom

DisplayPort är ju helt klart framtiden för datorskärmar och HDMI kan hålla sig på hemmabion, förutom en enstaka kontakt på grafikkortet som ersättare för den gamla tv-uten. Har själv en sån och tycker det är riktigt skönt att slippa dra ljudet separat.

Fattar dock inte varför ni vill skruva fast hdmi-kontakterna, sitter ni och rycker i era sladdar när ni har tråkigt? Jag har då aldrig lyckats råka dra ut en hdmi-kontakt utan att det var meningen. Tycker det är bra med skruvlösa kontakter, DVI måste man ju i princip skruva fast för att dom ska sitta ordentligt. Det bästa hade väl varit att kombinera båda, att ha skruvhål för dom som behöver.

Av wroom

Är helt klart nöjd med 7an, kommer definitivt aldrig använda XP frivilligt igen. Förstår mig inte på folk som kommer sitta kvar med sitt gamla XP för alltid. Hoppade över Vista då min gamla p4 inte hade någon chans när det var aktuellt, men jag hade troligen gillat det med, iaf efter sp2.

Men som vanligt, alltid samma sak när det kommer nytt os från microsoft, föregångaren blir helt plötsligt guds gåva till mänskligheten.

Av wroom

Riktigt bra recension, tack. Bestämt dig än för vilken du ska ha kvar?

Av wroom

Hur går det?