Inlägg

Inlägg som jqwu3 har skrivit i forumet
Av jqwu3
Skrivet av walkir:

Säg till om du vill ha Pro-licenser gratis

Till

Av jqwu3

Hue motion sensor 200 + frakt

Av jqwu3

Picture by picture extern enhet

Jag har köpt 2 nintendo switch för att många av de spel jag spelar inte stöjder local multiplayer. Nu till min förtivelse så inser jag att min nya tv inte har picture by picture som gör att man kan trycka in två konsoller så de kommer upp bredvid varandra, precis som det hade blivit med en konsoll om aktuellt spel faktiskt körde local multiplayer med split screen.
Finns det externa enheter som tar in två (eller fler) hdmi och konverterar det till en hdmi ut som är uppdelad?
Tvn kan endast spela upp ljud från en av konsollerna så detta bör också hanteras av enheten, att den bara tar ljud från en av ingångarna hela tiden är accepterbart, bara inte ljudet försvinner helt.
Picture in picture är inte ett alternativ, vill ha halva skärmen till ena konsolen och andra halvan till den andra. (Picture by picture)
Tills jag har en lösning får jag spela den ena switchen i handhållet läge men önskar svar hur hag kan lösa detta.

Av jqwu3

Så då antar jag att det är bättre att bara köpa fler likadana minnen nu och sen vänta minst ett eller två år till innan totaluppgradering blir värt.

Av jqwu3

Arkivering och kryptering av stora filmer och högupplösta bilder
Videoredigering
Flera samtidiga remote desktop-anslutningar
Har tendens att spara 60+ aktiva flikar i chrome
Brukar ha 2 spel igång samtidigt.

Av jqwu3

Jag jobbar en del med stora och många filer. Kör intel optane ssd över pci-e men det lär ju ändå inte gå med amd chipset. Datorn kommer inte vara på max load på natten men går det att ställa in hur mycket prestanda den får baserat på tid?
Minnena är 2133MHz 2x8GB C13

Av jqwu3

Spel klarar väl processorn av, där är det gpu som slår i taket. Kör tre stycken 1440-skärmar som jag antar är ganska grafikkrävande till att börja med.
Är mest vid dagligt arbete som datorn kan bli oresponsiv och kollar i aktivitetshanteraren så står cpu på 100%

Av jqwu3

Uppgradering (diminishing returns?)

Hej, jag har en dator som var ganska ok när jag köpte den för typ 3 år sen, och när jag kollar på nyare komponenter så är de antingen sämre än det jag redan har, eller snordyr för inte så mycket mer prestanda.
Det blir då en fråga om diminishing returns.
Det jag har är i7 7700k med 4,2 Ghz 4 core och kan inte hur jag än letar se någon nyare processor med över detta. Det finns ju nyare med fler cores men då med lägre clock speed. Jag är inte den som överklockar utan vill ha så hög stock speed som möjligt. Detta på grund av ljudnivån och kylkapaciteten. Litet chassi så får inte plats med annat än minifläkt och datorn måste vara på 24/7 och bor i en etta så vill inte sova bredvid ett jetplan. Jag föredrar intel men har börjat snegla på amd nu pga pci-e v4, värt att vänta på för intel eller dags att byta färg?
Grafikkortet är gtx 1080 ti. Det hade varit nice med rtx för att testa raytracing men som jag fattat det är det endast rtx 2080 ti som är bättre än det jag redan har då alla andra rtx-kort är sämre. Känns ju sådär att betala 15 lax för en minimal uppgradering.
Tänkte även uppgradera ram, det har ju kommit snabbare minnen sen jag köpte. Är det värt att slänga ut det befintliga och köpa allt nytt eller är det likvärdigt att bara köpa fler av samma typ jag redan har?

Av jqwu3

Tack för svar. Det var inget av dessa jag använde tidigare men jag kan nog använda dessa.

Av jqwu3

Regedit generator

Jag använde tidigare ett program som lät mig välja massor med "deep level"-inställningar och sen genererade den en regedit-fil att själv importera. Dumt nog tog jag bort programmet utan att skiva vad det hette. Ett sånt där program man behöver en gång när windows är nytt. Nu har jag en nyinstallerad dator och kan för mitt liv inte hitta programmet. Hoppas någon vet vad det hette eller har tips på något motsvarande.

Av jqwu3

Om någon är intresserad av lösningen om någon får samma problem så bytte jag fysisk plats och stoppade in hddn i platsen där ssdn satt och vice versa. Om någon vet vad det beror på på ni gärna svara. Jag vet bara att det löste problemet, har inte en aning om varför.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jqwu3
Skrivet av claser:

Hej,

Du har tagit bort bootsektorn till datorn. Oftast ligger den inte på systemdisken, ifall du har två HDD i datorn. Du behöver återställa den genom att boota med en windows 10 boot sticka och sedan:
https://pureinfotech.com/repair-master-boot-record-mbr-window...

Det stämmer inte. Tar jag ur hhdn så bootar den normalt. Det kan därför omöjligt saknas något

Skickades från m.sweclockers.com

Av jqwu3

Ja, jag kan starta till recovery nu. Den automatiska startreparationen misslyckades men jag kommer åt terminalen och den hittar alla diskar där nu. Hddn visas som fs raw fast jag formaterat den som ntfs på den andra datorn.
Försökte formatera igen där utan resultat. Den fastnar på 0%

Skickades från m.sweclockers.com

Av jqwu3

Jag gjorde ominstallationen via kontrollpanelen. Jag har varken fysiks installationsmedia eller nyckel. Installationsmedia går ju att bränna men nyckeln blir jobbigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jqwu3
Av jqwu3

Jag ändrade till legacy boot och stängde av secure boot, får då följande alternativ. Båda nya alternativen ger no bootable device om jag försöker men det är samma oändliga försök till boot på första alternativet. https://imgur.com/a/DdCnVak

Skickades från m.sweclockers.com

Av jqwu3
Av jqwu3

Jag har försökt men det finns bara ett alternativ i boot-menyn

Skickades från m.sweclockers.com

Av jqwu3

Oändlig boot

Hej, jag har en laptop med en ssd och en hdd. Windows ligger på ssdn och hhd är typ tom. Jag försökte först formatera hhd utan resultat, testade i diskhanteraren, diskpart, diskpart som admin i felsäkert läge. Slutade med att jag plockade ut hhd och formaterade den i en annan dator. Jag valde ntfs utan att ge enhetsbeteckning. När jag sen stoppar tillbaka den nyligen formaterade hddn i laptopen står den och försöker boota i all oändlighet. Startar jag om datorn utan hddn ikopplad startar Windows direkt utan problem. Jag har testat hotswappa hddn när datorn är på. Givetvis dyker den inte upp, försöker jag sen reboota till felsäkert läge eller recovery när den är ikopplad så försöker den reboota i all oändlighet. Jag har givetvis kollat bootorder men det finns bara ett alternativ eftersom hddn är helt blank. Ssdn innehåller en precis nyinstallerad windows. Jag ominstallerade windows innan jag försökte formatera hddn.

Av jqwu3
Skrivet av Tyver:

Med tanke att ett nytt kostar 7999 så är det nog lite högt att sälja som begagnat
https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/products/10series/geforc...

Med tanke på bristen på kort och att det är slutsålt överallt så är priset rimligt. Billigaste i lager kostar 9000

Skickades från m.sweclockers.com