Inlägg

Inlägg som Halligalli har skrivit i forumet
Av Halligalli

Partitionera och installera Mac OS på datorn och sen stäng av datorn istället för att starta om efter installationen, klona sen disken i en annan installation till en image. Skulle jag gjort iaf, lite jobbigare om installationen som ska klonas ska ändras på nått sätt.

Av Halligalli

Kan vara värt att testa hårddisken också med nått program som ex DFT.

Av Halligalli
Skrivet av Dalton Sleeper:

förmodligen lär det inte finnas varken drivers till nuvarande hårdvara eller stöd för tex multitouch...

Att XP inte har stöd för ARM hjälper knappast.

Av Halligalli

Att ha en SSD kopplad via USB 2.0 är rejält onödigt pga den slöa hastigheten, mycket bättre om du sätter i den i datorn istället. Är riktigt enkelt på 5741 då det är två skruvar och sen en lucka att lirka bort så kommer man åt hårddisken, gör det vanligtvis på under en minut på jobbet.

Av Halligalli

Ger RAW-filerna till Polisen och lovar att jag inte har pillat på dom.

Av Halligalli

En sån här är en kanske lite billigare lösning än en ny telefon.

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thomas67lundberg
Frågor: Den har väl android, men med ett gränssnitt som styrs rätt mycket via de fysiska tangenterna va? Hur funkar det? Grejen med tex. Hero eller Magic är att man inte har nån fysisk tangentsats, tänker jag...

Satio använder Series 60, samma som Nokias telefoner använder. Den enda telefonen Sony Ericsson sagt ska använda Android är X3, som enligt rykten ska komma nästa år.

http://www.swedroid.se/sony-ericsson-xperia-x3-i-januari-rykt...

Av Halligalli

Spelaren är ju baserad på XBMC, så det borde inte vara svårt för dem att få ut en linuxversion också.

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Vanligt problem.
Färgprofilen är inte inbakad i en vanlig jpeg vilket oftast resulterar i en underexponerad bild när man tittar på den med en webläsare (problemet kan fixas med plugins i exempelvis ff, men det är ju inet alla som gör).
När man skapar för webb bakas förprofilen in och bilden blir som du hade den i ps när du tittar på den med din webbläsare

En kalibrering löser inte alls problemet

Underexponerad? Problemet är att vissa webbläsare inte respekterar färgprofilen som är inbakad i bilden och använder sRGB istället, vilket gör att färgerna ser annorlunda ut. Dessutom var det inte om varför de ser annorlunda ut, utan varför de gör det trots att han använder Firefox 3.5, som ska ha stöd för det.

Använder Safari och jag ser ingen skillnad på dem två.

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Minimal install? Jasså, intressant någon som testat det? Är det så att man får välja själv då exakt vad som ska installeras?

I Ubuntu minimal install installerar den det absolut minsta som behövs för att man ska kunna boota till en terminal, i princip. På min HTPC som kör Ubuntu användes efter installation runt 900 MB om jag minns rätt, med xorg och xbmc närmare 1,6 GB.

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Liz

tog evigheter att hitta vad hon heter.

http://pici.se/pictures/MXMNfLpYn.jpg

CSI? Räcker att kolla på imdb.

Av Halligalli

Det har inget att gör med storleken på bilderna eller något sådant, det är helt enkelt blixten som måste laddas upp igen efter varje bild.

EDIT: Snabb man var...

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anton_mjor
Data betyder visst information, jämför nu med engelska
Computer = Dator
Data = Information

Alltså, hade maskinen hetat data hade man kallat den för data i engelspråkiga länder också.

En dator/datamaskin är en maskin som processar data, så är det helt enkelt.
Sen att data är en vanlig vardagsbetäckning på dator gör inte att det är korrekt.

Det är inte hårdvara som kode tänker på.

Av Halligalli

Vet att det är lite off topic, men jag har också en pz80, men har aldrig fått 1080p att fungera riktigt bra, bara 24 hz funkar, inget annat, 720p funkar däremot perfekt oavsett hz. Funkar 1080p som det ska för er?

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
hehe, nej. Tänkte mer på att ha ubuntu på en partition och sen en annan till lagring typ. Men tidigare har det ju blivit /dev /home / en massa annat så man inte får fram enkelt. Vill ha /home sen en egen /lagring typ. Har aldrig kunnat få så tidigare när jag provat. Eller i windows termer:

C:/windows och en D: med stuff på

Men om det går så vill jag gärna veta hur

Det där är inte ens svårt att göra, går hur enkelt som helst att göra direkt när man installerar Ubuntu och har alltid kunnat göra. I skärmen där man väljer vilken disk den ska installeras till så väljer man att göra det manuellt.

Av Halligalli

Du behöver inte konvertera bilden, preview i Mac OS kunde göra det, men som du säger, är mer skumheten än visningproblemet som var intressant. Bilden i sig är inte direkt ett mästerverk.

Av Halligalli

Har inte haft nåt problem alls med de programmen med nån bild, bara den. Den funkade inte ens i kameran, det är det jag tycker är mest skumt. Fast den bilden spelade det inte så stor roll, undrade mest om nån annan träffat på nåt liknande. Testade också i Lightroom, där var den svart ända tills den hade cachat den.

Av Halligalli

Skum raw-bild från kamera

Var ute idag och tog lite bilder när jag märkte att en av bilderna vart helt svart, absolut inget på den. På datorn så funkar det på vissa ställen, som Quick Look och Preview, medans Capture NX 2 visar bara en svart bild som kameran och vägrar dessutom spara den. Kameran är en Nikon D40. Nån som vet vad det kan vara? Har aldrig sett det förut.

http://www.mediafire.com/download.php?fztk4zjehmy

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arginj
Eh, VR betyder bildstabilisering, och eftersom detta sitter i objektivet så har det inget med kameran att göra.
Jag tror du tänker på AF - autofokus.

Ska bara förtydliga, D40 och D60 har AF, de har bara ingen AF-motor inbyggd i huset, så objektivet måste ha det inbyggt om man inte vill ha manuell fokus. Det är bara kontrollera att objektivet har AF-S i namnet, vilket de flesta objektiven ifrån Nikon ändå har. Och karlsson_1991, har ett 18-105 med VR till min D40, VR funkar hur bra som helst på den.

Av Halligalli
Citat:

Ursprungligen inskrivet av elektrofredrik
Mer porr per skiva Sånt gillar vi

Inte militanta feminister.