Inlägg

Inlägg som etnica33 har skrivit i forumet
Av etnica33

copy paste:

sudo systemctl enable ssh && sudo systemctl start ssh

Av etnica33

Hehe,
jag jobbar som datanörd. Mitt jobb är att lösa problem.
Jobbat med både kodning/elektronik sååå det är måååånga timmar.

Jobbigaste problemen är när man suttit med en sak i flera h och felsökt så är det bara nån config/ändring som gjort hundra ggr innan som man just glömt denna gången. (Jag är dum i huvet problem)

Av etnica33

Asus ux330a! Ingen fläkt, skalet är kylflens, ssd disk. Existerar inget ljud förutom från högtalare då det inte finns några rörliga delar.

Så länge som asus levererar dessa intel m datorer så kommer jag aldrig nånsin att byta. Läste dock att Intel kanske skall lägga ner m serien =(

Av etnica33

Av nån anledning så många fått för sig att det heter cat6e. Byggde hus och på installationsritningarna stod det att Cat6e kabel skall dras. Förmodligen nån efterleva av cat5e.

Tror inte det är lurendrejeri utan okunskap!

Av etnica33

Min 10 år gammla telefon åkte till elektronik återvinning och min 6 år gammla samma.
Alla andra är företagsmobiler så de hamnar väll i nån låda hos ekonomiavdenlningen och försvinner magiskt när de byts ut.

Av etnica33

Hur man tvättar pcb's. Jag skulle aldrig orka göra det själv men om man vill vara nogran och ha fina kort.

http://cc.arkadtorget.se/pcb_care/index.html

Av etnica33

Tycker unifi har bra produkter men använder bara deras AP's nuförtiden 2st AC-PRO, de är helt underbara total täckning i mitt 145kvm hus. Skulle förmodligen klara mig med en.

Kan inte utala mig för USG router men vad jag läst så måste mer avancerade kongureringar göras via CLI. Hade en edgerouter x innan och alla CLI konfigurering var meckigt och slött. Nu bytt till en pfsense burk istället som jag personligen tycker är helt underbar!

Ang. switch. Om du inte skall köra fiber så tycker jag iaf. Netgears SOHO routrar är mer prisvärda. Finns med POE och VLAN.