Inlägg

Inlägg som Jymdis har skrivit i forumet
Av Jymdis

Men är det ens svar på frågan?
Man kan få en dvd-spelare för 300 spänn om man vill, men det är inte som är poängen. Poängen är att man vill ha så lite apparater som möjligt, i alla fall från min sida!

Av Jymdis

Mmm jag hade gärna fått bort min DVD-spelare som är ful å gammal å använt min Wii (som e hypersnygg) till det istället.
Tror anledningen är såklart att det är licenspengar på DVD-uppspelning och Nintendo ville pressa priset så mycket som möjligt, vilket ju talar för att man ska kunna uppdatera via Wii Shop för någon hundring. Uttalanden om en speciell DVD-Wii talar tyvärr emot det..

Av Jymdis

Det borde bara behövas en codec (dvs mjukvara). Spelaren är ju en DVD-spelare, så det som saknas är en avkodare av signalen, processorn borde ju vara tillräckligt snabb för att kunna göra det mjukvarumässigt med rätt programvara.

Av Jymdis

Klart dom har så man kan ringa å beställa, gör jag dagligen.

Av Jymdis

Det brukar vara när bägge ligger bakom brandväggar.

Av Jymdis

Ring?
Förövrigt om du får ett ASP.NET fel är det serverside och bör således inte vara beroende av vilken webbläsare du använder (om dom inte har nåt script som matar in variablar eller nåt som bara fungerar i en läsare).

Av Jymdis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av deepsilent
Nej, än så länge finns inte den tekniken.

Man kan inte få fram information som inte finns

Nej, men det går att få fram information som inte syns. Det man oftast gör är att lyfta/förbättra/ta bort saker som skuggor och liknande grejer. Man kan se en bild inverterad osv. Det finns alltså mycket du kan göra med en bild för att få fram information som inte syns från början.

Dock kan man inte, som i de flesta Hollywood produktioner få en pixlig bild skarp på det sätt som visas.

Av Jymdis

Det är som Bush skulle försökt säga:
Fool me once, shame on you.. Fool me twice, shame on me.

Av Jymdis

Jaha, fixa det då? Går ju att göra med group policys på servern eller ändra det i Terminal Services Manager...

Du får se till att man kan logga in mer än en gång som samma användare (Restrict user to one session = No), End a disconnected session och Idle session limit får du sätta till lämpliga antal minuter.

Av Jymdis

Jag väntar bara på att någon ska förverkliga Holodeck från Star Trek så slipper vi alla begränsningar när det gäller spel överhuvudtaget

Av Jymdis

Sant

Av Jymdis

Active Directory är en katalogtjänst som innehåller objekt med properties, exempelvis användarkonton eller datorkonton. AD används till att styra/kontrollera alla resurser ett nätverk kan tänkas ha - användare, datorer, skrivare osv.

Ett "vanligt" svenskt företag använder oftast AD för central användarhantering (samma lösenord på alla datorer), eventuell koppling till Exchange och på sistone har det blivit populärt med WSUS (som använder AD och Group policys) också som låter en köra en egen intern Windows Update-liknande tjänst.

Av Jymdis

Söker crew/feedback till stort LAN-party i Malmö

Sitter å filosoferar om ett större LAN-party i Malmö, känns som här inte är så många här nere och det borde väl finnas underlag för det?

Än så länge är omständigheterna ganska oklara men behöver ha tag idésprutor och folk som är duktiga inom el, nätverk, servrar och logistik mm. Jag har en hel del kunskaper själv, men med tanke på den tänkta storleken så kan jag omöjligt ta hand om allt själv.

Så känner du dig sugen eller har några frågor, skriv i tråden eller skicka ett PM så snackar vi mer.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Jymdis

Är Windows XP för osäkert säger dom?
Låter som en allmän myt som alla går på för att det står på Aftonbladet.
Jag lovar dig, med en Windows 2003 SBS eller Standard och GPs kan du låsa ner en Windows XP burk så du i princip får titta på skrivbordet - inte så kul men jäkligt säkert.

Av Jymdis

/me kan verifiera att man kan pruta en hel del på deras företagsgrejer.

Av Jymdis

Om du mejlar mig kan jag berätta lite mer om dom XML-feeds jag tillhandahåller.

Av Jymdis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dagle
no zero day exploits != zero exploits ...
Sedan finns det massor av hål i windows som man kan utnyttja. T.ex. har de inte fixat framebuffert felen som finns i windows xp som upptäcktes 2001 mm..

Jag tycker så här: php gör allt jag vill och är smidigt och kostar inte och funkar på *nix.

Tänk om tänk rätt. I IIS finns det inga patchar/hål, jag snackar inte om 0 day, jag snackar öht.

När det gäller Windows så är det väldigt få hål som går igenom en "härdad" Win2k3 med brandvägg som används som server (dvs inte surf osv).

Annars får jag hålla med dom andra inläggen, C# och VB.NET används mest. ASP.NET har en grymt mycket mer tight intregretation med operativet (och klasser/API).

Citat:

De märkligt, för jag känner folk som kodar i ASP.NET och dom svärjer varje gång över vad den & den servern måste ha installerad för att utföra vissa saker. Men dom är väll idioter antar jag då.

Det är ju det som man inte behöver med ASP.NET och som är så bra. Man kompilerar (web)applikationen och behöver således inte några externa komponenter, utan allt läggs i kompileringen. Så tycker dom det är jobbigt att kolla vad som är installerat eller inte så, jag vill inte kalla dom idioter som du, men dom har många trevliga överraskningar om dom läser på lite.

Enda som krävs för är IIS.

Av Jymdis

Svårt att säga. Flest installerade Apache iaf, men IIS har ökat på sistone.

Av Jymdis

Hehe, php å asp är liknande, det är serverside kod/script för dynamiska sidor. Visa föredrar ferrari, vissa föredrar bmw - inget fel i vad man väljer så länge det funkar för en

Av Jymdis
Citat:

Du tror altså att man inte kan använda OO i PHP? När var det senast du kollade på PHP version 3 eller? (Nämnas kan att sensate versionen är 5.1.2).

Nä faktum är att jag inte riktigt anser att det OOP som PHP sysslar med, och flera med mig. Nu har det, som du påstår blivit extrem mycket bättre i PHP5 med faktum är att det fortfarande är ett scriptspråk som inte kompileras.

Citat:

Vad PHP kan göra som ASP.net inte kan? Jadu, ingen aning men du som vet allt om ASP.net och PHP borde ju veta.. Tipps är att kolla funktionsreferensen till PHP http://www.php.net/manual/en/funcref.php du hittar nog något som inte ASP kan där.
Det finns en sak jag så här på rak arm kan säga att jag inte för allt smör i småland tror att ASP.net kan; Köras som ett vanligt fönsterprogram, ta dig en titt på PHP-GTK http://gtk.php.net/

Kompileras? Köras som en webservice?
ASP.NET är väldigt enkelt att kompilera som en vanlig applikation, du får skriva om gränssnittet så det blir en vanlig fönsterhanterare - men det går definitivt.

Citat:

Jasså, man kan skriva javascript i ASP.net vad händer med det? Kompileras det underkörning som annan kod eller skrivs det ut direkt?

Nej, det kompileras inte utan körs serverside och tolkas i realtid.

Citat:

Det där var inte i närheten av 50+ dessutom räknas inte ett då det är ett klient tolkat språk, ifall det nu finns 50+ språk man kan använda i .net platformen ge oss en länk där de listas.

Var faktiskt ett direkt citat ifrån Microsoft, men visst du har letat upp 40 st själv, inte så illa pinkat.

Citat:

Edit:
dr slizer: Ja, dem tog bort det i morse och meddelade bara de som använder ASP.net, tror det var genom ett av alla hålen som finns i IIS som användes. (Notera ironin)

Vet du hur många säkerhetspatchar och hål det finns till IIS 6? Inga. Noll. Finns en till en komponent som IIS _kan_ använda, men som inte är påslagen per default (någon certifikattjänst)