Inlägg

Inlägg som hajobal har skrivit i forumet
Av hajobal

@Gorian: Idag har jag det så att Windows ligger på en egen SSD, och MacOS på en annan. i BIOS defaultar till Windows, vill jag boota MacOS, håller jag nere F11 för att välja boot-disk (UEFI: Samsung 960 EVO nvme). funkar felfritt så här långt.

Av hajobal

Coolt! är uppe och snurrar med High Sierra på mitt Hackintosh-bygge
Ett USB-minne skapat mha UniBeast, men fortsatte efter installationen med hackintoshers.com guide för High Sierra installation. Fick lägga till några kext för mitt BCM94352Z, utöver de som kommer med hackintoshers.com EFI. FakePCIID verkade behövas oxå. Wifi, Ethernet, Ljud, BT, iCloud &AppleStore funkar. Graphic-Glitchar verkar vara borta med. Kvar är få igång iMessage/Facetime.

Av hajobal
Skrivet av Ecrusher:

Jag köpte precis en 7700k och en Noctua NH-U9S kylare, har faktiskt inte märkt av några höga temp ännu. Ligger ca 33-38*C när jag surfär som nu, högsta temp jag uppnått är 68*C.

Samma här faktiskt. Köpte nyligen en 7700K. innan BIOS uppgradering visade den ca50 grader på idle, och läste denna tråd och blev såklart orolig.
Uppdaterade BIOS, och nu visar den 31 grader på idle. Har inte stressat den nämnvärt ännu, men lite youtube och 30-talet flikar i chrome, och den har inte gått över 49 grader nån gång.

Av hajobal
Skrivet av Gorian:

@hajobal: Jag förstår inte, vart sätter man i kortet? Ser ingen port på bilder över kortet ^^

@Khers: Det har jag inte funderat över. Har varit borta från hårdvaru-svängen i många år, och såg att GTX 1070 och -80 var de mest populära och omtalade nu, så satsade på det. Hur håller AMD korten jämförelsevis i benchmark? Tanken är att göra det grafiktunga i Windows, men det skadar ju inte att utnyttja prestandan även i MacOS, istället för att överlåta allt till CPUn.

@Gorian: wifi-kortet sitter inuti den lilla metallboxen. Det finns två skrivar på undersidan mobo, för att få loss boxen. på den boxen finns en liten "lucka" man kan ta bort och då ser man själva wifi/bt-kortet. det sitter med en liten skruv och ännu mindre kontakter. Dessa kontakter drar du loss försiktigt. kopplar på dem på nya kortet och skruvar fast. med lite tålamod och försiktighet så går det bra

Av hajobal
Skrivet av Gorian:

@hajobal: Alright. Såg dock att han pratar om H270 i bloggposten, och inte Z270? Men precis som du säger så finns Z270 med i listan över kompatibla mobon. Enligt någon tråd på Tony behöver man trixa med en adapter och ett separat nätverkskort för att få det att funka bra. Posten var dock från februari 2017, så det kanske har ändrats sedan dess.

Som sagt, återkom gärna

phew, har byggt ihop riggen ikväll och kör nu Windows på den. Korrekt det inbyggda Intel WIFI funkar inte om du vill göra en Hackintosh av det. (Konstigt att det inte är löst....) Jag har satt i ett Broadcom kort istället Broadcom BCM94352Z som med lite fix skall tydligen funka. Pilligt var det, men kortet funkar nu under Windows 10 iaf.

hepp

Av hajobal
Skrivet av Gorian:

Sweet! Återkom gärna med uppdatering - vad som funkade och inte, och lite sånt.
Varför valde du just det moderkortet? Fungerar nätverkskortet/bluetooth straight-out-the-box på det?

Mitt beslut om AsRock mobo kommer ifrån:
http://hackintosher.com/blog/best-motherboard-brand-hackintos...

och det finns ju på TonyMac's lista med. Modernt och kompatibelt, det finns ett antal guider att bygga hackintosh med det.

Hackintosher har oxå en bra guide för att installera High Sierra från scratch.

Skall köra dual boot med Windows på en egen disk, det blir nog att börja med det. Sen börjar det riktigt intressanta.

/H

Av hajobal
Skrivet av Gorian:

Även jag går i tankarna på att bygga en hackintosh, och tänkte rådfråga vad ni tror om nedanstående burk? Har utgått ifrån TonyMacX86, även om jag nu såg någon här i tråden rekommendera att man inte gjorde det. Enligt de klipp jag sett på Youtube verkar dock installationsprocessen vara rätt enkel om man följer de komponenterna?
Planen är att dualboota MacOS och Windows. Det sistnämnda för spel.

https://i.imgur.com/nvhPET2.jpg

Chassi har jag sedan tidigare. Nätverkskortet ska bytas ut mot ett Broadcom BCM94352Z, som jag förstått ska underlätta en hel del?

Tack på förhand,
G

Ser ju bra ut, skall precis börja bygga själv, med liknande utrustning. Har valt ett AsRock Z270 Mini-ITX/Ac.

Som du säger, det finns mycket bra hjälp på Tonymacx86.com, men även på hackintosher.com.

Väntar på moderkortet, sen skall det byggas

/H