Inlägg

Inlägg som hjalmarg har skrivit i forumet
Av hjalmarg

Har sen många år tillbaka haft en Fjällräven Kånken no.2. Superstilren och välgjord så passar till alla tillfällen och håller hur länge som helst. Dessutom har modellen ett praktisk laptop-fack längst bak där också ett gäng block och skolböcker ryms.

Av hjalmarg
Av hjalmarg

Använder för tillfället icloud-keychain samt Microsofts lösenordshanterare. Har också sett till att ha datorgenererade till 99% av mina konton samt tvåfaktorsautentisering på allt. Känns tryggt och bra!
Hanterarna fungerar supersmidigt iom att båda är så väl inbyggda i respektive system. Dock behöver jag emellanåt kopiera över mellan systemen så de håller sig upp to date med varandra.

Av hjalmarg

Jag anväder sen några år tillbaka en yubikey för att säkra min gmail, twitter, facebook, microsoft mm. Det fungerar väldigt smidigt och känns tryggt, den behövs bara om jag återställt en enhet eller loggar in på ett nytt ställe. Visst de kostar en del men skulle ändå säga att det är värt det. ”Kostnaden” att få sina konton kapade är ändå värre.

Sen har jag också nyligen bytt samtliga lösenord till säkra som min keychain har koll på.

Det har ju kostat både tid och pengar, men man behöver samtidigt inte känna någon direkt oro.

Av hjalmarg

Ändå hyfsat nöjd!:) Har inte riktigt hängt med på allt som hänt de senaste året eller två.

Av hjalmarg

Jag testade funktionen på min laptop och gillar ändå idén! Sen är kanske utförandet att man behövde ominstallera allt inte så värst kul.

Gillar att prova nya Windows-funktioner och få ta del av det senaste via Beta-Insider-kanalen. Det känns både tryggare och fräschare än att bara stampa runt i samma gamla halv-osäkra OS.

Först gick allt mycket lätt och smidigt att installera men sen stötte jag på problem. Framförallt råkade jag klanta till det och trycka på "aktivera" istället för att ha den på utvärdera och nu gillar den varken Steam eller MATLAB. Tyvärr är det enda sättet att få dessa att fungera att avaktivera smart app controll men det har jag ingen större lust med just nu. Så länge lever jag med att jag inte har riktigt alla mina program och att det jag saknar förhoppningsvis snart går att installera.

Så är du nyfiken på att testa säger jag "go ahead", men rör verkligen inte den inställningen sen för det går inte att ändra tillbaka i nuläget.

Av hjalmarg

Köper nytt sen säljer det gamla

Brukar oftast köpa nytt när man hittar en bra deal och sen se till att sälja det gamla. På så vis blir uppgraderingarna inte så dyra!:)

Av hjalmarg

Uppgraderade till en iPhone 12 mini från en Pixel 2XL

Supernöjd med den mindre storleken! Vande mig med storleken efter knappt en dag, nu känns bara min gamla lur löjligt stor.
Batteriet som så många tar upp som nackdel har jag inte stört mig på. Klarar hur lätt som helst på det. Uppskattar att jag kan få ca 8h av screen on time, men snittar på ca 3h. Bränner alltså sällan ens förbi 50%.
Rekommenderar verkligen att hitta en fysisk butik och känna på storleken, bästa sättet att få en bra uppfattning.

Av hjalmarg