Inlägg

Inlägg som Dissociativ har skrivit i forumet
Av Dissociativ
Skrivet av kronwalled:

När du behöver en viss sekvens av händelser att slå in multiplicerar du deras sannolikheter på det viset.

Men när du har 100 numrerade bollar, och gör 100 dragningar (och sedan lägger tillbaks bollen i tunnan) är varje dragning oberoende av föregående. Då kommer du att endast hamna nära 8 "rätt" per 100 dragningar pga den variation som förekommer. Drar du däremot 1000000 bollar kommer du att hamna väldigt nära 8% rätt då slumpen är negligerbar över ett så stort antal.

Jag förstår, tack så mkt för förklaringen, det är rätt uppenbart när du förklarar.

Av Dissociativ
Skrivet av Ingetledigtnamn:

@Dissociativ: Det var bara JeanCs program som räknade fel. Om du angivit 8% vinstchans så fick man run 70000 vinster när man körde 1000000 varv. Det var extra tydligt om man körde med 1% för då fick man 0 vinster. Skulle gissa på att en test som borde gjorts med <= gjordes med < och då ligger man 1% fel i vinstchans.

Därför jag inte förstod den stora mängden vinster på hans script. Tack för förklarigen

Av Dissociativ
Skrivet av Ingetledigtnamn:

@JeanC: Det var schysst att du gjorde en egen sida åt TS, men ditt program räknar fel. Kör 1% vinstchans och 1000000 varv.

Kan du elaborera? Du kan använda matematiska uttryck, och skriva ett bevis om du vill. Sannolikhetsteori, var ju längesen och Matte A (Matte 1 nu, tror jag.) Jag gjorde bättre ifrån mig på C och D (3 och 4?).

För många år sedan nu, för att komma ihåg det. Jag vet att man ska multiplicera sannolikheten för varje gång, eller det kanske beror på, kom ihåg att exemplet var kasta en tärning.

Typ, sannolikheten att slå en sexa är 1/6, att slå den igen är (1/6) x (1/6) = 1/36, ingen aning om det stämmer, eller en kan appliceras i det här fallet.

Av Dissociativ

Om jag vill lära mig ett språk, vilket ska jag börja med? Och vars hittar jag en bra Introduktion/guide.

Av Dissociativ
Skrivet av JeanC:

Han gav dig en javascript kod du kan ha i webbläsaren.

Förenklade för dig:

http://jsfiddle.net/gpryc27f/7/

Tack så mycket.

Av Dissociativ

Jag änvänder fortfarande xp så jag behövde använda en äldre version till compilern jag hittade, men det står "Please remember to use the '-X' option when running setup" men det är jag ska skriva in -X i kommand promten när man högerklickar?

Men om ni vet än annan compiler som stöder xp, tar jag gärna en länk, om det inte går att använda koden i andra språk som stöder xp tar jag gärna dem, vet inte om scriptet är specifickt till ett visst språk

Av Dissociativ
Skrivet av kronwalled:

Öppna en ny flik i Chrome, tryck F12.

(function () { var count = 0; for (var i = 0; i <= 100; i++) { if (Math.floor(Math.random() * 100 + 1) <= 8) { count++; } } console.log("Program won " + count + " times!"); })();

Tack så mycket jag kan bara lägga in det i C++? Vet att olika program kan skilja lite om jag kom ihåg, sen kompilera?

Av Dissociativ
Skrivet av Dissociativ:

Låt oss säga att iag spelar ett lotto med 8% chans att vinna, hur skriver jag ett program som testar det låt säga hundra gånger, och visar hur många gånger programmet vann.

Är det möjligt?

C++ är väl en av det enklaste, vi säger att jag inte har särskilt stor erfarenhet, bara lite baskunskaper var ju typ 10 år eller mer jag provade på programmering, provade även python.

En färdig kod för operationen skulle verkligen uppskattas, eller hur jag ska formulera det.

Av Dissociativ

Sannolikhet

Låt oss säga att iag spelar ett lotto med 8% chans att vinna, hur skriver jag ett program som testar det låt säga hundra gånger, och visar hur många gånger programmet vann.

Är det möjligt?