Inlägg

Inlägg som LukasTre har skrivit i forumet
Av LukasTre
Skrivet av pkarlsson:

Tänkte ta tag i livet nu efter 34 vårar och börja spela Warzone jag med. Tyvärr sitter ju alla jag brukar lira annat med och lirar just annat, så är också på jakt efter folk att lira med.

Pookie#1921

Edit: Såg att det fanns en svensk Warzone-server. Vad är snittåldern, tror ni?
Hänger förövrigt i Geeks Gaming sedan tidigare men verkar vara rätt snålt på Warzone där.

Jag la till dig också.

Angående den svenska Discord servern som t.ex Carlbanan postade så är det stor variation både på ålder och hur väl folk kan bete sig. Nackdelen med den discorden är enligt mig två saker.

1. Nästan där är duktiga och har en hög K/D-ratio. Det innebär att om man som jag har under 1 i KDR så får man riktigt tuffa lobbys ibland.

2. En del spelare där är av skolan "hellre vinna än har roligt". Det är ganska mycket whinande när det går dålig eller någon inte är lika bra som dem själva.

Av LukasTre
Skrivet av Big B:

34 år och söker lite trevliga vuxna människor att spela med. Viktigaste är att ha kul men försöker alltid vinna men tycker man måste kunna skratta även när saker inte går som planerat.

Battletag: ƁîgƁ#2721 (det är specialtecken så bästa är att bara kopiera)

Jag addade dig precis. Jag är precis som du mer intresserad av att ha roligt än att vinna och det vore kul att hitta någon som var inne på samma spår. Det blir så jädra så mycket skrikande ibland på vissa Discords. Mitt Battlenet ID är SMUMUSRN#2166 om nån vill lägga till mig.

Av LukasTre

@Aizu: Jag har bestämt mig för att ta en 27 tums skärm ändå. Om du skulle rekommendera en specifik skärm vilken skulle du välja då?

Av LukasTre
Skrivet av Aizu:

Av det jag sett, får 5700xt med höga inställningar i Warzone ca 140fps vid 1080p och ca 110fps vid 1440p.

Man vänjer sig till storleken snabbt och 27 tum med högre upplösning ger dig mer utrymme samt krispigare text.
27 tum IPS med 1440p: https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s452568574
LG rekommenderas och det syns på populariteten.

24 tum IPS med 1080p: https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s452569906
Du får mycket skärm för pengarna om du väljer 144Hz och kan tom. köra med två.

Jag har kollat runt nu och precis som du säger så verkar man få ca 110 fps även med 1440. Det känns som att det räcker för en medioker gamer som mig själv så jag kanske ska sikta på 1440p i så fall?

Jag får ta en funderare på 27 vs 24 tum. De flesta verkar tydligen föredra 27".

Av LukasTre

Vilken skärm bör jag köpa till min nya dator (huvudsakligen Warzone, max 5000kr)

Hej!

Jag har precis beställt datorn nedan. Tanken är att jag huvudsakligen ska spela Battle Royale spel som Warzone på den. Jag har tänkt att köpa en 24 tums skärm då 27 tum känns för stort och klumpigt. Det är ju inte heller superdyr burk så jag är osäker på hur bra den driver 1440p.

Tycker ni jag ska köpa en skärm med 1440p eller ska jag satsa på 1080p och få högre FPS? Jag spelar just nu på en gammal laptop så jag har ingen riktig uppfattning om man föredrar FPS framför högre upplösning. Min budget är max 5000kr.

Spec på datorn:

CPU: AMD Ryzen 5 3600
GRAFIKKORT: PowerColor Radeon RX5700 XT Red Dragon 8GB
CHASSI: NZXT H1 Matte Black
MODERKORT: Gigabyte B450I AORUS PRO WIFI
RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) Ryzen
SSD: Kingston A2000 M.2 1TB

Tack på förhand!

Av LukasTre
Skrivet av Sando:

Just nu är det definitivt vettigare att köpa begagnat i den prisklassen. Det är nya grafikkort på inkommande, men de börjar från högre nivårer, och de billigare korten kommer runt jul eller början av nästa år. Många som har köpt bättre grafikkort för ett par år sen säljer nu och tänker köpa nya i september/oktober.

Jag skulle hållla ögonen öppna efter följande:

Nvidia GTX 1070
Nvidia GTX 1070 Ti
Nvidia GTX 1080
Nvidia GTX 1660 Super/Ti
Nvidia RTX 2060
AMD RX Vega 56 (obs! kända för att vara högljudda med standardkylaren)
AMD RX 5600 XT
AMD RX 5700
AMD RX 5700 XT

Tack för listan! Ska sätta mig och börja kolla runt.

Av LukasTre
Skrivet av pv2b:

Sweclockers har en egen marknad för begagnade datordelar! Den kanske du hade missat? Annars finns ju också Blocket och Tradera. Tradera brukar vara dyrast, och på Blocket får du vara beredd på att pruta för att få ett vettigt pris. Oavsett marknad är det A och O att du har koll på vad som är vettigt att betala och har tålamod att hitta rätt grej.

Skrivet av SweDragon:

Kolla på Sweclockers marknad. Tror att snittnivån på folk som säljer här (iallafall de som varit aktiva ett tag, du kan ju kolla deras profil) är MYCKET högre än på blocket. Finns förstås ändå folk som försöker ta ut ockerpriser, så kolla runt lite innan du hugger på något!

Superduper, ska kolla Sweclockers för och främst då.

Av LukasTre
Skrivet av pv2b:

Jag hade personligen jagat ett GTX 1060 eller RX 580 för runt 800-1200 kr beg, och använt resten av budgeten för att köpa till en extra större SSD (ny, 500GB-1TB). 256 GB är extremt lite att installera spel på idag, så en extra speldisk är ju klart trevligt.

Kanon, jag tror jag kör på begagnad då. Vilka sidor brukar ni leta grafikkort på, dvs är det Blocket som vanligt eller finns det något mer legit?

Av LukasTre
Skrivet av Trixtr:

Ett GTX 1650 Super passar i prisklassen och verkar kunna ge det du är ute efter.

Vid en jämförelse med GTX 950 på 1080 upplösning verkar den ge mer än dubbel FPS.
https://www.gpucheck.com/compare/nvidia-geforce-gtx-1650-supe...

Kul hemsida! Det ser ju ut som att jag dubblar datorns FPS vilket helt klart är värt det. Det ser ut som att jag köper en Nvidia Geforce GTX 1650 Super om ni nu inte tycker att begagnat är bättre?

Av LukasTre
Skrivet av pv2b:

2000 kr nytt eller beg?

Jag har faktiskt inte ens tänkt på det. Jag är öppen för vilket som. Vad skulle du själv välja i min sits?

Av LukasTre

Är det värt att köpa nytt grafikkort till äldre dator? Max 2000kr

Jag gav bort min gamla dator till min brorson för ett par år sedan. Han spelar nu Warzone och får ca 30 FPS. Det känns lite lågt så jag undrar om det är möjligt att köpa till ett nytt lite billigare grafikkort och få kanske 50+ FPS. Tror ni det är möjligt och i så fall vilket grafikkort skulle ni välja? Datorn är ca 4 år gammal och det sitter just nu ett MSI GeForce GTX 950 2GB Gaming i det. Min budget är max 2000kr

I övrigt dessa specar:

Fractal Design Define R5 Titanium
Corsair RM650 650W
Intel Core i7 6700 3,4 GHz 8MB
MSI GeForce GTX 950 2GB Gaming
HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz Fury
Samsung 950-series PRO 256GB M.2 NVMe
Noctua NH-U9B SE2

Av LukasTre
Skrivet av Nygards:

@LukasTre: Nej det är inget du behöver vara orolig över, det kommer fungera. Nvidia 3070 ska lanseras i Oktober och kommer ge bra prestanda/pris men kommer också kosta mer, ASUS versionerna av 3070 börjar på 6490:-.

Kanon det ser ut som att det blir den burken Förresten jag antar att det inte ingår Windows. Vad är det billigaste sättet att köpa Windows och spelar det någon roll vilken version jag köper?

Av LukasTre

@Nygards: På datorn du plockade ihop står det "Moderkortet kan behöva en BIOS-uppdatering för att vara kompatibelt med din CPU. Kontrollera detaljer hos butiken. (B550/X570 chipsets har garanterat stöd)" Är det något jag bör vara orolig över?

Av LukasTre
Skrivet av Fenrisulvfan:

@LukasTre:
Jag hade nog först funderat på att vänta tills Zen 3, RTX 30 serien & RDNA2 släppts, men just idag så hade jag valt 3700X över 3600 då 3600 just ökade med 10% i pris.
https://komponentkoll.se/bild/kUxlo.png
Processorkylaren måste såklart inte ha RGB, men den utan var inte i lager just för tillfället.
Sätt sedan detta i ett:
Silverstone RVZ03 chassi

Coolt chassi! Du menar att jag bör vänta och köpa ett av de nya grafikkorten eller är det pga att det gamla grafikkorten blir billigare? Jag undrar hur mycket skillnad det gör, för en noob som mig så känns det som att det alltid är nya grafikkort på gång

Av LukasTre
Skrivet av Nygards:

@LukasTre: Det chassit är inte så dyrt egentligen. Du får med en 140mm AIO processorkylare som kostar ~1000kr och ett SFX-L 650W 80+ Guld nätagg från SeaSonic som kostar ~1500kr så bara chassit kostar runt ~1500kr. Allt är redan förinstallerat och kablarna är redan fördragna så det är väldigt lätt att bygga i det också.

Okej, det låter ju perfekt. Jag insåg inte att man fick så mycket på köpet!

Av LukasTre
Skrivet av Nygards:

https://komponentkoll.se/bild/Vrtvb.png
Ett förslag. mITX är ganska begränsat runt vilket chassi man väljer så hade varit bra om du valde ut ett chassi du vill köra på.

Tackar! Chassit är väl relativt dyrt ut men jag gillar storleken och det verkar ju ha fått bra recensioner! Jag har ingen aning vilka delar jag bör lägga pengar på. Tycker du det är rimligt att lägga 4K på chassit eller ska jag försöka hitta ett liknande för mindre pengar?

Av LukasTre

Söker hjälp med kompakt dator till Warzone (Max 14000kr)

Jag söker efter en dator till Warzone som uppfyller två krav:

1. Den ska vara hyfsat kompakt. Jag tänker mig en Mini-ITX eller något i stil med t.ex Fractal Design Modell Node 202.

2. Den ska kunna driva Warzone på ett vettigt sätt. Jag behöver inte ha 200 fps då jag är en ganska medioker spelare men jag vill ha en dator som ligger stabilt över 100 fps utan att datorn får en hjärtattack.

Vad tycker ni är bra value for money? Jag har sett ett par färdigbyggda alternativ som t.ex Intel NUC NUC8I7HVK men jag har förstått att man verkar få bättre värde om man snickrar ihop en själv?

Tack på förhand!

Av LukasTre

Är det någon som behöver sällskap att spela trios eller quads med? Vi är ett par gamla CS-spelare som behöver någon att lira. Vi är 30+ och mediokra men trevliga spelare Är någon sugen så är mitt BattleTag "SMUMUSRN#2166" .