Inlägg

Inlägg som dixonk har skrivit i forumet
Av dixonk
Skrivet av sali2003:

hej
RPI 3 b . 250 sek

Rpi3b+? Ink sd laddare eller bara pi? Mvh

Av dixonk

Billig gpu hdmi, ssd120gb och uppåt. Pi3b+

Hej!

Söker billigt hdmi grafikkort gärna utan behov av extra matning.
120gb ssd som kan sätta liv i bonus grabbens laptop, gärna snabb affär i närheten av gbg.

240gb eller mer ssd beroende på pris
Och en pigg 1tb eller större hdd beroende på pris

Bor i hindås men har bil helst i närområde annars frakt.
Skriva gärna vad ni har, betalar med swish.

Må gott
Mvh

Läs hela annonsen här

Av dixonk

Har ett node202 chassi utan psu, alla tillbehör fint skick. Tänkte 500kr. Medföljer två små noctua fläktar.mvh

Av dixonk

Node202 chassi utan psu medföljer 2st noctua fläktar 500kr + frakt

Av dixonk

Fick hjälp att brygga min router, köpte nytt system men det hjälpte inte med Parsec, väldigt udda. Steam funkar dugligt men ville komma åt Parsec för de möjligör annat för oss i familjen, va tråkigt!

Av dixonk

Fel

Av dixonk

2200 ink frakt

Av dixonk
Skrivet av nu1mlock:

Nu ska vi inte dra förhastade slutsatser, men om Steams In-Home Streaming fungerar så kan grabben använda det och du kan använda Teamviewer när du behöver åtkomst till desktop.

Eller, som sagt, Moonlight men det kräver ett Nvidia-kort i speldatorn.

Tack för förslagen! Nu har jag alternativ och felsökning smetoder, detta är en bra början!
Tusen tack! Mvh

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

Bortsett från de uppenbara problemen med dsl-bandbredd så > https://www.teamviewer.com/sv/ det är gratis för privat användning.

Jo det förstår jag, kämpigt med dålig uppkoppling men vi ska bara använda det lokalt!
Har inga problem att ansluta till andra tvärs över världen, laggar mindre över nätet än vad de gör lokalt.

Av dixonk
Skrivet av nu1mlock:

Jag har läst hela tråden (och svarade lite snabbt igår tror jag) och om jag inte har missat något och har förstått dig rätt så är ditt enda problem att Parsec börjar lagga?

Som någon tidigare har nämnt, har du testat något annat än Parsec? Halva poängen med Parsec är att du ska kunna spela spelen på resande fot, vilket inte fungerar i alla fall med tanke på din uppladdningshastighet (1Mbit/s).

Nu vet jag inte vilka spel ni spelar, men om ni mestadels använder Steam så kan ni använda Steams inbyggda funktion för detta. Jag har inte provat, men det är möjligt att man även kan använda det för spel som inte finns på Steam om man lägger till dessa som ett icke-Steam-spel.

Om din speldator har ett Nvidia-kort så kan ni även använda Moonlight för att streama alla spel (och annat).

Om samma problem uppstår med dessa program så kan det vara värt att fundera på att testa med en ny router eller switch.

Har inte hunnit testa med varken moonlight eller steam men det är absolut något jag ska göra ikväll, jag förstår tanken med parsec och steam tror funktionen är hyffsat lika varann. För grabbens skull hade steam inhome streaming vart gott nog, för min del behöver jag dock även få desktop och andra program. Inte bara Steam! Får ta en test ikväll.

Mvh

Av dixonk

Startar väl med 2200+frakt. Läser att du föredrar upphämtning men det finns ingen sådan möjlighet för mig, blir lite långt att åka Må gott

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

Menar du om pingandet visar fel, då vet man att det antagligen är nått nätverksrelaterat och inte nått mjukvaruproblem.
Att skaffa en egen router kanske hjälper men prestandan kommer inte att påverkas ett dyft mot vad en fungerande smart ger, alla moderna delar switchar som sagt i hårdvara och ger wirespeed s¨om inte smarten är trasig så påverkas inte switchningen i lanet och är smarten trasig så ingår ju den från telia och du får en ny av dem.
Det är svårt för mig att råda dig att skaffa nått som inte påverkar om delarna är hela och som du inte ska behöva bekosta själv om smarten är trasig.
Det vettigaste vore att låna en router för att prova.

Vi gjorde testar igår med kontakt med parsec support, min koppling till en av deras datorer funkade väldigt bra även om det var över nätet med en 10/1 adsl lina och deras koppling mot min dator funkade bra. Problemen uppstår bara lokalt, vi körde ett par vändor igår för att utesluta kablage och datorerna.

Jag kommer ta mig till dina råd och testa med att låna en av jobbets routrar och testa med ping mellan datorerna och se vad det ger.
Klart jag är lite motvillig att lägga pengar på en router just nu men jag har bara haft problem med telia sen jag adsl av dem, har säkert bytt routern 3 ggr per år minst de senaste 5 åren, dock av andra anledningar .. man börjar ju tröttna!

Må gott

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

Dhcp sköter om nätverkskonfigureringen och routerrn har en dhcpserver som delar ut uppgifter till allt som inte är manuellt konfat, det räcker att nån del inte använder dhcp för att det ska kunna bli problem så det handlar inte bara om datorerna utan verkligen allt i lanet.
Om du pingar mellan datorerna vad händer då, låt dem pinga mellan varandra under lång tid, timmar-dygn och se om det visar på nått fel.

Råkade göra fel, läs inlägget över detta.

Av dixonk

Om den visar fel vad gör man åt det? Känns lite otroligt att man behöver gå igenom en sån här process för att få det att lira. Om ett utbyte av router kan öka prestanda i det lokala nätverket känns de bättre att byta ut än fippla med saker jag inte är bekväm med att göra, saknar kunskap om det 😕

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

använder alla enheter i lanet dhcp eller har du nån pryl med statisk/manuell konfigurering ?

Vet inte skillnaden men om jag gissar så har jag inte gjort någon ändring alls utan tilldelas ip automatiskt. Är det detta du menar?
Jag har mer eller mindre sen day 1 kopplat in router, min smarta hub för smart hem, min unifi ap och nu igår gjirde jag en router återställning, stängde av wifi för routern. Kopplade bort allting, sen kopplade jag bara in 2 datorer i ethernet portarna och testade.
Båda datorerna har ny kopia av windows och uppdaterades fullt igår kväll. Mvh

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

Felet behöver inte ha med smarten att göra, det kanske inte ens har med nätverket att göra utan kanske ett säkerhetsprogram eller nån underlig inställning i nån av datorerna.
Hur är belastningen på datorerna när det strular, cpun slår inte i taket ?
Switchkretsar brukar vara oerhört stabila och inte krångla så endera får du en länk elerl så är den helt död, det är inte som med routingen att man är beroende av cpun utan switchning sker normalt sett helt i hårdvara så det är osannolikt att switchkretsen i smarten bråkar utan det brukar vara allt eller inget.
Visar alla portar att du har Gbitlänk ?
Hur mäter respektive dator om du kör ett test mot bredbandskollen ?

Alla mätningar jag gör mot tex bredbandskollen håller sig inom samma ramar, brukar få 9-10 i mätningar neråt och en 1 uppåt brukar inte skilja sig något mer om det inte är oväder då brukar alla gå neråt eller så funkar internet inte alls!

CPU i datorerna går inte i taket utan de håller sig okej, alla portar har gblänk också sen har jag testat med andra enheter sinsemellan också och de har samma problem. pratar man med andra som kör likadant kan de till och med ha värre datorer och de funkar för dem, tex en äldre platta som ansluter till en dator.
Även kört med kabeltestare och bytt mina ethernet kablar utan bättre resultat. Igår så tog jag dock bort min unifi AP, min smarta hem hub och lite annat gojs och då var anslutningen mellan datorerna mer stabil.. man kunde tex använda "host" datorn utan krånligheter i några minuter sen började de lagga ett tag och gick tillbaka till normalt och fortsatte så!

Verkade som de funkade bättre när jag bara hade 2 datorer inkopplade på router och inget annat. Vad kan de bero på?

Tack för all informativ hjälp än så länge!

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

Jag tror det är osannolikt att en switch påverkar och skulle den påverka så borde du ändå inte skaffat den utan kontaktat Telia för byte av smarten.

Hur menar du nu? Att det är osannlikt att switchen hjälper mig med detta? Telia har sagt att de byter inte ut den för den "verkar fungera" men uppenbarligen glr den inte det då jag inte kan använda en applikation som i detta fall körs lokalt utan en massa störningar.

För mig är de oklart hur jah ska gp tillväga
Köpa router och switch och brygga telias router med dmz vilket tydligen är deras bryggning.. eller bara köpa switch.. eller köpa nytt modem med dsl, sen router och switch?

Av dixonk

Hade inte DMZ aktiverat verkar det som, kommer en switch verkligen hjälpa mig med detta nu? Usch, diggar inte att inte veta vad jag pysslar med!

Av dixonk
Skrivet av mrqaffe:

Unifi ac pro är en accesspunkt så den påverkas inte av om du bryggat, använder dmz eller routat, det låter extremt underligt att du skulle behöva ansluta den som "DMZ"

Telias kundtjänst sa det. Får testa utan, hoppas bara jag får bukt på problemet jag har att de lokala nätverket ballar ur.

Av dixonk
Skrivet av nu1mlock:

DMZ är inte att brygga. Men du bör absolut inaktivera DMZ.

Du ska endast brygga ditt Telia-modem om du vill använda en egen router. Annars låter du Telia-modemet vara som det är och kopplar in en switch enligt tidigare rekommendationer.

Om du vill förbättra wifi så stänger du av wifi i ditt Telia-modem och införskaffar accesspunkter och placerar där det behövs.

Tack för hjälpen, varför bör dmz inaktiveras? Det är så jag får funktion av min unifi ar pro?

Jag ska iallafall testa att stänga av dmz och se om de funkar bättre med de lokala nätverket!