Inlägg

Inlägg som TimeCommando har skrivit i forumet
Av TimeCommando

37 nya fall i Västra Götaland. Varav 2 inhemska (dvs de har ej rest eller haft kontakt med folk som rest till smittoområden)

Av TimeCommando

Majoriteten av de avlidna eller de som är i kritiskt tillstånd är äldre. Men inte alla. Det finns många unga i kritiskt tillstånd också. Så att man är ung är ingen garanti att man är safe, som vissa antyder på. Mindre sannolikhet, visst.

Av TimeCommando

Förstår inte varför flera säger att man ska kolla hur Italien agerar och agera efter dom.
Det är KNAPPAST ett land att ta efter, herregud. Det är väl bättre att ta Kinas åtgärder för att de stoppa det. Går bättre för Sydkorea också.

Allvaret kommer väl först när Sverige får sitt första dödsfall. Italiens dödssiffror är mycket högre än Kinas. Skrämmande.

Av TimeCommando
Skrivet av ponanmsi:

Men tanken med desinfektionsmedel är att döda bakterier och virus (oftast med alkohol) och inte att tvätta bort något.

Kan inte bakterierna komma tillbaks då?

" However, hand sanitizer does not remove bacteria (as hand soap does). It simply neutralizes the bacteria, but leaves it on your hand, allowing it to resurge later. "

Det är den biten jag inte vet om det stämmer eller inte.

Av TimeCommando

Kul artikel med tanke på att desinfektionsmedel är slutsålt överallt. Om det är sant vet jag inte.

https://www.businessinsider.com/coronavirus-photos-why-you-sh...

Av TimeCommando
Skrivet av twit:

Du kanske skulle försöka dig på att argumentera utan ad hominem eller halmgubbar.

Nja. På samma sätt jag inte hade ödslat tid på att "argumentera" med någon som tror på chem trails, så låter jag bli dig med.

Skrivet av Frispel:

I ett försök att hålla diskussionen om Turkiet på en sansad nivå - vet du hur många man testat? Personligen skulle jag tycka det vore intressant att veta om officiellt hävdar 0 bekräftade fall

940 personer har man testat (de siffrorna kom 1 Mars) så det är väl fler nu. Länderna som har testat flest människor (förutom Kina då) är:

Sydkorea: 109,591 tester
Italien: 23,345 tester
Storbritannien: 13,525 tester
Österrike: 2,120 tester
Schweiz: 1,850 tester
Vietnam: 1,737 tester

Av TimeCommando
Skrivet av twit:

Vad tror du är mest rimligt, att en nation med över 80 miljoner invånare har noll smittade, eller att Erdogan tar tillfället i akt att projicera sin egen förträfflighet genom att inte tillåta några fall att rapporteras officiellt förrän de blir för många för att kunna dölja?

Tror du även att Nordkorea har noll smittade?

Att du jämför Turkiet med Nordkorea visar hur lite kunskap du har. Alla länder som inte tillhör Väst eller EU blir per automatik en diktatur som döljer allt? Du läste inte alla åtgärder de tog?

Tror du Sverige är samma Sverige som för ca 30-40 år sen? Du är väl en av de som väntar på Anders Tegnell innan du kan ta egna beslut.

Av TimeCommando

Det var ganska enkelt att förutspå det här. Så jag själv är inte alls förvånad. Det är FORTFARANDE folk som nonchalerar bort det och säger 'äsch det är väl typ som influensa, bara äldre som påverkas'. Som att 50+ anses jättegammalt? Finns flertalet unga människor som går på ECMO.

Folk som fortfarande åkte till Italien efter att utbrottet började där. De kan liksom inte tänka för sig själva. Väntar på UD's beslut. Det är på ett sätt rätt åt de att de blev smittade.

Anders Tegnells lösning från början, smittspårning. Bra jobbat. Risknivåerna höjer de när det redan är uppenbart. Nästan lite bisarrt hur kass regering vi har.

Kolla på Turkiet. De stängde alla sina gränser mot de smittade länderna DIREKT. Även lastflygplan fick förbud. De började sanera flygplatser, tågstationer etc innan smittan ens kommit dit. Och dom ligger på 0 just nu. Visst, de lär väl få fall där också. Men mycket bättre hanterat där än i Europa.

Av TimeCommando

Köpte en bil för strax över 300. Betalade 100 kontant och betalade 2900 i månaden ca på 6 eller 7 år (kommer inte ihåg vilket). Sålde den till slut. Föredrar att köpa en gammal bil, kontant. Som jag har råd med. Istället för lån.

Av TimeCommando
Skrivet av filbunke:

Det korrekta är att 90% av befolkningen inte kan köra och att man själv tillhör de 0,01% som kör helt felfritt...

Hehe ja borde väl ta upp min roadrage med någon psykolog snart, haha. Men jag själv älskar bilar, och att köra bil.
Så när jag kör är det båda händerna på ratten och fullt fokus. Tycker sällan det är fortkörare som är farliga, snarare människor
som pratar i telefon, äter mat, smsar, inte kan bestämma sig, är långsamma, bromsar utan anledning osv osv

Av TimeCommando
Skrivet av Triton242:

Nja tvärbromsar en person framför dig för att tex som i mitt beskrivna fall ovan eller av annan medveten handling som inte trafikflödet kräver eller av en vårdslös handling kan han absolut bli skyldigt för detta.
Det gäller dock att man har en dachcam med sig.
Dock har man precis som du säger alltid ansvar för bilen framför sig och tillse att man håller ett tillräckligt avstånd, något ingen Stockholmare eller Södertäljebo med körkort någonsin gjort.

Det är bara väldigt svårt att bevisa. Så ja, har man dashcam så blir det nog annorlunda

Av TimeCommando

90 % av befolkningen kan inte köra. Så man ska alltid vara försiktig. I det här fallet lär du tyvärr inte få någon ersättning. Kör man på någon bakifrån så anses det alltid vara ens eget fel, även om personen tvärbromsade utan anledning eller vad det nu än kan vara. Så ja, det är bara att pröjsa. Den andre personen vet förmodligen om detta och kommer inte att betala något.

Av TimeCommando

Verkar som att man får hjärnskador av Corona. Vanliga människor håller sig hemma när dom är sjuka. Men Coronasmittade åker jorden runt av nån anledning.

Av TimeCommando
Skrivet av Stefanp67:

Problemet är att UD inte avråder från Italien så dom får inte igen sina 40k för resan, nu hade resebyrån ordnat så dom flyger till Österrike och sen blir det buss till Italien.

Vad jag vet ska det inte vara någon corona fara i alperna men det kan ju förstås ändras, sen kommer dom gå i karantän på eget bevåg när dom kommer tillbaka.

Siffran ligger på över 2000 och stiger stabilt varje dag. Sen så är mörkertalet mycket högre säkert.
Att man frivilligt åker till ett av de mest drabbade områdena för att man inte får tillbaks pengarna för resan, haha..ja.
Är pengar så viktigt? eller hälsan? Njuter man verkligen av resan om man är orolig hela tiden?

Av TimeCommando
Skrivet av Stefanp67:

En arbetskamrat till sambon ska till Norra Italien och åka skidor i helgen, 30 mil från coronautbrotten, går inte avboka men dom är i 20-30 års åldern så det blir nog som en vanlig förkylning ungefär om dom blir smittade.

Det är nackskott på såna människor. SAS har ställt in alla resor till norra Italien fram tills 14 Mars nu iallafall.

Av TimeCommando
Skrivet av jawik:

Det är ju inte en pandemi än enligt definitionen av pandemi. Det kan mycket väl bli det, men än är det inte det.

Det är ju det med att vara proaktiv och inte reaktiv.

Av TimeCommando
Skrivet av anon298854:

De flesta fick åka hem nu från sjukhusen och ha hemma karantän.
Då det inte verkade så farligt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/b5b00k/flera-coronasmitt...

Ja, så får vi hoppas alla fall blir. Men har inte mycket att gå på här. I Kina är det många som har haft milda symptom men på grund av ingen sjukhusvård har de hamnat i kritiskt tillstånd. Dumt att ta lätt på det eftersom "det inte verkar så farligt". Då får man heller aldrig stopp på det.

Av TimeCommando

Italien gick från 1100 till 1700 på en dag. Tyskland Frankrike och Spanien växer snabbt. Sverige har inte stängt gränserna från något land överhuvudtaget. Inkubationstiden på senare rapporter visar upp till 28 dagar. Och vi testar knappt folk. Inte ens de som varit i norra Italien som nu är förkylda.

I framfarten har vi Anders Tegnell. Det bådar gott! Tydligen är inte detta en Pandemi ännu. Våra regeringar här i Världen är ett skämt.

Av TimeCommando
Skrivet av Söderbäck:

"Tycker dock det räcker med sunt förnuft och att man kan koppla saker och ting själv. "

Precis det här argumentet används väl visserliegn av alla konspirationsteoretiker oavsett om det handlar om månlandningen, antivaxxers, chemtrails eller flat earthers.
Problemet är ju just att det sunda förnuftet ibland leder en fel.
Och det har vi absolut belägg för att det kan hända.

Skrivet av filbunke:

Ja, Washington Post är en bättre källa.

Gällande att coronaviruset skulle innehålla delar från HIV:

Baseless Conspiracy Theories Claim New Coronavirus Was Bioengineered

Har man för lite sunt förnuft, eller kanske inte något alls, så är det enkelt att tro på det mesta...

Fast antivaxxers, chemtrails eller flat earthers är väl knappast sunt förnuft? Allt är inte svart eller vitt.
Men att Wuhan Institute of Virology där de forskar på just Sars, Ebola etc..det måste vara en slump eller?
Att det råkar ligga i samma stad som utbrottet började? Jo tjena.

Av TimeCommando
Skrivet av filbunke:

zerohedge och daily mail... lysande källor... inte...

Experts debunk fringe theory linking China’s coronavirus to weapons research.

Förövrigt så sprider den ryska trollfabriken att det är USA som är bakom. Lika fånigt.

Fast Washington Post skulle vara en bättre källa? Zerohedge var en av dom första som la ut en bild som visade likheterna mellan Hiv & Corona och blev bannade pga det på Twitter.

Tycker dock det räcker med sunt förnuft och att man kan koppla saker och ting själv.

Tror vilket land som helst hade försökt dölja en sådan här stor tabbe. Och nu pratar vi om Kina dessutom.