Inlägg

Inlägg som Mathias71 har skrivit i forumet
Av Mathias71

Annonsen är avslutad

Av Mathias71
Skrivet av luckychris888:

Fins datorn kvar?

Mvh
Christofer

Nej tyvärr, nu är den såld och avhämtad.

Av Mathias71

@Grumie då har du pm strax

Av Mathias71

Köparen hoppade av så budgivning är aktiv igen. Jag hade planerat för avhämtning idag så jag kommer inte att dra ut på budgivningen om de som ligger i topp fortfarande är intresserade.

Av Mathias71

Tack för budet men Turbotraktors bud har alltså vunnit och blivit accepterat (jag var kanske lite otydlig där, my bad). Ifall Turbotraktor skulle ångra sig så kontaktar jag nästa budgivare i tråden, i annat fall så kommer jag att avsluta annonsen när PC:n är hämtad.

Av Mathias71

Bud noterade, tackar.

@Turbotraktor har det vinnande budet med 8 500 kr förutsatt att hämtning etc. kan lösas enkelt. I annat fall kontaktar jag föregående budgivare.

Av Mathias71

Gaming PC i9-9900K / 2080Ti

Har en äldre gaming PC till salu. Custombyggd av Webhallen 2019, digitalt kvitto finns. Har de senaste fyra åren endast använts sporadiskt som backup-PC (den ersattes först av ett bygge 2021 med 3090 och därefter nuvarande med 4090). Lite dammig men fullt fungerande, grafikkortet har i princip inte stressats alls de senaste åren då det har varit webbläsare/filflyttar som körts när den varit igång. Byggd med premium komponenter och körde 4K gaming på G-sync skärm när den var ny, i dagens spel borde den orka med 1440 utan problem.

Spec:

ASUS ROG Maximus XI Hero (Wi-Fi) Z390
i9-9900K
G.Skill Trident Z RGB 2*16GB /3600 Mhz DDR4 / CL17
ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11 GB OC Gaming
Samsung 970 EVO SSD 2TB M.2
Western Digital Gold Enterprise-Class HDD 10TB/7200RPM
Corsair H115i RGB Platinum AIO
Creative Sound Blaster AE-5 ProGaming
Corsair PSU HX1200i
Thermaltake View 71 TG RGB chassi (Stort, mycket plats, 3 st stora I-Ring fläktar, glas runtom)
Win 10 Pro OEM licens

Datorn säljs i befintligt skick, från 2019 så garantier bör ha gått ut förutom möjligen PSU. Kan testas på plats. Säljes endast hel och inte i delar. Hämtas på plats (Nynäshamn, strax söder om Stockholm), skickas inte. Betalning med Swish vid avhämtning.

Budgivning i tråden. Jag väljer om/vilket bud jag accepterar.

Läs hela annonsen här

Av Mathias71

Användare: @Derix
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: Steam Deck 512GB LCD

Positivt:

Allt. Snabb respons, bra fraktinstruktioner, snabb betalning och trevlig kommunikation.

Negativt:

Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av Mathias71

Annonsen är avslutad

Av Mathias71

Avslutar budgivningen nu, tack för visat intresse.

@Derix har det vinnande budet 3 400 kr, skicka ett PM så kommer vi överens om frakt och betalning.

Av Mathias71

Bud noterade. Kommer hålla budgivningen öppen ett tag till för att se om någon mer är intresserad under helgen.

Av Mathias71

Steam Deck 512GB

Har ett Steam Deck 512GB (LCD) till salu. Inköpt direkt från Valve 2022-06-23, digitalt kvitto finns. Premium versionen med anti-glare skärm etc.

Använt mycket sparsamt (i princip bara några veckor på sommaren då jag har varit hemifrån och inte haft tillgång till datorn) och är helt i nyskick.

Kan skickas men då mot förskottsbetalning via Swish och jag tar inte ansvar för eventuella missöden under frakten. Föredrar avhämtning, då antingen på plats i Nynäshamn alternativt möte i Stockholm där jag är på tisdagar (kontor i Sickla).

Pris: Budgivning, jag väljer om/vilket bud jag accepterar, inte helt säkert att det är högsta budet ifall det finns ett närliggande bud där avhämtning löses smidigare.

Läs hela annonsen här

Av Mathias71

Behöver hjälp att sätta pris på två tidigare gaming PC

Jag har bestämt mig för att sälja mina två tidigare gaming-pc istället för att de ska stå och samla damm längre. Det kan sluta med att jag lägger ut dem på marknaden här och då löser sig prissättning enkelt via budgivning men innan dess har jag en bekant som är intresserad av att köpa endera av dem och då behöver jag kunna ange ett relevant pris.

PC1 ställdes av i januari i år och har sedan inte använts. PC2 ställdes av för tre år sedan och har därefter använts någon timme i veckan som surfdator när mina primära PC varit upptagna med annat. Båda PC fungerar felfritt. Båda är custom byggda, dvs jag har valt delarna men Webhallen har skött montering eftersom jag är för gammal och lat för att längre göra det själv.

PC1:

i9-10900K
ASUS ROG Z490 Maximus XII HERO MB
64 Gb G.Skill Trident Z RGB 3600
MSI Suprim X 3090
Samsung 970 EVO Plus 2 Tb NVME SSD
Samsung 870 QVO 4 Tb SATA SSD
NZXT Kraken Z73 AIO
Corsair HX1200i
Thermaltake View 71 RGB Tempered Glass chassi
Win 10 Pro OEM licens

PC2:

i9-9900K
ASUS ROG Maximus XI Hero Z390 MB
32 Gb G.Skill Trident Z RGB 3600
ASUS ROG Strix 2080 Ti
Samsung 970 EVO 2 Tb SATA SSD
WD Gold Enterprise 10 Tb HDD 7200 RPM
Creative Sound Blaster AE-5
Corsair H115i RGB Platinum AIO
Corsair HX1200i
Thermaltake View 71 RGB Tempered Glass chassi
Win 10 Pro OEM licens

Av Mathias71
Skrivet av ottomanslap:

Prova läsa i innehållsförteckningen, de har dessvärre lagt till aspartam även i vanlig cola.

Nej, det har de inte. Coca Cola (inköpt idag) ingredienser från etiketten:

Kolsyrat vatten, socker, färgämne (sockerkulör E150d), surhetsreglerande medel (E338), naturliga aromer, arom koffein.

Av Mathias71
Skrivet av Nattugglan11:

Jisses. B9 kom sommaren 2019. Er tv är max 3,5år gammal och redan förbrukad - om jag förstår dig rätt. Inte klokt så kort livslängd. Jag har en 10 år gammal LED som jag fortfarande är nöjd med - bilden är den samma som när den köptes.
Jag kommer köpa en LED tv igen. TV-apparater är så bra idag, oavsett teknik, att det får bli "livslängden" som avgör modell - varför jag väljer LED.

C2 sägs vara den OLED som klarar inbränning bäst, men det räcker tyvärr inte som argument för mig. Inbränning och försvagad bild över tid är inte lockande.

Har för bara någon månad sedan bytt min LG E6 65 till en LG G2 77. Inte beroende på att E6:an behövde bytas, panelen var fortfarande som ny, utan endast för att jag ville ha större bild samt tillgång till VRR. E6 kom tre år innan B9.

Det mesta beror på hur du hanterar din TV. Jag har sett åtskilliga LED TV som var under ett år gamla men det var bara skräp kvar av panelen. Gemensam nämnare var att de hängde i konferensrum där de lämnades igång med ljusstyrka och kontrast uppskruvat till max.

Fundera istället på vilket sätt du kommer att använda din TV på. Är du någorlunda rimlig i ditt användande och inte planerat att ha TV:n som strålkastare eller ljusfyr för lågflygande plan så kan du nog istället välja utifrån vilken bild du tycker bäst om, OLED eller LED.

Av Mathias71
Av Mathias71

Nu har jag inte samma modell utan en AX88U men för den hade senaste firmware 3.0.0.4.388.22525 en bug som gjorde att wifi anslutningar studsade upp och ned hela tiden (vet inte om anslutning via ethernet också var påverkat). Versionsnummer för senaste firmware för AX5400 är exakt detsamma så inte otroligt att samma bug finns där.

Lösningen var en rollback och lägga på föregående firmware igen, 3.0.0.4.388.21224

Av Mathias71

Väntar på leverans av en Cinema 40 och jag hade inte accepterat defekterna, framför allt inte den vänstra där hörnet på plåten är lite uppvikt och ser vasst ut. Marantz är inget lågpris märke och de ska ha bättre kvalitetskontroll på det som lämnar fabriken.

Cinema 40 och uppåt tillverkas i Japan och 50 och nedåt i Thailand om jag inte minns fel men allt ska hålla samma Marantz standard.

Tycker du ska reklamera och Cinema 60 verkar finns i lager så du borde inte behöva vänta så länge på ett nytt ex.

Av Mathias71
Skrivet av SittingDuck99:

Ingen klagar på vänster kontroll. Det är höger jag läst om och är det fel så är det inte så det ska vara. Mina kontroller fungerar felfritt och det gör de flestas. Du och den andra personen får det att framstå som att det är så kontrollerna är och inget att göra åt och därför är det en undermålig produkt. Om handtaget på en ny bil man köpt är defekt, är det så för alla eller ett fabriksfel som drabbat fåtal? Är bilens prestanda sämre pga ett fel som kan åtgärdas av tillverkaren?

Har du kört racingspel i VR innan? För tror de flesta sådana har VR läge bara när man börjar racet. Har kört Project Cars i VR på PC och det är samma där. Har Assetto Corsa med men inte kört det mycket och kommer ej ihåg om menyerna var i VR. Att klaga på att menyerna inte är i VR är "magstarkt" av dig. Vad har det med spelet att göra? Som de andra racingspelen så gjordes de för flatscreen och man har lagt till VR funktionalitet senare. GT7 har däremot haft VR i åtanke sen de började göra spelet. Ändrar jag position i stolen så håller jag in startknappen (options) och så sitter jag perfekt igen.

Du personligen har inte läst om att någon har problem med vänster kontroll och därför så har alltså ingen det. Dina kontroller fungerar felfritt och då är det ett bevis på... vadå egentligen? Jo, att dina kontroller fungerar felfritt. Varken jag eller den andra personen har fått något att framstå som något alls, den enda som framstår som att ha någon agenda här är du. Jämförelsen med att köpa en bil är totalt irrelevant men vill du göra den så OK, lycka till med ditt nästa bilköp där ratten trillar av mitt på motorvägen. Du tycker säkert att prestandan är helt perfekt när du väl har vecklat ut bilen ur mitträcket igen.

Om du bemödade dig att läsa klart mitt inlägg så borde du ha sett att jag tycker GT7 är kanonbra i VR. Men jag har ingen fanboy agenda så jag klarar av att också notera att det inte är byggt från dag ett för VR utan precis som du nu också säger så är det byggt för flatscreen och man har lagt till VR senare. Att menyer och karta därför inte är i VR var ett konstaterande och inte ett klagomål, klagomålet var att det inte går att justera förarpositionen i bilen vilket går i andra racing simulatorer ex. Assetto Corsa. Det har ingenting med att hålla in options knappen för att justera var bilden i ditt VR headset hamnar utan det är den virtuella positionen i bilens cockpit det är fråga om. Har man erfarenhet av att köra racing spel/simulatorer så känner man till vad det är.

Med det sagt så återigen: GT7 i VR är sjukt kul att spela och massor med valuta för pengarna. Min Fanatec Podium rigg är nu kopplad till PS5:an och kommer nog att bli stående där ett bra tag innan jag längtar tillbaka till AC mm på PC:n igen. Fartkänslan och färgerna i GT7 och PSVR2 ger mycket bättre inlevelse än min Rift S gör på PC. Kommer det sen ett bra rallyspel också med VR till PS5 så är lyckan fullständig:) Fingers crossed för nästa Dirt Rally nu när Codemasters har WRC licensen...

Av Mathias71
Skrivet av SittingDuck99:

Vet inte vad du pratar om, men ingen som funderar på att köpa borde lyssna på dina råd.

Jag har inte haft problem med kontrollen, och det har inte 99% av köparna heller gissar jag på.

Gissar på att du tycker att det är jobbigt att paddla in real life. För kontrollerna är väldigt realistiska faktiskt med rörelserna.

Du vet att utvecklaren sa nyligen i en intervju att de har gjort spelet Gran Turismo 7 från dag ett för att spelas i VR.

Inga av dina klagomål är något jag, eller de flesta som lirat PSVR2, kan relatera till. Blev precis klar med en session i GT7 och förstår inte det du menar att de gjort det "billigt". Kändes så verkligt så var en besvikelse att skåda ut genom fönstret när jag var klar då det inte var soligt som på banan i Kalifornien.

Lite magstarkt att säga att ingen borde lyssna på hans råd då det var en balanserad och ärlig beskrivning av upplevelsen med PSVR2 utan att vara antingen överväldigande fanboy betonad eller negativt hatande.

Finns gott om exempel med problem med kontrollen om du googlar runt på nätet och recensioner. Återkommande är klagomål på kort batteritid men mer problematiskt är sync problem och framför allt problem med att knappar slutar fungera medan man spelar. Eftersom det även drabbar Dualsense kontrollen i VR läge så är det nog ett mjukt problem och inte hårdvaran så vi borde kunna anta att det fixas snart. Slutsatsen man kan ta med sig är att en icke obetydlig andel av PSVR2 användarna har problem med kontrollerna.

GT7 känns inte alls som att det är byggt från grunden för VR. Det är också en synpunkt som är återkommande i många av testerna av GT7 med PSVR2 som jag hittills läst. Frånsett när du faktiskt sitter vid ratten (och det extra VR fotoläge som kommit) så är du hela tiden utanför VR och tillbakaskickad till 'vanliga' bilden. Att kartan/menyer inte är anpassade för VR var kanske inte helt oväntat men det känns störande när exempelvis kamerasekvensen precis före racet börjar, som roterar runt bilen, kastar dig mellan vanlig bild och VR.

Att GT7 skulle vara från grunden byggt för VR klassar jag som ren marketing bullshit från utvecklaren. Det går inte ens att justera sittpositionen i bilen så att den stämmer överens med hur du sitter i din racing rigg, jämför med Assetto Corsa och andra simulatorer som faktiskt har byggt korrekt för VR.

Men det gör inte GT7 dåligt i VR. Har man en PS5a och GT7 så är det en killer app för PSVR2. Det är sjukt roligt i VR redan om man bara använder handkontrollen att styra med, med ratt och pedaler är känslan fulländad. Och det är betydligt lättare att komma igång och få allt att lira än det är med racingsimulator + VR på PC.