Inlägg

Inlägg som Mewaldh har skrivit i forumet
Av Mewaldh

Min soundbar stödjer 4k Passthrough men jag får det inte riktigt att fungera... När jag kopplar datorn direkt till TV'n kan jag välja 4k upplösning under inställningar, men när jag kopplar datorn till soundbaren får jag visserligen bild på teven genom HDMI-ARC men jag kan inte välja 4k som upplösning. Någon som har tips?

Av Mewaldh

@Mikata: tack för alla svar!
Som jag skrev i inlägget så fungerar atmos när jag kopplar datorn till soundbaren, men det blir inte 4k bild.

Av Mewaldh

Hur får jag Dolby Atmos ljud och 4k att fungera med min setup?

Jag börjar bli tokig...

Jag har en Samsung soundbar kopplad via HDMI-ARC till en LG B8 OLED tv. Båda enheter marknasförs med att stödja Dolby Atmos.

https://www.lg.com/us/tvs/lg-OLED55B8PUA-oled-4k-tv
https://www.samsung.com/us/support/owners/product/2016-soundb...

Jag vill alltså titta på 4k material med Dolby atmos-ljud.
Om jag startar den inbyggda Netflix-appen i TVn får jag både 4k och Dolby Atmos (Detta signaleras på tvn), men bara ljud från tv-högtalarna. När jag jag väljer att skicka ljudet via HDMI-ARC får jag ljud i soundbaren, men inte Dolby Atmos.
Jag läste på och lärde mig att Dolby Atmos endast kan skickas via HDMI-ARC men det funkar alltså inte, jag har provat olika inställningar både på teven och soundbaren.

När jag kopplar min laptop (med Dolby Atmos stöd och Dolby-appen installerad) direkt till HDMI på min soundbar så får jag Dolby Atmos ljud i soundbaren! Det står DOLBY ATMOS i soundbarens display och en liten blå lampa lyser på soundbaren. Men jag får bara full-HD bild på teven. På datorn kan jag inte välja upplösning för 4k när jag kopplar den till soundbaren.

Jag provade koppla datorn direkt till TVn och då kan jag välja 4k bild och 60Hz, men jag kan inte längre få Dolby Atmos.

Jag har alltså fått både 4k och Dolby atmos att fungera, men aldrig samtidigt. Hur ska jag göra? Jag har mailat både Samsung och LG och de skyller på varandra och att HDMI-ARC inte stödjer överföringen som prylarna marknadsförs för att klara av.

Känner mig vilsen och lurad...

Tacksam för tips!