Inlägg

Inlägg som renolle har skrivit i forumet
Av renolle

Är denna såld?

Av renolle

Tar tillbaka mitt bud

Skickades från m.sweclockers.com

Av renolle

Budar 1400kr för grafikkortet

Av renolle

Coolt. Va på ett möte med dom för ca två år sen där dom pitchade sin teknologi och ville sälja företaget Deras pryl(ar) dom har fått ut är rätt fräcka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av renolle
Skrivet av Mocka:

Ifrågasätter inte plattan som produkt utan priset Hur mycket man får per krona, Hell, det är ju inte ens WinRT på den.
Tycker 2500kr känns rimligare.

Ska det bli det priset får man stoppa in en TN panel, gammal plattform och ett batteri på 1000mAh. Tillverkarna tjärnar små pengar på plattorna, det är telefonerna som drar in kulorna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av renolle
Skrivet av Lifooz:

En hel del här som verkar ha tagit fel på det.
Bland dom första var Tvelander, och sedan fortsatte det.
Jag tror att några av anledningarna till att PC åter igen börjar öka är för att.

1: Xbox one och Playstation 4 var inte dom supermaskiner folk trodde.

2: Telefon och Surfplattehysterin börjar svalna på vissa håll.
Allt går framåt, men PC kommer alltid att ligga före dessa enheter.

1. Siffrorna som presenterades är ju egentligen utifrån försäljning innan dessa konsoler släpptes, så jag tror inte det har speciellt stor inverkan.

2. Håller med, kan vara så att den hysterin har skapat sug för mer avancerat gejmande också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av renolle
Skrivet av Dallebull:

Problemet med att BF4 är så buggat är antaligen EAs fel.
Ja ni hörde rätt.
Tror inte DICE själva satt sin deadline då "spelet måste ut innan COD" och skeppat en så buggig produkt, fått spö från alla håll o kanter för att dom tycker det är kul o vill ha pengar...
Det är snarare otroligt att dom lyckats få det såpass spelbart, på relativt kort tid efter allt whine började hagla in, jag har inga gamebreaking buggar längre sedan början/mitten av dec, men då varenda nyhet på battlelog kantas av 15 pers som skriver "FIX YOUR GAME" så ser det ju ut som att majoriteten har problem, fast det är egentligen bara är dom som har problem som gnäller, resten verkar upptagna med o spela för fulla servrar finns det gott om.
Smått otroligt att EA har gått med på att hejda fler DLC's tills DICE hunnit ikapp med buggfixarna.

Tyvär är det ju DICE och inte EA som får skiten, när det är EA som håller i både kollekt och Piska.

Eller så har DICE en gång i tiden committat sig till ett lanseringsdatum som ägaren EA sedan hållit vid. I sig inget fel, eventuellt bara dåliga argument i förhandlingar från DICE?

EA har ju också precis blivit stämda av aktieägarna pga den bristande kvalitén på BF4.

Skickades från m.sweclockers.com

Av renolle
Skrivet av Dallebull:

Man tar sig igenom en sida och lackar på allt gnäll, vad är det för fel på er egentligen?
Hänger man på sveriges största datorforum borda man kunna se att de finns behov utanför sin lilla trygga bubbla.
Bara för att DU inte vill ha den så är det inte den värsta uppfinningen sedan gaskamrarna..

Nu råkar inte jag vara intresserad av just denna modell men jag kan ändå se behovet och btw så har Apple redan gjort det först, om än ofrivilligt.

http://www.cultofmac.com/248603/iphone-5ses-are-bending-in-pe...

Kan inte annat än hålla med. Sweclockers kommentarer håller t.om. lägre kvalité än Engadget...och det säger rätt mycket.

Av renolle
Skrivet av slobodan87:

Detta va ett problem på äldre generationers block, nu för tiden har EK en speciell behandling på metallerna som motverkar detta. Jag har haft nickel och kopparblock i ett par år nu och prestandan är den samma. Men förstår absolut va du menar.

Sen vet jag inte om jag blandar ihop chassina nu men har inte Fractal design ARC anpassat chassi för toppradiator, då de flyttat fläktplatserna i toppen lite åt sidan?

Ah va coolt, det visste jag inte att dom infört Skönt att slippa bry sig om det.

Av renolle

Försök att använda samma metall i alla blocken så du slipper ökad korrosion. Radiatorn och CPU blocket du valt är koppar, medan GPU är nickel. Sen när det gäller rengöring av systemet innan användning så är det klart man ska göra det, men tids nog kommer systemet bli skitigt ändå.

/Olle

Av renolle
Skrivet av MrMan2:

Kom igen, vi snackar ju dubbelt så många pixlar att rendera per tidsperiod... Lycka till med att få batteritid på den. Ursäkta om jag är bitter men det skullevara mer värt om man gjorde nåt nytt, nåt spännande istället för bara uppgradera paddorna. Jag menar, så jäkla mycket prestanda behövs väl inte? Satsa på att göra plattor som e biligare istället, då skulle jag köpa på en gång. 4-5 lakan bara för en gadget, to much for me...

Det är 3,1MP vs 0,8MP, så kvadraten av den gamla. Oavsett så klart det kräver bra mycket mer kräm. Dock så har jut.ex. Tegra 3 visat sig ha marginellt högre strömförbrukning vid full load och QC8960 kommer ha markant förbättrad prestanda, så det är ju definitivt görbart för en ny revision processorer. Samma skärmyta = i stort sett samma strömförbrukning på backlight, kanske t.om. mer optimerat med ev ny panelteknologi etc.

Sen kanske jag kan hålla med dig om värdet, men det är nog bara vi konservativa som vägrar inse det riktiga värdet(nöjet) innan det blivit en naturlig del av vardagen

Av renolle
Skrivet av Robeliboban:

kanske den drar så lite ström den kan ta det genom hdmi? Men det är ju en input

Man får bara 10mW eller nåt sånt från HDMI så det går inte. USBn är väl för ström, men sen kanske han vart smart och dragit på blåtand, då kan man ju köra tangenbort osv genom den.

Av renolle
Skrivet av Antzo:

I head'ern så kommer du tex i Hotmail finna en rad är det inom [xxx] står en IP-adress. klistra in denna här

http://www.ip-adress.com/ip_tracer/

I Head'ern finns en mängd information, när det skickats med mera. Du kan jämföra alla Head'ers från hantverkaren för att se om han alltid skickat från samma IP. Tänk dock på att man kan ha dynamisk IP-adress, man kan ha Proxy (kryptering antar jag att man kan kalla det) osv.

Jag använde dessa sidor när jag vunnit en auktion på tradera på en 120hz skärm, säljaren (EkwallVSLundhDeluxe) ville ha pengar inom 24h på sitt swedbank konto. Flera saker var skumma, telefonnummer som inte var i bruk osv. Jag mailade honom och det enda han sa var att sätta in pengarna och att han var upptagen. Kollade upp IPn och hej-hopp han mailar från England och inte Landskrona. Antagligen identitets-stöld av personen han uppgav sig att vara. Skickade inte en krona och dagarna senare mailade Tradera att kontot var avstängt och att de avrådde från att göra affär med personen. Tekniken satt i praktiken, kanske kan appliceras i ditt fall.

Tack för infon

Jag har nu i alla fall bestridit en faktura från hantverkaren och jag vill vara beredd på att kunna verifiera äktheten på ett email om han kommer skicka det igen. Som det är nu så ser jag bara senaste Headern, men frågan är om man då kan se föregående Headern?

Av renolle

Spåra detaljer i en emailkonverstaion som bevis

Tjena

Har lite tubbel med en hantverkare och han hävdar bl.a. att han skickat information till mig via email, så jag undrar om det är någon som har ett bra tips hur man kan spåra alla detaljer i en emailkonversation?

Man kan ju på ett inkommande email se detaljer i Internet Headers, men jag skulle vilja se alla dessa Headers på hela konversationen. Sparas det någonstans gömt i emailet så att man kan se det helt utskrivet? Kan man på ett skickat email också få tag på Internet Headers så att man kan bevisa att man skickat ett email vid en viss tidpunkt?

/Bob

Av renolle

Det är nog inte bristen på arbetskraft som gjort detta utan snarare att Kina infört en minimilön som är ungefär dubbelt så hög som den lön de flesta hade tidigare. ASUS går nog ut med ett sådant politiskt inkorrekt pressmeddelande (och inte andra heller), men det är förmodligen det som "brist på arbetskraft" i realiteten betyder.

Dock är arbetskraftskostnaden och andra kostnader som associeras med fabriken minimal i det totala priset av en produkt, utan det är snarare materialkostnader, och i förlängningen komponentkostnader, som ger de stora prisfluktuationerna.

Av renolle

[QUOTE="Grim_reaper_SwE;10663928"]GS = Snabbare Grafikkrets
DHD = Snabbare processor
(Och hur ofta använder man mobilen till spel som kräver mer av den än vad den redan klarar av?)

Detta är ju en ganska dålig rekommendation eftersom han kommer ha telefonen i minst ett år och det händer ju en hel del på spelsidan för Android...

Av renolle

Underskatta inte Google TV, tror det kommer bli riktigt stort och riktigt nice.
Det kommer säkert bana väg för Chrome OS också.

Av renolle

Frågan som många ställer är ju hur två 80gb X-25or (eller andra) i raid 0 står sig mot Revo. Priset blir ju nästan samma och du får 40gb extra utrymme...

Av renolle
Skrivet av kRYSSET:

Sedan när blev 4750USD omkring 48 000kr?

USD ligger på runt 8kr, 4750 * 8 = 38000,00

Nu är det mycket pengar i vilket fall som, överdrivet mycket pengar. 3st 24" Benq led går på runda 6000kr, tar man i och köper 6st blir det runda 12000kr och inte ens om man köper 2st ATI radeon 5890 för nästan 7000kr styck kommer man upp i de där summorna. Undra vad som egentligen ingår för det priset.

Sedan moms inte ingår i priset i USA... 38000*1,25 = ~47000. Där hade författaren tänkt till du

Av renolle
Skrivet av Chris_Kadaver:

Kul med ny iphone. Verkar motsvara förväntningarna ang specifikationer mm. Det som är lite synd dock är att man börjar tappa fokus på apples huvudsakliga mål de haft från början. Att göra de bästa datorerna på marknaden. Det massbombarderas med nyheter om produkter enbart avsedda i underhållningssyfte. Är sugen på en iphone. Men hur intressant är alla nyhetsrapporteringar av ipad och iphone egentligen? Att kolla video mm kommer aldrig bli en hit på en liten skärm under 10". Film ska ses på minst 40" inte i handhållna apparater. Är imponerad av kvaliteten på videoinspelningar från iphone 3gs och uppföljaren lär inte göra någon besviken. Men hade gärna hört någonting om den förväntade mac minin. Kanske blir något till hösten eller senare i sommar då.

Det är nog för att ca 45% av deras intäkter kommer från iPhone...