Inlägg

Inlägg som renolle har skrivit i forumet
Av renolle
Skrivet av Sockan:

??
Köp inte allt som sägs. En försäljare skulle inte säga dåliga saker om deras produkt. Apple är grymt bra på att hypa. Vilket man uppenbarligen märker på en del personer...

Vilka grejer ligger dom flera år före konkurrenter? Snälla säg

Håller med. "We are pioneering touch focus in the camera", det fanns på bl.a. Sony Ericssons G700 och G900 för 3 år sen.
Sen kan man väl säga att det som dom implementerar brukar bli ganska användbart jämfört med andra tillverkare, men det är väl en annan sak

Av renolle

Det finns inget att säga om sensorn... ofta visar speedfan en massa onödig information för sånt den tror ska finnas.

Ladda ner något vettigare program så kommer du inte se dessa -128 värden.

Av renolle

Newegg är kanon, har beställt därifrån inom USA.
Garantier kan du alltid ta mot tillverkaren, det nätagget jag köpte från dom gick sönder och jag tog helt enkelt kontakt med Antec Europe och det var inga problem.

Men som sagt så skeppar dom inte internationellt...

Av renolle

Sätt fläkten på manuell istället. Kär du något krävande spel så kommer datorn säkerligen bli överhettad och hänga sig vid 40% hastighet.

40 grader funkar alldes utmärkt. Speedfan visade 60+ på första bilden.
Såg också efter att jag skapat tråden att du ställt in manuell fläkthastighet, men sätt den på auto som sagt. Pallar du inte med ljudet kan det vara en idé att byta kylning på grafikkortet.

Av renolle

Du bör ha följande fläktsetup
Front: Luftintag
Sida: Luftintag
Tak: Utblås
Baksida: Utblås

Nu blåser du ut i fronten antar jag

1) Ladda ner något annat program än speedfan, tex CoreTemp
2) -128 är bara något fel, inget att bry sig om. Den försöker läsa från en diod som inte går att läsa från förmodligen
3) Uppdatera till senaste Catalyst och se om temparna ändras på grafikkortet
4) Montera om CPU kylarn inklusive rengöring och ny kylpasta om 1 inte visar bättre temperatur
5) Om 3 inte blir bättre (antar att temperaturen är i idle), kontakta säljaren och säg att du vill ha ett nytt kort.

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m3tr0
Håller också med. Flash-SSD klarar ju sig med 2,5'' eller mindre och att bygga större enheter blir bara dyrare. Bättre att låta både stationära och bärbara datorer enas om 2,5''-standarden vilket betyder större volymer och billigare pris för oss.

Det är marginella skillnader i materialkostnad mellan "liten" och "stor", vi pratar någon eller några USD i produktkostnad, vilket skulle ge ett påslag på maximalt 50-100kr till slutkonsument. Komponenterna lär det inte vara någon skillnad på, utan endast chassit.

Av renolle

Du behöver fläktar för att flytta värmen oavsett om du har vatten eller luftkylning.
Tänk dig en bil, där sitter ofta en stor fläkt på radiatorn som kyler motorn. Samma behövs i en dator.

Det är inte bara CPU och grafikprocessorn som alstrar värme i en dator, utan alla chip på alla komponenter, så dessa behöver också kylas mer eller mindre på ett eller annat sätt.

Kolla bilder på http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?f=70
Här kan du även läsa på en hel del.

Av renolle

Följ instruktionerna på http://www.driverheaven.net/modtool.php säger en person på AMDs forum.

Av renolle

Nu poppade den upp av någon kostig anledning. När jag startar XP så är C riktiga C också

Av renolle

Hur ska jag kunna testa om jag inte kan välja vilken windowsversion jag vill starta (se slutet på första stycket)

Av renolle

"Drive letters"

Tjena

Jag installerade RC1an inatt på min partition nummer 2 (drive D: i XP).
Nu när installationen är klart så har självklart 7an bytt enhetsbeteckning på före detta drive D till C, och före detta C heter nu D. Jag får heller inte upp någon valmöjlighet innan uppstart vilken Windowsversion som jag vill starta.

Jag förmodar att XP inte kommer att gå att starta nu när den ligger på D eftersom alla referenser pekar på C.

Nån som har nån aning om hur jag kan fixa detta?

/Olle

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElyziuM
Mycket trevligt, jag tycker om fläktarna i toppen, hoppas det passar så man får dit en radiator (2x120 eller 3x120) utan att modifiera om.

Håller med. Det är ju gott om plats där uppe på toppen, så tror en PA120.x med shroud får plats. Mycket nice.

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ton
Jag köpte mitt kit från chilledpc och kan inte annat än rekommendera snubben.

Samma här. Beställde chassi samt en komplett setup därifrån för några månader sedan. Har också beställt från EK, Petras, PerformancePCs samt Alphacooling. Inte haft några som helst problem med någon av dem.

Beställer du från företag inom EU slipper du också importskatt.
Gällande garanti så har du det från tillverkaren, så där är heller inga problem.

Vad som dock kan vara lite lurigt i dessa tider är ju om någon butik skulle konka, men köper du med kreditkort (inte bankkort) så är du försäkrad.

EDIT: Läste lite om ljud osv ovan, och ett hett tips är att sätta pumpen på en silikon- eller skumplastplatta så att vibrationerna reduceras. Monterade min nya pump direkt plåt-mot-plåt innan jag stoppade en massa skumplast emellan och det blev en rejäl skillnad. Eftersom hela datorlådan är en stor resonanslåda låter minsta vibration ganska mycket. Har inte provat att t.ex. montera fläktar med gummiploppar, men jag förmodar att det kan göra ganska stor skillnad i upplevt ljud (speciellt störande vibrationsbrummljud).

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PointMan
Naiviteten går på högvarv här inne ser jag. Blåögda som bara svenskar kan vara.

En förre detta anställd på datorbutiken köper tillbaka rättigheterna, site, kundregister etc.
VD:n för JMEData köper tillbaka JME.

Källa: http://www.idg.se/2.1085/1.198256/tokrea-nar-datorbutiken-sta...

Jag vet vad det ser ut som, ett enkelt sätt att komma ur en ekonomisk knipa, för att sen fortsätta som vanligt, dock med ett annat namn, men med i stort samma personer bakom.

Prove me wrong!

Tycker otroligt synd om de personer som betalt i förskott.

Att JME's "förra" VD köper tillbaka håller jag med om att det är suspekt, speciellt eftersom han överlämnade sin del av ägarskapet så sent som i augusti... Det är väl antingen eller här; han såg vad som var på väg att hända och sålde sin del till mindre begåvade ägare, att det blev en dispyt, alternativt att han är i cahoots med tidigare ägarna.

Att en anställd utan tidigare ägarskap tar över ett konkursat företag är varken något nytt eller suspekt.

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Degerlund
Fan va roligt.. Gött med lite konkurrens för att sänka priserna på komponenter. Tyckte nämligen att kompletts priser är i högsta laget sedan datorbutiken slog igen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av reader
håller med. vart förvånad då jag kollade in på deras sida för 2dagar sen. Lycka till Nicklas! kmr garanterat att vara en kund

Distributionskedja: Tillverkare i Asien -> (ibland pga export/importavtal) företagets distributionscentral, tex. ASUS som kanske ligger i Europa; eller global distributör -> Distributör i Sverige/Norden/Norra Europa -> Datorbutik tex Komplett.

När datorbutiken slog igen hade komplett fortfarande lager på produkter de köpt in när dollarn var låg från starten av distributionskedjan. Nu köper de in produkter till ca 20% högre pris pga dollarns uppgång gentemot euron, och eurons uppgång gentemot svenska kronan (eller om de använt dollar genom hela kedjan). Tror med stor sannolikhet inte att komplett höjt sina marginaler med mer än någon procentenhet, om ens alls. När datorbutiken fyller på sina lager kommer priset ligga nära samma nivå.

Av renolle

Trots att TSMC kan tillverka kretsarna måste företagen (AMD, Nvidia mfl) kvalitetstesta sina produkter under en tid för att säkerställa dels kvalitet i tillverkningsprocess och dels i mekanik och prestanda...detta tar med störta sannolikhet flera månader.

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exeptr
Det funkade inte heller

Vet inte vad jag ska göra mer har installerat både de nya drivrutinerna från ati och även testat de som följer med på skivan.Har även installerat hdmi drivrutinerna från realtek och aktiverat hdmi i bios och växlar till dem när jag ska kolla på tvn men det blir ändå inget ljud.

Provat det som står nederst i denna tråd?
http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1032858426

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exeptr
Jag gjorde det nu men det blev ingen skillnad. Kanske måste jag installera om hdmi drivrutinerna efter att jag aktiverat det i bios?

Det var ett inlägg tidigare om just detta. Personen hade samma problem, och det löstes genom att installera grafikkortsdrivrutinerna från medföljande CD och inte senaste från ATI.

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MostWanted-LKPG
2 frågor:

Hur lång tid brukar det ta att packa upp en DVD-film cirka? Tycker min går tar rätt lång tid på sig. Har detta paket med en Caviar Blue 640GB 7200rpm. Nått test man kan köra för o se prestanda på liknande?

Om man har ett klent nätagg, hur märker man det? Startar den inte överhuvutaget eller blir den slöare? Har ju ett billigt 420W, medans grafikkortet säger att 450W är minimum.

Det är din hårddisk som sätter begränsningen. Om du provar att packa upp till en annan (inte en annan partition på samma disk) så kommer det gå mycket snabbare. Att läsa och skriva från samma disk samtidigt slöar ner ordentligt, om filerna inte ligger lagrade precis efter varandra på disken.

Av renolle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
Hur patetisk man får vara? Tydligen är jag patetisk som tycker design är ett onödigt element på en dator, en dator ska vara så funktionell som möjligt, design kommer alltid i andra hand. Är det så patetiskt? För guds skull människa, ta och omvärdera dina ordval lite Sedan spelar jag inte CS heller, som alla oinsatta i datorvärlden tycks tro. Oj, kallade jag dig oinsatt? Så oeftertänksamt av mig.. Trodde allas åsikter värderades på dessa forum och jag tycker som sagt att Dell kunde ha släppt en Aids-edition dator (eller var dom nu väljer att kalla den) i precis samma utseende som deras övriga datorer, varför ska allt vara så fancy smancy nuförtiden? Känns som att varenda datortillverkare håller att bli Apple-wannabees. Funktion och prestanda först, design sist, det är min åsikt, patetisk eller inte

Men sen har vi kvinnor...meterosexuella män...osv...som utgör majoriteten av världens befolkning...något säger mig att dom inte riktigt har samma prioriteringsordning

Allas åsikter värderas, hur dom värderas är däremot en annan fråga...