Inlägg

Inlägg som zatsugai har skrivit i forumet
Av zatsugai
Skrivet av stoffe_83:

Jag har löst mina liknande problem som du har med att ha egen DNS-server samt egen DHCP-server för lokala nätverket

Jag är inte så kunnig inom detta område, men det du precis skrev är helt klart värt att testas. Hur tar jag mig till väga för detta?

Av zatsugai

Problem med router 4G-AC53U

Hallå där!

Jag ska försöka förklara mitt problem så detaljerat som möjligt.

Sent i Mars så bytte jag från ADSL till Mobilt bredband. Mest för att fiber inte är tillgängligt här ute än. Jag köpte en 4G-AC53U och tecknade ett avtal med Telenor. Internet fungerade super i några veckor. Sen upptäckte jag ett problem.

Jag spelar mycket MMO, och i detta fallet Final Fantasy XIV. När jag loggar in i spelet så kan jag vara inloggad ca 10 sekunder i spelet innan jag kickas ut. Och det fungerar att logga in i spelet, men när jag rör på mig så spawnas inte mobs. Och då förstår jag att jag kommer kickas ut ur spelet.

Jag blev väldigt misstänksam om internet hastigheten och testade att använda bredbandskollen för att se mitt resultat. Och en sak som jag märkte var att "UPPLADDNING" stannar på 00,00 Mbit/s och rör sig inte. Men "NERLADDNING" funkar precis som den ska. Jag vet för ett faktum att UPPLADDNING har fungerat för mig förr, så det är konstigt att den inte rör på sig längre. Ibland tar det tid innan den går upp i siffror, men oftast rör det sig inte alls.

Jag har testat att ta ut SIM-kortet och stoppat in den i min mobil för att testa, och då har det fungerat som det ska. Så jag vet för ett faktum att det inte är fel på SIM-kortet. Jag har testat att fiffla med routerns APN för att matcha Telenor så bra som möjligt, men det verkar inte som det löst problemet.

Detta gav mig panik, eftersom att jag varken kunde spela FFXIV eller logga in på PlayStation Network för att spela andra spel. Så jag köpte en ny mobil-router. Den gav mig inte lika bra nerladdningsresultat som min 4G-AC53U som är en CAT6 router. Men efter några veckor så bytte jag tillbaka till 4G-AC53U bara för att testa. Och då fungerade den som den skulle. Helt felfri!

Och nu, 1 månad senare så upplever jag EXAKT samma problem igen. Och jag vet inte vart jag ska vända mig för hjälp. Så jag tänkte höra med experterna här först.

Bild på bredbandskollen