Inlägg

Inlägg som Pandz har skrivit i forumet
Av Pandz

@ToddTheOdd: Du har helt rätt! Jag har nöjt mig genom hela kursen att bara klara uppgiften och hoppat felhanteringen helt... Men känslan jag får nu när jag försöker göra om min kod till att fungera så bra som möjligt är att jag håller på med felhantering? Eller är jag ute och cyklar hehe

Jag har tyvärr inte läst någon kurs på 8 år och har ingen bra studievana.. Då denna kursen är ganska intensiv och på distans kommer jag att nöja mig med godkänt för att sedan stärka min kompetens inför utbildningen som jag hoppas komma in på till hösten.

Här har du uppgiften.

https://www.dropbox.com/s/7obtk1u4f8rzcum/Projekt%20i%20progr...

mvh

Andreas

Av Pandz

@ToddTheOdd:

Jag började läsa programmering för 3 veckor sedan, har inte haft tillgång till någon lärare som jag kan fråga när de kör fast om man säger så. Vänder mig till läroboken först, sedan internet och när jag slutligen inte förstår vänder jag mig hit.

Tack för länken

Av Pandz

@perost: Tack, och där var sista metoden färdig!

Har dock två sista saker jag skulle vilja kolla om dom är möjliga att korrigera.

1. I Menyn undrar jag om man kan stänga av programmet så att konsolen stänger ner sig själv och inte bara skriver ut en rad, "Programmet avslutas...".

2.
Default "Felaktig inmatning" kommer endast när jag skriver in en siffra som inte finns i menyn, men vill att den informationen även ska komma vid ett tecken eller bokstav.

do { Console.WriteLine("\nVälj ett alternativ nedan\n"); Console.WriteLine("1: Lägg till passagerare"); Console.WriteLine("2: Skriv ut åldern på alla passagerare"); Console.WriteLine("3: Skriv ut den totala åldern på alla passagerare ombord"); Console.WriteLine("4: Avsluta Programmet"); val = int.Parse(Console.ReadLine()); switch (val) { case 1: LäggTill_passenger(); break; case 2: print_buss(); break; case 3: calc_total_age(); break; case 4: Console.WriteLine("Programmet avslutas..."); break; default: Console.WriteLine("Felaktig inmatning"); break; } } while (val != 0);

Av Pandz

@perost: Console.WriteLine("\nBussen är full med passagerare!\n");, gjorde det så då det endast ska köras i konsolen.

Har problem med metod print_buss(), när jag gör ett anrop på den i konsolen skriver den även alla elementen även om dom inte fått ett värde med "0". Skulle önskat att det stod tom plats eller att den endast skriver ut dom elementen som fått ett värde. Kan någon hjälpa mig vad det är jag göra fel här.

Av Pandz

@pv2b:

Gjorde det nu! Tack så mycket

Av Pandz

@perost: Tack så mycket för svaret! kliade mig på huvudet bra länge och hann bli ovänn med google hehe

stötte dock på ett nytt problem, jag kan skriva in 26 element... förstår inte varför.

Av Pandz

Programmering 1 projekt "Bussen"

Hej, började läsa programmering 1 på distans för 3 veckor sedan och har fastnat lite vi projekt uppgiften "bussen".

Det finns 25 platser på bussen som jag skapat via en vektor.

Sedan kommer det en meny med olika val, man väljer lägg till passagerare.

Man lägger till passagerare med att skriva in åldern på denna passageraren.

Här kommer mitt problem... Jag måste skriva in 25 heltal alltså fylla alla elementen vilket jag inte vill göra. Vill fylla ett element i taget och sedan komma tillbaka till menyn för att kunna välja "lägg till passagerare" igen och fylla element två i vektorn.

I metoden för att att fylla vektorn har jag använt mig av en for loop, kan man ens fylla ett element i taget i en sådan loop?

Ps uppgiften är inte helt färdig utan har fastnat här.