Inlägg

Inlägg som zippa har skrivit i forumet
Av zippa

Uppdatera gärna testen med D525 o ION2 så fort ni får in det.

Av zippa

Funderade på vart jag skulle lägga den. Frågan är om det syns där, ingen säljer ju en 120gb idag inget värda..

Vill du att jag flyttar den?

Av zippa

Efterlysning Seagate 120gb 7200.7 disk krasch Bröllopsbilder.

Hej.

Jag försöker hjälp en gammal polare vars Hårddisk med deras bröllopsbilder dött, skivorna i hårddisken varva aldrig igång. Jag har fått tag i 2 diskar i samma modell serie fast olika firmware och chip på kretskortet, och då dra skivorna igång men datorn hittar aldrig disken så jag tror det måste vara exakt samma disk / kort.

Det jag behöver:

Seagate 120gb IDE 7200.7
Modell: ST3120022A
Config: D1B-01
FW: 3.04
Det stora chippet på kretskortet ska vara "AGERE".

Tack för att ni tar er tid och kolla.

PM mig om ni har något.

//Tobias

Av zippa

Tänkas, jag fick också tillbaka mina 3940:- efter mer än 2mån. Handlade på Kreditkort.

Av zippa
Av zippa
Av zippa

Jag har installerat den på ST31500341AS. Den installerades i allafall korrekt, sen om den håller måttet får vi väll se.

//Zippa

Av zippa

Jag har installerat den på ST31500341AS. Den installerades i allafall korrekt, sen om den håller måtet det får vi väll se.

//Zippa

Av zippa

Men när kommer den för 1,5tb diskarna? De kanske har löst felet för några diskar, men det återstår fortfrande följande modeller:

ST31500341AS
ST31000333AS
ST3640323AS
ST3640623AS
ST3320613AS
ST3320813AS
ST3160813AS

Av zippa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Broodhill
Woho, nu funkar äntligen min dator igen. Uppdaterade men den ej fungerade firmwaren men nu så funkar det med den nya

Var din disk död innan? Vilken firmware version är de uppe på nu?

Av zippa

Okej. tack.

Av zippa

I såfall har man ju lite tur, diskarna sitter i en server som bara startas om 1 ggr i mån vid uppd, men det är inget krav så då är det bara att låta den snurra.

Vet du om det gäller vid en soft reboot eller vid en nedstängning och sen uppstart eller båda?

Av zippa

Tror tyvärr inte Seagate vet själva vilka som har problem och vilka som inte har. På vissa sidor skriver de att firmware ccxx inte är drabbad och t.ex. i derras forum så skriver de att den måste du uppg...

Så frågan är om de vet vad de gör. Själv har jag 3st diskar som är i 7200.11 seriern, men jag tänker inte göra något förrän de har släppt en firmware som varit ute ett bra tag och som folk säger att den fungera för Seagates test tema ger jag inte många kroner för.

Av zippa

Är det någon som uppg sin disk? Hur gick det med data på disken?

Av zippa

Online checken verka inte fungera längre.. någon som har någon annan länk?

Av zippa

Hej.

Nu var det inte nyhetsbrevet jag tänkte på utan alla de svar jag fick när jag försökte få tillbaka mina pengar 3v innan konkurrsen. Det var fler kunder som fick samma snyft mail efter midnatt.

//

Citat:

Ursprungligen inskrivet av LemurenSwe
Visst kan man tycka att det var fel av dom att lägga ut veckans erbjudande bara några timmar innan dom klappade igen. Men sånt händer ju, och är väldigt övertygad om att nyhetsbrevet var ihopsatt ca en vecka innan och sedan skickades ut automatiskt av systemet.

Observera även att nyhetsbrevet inte var falskt, då den visade aktuella priser och produkter. Det enda problemet i denna röra var att produkterna ca tre timmar sedan skulle försvinna då Shoppingsiterna försattes i konkurs. Jag fick mitt mail den 17 november 2008 00:00, och jag fick besked om deras konkurs den 17 november 2008 11:46.

För det är då garanterat ingen som sitter och skickar alla mail manuellt, det skulle vara väldigt tidsödande och framförallt dyrt att ha en anställd med just den arbetsuppgiften. Om det också skulle vara så skulle vissa kunder få samma nyhetsbrev flera timmar innan andra, och det skulle inte vara rättvist mot kunderna, t.ex då det finns en "begränsat antal" vara.

Tack för dina vänliga ord, känns som vi vänt trenden i denna tråd lite(se dom första sidorna). Jag kan inte annat säga än att Niklas skall ha stor credit för dom beslut han tagit med nya Datorbutiken.com. För han har ju valt att återge alla nya kunder sina poäng. Och när jag kontaktade honom angående ett kvitto från Shoppingsiterna så var det inga problem att hjälpa till. Saken är ju den att han inte behöver göra detta, men gör allt ändå.

Så det ser ut som att den nya Datorbutiken ledningen är mer än väl kapabel till att lyssna på kunder.

Av zippa

Klart som faan man blir sur över pengarna man blev blåst på av förra DB och det handlar inte om förskott, för självklart tar man en risk när man betalar i förskott och det är inget man kan skylla på någon mer än sig själv. Men sättet som de lurade folk genom att skicka falska mail, det var massa folk som fick samma mail med samma förklaring ända in till kl 03: på natten, vilken dator butik har du varit med om som sitter med support ärenden till över midnatt.

Men jag hoppas stark på att DB lyckas övertyga och få tillbaka sina kunder, men det hade känts lättare med ett nytt namn 

Måste bara dra en parallell på Seagates problem som de har just nu med 7200.11 diskarna. Klart det blir fel ibland på nya produkter som ska skyndas ut, men att mörklägg allt sammans och ta bort saker på forumet som folk skriver är inte rätt väg att gå om man vill ha kunderna kvar i framtiden.

Men va positiv, ny butik , nya ägare och nya krafter.

Av zippa

Kanske är så illa som 30-40%

http://www.sweclockers.com/nyhet/8806-fler_turer_kring_krangl...

Förstår att det kan bli fel ibland, men om man försöker mörka det eller inte bry sig om sina kunder så är det ingen tillv för mig. Hoppas stort på WD 2Tb nu mumms

Av zippa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henrik29
Jag fick såklart "panik" och ringde runt lite till dom 2 nätbutiker jag avänder flitigt och ingen av dom har märkt att det är mkt mer fel på 7200.11 diskarna, fast dom var informerade om att det ev var problem med dom.

Jaja det blev ändå att beställa en 1Tb samsung disk att för att göra backup på backupen^^ vettigt

Inte min mening att skrämma upp någon, utan tråden var menad till att fråga varför ingen av de övriga tillv lyckas med en 1.5tb disk.

Av zippa

Jag är inte speciellt rädd har ju inte haft något problem med min 1,5 än, men man kommer ju ihåg IBM deskstar... Sen är det ju så att det är många sidor så som Swclockers som rapportera om just denna disk serien och man hör inge från WD mfl just nu i alla fall, och det borde ju ligga något belägg för dessa rapporter.

Och är det inte så, så borde ju de andra tillverkarna inte ha några problem att spotta ut just den storleken på diskar.

Denna tråden var inte menad att prata om Seagate problemet utan varför ingen av de övriga har lyckats få ut en 1,5tb disk.