Inlägg

Inlägg som Onormal har skrivit i forumet
Av Onormal

Ficklampa och vapen samtidigt i Doom 3 förstör hela upplevelsen!

Av Onormal

Har precis samma problem med min HP HDX 18, två år gammal...
Ibland tar det 1minut, 1 timme eller ett dygn. Frustrerande. Står inget i loggen.

Av Onormal
Citat:

Misstänker att du haft extrem otur!

Ja, det är allt lite surt. (:
Men nu har jag i alla fall varit i kontakt med inköpsstället igen och de har pratat med han på Olympus som tog hand om min E-3 och den kommer att skickas in igen, varpå han tar upp detta med sin chef.

Av Onormal
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fogel70
Är objektivet som användes också vädertätat?

I många fall säljs vädertätade systemkameror i kit med otätade objektiv vilket gör att vädertätningen i kameran inte betyder så mycket då vatten kan tränga in i kameran genom objektivet eller via den otätade bajonettkopplingen.

Vid detta tillfälle använde jag kit-objektivet som även de skall vara vädertätat. Men objektivet fick jag utbytt.

Av Onormal
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Säker på att det står att den är tätad?
Nikons vädertätade kameror är till exempel bar amotståndskraftiga mot damm och fukt enligt Nikon själva. De brukar undvika att skriva ut mer för att det är billigare så.

Där sa du nåt. Det fick mig att tänka till lite...
på Olympus hemsida står det följande:
"Väderskyddat kamerahus- och objektiv-system"
"Extrema väderförhållanden kräver mycket bra utrustning. Olympus E-3 är designad så att den håller för regnstänk och vattenduschar. Så har du ett paraply - ta inte med det."

På Cyberphotos hemsida (där jag köpte kameran) står det följande
"Allväderstätad"
och detta med att den skall vara tätad och weatherproof osv. finner man på vilken recension utav kameran man än läser.

Av Onormal

Nej, exakt. Jag tycker inte heller att de lyckats. Jag kanske fick ett måndagsexemplar, vad vet jag?
Anledningen till att jag köpte E-3an var just att den , vid den tidpunkten hade "bäst" vädertätning. Dock vågade jag inte ta ut den i regnet och när jag väl gjorde det för första gången 2009-06-19 så visade det sig att jag kanske inte skulle ha tagit ut den...

Men säger ett företag att produkten skall vara allväderstätad så tycker jag att den skall vara det också!

Av Onormal

service gällande allväderstätning

Hejsan! Köpte en Olympus E-3 för precis 2 år sedan. Hade den ute i regnet två gånger. Det visade sig att allväderstätningen inte fungerade i mitt tycke.
Bilderna fick en blå/svart färg i varje hörn och kameran dog nu senast ute i regnet vilket var sista november 2009. Jag skickade in kameran + objektivet (eftersom båda skadades under regnet). Jag bifogade även bildbevis i form utav RAW-format på usb för att styrka att allväderstätningen inte fungerade där det blå/svarta syntes utan minsta tvivel.

Idag fick jag tillbaka min kamera + objektivet. Objektivet var utbytt mot ett helt nytt vilket jag är tacksam för. Dock står det på rapporten att kameran inte kunde lagas till ett rimligt pris för att den är vätskeskadad och därför skickas tillbaka kostnadsfritt.

Lite ironiskt att ha en hög med objektiv men ingen kamera. Men står det att kameran är allväderstätad så skall den vara det också och därför bör detta gå på garantin (som förövrigt gick ut idag den fjärde mars).
Vart, till vem skall jag vända mig?

Tack på förhand!
Mvh. Martin Lindgren

Av Onormal
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jdad
Jupp. Däremot kan du få slut på det genom abuse-anmälan

Fast det medför väl inte att jag personligen får reda på den fysiska adressen? För det enda jag egentligen vill är att bevisa att jag faktiskt vet att det är hon som skriver dessa meddelanden.

Av Onormal

Så kort och gott kan man säga att det är omöjligt?

Att polisanmäla detta känns som pricken över i:et då exet inte mordhotat henne eller något; bara varit allmänt otrevlig utan orsak och kan väl då inte klassas som ett brott?
Fast å andra sidan; nätmobbning existerar väl och människor har blivit dömda? Dock vill jag ju inte att exet ska bli dömd till något. Jag vill bara få henne att förstå att detta är inte okej.

Det är helt omöjligt med andra ord att som privatperson få reda på den fysiska adressen bakom en IPadress? *suck* (:

Av Onormal

Ägare till IPadress

Hejsan! Jag har ett problem. Kanske kan tyckas vara ett larvigt sådant, men tänkte att det kanske är värt ett försök i alla fall.

För att dra det kortfattat så jävlas mitt ex med min nya flickvän; anonymt över internet. Hon totalförnekar att det är hon trots att jag använt RIPE och IP Locator och fått reda på att IPadressen kommer från hennes hemstad. Men ni vet tjejer, erkänner aldrig sådant. Jag menar, jag känner ju ingen mera från den staden. Så jag drar slutsatsen utav att det är hon som jävlas.

Men eftersom hon nekar till det så undrar jag om det går att få fram den korrekta fysiska adressen och ägare till den som sitter bakom IPadressen?

Tack på förhand!
Mvh. Martin Lindgren

Av Onormal

Olaglig (?) Xp = Laglig

Hejsan! Vet inte riktigt om detta är något som tillåts att samtala här på Sweclockers, men jag har ett litet problem.

Jag skulle installera Xp på en dator som jag inte använt på länge. När jag stoppade in cdskivan och kom till 35% visade det sig att skivan var/är skadad och kan därför inte slutföra installationen.

Så min fråga är nu om det är möjligt att ladda hem XP (eftersom jag ändå har det original på cdskiva) och bränna in på en skiva för att sedan installera och använda mitt original cd-key till det?
Jag vill ha tillgång till uppdateringarna osv. genom windows update. Eller går jag miste om de om jag använder en nedladdad version?

Tack på förhand!
Mvh. Martin Lindgren

Av Onormal

HJÄLP: Toshiba NB100, Jägermeister

Hejsan! En vän till mig spillde precis jäger på sin Toshiba NB100 och den vägrar att starta nu. Någon som har några råd att ge? Någon som varit med om samma scenario?

Tacksam för alla råd och hjälp som ges.

Av Onormal
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunwing
Har Du fått din HDX ännu? Kan Du posta en liten recension?
Vill främst veta vad det är för minne. DDR2 eller DD3?
Får olika uppgifter beroende på vilken sida man kollar.

Jadå, jag har fått den. Dock har jag inte direkt hunnit att hårdgranska datorn. Men ja, ang. minnet så kan jag berätta att det är DDR3.

Av Onormal

Själv beställde jag min HDX18-1100 för tio minuter sedan. Detta skall bli intressant. (:

Av Onormal
Av Onormal

Mic input = speaker output

Hejsan!
Jag är lite kluven ang. detta. Men för cirka två år sedan hade jag ett program som omvandlade mikrofonens ingång till en utgång för högtalare och nu är det så att jag skulle vilja koppla in ett par extra högtalare i datorn...dock minns jag inte programets namn och förlitar mig på att Ni kanske känner till vilket program jag talar om, eller något likvärdigt program som omvandlar mikrofonens ingång till en utgång för högtalare...

Tack på förhand!
Mvh.
Martin Lindgren

Av Onormal

Olympus E-3

Fördelar:
Live View, snabb (snabbast...forfarande?) AF, vinklingsbar lcd

Nackdelar:
4/3-träsket, dess vikt

Av Onormal
Av Onormal

Ptja, eftersom jag är fast i 4/3marknaden så längtar jag mig bort till Olympus Zuiko Digital 300/2,8. Det är väl det som ligger högst upp på önskelistan för tillfället...men 65.000 kr gör mig lite tveksam..om det ens är värt det, förmodligen kommer jag inte att ha behov utav objektivet. Ursch, nu drogs jag ned till jorden igen.

Av Onormal

Olympus E-3
Batterigrepp HLD-4
Olympus Zuiko Digital ED 7-14/4,0
Olympus Zuiko Digital ED 12-60/2,8-4 SWD
Olympus Zuiko Digital ED 50-200/2,8-3,5 SWD
Olympus Zuiko Digital 8/3,5 Fisheye
Olympus Zuiko Digital ED 50/2,0 Macro
Olympus Zuiko Digital Telekonverter EC-20, 2x
Olympus Zuiko Digital mellanring EX-25, 25mm
3 st Olympus FL-50R blixtrar
SanDisk CompactFlash 16GB Exreme III
Olympus xD 2GB
16 st AA NIMH-batterier (2700mAh)
4 st Olympus PS-BLM-1
Olympus RM-1 Fjärrkontroll
Olympus RM-CB1 Fjärrkabel
Diverse filter