Inlägg

Inlägg som AlbinoEinar har skrivit i forumet
Av AlbinoEinar
Skrivet av malako:

Liten uppföljning till problemet - det fungerar om man kör 30Hz, men det är ju såklart inte ok.

Det känns helt sjukt att Mi boxen funkar på mina 3 TV-apparater om man kopplar den rakt in (Sony, Samsung och Hitachi, samsungen är 10 år gammal), men att sync boxen inte klarar av att hantera signalen. Jag vet inte om det är hård- eller mjukvarufel, men jag vågar inte chansa på att en uppdatering löser problemet, så det blir att lämna tillbaka sync boxen.

Att TVn skulle vara del av problemet är uteslutet. Problemet ligger till 100% i sync boxen.

Ledsen för sent svar! Oerhört underligt att den beter sig så. Shielden löste alla problem och är fruktansvärt stabil och rapp. Trots att den är väldigt dyr tycker jag den är värd varenda krona. Väldigt nöjd måste jag säga!

Av AlbinoEinar

Tack för många snabba svar! Gjorde precis beställningen nu!

Av AlbinoEinar

Hur generösa är Sonos under black friday?

Tjenare!

Jag har under en tid varit fast besluten i att investera i ett Sonos ekosystem och tänkte börja med att inhandla en Sonos Arc. Jag har dock tänkt invänta till black friday för att slå till på ett eventuellt kampanjpris men har även nyss noterat att jag har 15% studentrabatt på sonos hemsida. I stället för det ordinarie priset 8990:- kan jag då köpa loss Arc för 7650:-. På detta undrar jag därför ifall några av er har någon erfarenhet över hur generösa Sonos är under black friday? Detta går givetvis endast att spekulera i eftersom Sonos Arc är så pass ny och därför svår att förutse eventuell rabatt. Med denna tråd vill jag därför endast ha rådgivning ifall man ska ha is i magen eller lika gärna slå till idag.

Tack på förhand!

Av AlbinoEinar
Skrivet av mandolito:

Hej, jag jobbar på Audio Pro så gissa vad jag tycker

Men som Generalen säger, man får jäkla bra och mycket ljud för pengarna. Vi har hållit på i över 40 år och var väldigt tidiga med att satsa på trådlöst ljud.

Vi har vunnit över Sonos i flera år gällande multiroom WhatHiFi:s tester.
https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2020/08/What-Hi-Fi_-POTY-2019-logo_multi-room-systems_-Audio-Pro_-high-resolution.png Både vi och Sonos har fått väldigt bra betyg men totalt vann vi över dem.

Mitt tips är A36 ("små" torn) + SW10(subba) till teven.

https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2020/06/Active-subwoofer-SW-10wireless-multiroom-speaker-A36-black-lifestyle1-AudioPro-1440x1440.jpg

Sen efter tycke/smak/storlek på boende, välja ut lite andra mindre för tex kök, sovrum etc.
Tex A10
https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2018/10/wireless-multiroom-speaker-A10-darkgrey-works-with-alexa-AudioPro-225x185.jpg
Eller klassiska mickey mouse-högtalare - C-serien:
https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2017/03/wireless-multiroom-speaker-Addon-C10-white-works-with-alexa-AudioPro-225x185.jpg

Eller nåt lite annorlunda, Drumfire: Den spelar för hela kvarteret, men vi har sett folk som satt två vid teven!!
https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2018/04/wireless-multiroom-speaker-Drumfire-black-works-with-alexa-AudioPro-225x185.jpg

Har du en äldre stereo eller liknande kan du koppla in den i multiroomsystemet via vår Link1.
https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2017/03/Shop-image-LINK1-600x600.jpg
Video

Sen en funktion vi är ganska ensamma om är våra presets, snabbknappar på högtalarna man kan programmera till tex Spotify playlists, bara tryck på en knapp så börjar den spela, behöver inte ens en mobil för att starta.

NOTERA:
Alla dessa högtalare kan spela ihop, du kan göra olika grupper osv. Du kan dock inte spela ljudet från TV(som går till A36) och sedan även spela det på de andra högtalarna, som ett surroundsystem. Vårt system buffrar via WiFi så det skulle inte synka med bilden.

I nuvarande högtalare har vi AirPlay(1), man kan alltså inte via AirPlay spela på mer än en högtalare samtidigt (förutom via en dator där det går bra)

Har du mer frågor om Audio Pro, kolla gärna med vår kundservice

Tack för ditt ambitiösa svar! Jag kan alltså inte exempelvis använda A10 eller C10 som bakre surroundhögtalare? Då fallerar idén lite för mig tyvärr. Då kommer valet luta mer åt Sonos, även om jag tycker att Audio Pro har ett roligare utbud. Just nu går tankarna i att köra Ikea Symfonisk (lampan) som bakre högtalare till tvn.

Av AlbinoEinar

Köpråd - Val av multiroom-högtalare

Tjenare!

Är i tankarna att införskaffa bättre ljud till framför allt tv-rummet. Har snöat in mig på multiroom-högtalare då det känns väldigt flexibelt utan kablar men också att jag kan utöka systemet successivt. Det jag alltså kikar på nu är att koppla ljudet till min tv där möjligheten finns att sammankoppla högtalare som placeras i sovrummet och köket. Är lite vilsen av val mellan Sonos, Harman/kardon och Audio Pro. Vad har ni för erfarenheter?

Tack på förhand!

Av AlbinoEinar
Skrivet av Laxpudding:

@AlbinoEinar: Har inte en blek om hur Hue-sync-boxen fungerar men tycker du har felsökt det hela ganska bra. Uppenbarligen skickar Mi-boxen något som signalmässigt inte beter sig som väntat. Vågade du testa med en Nvidia Shield?

Efter kontakt med Philips hue och ständig felsökning kan jag nog fastslå att min Mi box S inte är fullt kompatibel med min TV tillsammans med Sync-boxen. Jag har verkligen provat allt ifrån CEC, HDR-inställningar och olika hdmi-kablar. Har bestämt att införskaffa en nVidia Shiled Pro som tänkt. Upplever ändå att Mi box S inte är tillräcklig för 4K. Tyvärr ser det ut som att man får vänta en stund, tills Shiled Pro är åter i lager.

Av AlbinoEinar

Mi Box S flickar med Hue Sync Box

Tjenare!

Under mellandagsrean införskaffade jag en LG OLED65B9 och är mer än nöjd. Eftersom jag i och med mitt val slopade ambilight löste jag detta genom att köpa en "Philips Hue Play HDMI Sync Box" (vilket j*vla namn). Detta har fungerat helt okej och det bidrar mycket till upplevelsen vid framför allt tv-spel.

Nu till problemet! Min Xiaomi Mi Box S vill inte kooperera så väl med min sync box. Vid uppstarter ska displayen ständigt flicka/blinka, ibland i flera minuter. Jag har sökt runt på lösningar och testat med olika hdmi-kablar/ingångar utan framgång. Besväret tycks ligga i att min Mi box har svårigheter att uppvisa vilken upplösning den ska använda (jag har även testat olika upplösningar). Jag har temporärt löst det genom att stänga av Hdmi CEC på båda enheterna för att låta dem ständigt vara påslagna, vilket endast verkar vilja fungera ibland. Jag har inga som helst problem när jag kopplar in min PC eller PS4 i Sync boxen. Jag har även uteslutet att problemet endast skulle ligga hos Mi boxen, då jag testade den direkt i TV:ns hdmi-ingång, vilket inte inte visade några problem. Någon som har en idé på lösning? Jag överväger annars att skaffa en Nvidia Shield men är rädd att samma problem skulle uppstå.

Tacksam för svar.

Av AlbinoEinar

@anon910: Okej vad bra! Jag har möjlighet att dra nätverkskabel rätt enkelt till tvn vilket jag tänker göra. Vad använder du för leverantör?

Av AlbinoEinar

IP-TV till LG smart-tv

Tjenare!

Igår införskaffade jag LG OLED65B9 på mellandagsrean efter många jämförelser och funderingar. Nu till något jag absolut inte har särskilt mycket kunskap kring, vilket är IP-TV.

Min idé är att köra via internet och använda appen "Smart IP-TV" eller liknande. Fungerar detta bra eller krävs det en box? Det viktigaste är att kunna kolla Premier League i helst 4-upplösning. Val av leverantör och vad egentligen som krävs mer har jag inte alls koll på vilket gör att jag vänder mig till er kunniga i forumet.

Tack på förhand!

Av AlbinoEinar
Skrivet av Gilgamesh:

om du verkligen måste ha Ambilight så har du ju denna också, dock 1k dyrare än B9.

https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5180376

Har kikat på den med! Det verkar dock som den kör en äldre panel samt något enklare operativsystem. Tack för tipset! 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av AlbinoEinar
Skrivet av Kelzzor:

Hade valt LG då den har bättre OS samt specifikationer och även billigare. Eftersom du gillar ambilight så kan du ju skaffa Philips HDMI syncbox samt hur ledstrips och sätta på TVn för att få ambilight

Precis vad jag tänkt tanken faktiskt! 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av AlbinoEinar

Val av OLED-TV?

God förmiddag och god jul på er!

Jag har varit i tankarna att införskaffa en OLED-TV av storleken 65" där jag framför allt har varit intresserad av Philips, då Ambilight förespråkat mig högt. Mest i fokus har då varit Philips 65OLED854. Dock har jag på senare tid riktat in mig mer och mer på LG:s OLED, närmare bestämt LG OLED65B9 liksom många av er i forumet gjort. Plussidan för Philips är som sagt Ambilight, då jag även exempelvis har flera hue-lampor att synka till. Jag känner även till att båda modellerna har samma panel men att LG har den vassare processorn.

Nu till mitt dilemma: Vilken väljer jag? Just nu lutar det åt att jag offrar Ambilight för LG då den i nuläget är 3000:-billigare, har HDMI 2.1 (vilket kan vara fördelaktigt för nästa gen. spelkonsoler). Den enda fördelen jag finner hos Philips är som nämnt Ambilight, då jag tycker LG:s WebOs fungerar riktigt bra och Android TV att vara smått buggig. LG har även, vad jag upplevt, väldigt bra support!

Jag skulle uppskatta era tips enormt vilket kan hjälpa mig rätt i TV-djungeln. Oavsett val kommer jag bli riktigt nöjd då jag i nuläget har en LG 55" 1080P från 2013.

Tack på förhand!