Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Farmerlip har skrivit i forumet
Av Farmerlip

+1 för G502x.
Väger "bara" 89g istället för 102 som 518 väger, tyckte den kändes för lätt (och lite plastig) i början men har vant mig och är lika nöjd med 502x som jag var med 518.

Av Farmerlip

Flood från svenska Eradikated's premiärsläpp Descendants.
Svensk oldschool trash

Av Farmerlip

Jag är gubbe så sortera mina åsikter därefter, men mycket hellre era vanliga tester där man kan läsa och grotta själv än en youtubekanal där du ska hoppa runt bland meningslöst (gärna distat med skrikande röster) pladder för att hitta content.
Youtube är klappkasst som faktaspridning, den enda som jag står ut med är der8auer, i övrigt är det mest "jag skriker högst" tävlande för att få klick. Jag minns er 3080 bevakning positivt utan att kunna peka på detaljer.
T.ex diagrammet här ovan med den historiska utvecklingen av CUDAkärnor är mycket mer intressant än att sitta och klicka runt i 15 min video för att hitta samma fakta. /gubbgnäll

Till redaktionen, starta en poll:
Gamla upplägget med slutsats sist.
Nya upplägget med sammanfattning på första sidan.
Recension via Video.

Av Farmerlip

Hej.
Absolut, den finns redan i svenska Google store att förbeställa.
Det jag undrade var om någon har erfarenhet att köpa från andra länder då $499 översattes lite väl dyrt på just plattan.
Den kanske blir billigare i andra länder var min tanke.

Av Farmerlip

Pixel Tablet

Hej.
Sugen på tablet så kollade jag på IO igår och blir lite fundersam.
Pixel 7a får retail $499 vilket blir 5690kr.
Tableten får $499 vilket blir 7799kr.

Ni som har erfarenhet av att handla från andra länder (släpps den på Amazon kanske?), hur brukar det fungera, går det rent av att köpa från ett annat lands Google store? Tips?

MVH / Mathias

Av Farmerlip

Hej. Ett litet förtydligande, jag förstår vad ni menar, jag kom själv tillbaka till gaming 2020 efter ett uppehåll på 15år och kunde inte begripa att ett grafikkort kostade så mycket som 4000kr (som jag köpte mitt RX5700XT för). Sen förstår jag att jag spelar bägge företagen i händerna genom att konstant uppgradera, jag kanske bara motiverar det som ett moraliskt bättre beslut att ge pengar till AMD än Nvidia baserat på prissättningen för att lura mig själv, man är ju bevisligen inte speciellt smart

Av Farmerlip

Jag gjorde faktiskt som stege99 skriver. Förra generationen så köpte jag 3080 för det kändes såpass mycket bättre än 6800xt (Jag uppgraderade från 5700XT och trodde att Raytracing var the shit).
Nu när jag förstår hur oviktigt RT är för mig så uppgraderade jag till 7900XTX istället för 4090 enbart för att inte stödja Nvidia.
Hade produkterna kostat lika hade jag valt AMD hursomhelst. Hoppas fler röstar med plånboken!

Av Farmerlip

Hej.
Jag arbetade på Ericsson tidigare, där levererade PMJ (finskt företag) robotar till tillverkningslinor, de var duktiga på kundanpassning och gjorde allt möjligt, det du behöver kanske är mer standard, det kan jag inte bedöma, PMJ heter numer https://cencorpautomation.com/
Lycka till / Mathias

Av Farmerlip

Jag trodde att han var en AI skapelse, karln blinkar ju aldrig?

Av Farmerlip

56st fördelat på 7VLAN och 7 SSiDn.

Av Farmerlip

Hej.
Jag har precis gjort det du beskriver.
Jag har alltid använt Xperia, hade under ett tag Xperia 10II, den var såpass seg så jag bytte till Xperia 5II.
5an var jag väldigt nöjd med på alla områden.

Nu när det var dags att byta så blev det en Pixel7 istället för Xperia 5IV, jag var sugen på att byta leverantör efter lång tid med Sony. Pixel 7 pro är "ännu större" än Pixel 7 så den valde jag bort pga storlek. Xperia 1 går bort pga merkostnad som inte ger valuta för pengarna.

Min Pixel 7 är min första Google telefon, jag är nöjd med telefonen, den är (precis som Sonyn) en ren och behaglig Android.
Det enda negativa är formatet, för mig så är Xperian mycket lättare att använda med en hand då den är smalare, Pixel är tillräckligt mycket bredare för att vara "för bred", precis som alla andra telefoner.
Om du förstår vad jag menar, alltså har samma värdering av en smalare telefon som jag har så är det den enda stora skillnaden.
Kamera, batteri osv osv är likvärdiga i mitt perspektiv.
Sonyn har en smartare laddning (den laddar färdigt batteriet till 100% på slutet av natten) istället för att ligga och vara 100% halva natten som Pixel gör, sen om du bryr dig om det eller inte är såklart individuellt, jag har alltid telefonen på laddning på natten.

Sonys fingerläsare (i strömknappen) är sjukt mycket bättre än Googles (som sitter dumt till i skärmen och dessutom är "kass" på att läsa.

Om jag skulle byta igen så vet jag ärligt talat inte om det skulle bli en Xperia eller en Google, och det är ett bra betyg för Pixeln, jag har varit diehard Sony då jag alltid hittat något hos andra leverantörer som jag inte gillat, ofta format och bloatware/"anpassat" gui (Samsung).

Prestandamässigt kommer du att vara nöjd med 5 om du väljer den, det är väldigt stor skillnad på 5 och 10 modellerna, de går ej att jämföra.

Kvalitetsmässigt så är Pixeln inte sämre än någon annan telefon som jag haft runt mig (Sony, OnePlus, Nothing, Samsung, Apple) .

Av Farmerlip

Microsoft management: We are downsizing, our infrastructure is currently in place and we will cut back on staff that is no longer required.
BGP Admin: Hold my beer!

Av Farmerlip

Jag fick tag i ett kort från AMD.com direkt vid släpp.
Jag har inte problemen, efter 15 min furmark har jag GPU 61, Hotspot 75 och fläkt 1700rpm stabilt.
Ska försöka länka in en bild.

https://i.imgur.com/g4bcz2m.png

Jag verkar ha fel värde för förbrukning, jag har valt GPU Power Maximum, det kanske är Total Board Power som är "rätt"?
Default settings, default fläktkurva och 100% powerlimit.

Av Farmerlip

Mitt kort kommer från amd.com, hur vet man vilken tillverkare det är?

Av Farmerlip

Jag fick precis shipping mailet från amd.com på ett xtx så jag avbeställde nu mitt merc xtx från komplett (som hade 25/12 som alla andras). Amd skeppar tydligen från Holland så nu blir det spännande dagar.

Av Farmerlip

5 av 5

5 låtar av 5, rätt mycket Amon Amarth i år.
Ifjol var det The Kristet Utseende

Av Farmerlip
Skrivet av Xyborg:

Fel fel fel,

MSRP är rekommenderat slutpris till konsument i USA. Där anges aldrig moms fören du kommer till kassan. Så bara i och med momsen är du på 12500:-

1dollar kostar idag 11,01kr
Det betyder att msrp plus moms blir 13750kr

15000 är nog en rätt rimlig gissning tror jag.

Av Farmerlip

Annonsen är avslutad

Av Farmerlip

Strix sålt till soder123, tack för en smidig affär.
Tack övriga för visat intresse och lycka till med era GPUer!
MVH / Mathias

Av Farmerlip

Asus ROG Strix White 3080 10Gb EJ LHR samt EVGA FTW3 Ultra 3080 10Gb LHR

Hej.
Jag säljer ett av korten pga uppgradering till 7900XTX, är alltså inte intresserad av byten.

Strix är inköpt 2021-01-11 på Netonnet och kvitto medföljer. Originalkartong inklusive en ROG Ring medföljer också
Strixet har jag kört i ett Fractal Define 7 chassie, undervoltat till 0,925v vilket ger en minskad förbrukning i Warzone från 360W till ca 240W, det i sin tur ger låga temps, 53% fläkthastighet (1000rpm) och ett helt ljudlöst kort. Grymt nöjd med det.

EVGAt är inköpt på Inet 2021-12-13 och sitter i sonens burk, går helt original, också det är ljudlöst och minst lika bra kylare som Strixet (synd att EVGA slutar gör GPUer). Det kanske går att registrera kortet för 3 års garanti på Evgas hemsida, inget jag har forskat i.
Kommer med digitalt kvitto och originalkartong.

Det spelar ingen roll vilket jag säljer och jag tycker att korten är likvärdiga.
Korten finns i Gävle och jag prioriterar en fysisk affär samt säljer till den jag vill.

MVH / Mathias

Läs hela annonsen här