Inlägg

Inlägg som Pompan har skrivit i forumet
Av Pompan
Skrivet av mrqaffe:

Men är du säker på att de sitter rätt och inte är för många dvs har du kontrollerat det mot hålen på moderkortet ?
Om det inte är det har du endera monterat nått dåligt och då behöver du ändå riva isär och montera om eller så har du åstadkommit en esd skada.

Skrivet av Lorault:

Ser 7 hål på moderkortet men antagligen sitter det fler än 7 distanser i chassit. Tror på distanserna. Ta bort distansera som inte passar. Lita absolut inte på förinstallerade distanser. Jämför alltid.

Det finns 7 hål på moderkortet i stil
12
345
67

Nu när moderkortet är fäst i gamla chassit sitter det fastskruvat i alla hål utom 5, då en distans inte finns och minns det som att det var den placeringen som var utan.
När jag satte den i det nya chassit fäste jag den likadant, dvs
12
34
67

På det nya chassit saknas hål vid moderkortets plats 5. Det har flera distanser till höger, men då moderkortet inte kan nå dessa gör det väl inget att de sitter i?

Av Pompan

Står att de är förinstallerade på sid 13. De har samma placering som i mitt gamla chassi, dvs de två kolumnerna till vänster.

Manual till nya chassit

Av Pompan

Skärm fungerar inte efter byte av chassi

Bytte nyligen chassi till ett Phanteks Eclipse P400S, men när jag demonterat allt i mitt gamla chassi till det nya startar inte datorn som den ska. Alla fläktar snurrar och LED lyser, men mus, tangentbord och skärm fungerar inte. Datorn ger inte ifrån sig något beep-ljud när den startar. Musen och tangentbordet verkar helt döda. Skärmen har ström ser jag, men visar "NO SIGNAL INPUT" och hamnar sedan i viloläge.

Jag provade att koppla ur vissa delar för att felsöka: mus, ljudsystem, och HDD. Men fick samma fel. Provade därför att demontera allt igen och sätta in det i det gamla chassit för att se om nåt var fel på så sätt. Men det hjälpte inte. Provade även att avmontera alla förutom 1 RAM-kort, men det hjälpte inte.
Har extrakollat samtliga kablar flera gånger, ingen är glapp och ingen kontakt har någon synlig skada.

Vet inte riktigt hur jag kan gå vidare. Värt att tillägga är att ämnet är rätt nytt för mig, så något slarvmisstag kan säkert ha skett. Har sökt på problemet, men de hjälptrådar jag hittat beskriver inte samma problem.

Det äldre chassit har tillsatta distaner för moderkortet och det nya har förinstallerade.

Har provat att hålla in strömknappen ett bra tag med strömmen urkopplad.

Provade att hålla en skruvmejselspets mellan de två CMOS pinnarna.

De specs jag har är:
Skärm Fujitsu LCD 22"
OS Windows 10
4 st 4 GB RAM
Grafikkort Nvidia Geforce GTX 1050
Moderkort Gigabyte GA-970A-DS3P
Processor AMD FX8350
Nätaggregat APB-500B8 (500 W)

Manual för moderkort