Inlägg

Inlägg som tulkaz har skrivit i forumet
Av tulkaz
Skrivet av vb:

Ifall du inte köpt redan så såg jag att Kjell just sänkt priset ännu mer på Archer AX50, till 990:- vilket känns som en riktigt bra pris för den.

Tack för tipset! Inte köpt något än. Jag håller med, under tusenlappen känns faktiskt nästan för bra för att motstå.

Av tulkaz
Skrivet av Petterk:

Du kan ansluta vilken accesspunkt som helst till routern trådlöst, men om det ingår i samma "meshsystem" brukar det hanteras av samma typ av gränssnitt/app. Roaming hanteras av klienterna. En 400 krs WiFi-"förstärkare" fixar köket, och du kan börja i den änden om du hellre vill.

Chromecast med Google TV går att köra trådad.

Blir nog att lägga routerinköpet på is och testa en förstärkare till köket, samt försöka få tag på en ethernet adapter till chromecasten.

Tack!

Av tulkaz

@Petterk Tacksam för utförligt och informativt svar!

Har kikat lite på att använda min nuvarande router som accesspunkt, då den inte har stöd för mesh, och använda i rummet som lider mest av räckvidden. Men kom fram till att det skulle bli en för krånglig kabeldragning för att vara värt det. Så jag antar att jag istället isf måste köpa en till router som stöder mesh för att kunna köra det trådlöst?

Jag använder Chromecast med Google TV för det mesta tv-tittandet, ibland brukar jag även casta fotbollstreams från pc till tv via chromecasten också.

Både PCn och TVn är båda inom 1m avstånd från routern, så det jag är ute efter är att få ut det mesta av min lina till dessa två apparater och även kunna få en duglig uppkoppling utan en massa tapp i resten av lägenheten. Har t ex en radio som är uppkopplad mot 2.4ghz nätet i köket (det rummet som lider mest av den bristfälliga räckvidden) som till och från tappar uppkopplingen.

Tack igen!

Av tulkaz

Då var det dags att införskaffa en ny router. Jag använder internet mest till att streama serier/filmer men det händer att jag spelar spel som world of warcraft då och då. Jag bor i en 3a på 85kvm med 1gb-lina, vi är 2st i hushållet som använder pc, mobiler, laptop, plattor, tv etc. Min nuvarande router är en Asus RT-AC66U vilken jag upplever inte får ut så mycket av min lina, samt att räckvidden inte räcker till tillräckligt, blir nästan alltid bortkopplad från 5ghz-bandet när jag inte är i samma rum som routern, men tycker även att 2.4ghz-bandet tappar uppkopplingen till och från när jag inte är i samma rum som routern. Nu till min fråga, har kollat in 2st olika routers som jag blivit intresserad av. Iom att jag inte är så bevandrad i routervärlden så ber jag nu om råd vilken som skulle passa mig bäst och ger mest bang for the buck.

De två jag funderar på är;

Asus RT-AC86U Gaming Router, vilken jag kan köpa för 1390Kr, nedsatt med 900kr just nu.

eller

TP-LINK Archer AX50 AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 Router, vilken jag kan köpa för 1290kr, nedsatt med 300kr just nu.

Vill gärna ha en router som är framtidssäkrad ett par år, därför kanske det är bättre att välja Archern iom wifi 6? Däremot så verkar Asusen ha fått bättre betyg och omdömen. Vore tacksam för svar!