Inlägg

Inlägg som Freezelag har skrivit i forumet
Av Freezelag

Förstår inte problemet? Det här är ett steg i rätt riktning helt klart. Den som gnäller om integritet kan inget om dagens Internet. Vi människor har ingen integritet längre. Google/Apple/Microsoft/Meta etc vet redan allt om oss och folk postar vilken skit som helst om sig själva på diverse olika sociala medie plattformar. Ge Polisen/Tullen lite vettiga verktyg/befogenheter istället för att gnälla om integritet som ändå redan är bortblåst.

Av Freezelag

Ser mer fram emot test av Fractals ERA2. Gärna då den blåa färgen, den var klart snyggaste chassit imo på Computex. Samt även då testa termal/sound det är väl det som jag är mest orolig över när man ska ha ett mindre chassi nära skärmen. Vill inte ha ngn skördetröska på skrivbordet.

Av Freezelag

Intressant med både CoD som day1 Game Pass och detsamma för Diablo IV-expansionen + WoW. Gör Game Pass riktigt prisvärt. Gissar det kommer prishöjningar förr eller senare. Riktigt bra event för övrigt. Mkt att se fram emot nu.

Av Freezelag

Såg att expansionen ska vara Day1 Game Pass PC/Xbox, dock inte vilken version? Gissar att det är standard versionen det pratas om och att om man vill ha exempelvis Ultimate får man betala extra?

Av Freezelag

Intressant med COD som Day1 spel för Game Pass prenumeranter. Det borde öka inflödet rätt rejält. Personligen är jag dock mest sugen på Dragon Age The Veilguard.

Av Freezelag

Den blåa färgen på ERA2 var sjukt snygg. Är väldigt sugen på ett mindre chassi, men ska avvakta lite tester för ljudnivå och gissar på att det kan bli varmt där inne med. Ngn som prövat gamla ERA chassit och vad tyckte du om det i sådana fall?

Av Freezelag

Inget nytt om höstens nya GPU från AMD/Nvidia? Hade sett fram emot lite info om priser/datum etc.

Av Freezelag

Dags att uppgradera från min gamla Ryzen 7 7700X under hösten nu då. Får avvakta och se vad det blir för pris/prestanda för nya GPU med. Tänkte köpa ny CPU + GPU i höst.

Av Freezelag

Förstår inte varför man skulle piratkopiera? Game Pass täcker spelen, möjligen ibland ngt köp på Steam. Spotify täcker musiken. Sedan tar man ngn gratismånad här och där bland Disney+ Netflix osv. Går fortfarande att hoppa på erbjudanden om 10 kr för GamePass, sedan kostar väl Spotify 130 med premium idag tror jag. Streamingtjänster tar man ngn gratismånad på här och där som sagt. Måste vara ngn storkonsument för att orka med och piratkopiera en massa idag typ.

Av Freezelag

Har svårt att se detta gå igenom om inte annat ur konkurrenssynpunkt. MS har redan egna stores, lägger man till Steam + deras hårdvara blir det väldigt lite konkurrens i övrigt. Bästa scenariot för oss med Gamepass är väl att allt blir inkluderat där. Gissningsvis då mot en prishöjning med.

Av Freezelag

Ser inte varför man skulle köpa andra trådlösa lurare än Sony WH-1000XM5. Finns för drygt 3k just nu med. Om Sony bara kunde komma på bättre produktnamn hade det varit perfekt. Brukar kalla det XM5 när jag rekommenderar lurarna till alla jag känner.

Av Freezelag

Mkt bra förslag. Att det ska spridas lögner/desinformation anonymt via olika kanaler i sociala medier är givetvis inget bra. Ska det bli ngn kraft bakom förslaget måste det dock finnas en rejäl piska här. Förslagsvis stora avdrag ur partistödet om man blir påkommen med detta. Gäller oavsett om det sker åt vänster, eller som nu med extremhögern. Den här amerikaniseringen som pågår med det politiska samtalsklimatet är bara skadlig och den utvecklingen bör brytas och man borde kunna kräva en mer sansad ton av vuxna människor. Ja, självklart har man rätt att tycka fritt, men då ska man givetvis ta ansvar för det med och inte gömma sig bakom anonyma konton.

Av Freezelag

Givetvis inte lika bra som boken eller originalet. Sedan stör jag mig på att det pratas engelska hela tiden? Känns inte autentiskt med tanke på tidsandan direkt. Kan inte jänkarna hantera undertexter eller? Helt ok serie men väldigt mkt upp och ner. Hur den kan ha fått sådär högt betyg på IMDB förstår då inte jag. Gissar att alla som gett höga betyg inte läst boken, eller sett originalet.

Av Freezelag
Skrivet av dool:

Vilka trollfabriker? Kalla Fakta kunde inte visa upp några som helst bevis för nåt sånt.
Det farliga i den här historien är när media som ska vara opartiska börjar vinkla saker så pass att det kan ses som desinformation när dom hävdar sig göra en granskning.

Du skojar eller? Redan ett antal konton som stängts av. SD erkände själva att flera av deras konton stängts av på Tiktok exempelvis. Roligt att se hur extremhögern alltid ska ropa vänstervridet när granskning görs och man sitter i skiten. Märkligt att SD alltid råkar ut för det där. Antar man har otur eller ngt....

Oavsett är en sådan här granskning bara ett exempel på varför det behövs ID. Om inte annat ännu viktigare för att stoppa den här typen av troll liknande Riks osv. Vill inte ha den amerikaniseringen av svensk media/politik. Att Åkesson går ut och gnäller om vänsterliberal komplott är bara barnsligt.

Av Freezelag

Rent principiellt är jag helt och hållet emot det här. Ska man dock se till verkligheten lär det behövas förr eller senare just pga idioter som utnyttjar anonymiteten vilket inte minst Kalla Fakta visade när det gäller SD:s trollfabriker. Den typen av anonym påverkan är oerhört farlig. Gäller oavsett plattform/land/företag etc. För att kunna kritiskt granska innehållet behöver man kunna spåra ursprunget. Aktuellt inte minst nu med alla deep fakes som dyker upp här och var.

Av Freezelag

Grundproblemet är som vanligt att vi konsumenter inte tar vårt ansvar. Att folk alls handlar på denna skitapp är ett grovt underbetyg åt allt vad heder och sunt förnuft heter. Samma sak när folk skiter i människorna bakom taxi resor för Bolt/Uber. Modernt slaveri som möjliggörs av oss konsumenter.

Av Freezelag

Lösningen är enkel, ett Spotify behövs för TV/Film/Sport genast tack. Att fortfarande behöva sitta och hoppa mellan olika abbonemang beroende på vad som visas är irriterande minst sagt.

Av Freezelag

Alltid kört med samsung-diskar. Just nu en M2 990 pro 2gig. Det jag skulle önska framöver är att det blir fler lättillgängliga platser på moderkorten för just M2-enheter då dessa börjar bli prisvärda. Samt är smidigare att installera än gamla HDD-enheter.

Av Freezelag

Ngn som vågar gissa pris? Då 4090 fortfarande ligger en bit över 20k har jag svårt att tro att nya kort skulle gå under det då Nvidia vet att man kan sälja det oavsett pris oavsett om det blir 5080, eller 5090 som släpps först. Skulle inte bli förvånad om 5080 hamnar runt 20k bara för att man kan komma undan med det. Sedan 5090 dyrare ändå då. Hoppas mitt 4070 TI kan hålla igång ett år till åtminstone för att priserna ska lugna sig ngt.

Av Freezelag

Ett spotify för musik finns, skulle behövas ett spotify för film/tv/spel med. Nu får man hoppa lite mellan olika alternativ beroende på vad som visas just den månanden. Ibland Amazon, ibland Netflix osv. Ett enat alternativ hade onekligen varit lättare.