Inlägg

Inlägg som Samsung-Daniel har skrivit i forumet
Av Samsung-Daniel
Skrivet av SAnDis:

Hej

Köpte en ny tv till morsan nu under julen.
Tidigare hade hon en Philips tv med ett Modul kort + digitalkort.

Jag tog modul + kort och pluggade in i den nya Samsung tv:n, tv:n hittar kanalerna med det står hela tiden "coded channel" (eller vad det exakt står) när man försöker se på kanalerna som ingår.

Så jag provat att ta ut kortet, sätta i, stoppat i gamla tv:n (det fungerar), men inte i Samsungen.
Någon som har tips på varför? Felsökning?

TV: Samsung UE65AU7105KXXC

Jag skulle rekommendera att ta detta med Samsung supporten. Skulle det inte hjälpa så kan du tagga mig så tar jag det vidare inom Samsung

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av BadNewsBrod:

Tjabba!

Nu har det hänt 2 gånger med ett par veckors mellanrum, att när min fru låser upp sin telefon och öppnar ”galleri” så kommer hon direkt in till en mapp med mer lättklädda bilder på sig själv utan att ha vart in i mappen själv på väldigt länge.

Hon har 20tals mappar i sitt galleri och just denna mappen har alltså varit ”öppnad” när hon klickar in på sitt galleri utan att hon själv gjort det.

Det har aldrig hänt någon annan mapp.
Det är bara familjen i hushållet, och just idag har vi bara vart hemma med 100% uppsikt över telefonen..

Telefonen i fråga är typ en Samsung S8 tror jag.
Whats up?

Skulle definitivt rekommendera att ändra lösenord på alla konton som är kopplade till telefonen (Samsung-, google-konton osv). Skulle även ändra kod för att låsa upp telefonen

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av Darshiva:

@samsung-Daniel

Är det någon skillnad på s20 fe 4g vs 5g nu när båda har snappdragon processorn? Mer än 4g vs 5g såklart.

Nä, det ska inte vara någon skillnad på telefonerna i övrigt

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av Perrablerra:

Det låter kalas.

Har fått svar att det är Facebook som inte har gjort det tillgängligt i deras app. Så finns inget jag kan göra mer än att hänvisa till Facebook, tyvärr :/

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av relevantia:

ja

meddelandet försvinner.

qled 65". vet inte exakta modellen. brorsans tv.

skandal att den inte finns med på nyare tv:en men att det finns med på gamla samsung tven.

jävligt skummt också att ett varningsmeddelande om strömförbrukning visas varje gång man vill byta bildläge. tex: film, dynamisk, standard. dåligt och jobbigt.

Om meddelandet försvinner då, så innebär det att den alltid känner av att kabeln är där. Enda lösningen på detta tror jag tyvärr är att ta bort kabeln då.

Precis som tidigare nämnt så finns endast detta på vissa tv-modeller. "Billigaste" serien med one connect boxen är The Frame.

Att det kommer varningstext innan du ändrar något har inget å göra med att det är just en Samsung tv. Detta är på det flesta tillverkare idag. Om jag inte missminner mig helt fel så har det å göra med EU-regler

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av Perrablerra:

Jo kollat och där finns inget. Kollar jag i telefonen däremot så finns alternativet.

Hm, misstänker att problemet ligger i Facebook appen för surfplattor. Men tar detta vidare och kollar om jag får något annat svar

//Daniel

Av Samsung-Daniel

Gott nytt år!

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av jiimpan:

Bra initiativ på tråd tycker jag.

Har själv suttit med ett Logitech system (Z5500) i mina unga dagar och tyckt att det var det bästa man kunde äga och det spelade på bra för priset av 3300kr.
Sedan köpte en kompis ett ganska påkostat hemmabiosystem (Dali) och en ny värld öppnade sig med detaljer som man aldrig hört, det blev roligt och spännande att lyssna på musik och musiksmaken växte och blev bredare.

Jakten på Stereo började och jag bodde då i lägenhet, åkte till elgiganten när de hade en liten HiFi hörna och där fick jag lyssna på om jag minns rätt Cantons SL 595 kopplade till yamahas Analoga 2 kanalare AS1000 med tillhörande CD-spelare, jag blev SÅLD.

Senare hittar jag en annons på forumet Min Hembio på Cantons SL 595s Storebror Canton Vento 890.2 och en Yamaha AS-2000 med en REGA Dac till väldigt vettiga pengar, sagt och gjort jag så fick de ett nytt hem hos mig och jag är väldigt nöjd med köpet.

Efter detta har det även "råkat" tillkomma en SVS SB16 Ultra Subwoofer, som inte är av denna värld. Att en bas i sluten låda kunde låta så mycket och att en så stor bas (8 tums talspole) kunde vara så exakt och smälta in i en anläggning så bra trodde jag var omöjligt men denna pjäs på 55Kg har imponerat enormt på både mig och vänner. Även denna köptes Beg. förövrigt.

Är ingen Ljudexpert på något vis men kan tycka att vid höga volymer så blir diskanten lite dominant mot mellanregistret, antar att det ligger i förstärkardelen.

Kan passa på att fråga om någon hört eller vet när Spotify HiFi lanseras, det skulle ju kommit i år?

Att du tycker att diskaten blir dominant kan ha å göra med att det är ljudet i förstärkaren. Men det kan även vara att högtalarna är lagda åt det lite ljusare hållet. Det ena behöver egentligen inte utesluta det andra.

Angående Spotify sitter jag själv och undrar vilken minut det ska komma, eftersom de sa "under sena 2021"

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av relevantia:

Har en ny samsung tv.

Har kopplat bort PlayStation men kabel ska vara kvar i tven för framtida användning. Tven saknar box konstigt nog (samsung tven brukar ha en box där man smidigt sätter in kablarna). Dvs kablarna går in bakom tv.

Problem: får hdmi kabel frånkopplad meddelande varje gång man startar tven. Hur får man bort den varningen? Kabeln ska vara anslutet. Tven hänger på väggen.

https://i.ibb.co/QYMWK6Q/20211230-184934.jpg

Detta är utanför mitt egentliga område, men är kabeln bara ansluten till tvn? Vad händer om den inte alls är kopplad till tvn? Vad är det för tv?

Kan även tillägga att om det är one connect boxen som du syftar på, så finns den bara på vissa modeller

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av Perrablerra:

Tjo. Har precis fått hem min nya surfplatta. Blev en Samsung S7 wifi. Har precis lagt in facebook-appen men lyckas inte få mörkt läge. Har det på min Pixel 4A så känns konstigt att det inte finns på denna. Den kör iofs Andrion 12 men hade mörkt med 11:an också så... Är det någon här med en Samsung-platta som fått detta att fungera? Har ställt in mörkt läge i plattan för övrigt. Lite småirriterande.

Har du kollat inställningarna på Facebook-appen? Ibland behöver man ändra där till mörkt läge eller till att den ska följa systeminställningarna

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av NodCommander:

Hm nej, det är inte ett sådant scenario jag är ute efter, utan snarare att driva 12VDC utrustning ifrån 230VAC. T.ex har jag en kylbox med 12VDC men som saknar inbyggt stöd för 230VAC. Jag vet att det finns små apparater specifikt för en kylbox på t.ex Clas Ohlson, men jag är ute efter en enhet som kan användas till lite olika saker.

T.ex har https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/biltillbehor/bilba... ett så kallat "Supply" läge.

Ett labbaggregat gör väl cirka samma sak det med, men den är å andra sidan lite väl advancerad, dyr och klumpig att ta med sig.

Okej, då förstår jag. Tyvärr är det där nog det bästa möjliga alternativet. Ctek har kanske de bästa laddarna på marknaden när det gäller alternativa användningsområden samt driftsäkerhet. Finns garanterat andra märken som kan göra samma och är billigare. Skulle dock inte rekommendera dessa då de mest troligt ändå inte kommer hålla i längden

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av NodCommander:

Nej, inte till bilen, det har jag ingen användning för!

Vad hade du tänkt dig?

I detta fall tänker jag att du kan utnyttja 12v-uttagen i bilen (om det är det du är ute efter) och ha en laddare som i sin tur kan anpassa spänning utifrån att den känner av att bilens ström utnyttjas. Vet att detta bland annat fungerar med Calix batteriladdare

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av NodCommander:

Hej!

Vet någon om någon hyfsat prissatt 12V batteriladdare som även har funktionen att kunna leverera 12V konstant, alltså som strömförsörjning?

Jag har bara lyckats hitta en enda modell, hos Jula, och just den modellen finns det knapphändigt med information om vad det verkar.

Vad ska strömförsörjningen vara till för något? För om det ska vara till själva bilen finns det alternativ

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av flygande dadeln:

Hej,
idag verkar det finnas massor med bra telefoner för under 4000kr. Bara fastnat i beslutsångest då det finns för mycket att välja på så tänkte att det vore fint att bolla lite så jag kan bestämma mig till slut.

Jag har idag en jobbtelefon (iphone SE) som jag använder även privat.
Men jag har blivit lite sugen på att testa vad Android har att erbjuda nu för tiden i form av lite häftigare funktioner som high refreshrate.
Är osäker på om jag kommer gå över till min nya lur helt eller bara ha den hemma för att kolla på youtube.

Det jag är mest intresserad av är
* High refreshrate, minst 90hz (vad jag hört ser man knappt skillnad på 120 och 144 så det är inte så noga när man kommer upp i högre tal)
* Stereohögtalare med hyfsat ljud (kommer inte kolla långfilm men ändå)
* Hörlursutgång är ett plus men inget måste
* Ett plus vore om baksidan inte wobblar när luren ligger på ett bord pga utstickande camera module
* Lågt pris är bra eftersom jag inte kommer använda den ute så är jag kanske inte villig att ge 2000kr extra bara för lite bonusfeatures.
* Bra batteritid
* Fast charger är ett plus
* Nåt jag funderat på är om jag skulle föredra ett punchole centrerat eller i vänsterkant. Jag tror centrerat skulle kännas minst störigt - men hur känner ni?

Ointresserad av: Vibrationsmotor, SD-cardslot.

De jag kikat på hittils är

Samsung:
* A52S5G 3490kr
* S20 FE SM-G780G - 3990kr

Överlag är en fördel med Samsung att de utlovar 4 år av software support

Motorola: tror inte de har vassast lurar men de har ett litet plus bara för att de inte är Kina-lurar
* Edge 20 verkar helt okej

Kinalurar
* Xiaomi Poco X3 pro - hyllas som många som en av de bästa budgetlurarna nånsin. Under 2000kr just nu
* Xiaomi 11T Lite - 2990kr
* Xiaomi Redmi Note 10 pro - 3250kr
* Oneplus Nord CE 5G
* Oneplus Nord 8
* Realme 8

Är lite tveksam till Xiaomi efter skandaler med läckt browserdata och reklam i telefonerna men samtidigt har ju speciellt Poco ett extremt starkt ROM-community så kanske skulle köra en custom ROM och slippa det.

Om jag får lägga mitt tips (av Samsung telefonerna) så skulle jag satsa på S20 FE. Den kommer vara klart snabbare och bättre på alla punkter kontra A52S 5G. Om du har några funderingar kring telefonerna så är det bara tagga mig

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av Akarr:

Titta på filmer och serier.

Samsung gillar jag för det är bättre ljusstyrka i den jämfört med min oled LG.

Sen vad jag förstår så är det 4k som den skalar upp till 8k eller?

Samsungs tv-apparater brukar (generellt) ha väldigt bra ljusstyrka jämfört med konkurrenterna (främst för att de har Oled). Att de skalar upp från 4K till 8K är sanning med viss modifikation. Detta eftersom den skalar upp allt till 8K. Detta upplevs väldigt bra ibland och mindre bra andra gånger

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av corken92:

Okej vad bra! Är det något speciellt man ska tänka på när man installerar eller är de bara så enkelt att ladda ner tillhörande app följa stegen å köra igång?
Och du kör denna rätt i medieomvandlarn och inget emellan så att säga?😃

Det är bara ladda ner tillhörande app och följa instruktionerna. Japp, jag kör den direkt till mediaomvandlaren och det är inga problem

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av corken92:

Jag ska bara ha en ”ren” internet uppkoppling ingen tv eller telefoni, men jag reagerade på när jag läste specen på routern att den inte har inbyggt DSL modem, men de kanske inte är något som påverkar fibern?

Nä, det kommer inte påverka. Använder personligen den där routern och har fiber i lägenheten

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av Akarr:

Har kollat i butik och bilden ser fantastiskt . Är det värt eller ska man vänta?
Sen 7 eller 8 eller 9 serien på dessa hur stor skillnad är det förutom priset?

De stora grund frågorna är egentligen, behöver du 8K och vad ska du använda tvn till? Det kan spela roll beroende på vilken serie du då ska välja

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av ojva:

Jag, som amatör, tycker den datorn verkar hyfsat likvärdig med ideapad gaming 3 datorn, eller?
Spel är mest för grabbarna typ Starcraft, CS och liknande

Av den du länkat och den som är länkad ifrån media markt. Så hade jag valt den ifrån media markt. Den kommer duga gott och väl för såna spel

//Daniel

Av Samsung-Daniel
Skrivet av corken92:

Hej på er!

Jo de är nämligen så här att vi alldeles strax äntligen får vårt fiber. Jag har valt 100/100 från Telia och då ingår ju som bekant deras något lite halvdana router i abonnemanget. Och denna vill jag såklart inte använda. Så jag har köpt denna ASUS AX3000 Dual Band Wi-Fi Router RT-AX58U

(https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradlosa-routrar/a...)

Min fråga är, går denna bara att koppla in i mediaomvandlaren å skippa Telias router helt och hållet? Eller är jag tvungen att brygga den nya via Telias?
Är helt novis på detta med nätverk överlag så vänder mig till er experter!

Du kan koppla in den direkt i mediaomvandlaren, däremot om du har tv via Telia så kan du behöva gå via deras router

//Daniel