Inlägg

Inlägg som Joohniz har skrivit i forumet
Av Joohniz
Skrivet av megaman01:

Snyggt. Jag sänkte min 10 grader till i spel nu från 65-55 med att ha dubbla. 👍🏻

Tack!
Jag kanske ska testa att ha dubbla också, skadar aldrig att få ner det ytterligare

Av Joohniz
Skrivet av megaman01:

Jag skulle inte påstå att jag är särskilt kunnig. Jag har iaf en radiator i fronten som blåser in luft mot radiatorn. Detta ger väldigt bra kylning. Största nackdelen är att jag får dålig luft in i övriga chassit. Sen har jag utblås bak och uppåt. Främsta uppåt har jag just nu som extra inblås. Grafikkortet avger väldigt mycket värme så där vill jag få ut den varma luften. Radiatorn fram till CPUn vill jag ha sval luft så därför tar jag den "utifrån". Det jag ska göra imorgon faktiskt är att jag ska sätta extra fläktar på insidan av Radiatorn fram som ska dra ut mer luft utifrån med hjälp av fläktarna utanpå. Push/Pull. Detta gör alltså att jag har fläktar på båda sidorna om radiatorn. Kanske kan va ett alternativ för dig.

Jag vände på flödet idag och det blev så mycket bättre, nu ligger jag på max 74 grader i COD

Av Joohniz
Skrivet av megaman01:

Du behöver inte oroa dig med temperaturer runt 90 grader. Inte optimalt såklart men din processor ska klara upp till 100 grader(förmodligen 10 grader till om man ska va ärlig) innan den skulle ta skada.

Skulle säga du har 4 alternativ.

Alt.1 Kör på som nu med hyfsat höga temps, tror inte det tar nån skada sålänge du inte får in damm och pastan blir sämre med tiden och temperaturerna ökar mer.

Alt2. Kan va värt att kolla i coretemp om det bara är nån core som ligger högt. Isf kanske du ska prova att ta bort kylaren och kolla kylpastan så den ligger jämt. Sen om du har stockpastan så kan du även köpa Kryonatpasta som säkert ger några graders bättre temp. Kostar 99kr för ett gram på Inet.
Samtidigt kolla över chassifläktar och luftflöde.

Alt.3 är att kolla en guide på att sänka Voltage lite.

Alt4. Är ju att se över alternativ på en bättre kylare. Kolla tester och jämför. Finns en del luftkylare som presterar mycket bättre än mindre aiokylare om dessa passar bättre i ditt chassi.

Personligen skulle jag börja med alt 2. Och sen 3 om det inte sjunker 5 grader eller mer.

Tack så mycket för detta, ska se över alternativen.

Är du kunnig på hur man placerar sin vattenkylare i fronten på bästa sätt?
Idag sitter min i fronten så att fläktarna blåser igenom radiatorn och ut genom fronten, jag har även 2 andra fläktar i datorn som blåser in luft (en bak och en i toppen).

Jag har sett att vissa kör frontmontering men att dom sätter flödet tvärt om, att den suger igenom radiatorn i fronten och sätter de andra fläktarna i topp och bak så att dom suger ur luft.

Hoppas du förstår min förklaring

Av Joohniz
Skrivet av megaman01:

Låter galet högt om du inte överclockat.
Har du rätt distanser till kylaren? Jag fick fixa andra till mitt Corsair. Va ca 0.5-1mm kortare än 1150-1200 sockeln.

Edit: Sen rekommenderar ju MSI själva på sin hemsida en 280R och uppåt för din processor så kanske inte blir bättre än såhär? Du kan klara dig med dom tempsen utan problem egentligen även om jag hade veljat komma ner iaf 10 grader till. Inget kommer ta skada.

Ja, men när jag beställde så hade jag problem med att hitta kylare som passade, så jag valde att ta denna.
Processorn är klockad till 4.8, den blev det automatiskt när jag ändra ram till 3600mhz som dom är.

Jag har läst att många ändrar sina Core Voltage osv och att det kan hjälpa, men har inte vågat mig på det ännu (är nybörjare i Bios).

Kan jag komma ner 10 grader hade jag varit väldigt nöjd, jag vågar bara lira ett game COD sedan stänga av så processorn svalnar och sedan köra igen.

Av Joohniz

Jag köpte en ny dator i helgen bland annat:

i7 12700k
MSI PRO Z690-A DDR4
MSI MAG Coreliquid 240R V2

När jag kollar youtube/twitch etc så ligger jag mellan 25-35 grader, men när jag spelar COD så peakar vissa cores 85 grader.
Är detta normalt?

Kör jag Cinebench R20 (poäng 8758) så kan vissa cores nå 95 grader.

Hur varm kan en processor vara utan att ta skada?