Inlägg

Inlägg som SEALen har skrivit i forumet
Av SEALen

Efter jag satt routern i brygg-läge så försvann även 5GHz kanalen. Eller om det var band steering som föreslogs ovan. Var in och pillade på allt så inte helt säker på om det var det eller bygg-läget som till slut stängde ner det hela. Men i vilket fall verkar den nu tyst. I alla fall så sänder den inte några wifi signaler som wifi scaners känner av. Har ingen signalpejlare att bekräfta med

Och jag får internet skickat till min riktiga router utan problem. Synd man behövde hoppa igenom så många ringar för att nå dit bara. Lär bara vara vi nördar som orkar

Av SEALen
Skrivet av Rapidact:

Det visade sig att de har ett schema inställt som är till synes inaktiverat, men alla valen i schemat är aktiverade (gröna) för varje dag i veckan. Det enda sättet att på riktigt få av wifi var att aktivera veckoschemat och sedan avmarkera varje dag i veckan. Då blev det avstängt på riktigt.

Har försökt med detta men det funkar inte helt ut. Den verkar döda 2,4GHz bandet men på 5GHz bandet har den kvar en kanal med dolt ssid som syns då man gör en kanalscanning med WiFi analyser appen.
Verkar inte gå ansluta dock men det är ju onödigt att den skickar ut signal som sagt.

Av SEALen

Det jag är ute efter är att man faktiskt analyserar för och nackdelar med TPM. Videon är som sagt väldigt gammal. Då var tanken att TPM skulle krävas för att få köra något överhuvudtaget på datorn. Var det inte godkänt av TPM så skulle det inte gå köra. Nya TPM 2.0 kanske inte har den möjligheten längre? Om chippet kan hindra mig från att köra vilken kod jag vill så känns det inte så lockande.

Sen finns ju "single point of failure" problemet också. Om du krypterar med TPM chipets nyckel eller lagrar någon annan nyckel i chippet så är du rökt om chippet går sönder.

Av SEALen

Är TPM så himla bra egentligen?

När jag hörde om TPM krav på Win11 så började min hjärna direkt spela upp en fras jag hört i en video för länge sedan då TPM introducerades. "So if they don't trust you why should you trust them?"

Jag letade och letade och till slut hittade jag den gamla videon igen.

https://www.lafkon.net/tc/

Det är ingen som tar upp de dåliga delarna med TPM nu utan det skall bara slås på utan att tänka på vad det faktiskt kan göra i din dator tydligen.

Av SEALen

@Qwertan: Ja den har det. Jag kör två hemma. Observera dock att om du vill köra gästnätverk så skickas det bara ut på huvudroutern när du kör AiMesh (en fix skall visst vara på gång men vem vet när det blir av). Det gäller dock alla AiMesh routrar och inte bara AC66U_B1.

Av SEALen

Fast det går som inte lägga till en fjärr till två rum. Kan ha två fjärrar i ett rum men går inte lägga en fjärr i två rum. Hur fick du till det? Om jag manuell tar en lampa till en fjärr försvinner den ju ur appen oxo.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SEALen

@qaws: Detta är inte hemma hos mig utan i min förenings lokaler.
Jag har inte satt mig in i Ikeas gateway. Utan ville bara veta om det går innan jag lägger tid på det.

Hemma har jag en z-wave lösning men nu när Ikea rea:de ut sina utgående Floalt 60x60 paneler för 495kr (normalt 1295 kr) kunde vi inte motstå att investera i dessa.

Av SEALen

Ikea Trådfri, styra två grupper med en fjärr?

Hej, undrar om man på nått sätt kan fixa en fjärr som släcker och tänder all belysning med Ikeas trådfri?

Följande scenario.
Rum ett, sex lampor och en fjärr för dessa.
Rum två, fem lampor och en annan fjärr för dessa.

Vid dörren en tredje fjärr som kan tända och släcka alla ovan lampor samtidigt. Mest ute efter att kunna släcka allt då man lämnar lokalen.

Har Ikeas Gateway.

Av SEALen
Skrivet av Michelangelo:

shoppade ny router (Gt5300) tänkte ha min 87U som mesh, men hur kan den inte vara med i listan??

Tror det beror på processorn i den Routern. Det sitter två olika processorer i den. I de som stöds sitter dualcore processorer.

Appropå AC66U_B1 så har den samma hårdvara som AC68U och kör på exakt samma firmware (de har samma checksumma).
Enda skillnaden förutom utseende är att B1:an inte har "Broadcom® TurboQAM™ technology" på 2,4GHz bandet. Så 68:an kör 600 mot B1:ans 450 Mbit där.

Av SEALen
Skrivet av Ozzed:

Alltså.. En "vanlig" klocka håller typ 5-6 år utan batteribyte, och här snackar vi ändå mekaniska, rörliga delan, belysning, barometer och temperaturmätare och pulsmätare och allt vad det är som finns på klockor nuförtiden (tog min egen som exempel, finns säkert andra med ännu fler funktioner), så... 18 timmar, eller 3 dygn för den delen, känns totalt misslyckat och värdelöst, och då har ändå världens främsta ingenjörer varit inblandade. Något är ur led här.

En "vanlig" klocka har inte en strömhungrig processor eller en bakgrundsbelyst LCD skärm.
Bluetooth drar rätt bra med ström även det. Inte heller nått en "vanlig" klocka behöver bry sig om.

Min Sony Smartwatch 2 har ca 2 till 3 dagars batteritid med mitt användande. En sån får man tag på för 1100 kr nu.
Den klarar nästan allt som Apples dito kan med ett par extra appar. Klart man måste ju ha en bättre mobil än en från Apple för att kunna använda den

Av SEALen
Skrivet av mcfrojd:

Skäms att behöva säga det men nu, 1,5 dygn senare så visar det sig att alla problem hade kunnat undvikas om jag bara gjort en Factory Reset på Netgear modemet innan jag kopplade in nya ASUS:en.

Körde en reset, slog av NAT, kopplade in den i ASUS:en igen och vips så har jag hastighet som det ska vara, inga problem med vpn anslutning eller någonting.

Det är inte så att du råkade starta om modemet också? I så fall kan det ju faktiskt vara så att modemet fick en firmware uppdatering. De läggs nämligen på automatiskt då man startar om modemet "hårt", alltså via power knappen där bak. Men kanske det är samma att göra en reset också. Att den då kollar om det finns en uppdatering och slänger på den. Bara en gissning från min sida.

Det blir ju lite svårt för dig att verifiera att firmware i modemet blivit uppat om du inte typ skrivit ner vad du hade från början om det nu inte står kvar i loggen så här långt efteråt.

Av SEALen

Vill ha en någotsånär liten storlek så en 17" maskin faller bort. Snart kanske det kommer nå andra prisvärda maskiner i 15" storleken.

Av SEALen

Så har någon lagt fingrarna på en MSI maskin? Är den nått att satsa sina slantar på?
Verkar fortfarande vara den enda 15" maskinen med 5850 kort i rätt prisklass.

Av SEALen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeKGubben
Däremot är det ju bra om man kontrollerar sånt här fiffel, annars hade ju man kunnat hålla på hur man ville. Dessvärre verkar det ju som det delvis är så i denna värld =/

Vadå för "fiffel"? Jag förstår inte att någon ens har mage att öppna munnen om detta ens stämma Google för nått. De har ju inte gjort något som ens är omoraliskt.

De äger databasen med sidor, de äger koden som söker och visar datat i databasen. Med andra ord de visar upp datat som de vill. Passar det inte så använd en annan sökmotor...

Nåja, de stämmer väl bara Google för att få tid i media... all reklam är bra reklam...

Av SEALen

Jag har en extern Matrix Orbital LCD display som jag jag via en plugin i winamp från denna sida: http://www.markuszehnder.ch/projects/lcdplugin/
visar upp låtinformation. Jag skulle vilja att Spotify visade denna information istället nu så jag undrar om det vore möjligt att via GPL använda koden från ovan sida så att Toastify skriver ut på LCDs också?

Eller har jag missat att någon redan skrivit en LCD plugin för spotify?

http://s3.amazonaws.com/satisfaction-production/s3_images/36559/...

Av SEALen

Tja, den supportar ju C2D och den ser fortfarande ut att vara både större och tystare än Intels boxed kylare som följer med en i7 i box.

På min nuvarande C2D E6420 som går i 2,4 Ghz (liten överklockning från 2,13) ligger jag på ca 45 'C vid Idle och fläkten på lägsta varven. Inte lyckats logga tempen under stress dock.

Tycker den borde orka hålla undan på en i7 om man ställer upp den ett par rpm.

Av SEALen

Duger en Zalman 7700 till i7?

Har en Zalman 7700 (http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=155) på min nuvarande C2D. Tänkte kanske uppa mig till en i7 920.

Det moderkort jag tänkt mig (Asus P6T) har monteringshål för 775 kylare nämligen. Och Zalmanen ser då ut att vara bättre än Intels standard kylare för i7.

Vad tror ni? Duger Zalman 7700 till en i7:a?

Av SEALen

Hmm var kan man läsa om det där med intrångsundersökning? Och vad har kronofogden med det hela att göra?

Edit:
Googlade fram info själv: http://www.kronofogden.se/infotext/intrangsundersokning.4.509...

Men det verkar ju röra sig om brottsfall inte civilfall eller tolkar jag det hela fel?

Och "på goda grunder" lär väl förhoppningsvis vara mer än en screenshot från DC++ eller U-torrent.

Av SEALen

Angående IPred. Jag tycker att vi med hjälp av t.ex. piratpartiet tar och DDOSar ipred systemet.

Det är vad jag vet bara en domare som skall sitta och säga ja eller nej till inkomna ipred ansökningar. Dvs systemet är öppet för en DDOS attack.

Alla tar och skapar en paint bild som ni skrivit (c) 2009 [Ert namn] på. Sen laddar 100,000 pers ned bildern kors och tvärs. Alla skickar sedan minst 3 IPRED ansökningar i veckan. Dvs det kommer in 300,000 ansökningar till denne dommare i veckan. Ja ni förstår väl att det kommer ta lite tid då eftersom alla ansökningar måste kontrolleras och diarieföras mm. Sen skall Internet leverantörerna handlägga alla ärenden också... mera tid.. och kostnaden.. till slut kommer den att övergå vad som kan anses rimligt.

Allt för en kostnad av 15 kr i veckan för de som deltar i attacken.

Och det hela är inte ens olagligt. Jag har ju rätt att få ut IPet på den som delade ut min paint bild eller hur?

Av SEALen

Ja nu vet jag inte exakt när den lastbilen går men jag skulle gissa på ca klockan 9 (för företagspaket 16:00). Men det paket jag väntar på nu det kom in och står som "Sorterat" redan klockan 02:16 på morgonen. Det om något borde ha hunnit fram igår tycker man. Nåja, man vet om det i alla fall och ser till att beställa senast onsdag