Inlägg

Inlägg som antox har skrivit i forumet
Av antox

Re: Re: Re: Re: Slut på bra spel ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Myris
Nej, men du skrev ofta. Och med tanke på att över hälften av de spel du gav exempel på toppspel hade närmast ingen story alls så...
Och var det det enda du hade att kommentera på?

Japp det var det enda...

Ok kanske skrev lite otydligt. Kan vara mycket möjligt att man var mer lättroad som snorunge med, får ta och prata med min polares lillebror eller nått.

Kanske bara är nostalgin som gör att jag uppskattar gamla spel såpass mycket mer.

Av antox

Då får man ta och installera skiten igen då... men alltså kan vi lira ett tag då? så ingen ballar ur efter ett game?

Av antox

Re: Re: Slut på bra spel ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Myris
Förr är en mycket längre tidsperiod än nu, att jämföra antalet bra spel i en 15 års period med antalet bra spel i en halvårsperiod ger ganska självklara resultat. Släng in att du var liten och blev troligen imponerad av mer saker än nu, och lägg på lite extra nostalgi på det hela så är det helt självklart att det känns så.

[i]"I starcraft så behövdes ingen häftig grafik eller coola effekter för att fånga publiken. Det jag säger är att det läggs så mycket kraft på grafiken och att kunna se en 3d värld att man glömmer bort den enkla, snabba spelkänslan och ofta även en story som tar tag i spelaren."[/i]
Det var väl ändå precis likadant förr? Spelskaparna strävade såklart efter så bra grafik som möjligt. Och tänk efter på dom gamla spelen, en story som tar tag i spelaren? Av dom spelen du listar tycker jag inte direkt C&C, C&C:RA, Heroes 3, Super Mario World, AoE, Duck Hunt, Ice Climbers hade någon vidare story.

Nämde jag att alla spel hade en bra story?

Står kvar vid att enkelhet ofta är underskattat, när jag t.ex. skulle spela Earth 2160 så kändes det som att man skulle ha ett mindre uppslagsverk medan i starcraft så fattar man vinken redan efter 10 minuter ungefär.

Dock kommer det även bra spel idag, t.ex. WC3 är ju inte så gammalt och B&W2 verkar också bra, såg att det inte ens skulle finnas menyer på det (in game alltså).

Av antox

Självfallet är man med på lite Starcraft, vilken tid, vilken channel?

Av antox

Precis, många säger att man bara är bortskämd om man inte gillar dagens nya spel. Men jag tycker att en SC:BW match slår det allra mesta på ett LAN, för att inte tala om NS, eller nöjet att meja ner någon totalt i en perfect dark match på N64.

Alla dessa spel mosar enligt mig nya spel som HL2, Doom 3 och andra hypade spel.

Av antox

Jag tror vi har mycket av förlusten i unika spel att skylla på vårt av alla älskade EA-Games. Ta bara C&C Red Alert serien, det är som att mörda Westwood och pissa på deras grav.

Av antox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Airprofile
Vissa kanske inte tycker det, om den e så jävla jobbig så använd den inte, ingen tvingar dig!

Du kanske har rätt, men jag som gammal RTS (läs starcraft) räv blir lite disorienterad när man råkar vrida vinkeln

Av antox

FPS spelen är nog bättre idag nu när jag tänker efter men jag står fast vid mina uttalanden om RTS genren.

Det är totalt onödigt att ha fri 3dkamera i såna spel, det tar bort fokus från själva gameplayen. Nya RTS spel kunde ha en enkel 3dmotor med låst kamera, ungefär som WC3. Jämför t.ex. kameran i WC3 med den i ... Battle for middle earth.

Av antox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guitarkalle
Jag håller med.
Spelen idag är ju bara kopior, samma spel kommer ut fast i olika förpackningar.

Inget FPS-spel är bättre än Quake, inga RTS är bättre än Warcraft2 och Starcraft etc!

Idag spottar man bara ut samma slags spel hela tiden känns det som. Känns som att 95% av spelen som kommer är RTS, FPS och nån annan stor genre som jag glömt bort.

EA:s Filmtitelspel?

Till Haffe: Magic carpet vet jag inte vad det är men syndicate 3 ser jag fram emot!

Av antox

Kan hålla med dig till viss del, och visst var man mer lättroad som liten unge äns om kritisk ungdom... Men när jag och polarna dammar av Starcraft på ett LAN eller drar igång lite Redalert 1, Oj vilken spelglädje det blir.

Jag tror det beror på att konceptena blir uttjatade, nintendo kanske har något på gång med deras nya kontroll?

F.Ö. var det senaste RTS spelet jag uppskattade WC3 och det har ju gått ett tag sen dess... alla andra känns intressanta i ungefär 2 timmar innan man tröttnar på grafiken och karusellkameran...

Av antox

Känner likadant fast med datorscenen för ett antal år sen, supernintendo och mega drive!

Peter Molineux är en man som verkar ha fattat detta, får bara hoppas på black & white 2 och the movies!

Av antox

Slut på bra spel ?

När jag var mindre så sprutade det ut perfekta spel, under min barndom spelade jag mästerverk som:

Command and Conquer
C&C:Red Alert
Heroes 3
Super mario world
Zelda ocariuna of time
Zelda a link to the past
Starcraft
Warcraft 2
Arcanum
Half life
Age of empires
Duck hunt
Ice climbers m.fl.

Vart är alla kommande klassiker? Känns som jag aldrig kommer hitta ett nytt RTS spel t.ex. så testade jag Earth 2160 och det verkade häftigt med balla effekter o.s.v. men vart är enkelheten? Man ska väl inte behöva läsa en hel manual för att kunna spela dator!?

Sen alla dessa 3d-RTS utan låsta vinklar känns bara onödiga, man ser väl allting lika bra i WC3 som har en låst vinkel med möjlighet att ändra tillfälligt.

I starcraft så behövdes ingen häftig grafik eller coola effekter för att fånga publiken. Det jag säger är att det läggs så mycket kraft på grafiken och att kunna se en 3d värld att man glömmer bort den enkla, snabba spelkänslan och ofta även en story som tar tag i spelaren.

Jag är inte så insatt i RPG:s och FPS spel men det känns inte som att magin är kvar i dom heller....

Är jag ensam i mina tankar? Var det bättre förr eller håller jag på att bli för nostalgisk?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av antox

*drooool* vill ha, precis vad jag behöver till datorn jag snart ska bygga.

Av antox

Lite frågor innan jag beställer

Nu är det dags för mig att beställa och bygga ihop en dator åt en släkting. Jag har inte haft så mycket koll på hårdvarusidan sen jag byggde ihop mitt nuvarande system i februari. Datorn är till min farbror som har en son i 10 årsåldern som vill kunna spela spel på den.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload8/DAtor.jpg

Frågor.

1. Vilket grafikkort har bäst pris/prestanda?

2. Är skärmen jag valt bra? (se bild)

3. Kommer systemet fungera bra? ( funderar på om s939 är lika kinkig med minnen som 754)

Jag är fullt medveten om att jag inte valt hårdisk, grafikkort mm, undrar mest om moderkortet, processorn och RAM minnet fungerar bra.

Av antox

Vad fan har suttit å haft WoW abstinens hela jävla kvällen! Helvetes tornado!

Av antox

Har haft min nokia 3510 sen den var väldigt ny... Var på mallorca med familjen, kom hem efter en heldag på stranden(gått hela vägen hem) svettig och varm, tänker inte ens, sliter av mig tröjan och dyker i poolen vid huset. Sen simmar jag runt i kanske 10 minueter innan ja kommer på att jag hade mobilen i fickan, då dök jag ner och hämtade den, lät den senare ligga och torka i 2 dagar sen fungerade den. Har även kastat in den i väggar, kört ängdkast (iofs på en äng) och brukar kasta den på kompisar ibland när vi jävlas me varann.....

Av antox

Ingen som e lite halvkass som vill lira med mig nu?? Har spelat rättså mycket men aldrig blivit riktigt bra.

Av antox

Kan inte säga mer än att använd destroy droid....

Av antox

Jag e lätt med, har lirat BW till o från sen de släpptes typ..... inte så aktiv nu men ja kan vara med iaf

Av antox

Nu har iaf hemsidan kommit igång bra, vi behöver medlemmar men HCL fonden e uppe och snart är SCL fonden också uppe! ( jag har realm down och vet inte vilka items jag har på min mule!) Men om ni vill ge eller få items vänd er till http://swelod.blackgnome.net och skriv era önskemål i en av trådarna! (har en stash full med set och uniques att ge bort )