Inlägg

Inlägg som Dunderbullen har skrivit i forumet
Av Dunderbullen

Annonsen är avslutad

Av Dunderbullen

Komponenterna är nu sålda. Skärmarna finns kvar så länge annonsen finns kvar!

Av Dunderbullen
Skrivet av PeterP57:

250 kr .. enligt Bild 1 och 2 - kan hämta.

Det låter okej. Jag hör av mig i direktmeddelande.

Av Dunderbullen

Am3 - Moderkort, processor, RAM-minnen och grafikkort, samt gamla skärmar

Hej! Jag har en del gamla datorkomponenter som använts för spel i minst 7 år.
Jag vet helt ärligt inte vad grejerna är värda så kom med köpförslag! Jag undviker helst att frakta, finns att köpa och hämta nära Liljeholmen i Stockholm.

Bild 1: ATX moderkort från Gigabyte för Am3+ sockel. Processorn som sitter på är ett fx 6300 med stock kylare. Ramminnena är 4x2 Ballistix ddr3. Vet ej vilken frekvens. Kylpastan kan behöva bytas.

Bild 2: Grafikkort från Sapphire, ett Radeon r9 280x med 3gb minne.

Bild 3: Gammal BenQ-skärm i skala 4:3. Köpt på second hand runt 2016.

Bild 4: En ännu äldre skärm (retro!?) som jag tog från den gamla hem-PCn, har varit igång och fungerat felfritt i snart 20 år. Märket är Fujitsu Siemens och upplösningen är 1920x1200 pixlar på 24 tum.

Bild 5: Tillhörande kablar för de gamla skärmarna. Tror det är DVI-D om jag inte misstar mig. Har även en sådan VGA till DVI-D adapter.

Läs hela annonsen här

Av Dunderbullen
Skrivet av Falck1N:

34 speltimmar in. Jag gillar det!

En bugg som jag nu stött på är att hjälmen ej är synlig fast jag är på planeter där det behövs hjälm.
Någon som fått den buggen med?

Ja samma här. Lite irriterande, får hoppas det löser sig i nån patch snart.

Av Dunderbullen

Nu har jag loggat 20 timmar sedan i fredags (gjort mig fri hela helgen för detta) och det jag är mest imponerad av är ljudet. Allt från musik till ljdueffekter är riktigt bra och spelhöjande! Det är värt att uppmärksamma. I övrigt är i princip alla spelsystem bättre än föregående spelmotor. NPC's känns mer levande, handelssystemet mer praktiskt, outpost-building roligare och lättare. Att färglägga sitt skepp, så otroligt skoj!

Edit: kör på 7800x3d parat med 6950xt, för just det här spelet gjorde jag nog rätt som balanserat mitt bygge lite mer åt cpu. Hamnar på snittfps 85 med allt maxat ungefär. Något lägre i städer och mycket högre på andra platser

Av Dunderbullen

Annonsen är avslutad

Av Dunderbullen

Starfield standard edition (Amd ryzen)

Hej!
Jag har en extra kod till Starfield standard edition som jag fick knuten till min processor i ryzen 7000-serien. Jag är lite osäker på hur det går till för att redeema den, men där kanske den som köper nyckeln, eller någon annan, kan hjälpa till.

Kom gärna med bud!
Kan ta emot betalning via swish.

Läs hela annonsen här

Av Dunderbullen

Angående all denna hype: Om det visar sig att starfield inte är riktigt så toppenbra som de flesta hoppas är det väl bara att gå tillbaka till det gamla goda, söndermoddade Skyrim?

Av Dunderbullen

Igår kväll byggdes datorn med en rm850e trots allt, och jag är väldigt nöjd! Det hörs ett mycket svagt visslande coil-whine som egentligen bara hörs om man lägger huvudet mot chassit. Detta kommer inte vara ett problem för mig alls. Tack för alla råd och kommentarer!

Av Dunderbullen

Jag blir nog bara mer förvirrad än jag var från början. Det låter alltså som att rm850e är lite av en chansning. Antingen får jag ett rm850e med bara lite fläktar som låter, eller så får jag coil-whine och oregelbundet knaster osv. Kan det inte bara vara värt att stoppa in den och prova? För visst kan jag väl lämna tillbaka det trots att jag provat det (förutsatt att ångerrätten inte löpt ut än)

Av Dunderbullen
Skrivet av Mango:

Funka gör den säker men du kan undersöka på länken som Flutters skickade ovan men personligen skulle jag enbart köpa från Seasonic då deras track record är bra + min personliga erfarenhet med Seasonic nätagg (aka min HX650).

Skrivet av Swedishchef_90:

MSI har jag för mig är seasonic också, verkar riktigt bra för priset

Edit
A850G är tydligen CWT, väldigt bra tillverkare också

Om detta är sant så kommer jag köra på msi. Dels för att jag har msi-moderkort och jag litar på dem, samt att jag då kan lämna tillbaka min rm850e till inet i butik i stockholm. Eftersom den från msi finns i lager kan jag komma hem med den redan ikväll!

Av Dunderbullen
Skrivet av Mango:

Rekommenderar att du byter till ett Seasonic nätagg då de tillverkar sina egna till skillnad från Corsair. Har själv en Corsair HX650 från 2012 som än idag rullar på i flera byggen (tillverkad av Seasonic för Corsair).

Frågade Corsairs support för 2 år sedan vilka som
tillverkar deras nuvarande nätagg men det var ingen som visste.

Jag har hittat den här:
https://www.inet.se/produkt/6905936/msi-mag-a850gl-pcie5-850w

Kan den fungera?

Av Dunderbullen

Tack för all hjälp! Eftersom jag inte är så ljudkänslig behåller jag nätaggregatet. Om allt går bra gör jag ingen mer uppdatering här.

Av Dunderbullen

Det står "bara" 7 års garanti på just rm850e från inet. Vet inte om det borde spela roll men tre års hållbarhet till för 300 kronor, är det nåt att ha?

Av Dunderbullen

Corsair Rm850e osäkerhet

Hej!
Jag har beställt och fått ett corsair rm850e psu som jag nu i efterhand är väldigt osäker på. Jag har läst att väldigt många har problem med den modellen pga billiga icke-japanska delar.
Mitt bygge ser ut som följer:
Ryzen 7800x3d
G.skill 6000mhz cl30 expo
Xfx rx6950xt

Än så länge har jag inte öppnat förpackningen och undrar därför, för att vara på den säkra sidan, om jag borde returnera min rm850e psu och till exempel skaffa en asus tuf gaming 850w? Prisskillnaden är 300 kronor.
Är det någon som har erfarenhet av corsairs rm850e som kan hjälpa till?

Av Dunderbullen

Jag funderar på (och hoppas) att amd kanske släpper rx 7800 xt i samband med starfield, men det kanske är för mycket att hoppas på?

Av Dunderbullen

Färgglada chassin diskussion

Hej!
En sak jag kom att tänka på häromdagen är hur pass ovanligt det är med färgglada chassin. De allra flesta på marknaden är svarta eller vita. Jag är medveten om att det såklart finns färgglada chassin men dessa är svåra att hitta och kostar oftast mycket mer än de svarta/vita (läs custom made). En uppenbar förklaring är väl att det helt enkelt inte finns någon efterfrågan. Dock kan jag inte låta bli att tänka att i och med utvecklingen mot allt flashigare, blinkigare och lysande datorer så borde väl även intresset för just färgglada chassin också infinna sig? Själv skulle jag alltid föredra ett chassi i färg om priset var samma det vill säga.
Vad tänker ni?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Dunderbullen
Skrivet av AvantiJ:

Focus på 1440p med ett bättre grafikort och NVME som har DRAM/cache och även snabbare läs/skriv hastighet. skiljer bara 300kr mot ditt dyraste alternativ men du kommer ha betydligt bättre prestanda.
Det här moderkortet har även bättre ljudkort.

https://komponentkoll.se/bild/HbrOn.png

Ja klokt!
Så det jag väger är då alltså framtida uppgraderingsmöjligheter.
Ett alternativ kanske kan vara att slänga in ytterligare 2000 kronor i am5-bygget för ett grafikkort som matchar resten i så fall?
Sedan är det också ganska troligt att jag är nöjd med 1080p som jag har just nu, och då är kanske am4-varianten ändå att föredra?

Av Dunderbullen
Skrivet av Scarabeo:

Bra pris på denna PSU nu som har ATX 3.0-stöd vilket är nice för framtida grafikkort.

Dessa RAM-moduler är också mycket vassare och passar perfekt till denna CPU.

https://komponentkoll.se/bild/PKlkx.png

Okej tack! Så du skulle säga att det är värt ungefär 2000 kr för nästa generation sett till prestandaskillnaden? Med am4 kan ju de 2000 kr att lägga på bättre gpu menar jag.