Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som raQblad har skrivit i forumet
Av raQblad

Alltså jag får inte till att plocka upp saker för att placera på bord och liknande? Står Hold E för att plocka upp, men det resulterar bara i att man plockar upp och använder det - tex ett vapen. Hur gör man? 😬

Av raQblad

Uppgradering - hur går man till väga?

Har tänkt att uppgradera min nuvarande dator, men försöker hålla det budgetvänligt och behålla en del komponenter. I min signatur står nuvarande komponenter, och planen var att behålla nätagget samt en SSD.
I och med att jag köper ny CPU och moderkort, har jag förstått att det är nödvändigt att köra en ren installation av Windows. Men det som är installerat på mina andra hårddiskar, är det bäst att "börja om från början" med även dessa, eller kan man klona dessa och förvänta sig att det funkar på som innan?

För en som aldrig uppgraderat, hur gör jag det här enklast och bäst?

Av raQblad

Tack før alla svar, då lutar det nog åt ett 4070

Av raQblad

RTX3080 med 550W PSU

Ska uppgradera inför Starfield, och kommer sannolikt att landa på en Ryzen 7600X och 16gb ddr5. Från förr har jag ett Corsair RM550X, som jag är lite osäker på klarar av ett 3080?

Jag har blivit erbjuden ett 3080 för 6000, men alternativet som garanterat borde funka är ett nytt 4070 för 7600.

Av raQblad

Hittar ingen information, så jag försöker mig här: hur står sig en i5-13600K mot en 7600K för spelande?

Av raQblad

Gillade Outer Worlds skarpt - så ser fram till uppføjaren. Starfield ser ut att också falla i smak, men det ær ju inte speciellt mycket vi vet æn. Goda tider før Xbox/Game Pass!

Av raQblad

Nope. Saknar singe player I øvrigt såg det væl ganska hæftigt ut.

Av raQblad

Som en mer single-player/story mode-spelare så måste jag sæga att jag gillade BF1 ganska bra; var en så historisk och "realistisk" dyster stæmning øver det. BFV var rent av uselt dær, nær man fick springa omkring ensam mest hela tiden. Kændes konstlat, æven om det hade sina øgonblick.
Spænnande att se vad vi får den hær gången. Blir en fin shooter-høst med nytt CoD och nytt BF! Min Series X ær redo.

Av raQblad

Jobbade 12-timmarsdagar en hel sommar för att få ihop nog pengar till ett Radeon 9800 PRO. Det var tider det.

Av raQblad

Køpte 3 GME på $350. Gick inte så bra efter det. Sålde 2 på $213. Køpte 1 till på $89, sålde samma på $139. Så nu sitter jag med 1, och den tænker jag behålla. Bara før att.

Av raQblad

Tack før tips.

Førresten, hur funkar det nu igen med installation av OS? Jag har en Win10 Home nyckel. Kan jag ladda ner Win10 nånstans gratis?

Av raQblad

Køpråd speldator till 13-åring; 8000NOK

Hej! En i familjen fyller 13 i februari, och tanken var att vi ska bygga en gamingdator tillsammans. Lite osæker på vad man ska satsa på før en budget på 8000 norska kronor. Ser att det också inte riktigt går att få tag på en del av de senaste komponenterna. Har skærm, mus och tangentbord - och ungen ønskar sjælvklart mycket bling-bling med RGB osv.

Just nu spelas det mest Rocket League och Fortnite på Playstation 4.

Førslag?

Av raQblad
Skrivet av Näbbdjuret:

Senaste dygnets grej verkar vara den anonyma utvecklare på CDPR som förklarat lite om varför det blev som det blev.

https://www.youtube.com/watch?v=SOqupUDZzys

Jag reagerade också på en herrans massa dørrar som var Open (LOCKED) øverallt. Jag har ca. 75 timmar och matat igenom riktigt många side jobs, gigs etc. etc. och har knappast varit førbi 1/10 av dessa låsta dørrar.

Vældigt uppenbart att dom har klippt bort en hel del innehåll; ær ju till exempel tydliga tecken på att dom har haft planer om något slags metro/tågsystem - ær stora stationer og ræls utpsritt øver kartan. Inte helt osannolikt att man klippt bort ænnu mer æn så, som vi inte ser eller vet om.
Det ær lite synd - jag fattar inte hur man prioriterat hær? Ja, man kan sækerligen tjæna massor av pengar och sælja 13. miljoner kopior om man slæpper det december 2020, men hur mycket hadde man kunnat dra in om man slæppte det HELT FÆRDIGT december 2021?

Av raQblad
Skrivet av kallehamez:

Hur hittar ni timmarna?
Får hoppas att du spelade hemma på arbetstid

Två veckor ledigt Plus lite flex på jobbet veckan innan...

Av raQblad

Måste vara Hearts of Iron IV, tätt följt av NHL XX.

Av raQblad

75 timmar, inklusive en runda genom alla 7(?) tillgängliga slut. Min fru drog en lättnadens suck när jag sa att jag äntligen var färdig!

Opolerat spel, men storyn var riktigt bra. Soundtracket 10/10 - helt fantastiskt! Samurai/Refused har blivit lite av en favorit.

Av raQblad

Har nu ca 5-6 timmar på min Xbox Series X. Det ser inte alls bra ut. Jag tycker till och med att Witcher 3 ser väldigt mycket bättre ut, för att jämföra med en snarlik produkt från samma producent.
Verkar som att det inte är speciellt hög upplösning, långt från ”4K”, och att det allra mesta är otroligt suddigt och smetigt. Jämför man med RDR2 som jag lirade på en Xbox One X så är det ju otroligt vad Rockstar fick till, och hur fatalt CDPR har misslyckats med det samma.
Kontrollerna; bara jag som upplever bilkörningen som lite väl klumpig?

När kommer ”next gen” upptaderingen, någon som vet? Funderar på att lägga spelet på hyllan tills dess.

Av raQblad

Lite besviken øver grafiken hittills - 1 timma in. Lite suddigt. Væxlar lite mellan Performance och Quality Mode på XSX, men ser ingen større skillnad - dock ær det riktigt mycket bættre flyt i Performance Mode.

Av raQblad

Kanske dum fråga...
Mycket snack om VRR och HDMI2.0, men om jag sitter på en PC-skærm med FreeSync och "vanlig" HDMI, vill min Xbox SX dra nytta av det?

MSI Optix MAG271CQR med HDMI 2.0 ær alltså den jag har.

Av raQblad

Svive Phoenix och Gemini måste vara samma stol, men den førsta i PU-læder och den sista i textil?

Ni som næmnde att føtterna inte når golvet, ær detta enbart i høgsta position?