Inlägg

Inlägg som AlexHjelm har skrivit i forumet
Av AlexHjelm

Tydligen så har dom haft en thirdparty HR firm sedan innan det "läckta" ljudklippet, så att Yvonne skulle vara ensam HR är ju inte sant. Mystiken tätnar och lögnerna bryts ned.

Av AlexHjelm
Skrivet av Gurrrra:

Jag tycker det är oerhört trist att se att internetmobben återigen är i full kareta, en internetmob som som vanligt inte har full koll på vad som faktiskt sker. För det här handlar inte om att Linus är en dålig människa som aldrig mer ska göra Youtube, utan antagligen mer om stress, misskommunikation, psykiska problem, ord mot ord, o att ingen förutom dom på LTT som vet vad som sker bakom stängda dörrar.

Till att börja med så är det så uppenbart att Linus vill testa produkter så absolut bästa o mest vetenskapligt sättet som möjligt, vilket hans enorma satsning på Labs klart o tydligt visar. Sen vad exakt som pågår internt som gjort att fel lite för ofta kommit med vet inte vi, men antagligen stress pga högt schema o dåliga rutiner, men som deras senaste klipp visar så har dom hört o förstått o ska ta itu med dom rutinerna.
Sen att klippet kändes väldigt scriptat är just för att det är det. Självklart så skriver man manus för att få fram det man vill ha sagt på bästa möjliga sätt, inget konstigt med det. Dock är det uppenbart att dom flesta av dom som läser upp manuset inte vet hur man beter sig framför en kamera av antagligen många olika anledningar, inget konstigt med det även om det tyvärr ser tämligen oproffsigt ut. Hade dock kunnat önska det var utan deras halvdåliga skämt, men det är möjligt att när dom skrev o filmade det så såg dom inte riktigt lika allvarligt på situationen som dom borde gjort.

Det här med den där random kylaren så är det också ganska tydligt att det inte är kylförmågan som Linus hade problem med o som gör att han inte ville testa om den, utan det är produkten i övrigt som han inte ser nån poäng med o därmed inte har nåt intresse av att göra testet igen. Inget konstigt med det.
Att produkten sen auktionerades bort är väldigt olyckligt, men enligt LTT så beror det på misskommunikation vilket jag inte ser som så otroligt heller. Varken jag eller ni vet vad exakt som har komminucerats eller gjorts bland Linus alla 120+ anställda så lite vadsomhelst knasigt i alla led kan ha skett där, men skulle tycka det låter väldigt osannolikt att man fullt medvetet auktionerar bort ett annat företags prototyp o tror man ska komma undan med det.

Sen är det väldigt olyckligt att se GN slänga ut det här utan att snacka med Linus först, o det oavsett om han är journalist, företag eller privatperson. För även han har nog inte full koll på vad som skett o komminucerats vilket han antagligen fått redan på om han själv komminucerat. Hade han däremot då fått otillräckligt med svar så ska han självklart släppa sin video.
Oproffsigt som fan o han tappar lite i min bok iaf. Inte för jag brukar orka kolla hans långa, monotoma o stela (men säker informativa) videos ändå.

Angående Madison så är det som vanligt när det gäller sånt här VÄLDIGT viktigt att låta rättsväsendet ha sin gång. Behöver jag påminna om Johnny Depp o Amber Herd? Eller kanske nu senast Kevin Spacey? Där har vi exempel på personer som dömdes ut så jävla hårt o förlorade jobb, men som senare friades men där skador redan skett.
Vi vet alltså återigen inte vad exakt som skett bakom stängda dörrar, utan det enda vi har att gå på just nu är Madisons egna tweet som av uppenbarliga skäl enbart är situationen från hennes sida.
Det är iaf mycket möjligt att det hon påstår sagts har sagts, men vi har ändå ingen full kontext. Vi får hintar om att hon tar en del plats, snackar mycket o säger ifrån, vilket kan tyda på att hon är lite för bossig för att kunna synka med adhd-Linus o kan gett krockar.
Att hon dessutom skriver att hon var tvungen att skära djupa sår i benet för att få en dags sjukskrivning visar ju att hon har självskadebeteende, vilket kanske antagligen inte är första gången (men om det är det så är det jävligt illa!). Hon kanske alltså inte mådde bra innan hon kom till LTT o inte kunde hantera jobbet (som hon sökt trots att hon inte hade rätt kunskaper för som jag förstått det) o började ge uttryck för det på dåliga/okonstruktivt sätt vilket kan ha gett dåliga/okostruktiva reaktioner. En påminnelse här alltså om att det precis som alltid finns minst två i ett förhållande o att ingen verkligen inte är perfekt. O återigen så vet vi inte alls vad exakt som faktiskt pågått bakom stängda dörrar o att vi hittills bara fått höra ett perspektiv. Men det hon skriver ger såklart hintar om stressiga o dåliga arbetsförhållande oavsett om man mår bra eller inte.
Jag har själv som exempel sett nära o väldigt snälla o fina människor säga o göra riktigt dåliga saker när dom varit pressad av någon som mått dåligt av nån anledning. Det är alltså inte nödvändigtvis så att nån av parterna är dåliga, utan det är situationen som är dålig.

Så alltså, var vääldigt försiktig med att dömma ut folk när ni inte vet allt vad pågått bakom stängda dörrar, cancle culture är fan inget fint fenomen! Speciellt med tanke på att jag tycker Linus skött det så väldigt bra förr i allvarligare situationer så att dömma ut honom helt bara för några just nu potentiella misstag är verkligen riktigt osnyggt.
Kan dock tycka det är jävligt dumt att chefens fru ska ha suttit som HR-ansvarig. Det kan funka, men det kan också inte alls funka.
Jag antar iaf att Linus inte mår bra alls just men hoppas att han kommer ur det här på ett bra sätt, o jag hoppas även att Madison gör det o att vi nångång får reda på vad som faktiskt har skett.

Lär dock inte orka med några flersidiga diskussioner, utan vill mest slänga ut det här som nåt slags diplomatiakt perspektiv i en situation som jag tyvärr som vanligt ser som alldeles för svartvit.

Skönt att någon mer fattar hur den verkliga världen funkar.

Av AlexHjelm
Skrivet av warh0g:

Det var 3 Tweets, 2 TikTok, 2 Instagram per dag. Och att producera 2 exklusiva videos till FloatPlane.com i veckan.
Så det blir rätt här i tråden. Jag sätter ingen värdering på hur lång tid detta tar.

Jag räknar inte tweets som något mer än 5-10 minuter per stycket, så okej 2 tiktoks och 2 instagram per dag.
Sedan några små flamsiga klipp som var exklusivt för floatplane och inte tiktok.

Jävligt hårt jobb att producera 2-3 videos på 30 sec per dag och någon bild för instagram. Inte undra på varför hon slet ut sig!

Detta är såklart min åsikt och folk som är lata behöver inte dela den.

Av AlexHjelm
Skrivet av Nr42:

Som en person som själv har drabbats av att vara överarbetad och inte bara inte fått gehör utan även kallats både det ena och det andra så kan jag bara säga att du låter som en psykopat helt utan empati och om jag skulle tvingas gissa en person som tycker att Andrew Tate är en rätt bra kille.

Ta av dig Linus fanboy-glasögonen och kom till insikt att det är ett mångmiljonbolag som inte bryr sig om dig och som många andra företag överarbetar sina anställda och ställer orimliga krav på dom.

Jag är varken Linus fanboy eller Andrew-tate fanboy. Hennes jobb var att göra 5 posts per dag på socialamedier och nej det tar inte 8 timmar per dag, snarare 3-4h om man gör dom väldigt _BRA_.

Lata personer utan framtid är oftast de som är mest upprörda när man faktiskt måste jobba på riktigt. Bara se alla som fick sparken av twitter, var det 80%? ingen jobbade på riktigt och Twitter går bättre än någonsin när det gäller stabilitet och intäkter.

Sums it up good.

Av AlexHjelm

Denna, https://threadreaderapp.com/thread/1691693740254228741.html
Problemet med personer som dessa är att dom inte inser att det är dom det är fel på.
Hon är lat, grinig, girig och allt möjligt. Enligt henne själv gillade ingen henne och är det av en slump? nej. Felet är inte alltid hos andra, dem kan faktiskt vara hos dig själv också. Människor har så jävla dåligt självinsikt så det är galet.

Varför tror ni ingen av dessa personer lyckas i livet? Så mycket ordbajs så jag fick ont i huvudet nu.

Av AlexHjelm

Full pott 53 sekunder

Av AlexHjelm

Samma här i Örebro med Bahnhof, ökat 10ms mot stockholm senaste tiden.

Av AlexHjelm
Skrivet av Dryad:

Njä inte riktigt, tänkte ge det till imorgon så kollar jag vart det landar.
Har du bråttom att få hem diskarna före helgen? (vet inte hur snabbt det går med DHL? har ombud 100m härifrån men vet inte hur ofta/när de hämtar gods?)

Om du kan så vore det guld, de brukar hämta någon gång per dag. Men har ej bråttom

Skickades från m.sweclockers.com

Av AlexHjelm

Tackar, finns det någon deadline för bud?

Av AlexHjelm

Bjuder 2600kr för alla (8) diskarna, kan skicka fraktsedel så du kan lämna in allt på ombud via DHL bara.

Av AlexHjelm

Kamera för 4K video och fotografering av produkter

Hejsan, jag tänkte kolla vad folk skulle rekommendera för kameror (hybrider) som fungerar bra till fotografering av produkter samt 4K video.

Vi kan dela upp tipsen i olika budgetsegment tex.

4000-6000kr
6000-8000kr
8000-10000kr
10000-14000kr
14000-18000kr
18000-25000kr

Skulle helst vilja se ett kamerahus som fungerar bra till båda runt 8000-10000kr, kanske också finns en billigare begagnat marknad på några bra kameror också? Allt kommer att filmas med i studio.

Tack på förhand

Av AlexHjelm

Tillverkningskostnad mellan tumme och pekfinger är nog ungefär detta.
Mold 5k (engångskostnad per modell/utseende)
Per modul ca 30kr i tillverkning (masstillverkning), säljs dom i par så blir det nog ca 65kr inkl frakt osv.
Bra påslag och bra business för folk kommer självklart att köpa

Av AlexHjelm
Skrivet av Fenix:

Är ni fortfarande igång?

Japp

Av AlexHjelm
Skrivet av Curemylife:

Det är fint!

Kanske hakar på! Är det så att det finns någon slags utsagd livslängd på projektet eller rullar ni bara på så länge folk är intresserade?:)

Det rullar på tills vi lägger ner
Vi har funnits sedan 2005 så vi har ett rätt bra track record .

Av AlexHjelm
Skrivet av Curemylife:

Hur snabbt nätverk får ni ner/upp?

Riktigt kul grej:)

Tja, vi är sponsrade med 1Gbps upp och ner.
Så det går undan :)!

Av AlexHjelm
Skrivet av Rajat:

Fanns en hel del som var skevt med Laguna Seca mot verkligheten, som avstånd till olika saker, kolla t.ex på tornet i näst sista kurvan och hur huset vid pit ser ut, men det var bra gjort överlag.

Kallas FOV.

Av AlexHjelm
Skrivet av ejwbegysv:

¨Du är inte sugen på att dela med dig av ev. kod för att se trafiken i cisco switcharna?

http://www.observium.org/

Av AlexHjelm
Skrivet av Xaitra:

Åsikterna som finns idag driver däremot utvecklingen av nya tjänster.
Kolla bara spotify, väldigt många ungdomar som har premium för 99:-/mån.
Det är 1188:-/år. Detta har resulterat i att ungdomarna idag lägger ner mer pengar på musik än vad de gjort förr i tiden. Detta också för något man egentligen inte äger, till skillnad från t ex en CD-skiva.

Det jag hade velat ska hända inom filminustrin är att de ska vakna upp och inse att vi lever i en global värld. Allt bör släppas samtidigt överallt.
Släppet av t ex "The Interview" var ju löjlig. Extremt hypead film och sen låter de inte alla betala för sig. Läste om folk som via VPN försökte hyra filmen men det accepterades inte då de hade ett VISA utfärdat i EU.

Jag har faktiskt inte laddat ner någon musik sedan 2008 när jag började använda Spotify(Premium).
Skulle det finnas en film och serier tjänst för 99kr per månad som har allt nytt exakt som Spotify har så skulle nog nedladdningen minska på filmer med upp till 80% i Sverige, 720p 6MB/s h264-265 skulle räcka för att göra mig nöjd.

Av AlexHjelm

Hashen ska tydligen vara "You cannot destroy us, expect the ship to arrive in 20 days"

Av AlexHjelm
Skrivet av Blomman1337:

Vad vet vi om hieroglyferna längst ner på sidan?

Ser ut som en AES hash?