Inlägg

Inlägg som mangew har skrivit i forumet
Av mangew

Ingen som har ett utlåtande om Lenovo´s Flex 2 datorer? Har ej hittat någon i lokal butik så har ej kunnat klämma på en sådan. En Lenovo Yoga 2 kände jag på och visst kändes den vändbara skärmen hyffsat stabil om än lite fladdrig.

Av mangew

Lenovo z50-70 v. Lenovo 2 Flex 15

Ska köpa ny dator, har fastnat för nedanstående två datorer. Rätt lika men ändå inte, vilken av dessa ska man välja egentligen. Någon som har någon av dessa två eller provat ex. Lenovo´s flex datorer och kan uttala sig om kvaliten på dessa. Tänker om den roterbara skärmen är föremål för felkälla och rackel. Datorn ska användas för vanligt hemma användande, dvs internet, office, streaming av musik och video.

Dessa två väljer jag mellan:
https://www.dustinhome.se/product/5010781884/z50-70
http://www.inet.se/produkt/1972416/lenovo-flex-2-15-i5-8gb-50...

Av mangew

Tack för svaret, det var helt korrekt att det var orsaken. Hade i irritationen att jag ej fick igång ljudet genom DAC glömt att jag även installerat om windows på bärbara (styrdatorn) för någon vecka sedan och det var efter detta jag ej fått igång ljudet igen. Hade helt enkelt missat göra denna inställning igen.

Av mangew

Windows - ljuduppspelning fjärrskrivbord

Hoppas det är rätt forum,

Jag har använt mig av en stationär dator som jag har fjärrstyr med en bärbar dator från ett annat rum då jag spelat musik i min musikanläggning. Den stationära har fungerat ungefär som en server för musiklyssning. Från den stationära datorn har det gått en USB kabel till en DAC i anläggningen. Det har fungerat bra under lång tid men för ett tag sedan har USB DACén försvunnit från ljudenheter på det fjärrstyrda skrivbordet (stationära) och då jag slår igång musik spelas det upp i högtalaren på min bärbara.

Jag har uppdaterat drivrutiner för DAC, letat inställningar i enhetshanterare och till och med installerat om Windows på den stationära. Först var det Windows 7 och nu provade jag även Windows 8.1 men ingen av dem hittar en USB DAC i ljudenheter listan det finns bara en "remote audio". OBS, i enhetshanteraren finns USB DAC:en men i ljudenheter menyn finns den inte.

Jag undrar vad som har hänt och hur jag kan få tillbaka min USB DAC som en ljudenhet på det fjärrstyrda skrivbordet så att jag kan spela genom det igen.

Av mangew

Ok,

Jag har aldrig kört en fabriksåterställning/recovery på en laptop. har däremot omformaterat stationära byggen ett flertal gånger där man kan välja vilken partition (disk) som ska formateras. En fabriksåterställning gör alltså vad den låter som, allt tas bort.

Av mangew

Fabriksåterställning - Asus

Jag har en Asus K52JT som börjat gå segt nånting...

Hade tänkt prova fabriksåterställning och se om den fortfarande går att hålla vid liv, ska se om det går att göra med F9 eller någon menypunkt. Jag har en C: partition med windows 7 + installerade program. Sedan har jag en egen partition där jag har dokument och filer jag vill ha sparat. Ville bara kolla av att vid en fabriksåterställining så omformateras bara C: med windows filerna eller?

Måste jag spara undan det jag har på andra partitionen också?

Av mangew
Citat:

Tänkte köpa lite saker där men hittar inga omdömen på nätet, så frågar här om någon har haft med dom att göra? Om så hur funkar det med reklamationer och så

Ne, Nej, Nej!

Köp inget därifrån!

Jag beställde 2st chassin från dem, fick en felleverans då top/bottenlockena var fel. Ville att de skulle skicka rätt grejer men de krävde en retur innan de skickade ut något nytt, vilket jag räknade skulle ta 2-3veckor innan rätt grejer skulle komma. De skulle återbetala mina utlägg för retur (No problem...som de sa), jag försökte få dem att förskottsbetala men de gjorde de inte. Skickade en retur på det felskickade från dem, väntade på återbetalning för detta. Då jag såg att de fått returen kontaktade jag dem för att få mina pengar och rätt grejer. Nu hävdar de att 2st delar är skadade (av 4) och de skickar bara 2st nya, detta har hänt under frakten och inte mitt fel. Sedan ville de först bara betala 1/3 av min returfrakt för den tyckte den var för dyr..sedan gick de upp till 1/2 returen efter arba mail.

Just nu svarar de inte alls och jag får inga grejer (värt 1200:-) och ligger ute med returfrakt för 390:-

Köp inget därifrån!!

Av mangew
Skrivet av Nangijala:

Starta mstsc.exe och klicka på pilen för alternativ.
Gå till lokala resurser -> fjärrljud -> inställningar.

Kollat där?

Nej, men det var precis det jag behövde göra. Nu fungerade det, tack!

Av mangew

Fjärrstyrning dator

Undrar om man kan fjärrstyra en dator från en annan dator och spela upp ljudet på den man fjärrstyr.

Dvs. Jag vill fjärrstyra en stationär dator och Spotify på den och ljudet spelas upp genom den USB kabel jag har till en stationär DAC. Jag kan fjärrstyra skivbordet på denna stationära genom min bärbara men ljudet från Spotify spelas på den bärbara inte genom stationära-USB-DAC som jag vill.

Någon inställning för detta som jag missat eller extern program. Jag använder WIn7´s egna fjärrstyrning.

Av mangew
Skrivet av paltkoma:

WRT54GL är/var riktigt ful, men jäklar så bra/stabil router, köper du E4200 gör du ett mycket bra köp

Jag hade tidigare WRT54GL och "uppgraderad " till E4200 i tron att jag skulle få en mycket bättre router. Tyvärr är E4200 sämre hos mig, hastigheten har ej blivit bättre (trådlöst 100/100), tappar kontakten då och då vilket aldrig hände med WRT54GL. Hittills har den inte alls motsvarat förväntningarna.

Av mangew

Har försökt trimma in trådlösa nätverket nu med min nya Cisco E4200 som ska ha bra hastighet. Har bra mottagning, endast ett nätverk till i närheten (granne) bra hastighet på trådat, bytt drivrutiner fram och tillbaka på nätverkskortet. Men jag får ingen bra hastighet alls, ligger runt 30Mbit/sek. Vid en mätning på Bredbandskollen låg jag på 58 men annars är det runt 30.

Vad fan är det för fel på router alt nätverkskort?!...vad ska man prova nu för att få bra hastighet?

Av mangew
Citat:

Atheros AR9285 har inte 5Ghz om jag läst rätt, du kan ha 2 olika chip , det är inte helt ovanligt med dubbla kretsar, men 9285 är b,g,n som det verkar.

Jo, det såg jag också i specen för det chippet men i manualen för Asus Laptoppen så står det att den klarar både 2.4Ghz och 5Ghz. Men vetefan hur?! Det säger den inget om.

Provat flera olika wifikanaler men hur jag än försöker hårdställa eller ändra hittar den aldrig något på 5Ghz. Blir väl i värsta fall att prova en USB sticka om jag ska få ut bättre prestanda. Hittat på en del amerikanska forum folk som inte fått förväntade prestanda med denna router. Konstaterar att jag hade nog klarat mig med en lite enklare router iaf.

Av mangew

Vetefan, laddade hem manualen för laptoppen och där står att den ska klara 5Ghz bandet. Men hur jag än ställer in router och kort så får jag ej in detta,

Nätverkskortet är iaf ett Atheros AR9285

Av mangew

Det verkar dessvärre som att laptoppen(wifikortet) inte har stöd för 802.11a. Blir väl att skaffa en USB sticka då eller nåt.

http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K52JT/#sp...

Av mangew
Skrivet av mrqaffe:

Har du stöd för 5Ghz? kolla om det finns 802.11a.

Du menar i datorn? Routern har stöd.

Av mangew

Möjligen dum fråga, men vet någon hur man får Cisco E4200 routern att sända 5Ghz bandet. Jag hittar inget nätverk på 5Ghz med de program som är länkat i tråden.

Av mangew

Tror jag hittat problemet eller problemen, Med hjälp av ovanstående program hittar jag inget nätverk om jag ställer in routern att endast sända i 5Ghz läge. Mitt nätverkskort i Laptoppen verkar inte acceptera n läget fullt ut, även om det står i specen att den ska göra det.

Av mangew
Skrivet av mrqaffe:

Du får tänka på att du delar etern med grannarna, det är därför man ska gå upp på 5Ghz om man vill ha bättre fart.

Jo, nu hittar jag bara ett trådlöst nätverk förutom mitt eget så verkar inte vara för mycket trafik i närheten.

Av mangew

Nej, inte samma med trådat. Där är det 80-95Mbit/sek, trodde iaf att jag skulle få märkbart bättre hastighet vid byte av router.

Av mangew

Cisco E4200

Har en fiberuppkoppling på 100MBit/sek och har en Linksys WRT54G trådlös router samt en laptop (Asus) med N-nätverkskort. Då jag testat trådlösa uppkopplingen på bredbandskollen så ligger jag runt 22-24Mbit/sek ned. Det kan kanske vara ok med tanke på att Linksys routern är en G-klassad. Men för att få bättre prestanda så köpte jag en Cisco E4200 (då jag var nöjd med min Linksys/cisco WRT54:a) och den ska ju klara hastigheter långt bättre än WRT54:an. Men i bredbandskollen får jag ändå inte bättre än 25-28Mbit/sek ned. Upp då har den nästan dubblerats mot WRT54:an men ner marginellt bättre. Bor i trähus router inte långt från där jag normalt sitter med laptop, har även provat bredvid varandra.

Någon som har förslag på hur jag trimmar in E4200:an för att få bättre resultat?