Inlägg

Inlägg som mangew har skrivit i forumet
Av mangew

Ok, hittar inga döda pixlar och dragit upp upplösningen. Nackdelen är ju att allt blir mindre kanske skulle köpt en 19 tummare då jag inte tänkte på detta.

Har provat spela lite, i princip de enda spel jag spelar är sportspel och NHL2005 har provats, visst blir det lite vad som kanske kallar Ghosting men tänker inte på det om man inte kollar efter just detta.

Har ännu inte stoppat i mitt nya grafikkort och provat DVI porten, kör den vanliga analoga ännu, kanske blir lite bättre med DVI sedan.

Av mangew

Skärmprestanda hos 17 tummare LG1730P

Har nu fått hem min nya plattskärm, blev en LG 1730P, den fungerar iaf då jag kopplat upp denna.

Nu lite frågor, har ingen erfarenhet av plattskärmar sedan tidigare.

- Hur ser man döda pixlar som det pratas om? försöker se om det är något som verkar lustig men hittar inget ännu.

- Tycker bilden ser lite grynig ut jämfört med min gamla CRT, ska det vara så på dessa plattskärmar eller är det bara några inställningar jag inte hittat ännu?

Av mangew

Jag har beställt en LG1730P som borde vara här vilken dag som helst. Har ingen erfarenhet av vare sig TFT skärmar eller LG som märke. Men vad jag läst och av din review att döma verkar LG göra helt ok saker!?

Hoppas bara denna 1730P är en bra skärm, verkar vara ny och väldigt lite info om denna.

Av mangew

Så, nu har jag iaf beställt en LG L1730P, tog en sådan som alternativ till Samsung 710T då denna ej fanns inne i lager från detta ställe jag köpt övriga datorkomponenterna från. Får se hur bra denna är, men enligt specarna ska den ju vara likvärdig med Samsungen, vet ej i praktiken dock.

Ingen som vet av någon bra testsida för datorprylar?

Av mangew

LG TFT 17" L1730P? Skärmtester?

Någon som kan säga nåt om denna skärm?
http://www.butik.it/html/showinfo.asp?artnr=L1730P

Finns det sidor där skärmar är testade så man kan läsa på lite innan köp?

Av mangew

En fråga som hör Hem PC paketet till, men inte rör själva datorn.

Finns också Plasma TV:ar av olika storlek (30-46 tum) att köpa til datorpaketen. Förutsättningen att man får köpa dessa storbilds plasmor är att de har ingång för datorn så man kan använda dem som monitor.

Nu tänker jag inte främst på att använda en 42tummare som monitor, men om man köper en ex. 42tums plasma i paketet. Finns det någon som har erfarenhet av vad dessa brukar kosta att lösa efter avtalstiden?

Av mangew

Tusen tack Fredrol!

Av mangew

Jag ska köpa TFT skärm + grafikkort, ge mig råd

Ska köpa mig en 17 tums plattskärm, prisklass helst mellan 3-4000:-

Kommer använda den mest till surf, bild/ord behandling och spel. Mycket lite filmtittande.

Vad är bästa skärmarna för detta? Vad ska man tänka på då det gäller specifikationerna och egenskaper på de olika skärmarna?

Något märke som har bra skärmar(LG har bra priser - kvalite?)?

Sen ska jag ha ett grafikkort för ca. 1000:- till detta också. Vad ska man ha.

Viktigt att ha DVI out och in på kort resp. skärm?

Av mangew

Kom igen nu, någon har väl lite förklaringar på frågorna?

Av mangew

Det verkar vara bra erbjudanden, men man ska ta och läsa allt inkl det finstilta. Man får lösa ut datorn efter 3-4år til marknadspris, vem vet vad detta är om 3-4år. Kanske får betala mer då än vad den i själv varket är värd och då har man betalat den uder flera år och har inget kvar alt. betalar ännu mer fast den redan är betald.

Sedan finns det i samma erbjudande en Plasma TV 42", var sjäv sugen på denna + en dator men osäkerheten vad de kan anse marknadspris vara om 3-4 år för en 42 tums plasma TV gör att jag troligen avstår. Tänk att betala 5-600:- i 48 månader och sedan lösa ut TV´n för 5000:- eller kanske mer.

En annan finstil grej var att de komemr inte att börja leverera datorer och tv apparater förrän efter jul, i Januari. Man beställer en dator i dag och får den om 3månader. De hinner säkert sjunka i värde bara under denna tid.

Annars har jag räknat ut att man får dator och 42tums TV för bara dryga 20 000:- i skattade pengar vilket ser bra ut.

Av mangew

Termer och råd för datorköp

Ska köpa ny dator, har ej hängt med i det senaste vad som händer på datorsidan och behöver lite råd vad gäller termer. Ser att det är mycket "nytt" då man ej kollat på komponenter på ett par år.

Ska köpa dator för ca. 6-8000:- alltså enbart burken. Ska användas till lite spel, internet och vanligt användande inte en extrem speldator alltså.

Så till termerna:

Processor och moderkort
- Vad är det för skillnad mellan intel P4 socket 478 och 775
- Amd socket 754 och 939
-Vad är bästa köpet AMD eller Intel P4 och vilken av sockettyperna?

Grafikkort:
- AGP är jag bekant med, vad är PCI express?
- Vad är bästa köpet för ett grafikkort på runt 1000:-, alltså vilken typ ATI, nVida? Vilka kretsar?

Minnen:
- Vad betyder "unbuffered" minne, alltså i praktiken?
- Vad är skillnaderna/bäst mellan PC2100, PC2700, PC3200

Till sist kan någon rekommendera en bra 17 tums plattskärm för mellan 3-4000:-

Kan ni redogöra lite snabbt vad de olika termerna betyder och kanske råd vad som är bästa köpet.

Av mangew

Dator för 5000:-

Ska köpa ny dator för ca. 5000:- till mina föräldrar. Följer numera sällan nyheterna runt datormarknaden då jag själv tappat intresset lite att hålla på med dem hela dagarna. Har ni några tips?

Tänker beställa från Datorbutiken.com eller om ni har annat bra förslag?

Det är främst surf och spel den ska användas till, obs, ej krav på värsta speldatorn!

Använder själv AMD, har gjort det de senaste 2. Hur förhåller det sig mellan AMD och Intel numera.

Av mangew

Cfos

Har laddat ner och installerat cFos. Ska tydligen hjälpa vid långsam medladdning vid fildelning om någon laddar ner från mig. Men hur får man detta att fungera, installerade det skrev in en anslutning på DSL men då jag klickar på den så vill det ringa upp med modemet. Hittar inget om hur man ska konfigurera att det bara ska ansluta till nätet och inte ringa upp. Jag har Telia bredband.

Av mangew

DC - slö nedtankning

Behandlade denna fråga lite i en annan topic, men tar det som en egen fråga också.

Då jag tankar från DC (använder odc) så kan jag ibland hitta en användare som jag tankar relativt snabbt från, men så fort en eller ett par börjar tanka från mig sjunker denna hastighet till ibland upp mot 1/10 av min ursprungliga nedtankningshastighet.

Vad beror detta på? Går det att fixa? Ska väl egentligen inte påverka varandra så mycket?

Av mangew

Jag provade tanka en fil på ca. 40mb från detta Sweclockers arkiv. Började på ca. 1mb/sek för att sjunka till ca. 880kb/sek. Antar att jag ligger ganska bra till då trots allt.

Av mangew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Underbarnet
ni vet om att ni bara har 8mbit fullt ut om ni bor inom 1km ifrån stationen. sen dras det av lite då och då. jag har 7.54mbit vid mätning.

Tja, jag kan sitta och titta ut över stationen från mitt datorrums fönster. Behöver bara gå över gatan...vad kan de vara 30m?

Har nu köpr med en Optimizer, mätvärdena är lite bättre i TPTEST men ännu kanske inte vad de borde vara.

Av mangew
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr slizer
Det beror på att ACK-paketen för dina nedladdningar inte når sin destination tillräckligt fort. Då antar TCP att paketet har blivit tappat och sänder om det. Detta sänker hastigheten. Detta kan fixas genom att köra en packetshaping som prioriterar ACK-paketen.

Var hittar man en sådan?

Av mangew

Det är naturligtvis felaktiga värden angivna. Vet ej vad som fick mig att skriva ner dem...

De riktiga värdena är 2700kbit och max 4900kbit/sek

En annan sak jag uppfattar, då jag laddar från användare genom DC(använder odc) så kan jag ibland hitta en som det går hyffsat snabbt från men så fort någon laddar ner från mig sjunker hastigheten avsevärt ibland till 1/10 av ursprungshastigheten. Vad beror detta på?

Kanske inte har något med telia 8Mbit bredband iofs.

Av mangew

Telia 8/Mbit

Jag har idag en Telia uppkoppling på 8mbit, kollade i någon bredbandstest (TPtest) och fick att jag har nedladdning på 2.7 kbit/sek, på http://www.kommunicera.umea.se/default.asp har jag som snabbast haft 4.9 kbit/sek

Är detta normalt för denna tjänst? Tycker värdena ser lite svaga ut.

Av mangew

Hej hej, ,tackar för svaren..det var som jag misstänkte tidigare. Lite underligt tycker jag då handlaren i övrigt har hyffsat updaterade grejer och inte ligger så långt över de Webbpriser jag sett på övriga grejer.

Jag gjorde en liten större sökning angående kortet och fann att det moderkort jag köpt har ett tillägg MX, och det verkar inte vara samma som A7V266 som mycket riktigt verkar vara ett äldre kort. I manualen till mitt köpta kort är daterad till Oktober 2003, och på kortlådan finns ett datum från -04 så jag tror ej de är detta gamla kort utan någon updaterad variant med tillägg MX men ändå inte ett av de nyaste.

Så har vi kanske löst åldersfrågan, men problem kvarstår. Uppdaterade Bios samt flyttade om lite buffers på moderkortet men jag får ändå inte skrämt upp datorn i mer än 2000, tidigare var det bara 1500 upptäckte jag.

En meny på biosen ska ha freqvency/voltage control och där ska man kunna ställa upp klockhastighet till 133 (enlig manual) denna meny finns ej i bios, inte heller sedan jag uppdaterat denna. ..skumt!

Om man trycker windowstanget och pause får man fram informationen att processorn är en 2400+, men den går bara i 1,99Ghz.