Inlägg

Inlägg som Martiis har skrivit i forumet
Av Martiis
Skrivet av mrqaffe:

Ja strömningsenheter har vanliga utgångar de också men har du slut på ingångar så behöver du flera eller låta bli att koppla in nån gammal pryl tex radion blir ju ganska meningslös att ha inkopplad om du ansluter en strömmare men det finn även strömmare som agerar dac och med emn sån behövver du ju inte heller koppla in cdn analogt.

Men en förstärkare med vettiga anslutningar är bättre än att satsa på nått med allt integrerat, ¨åtminstone bör man inte integrera proprietära funktioner utan bara sånt som är standardiserat, en dac och möjligen blåtand men betala inte för Sonos, Airplay, Musicast, Chromecasst och liknade funktioner för de verkar ha relativt kort livslängd innan de uppdateras och blir inkompatibla så det är bra att ha den funktionaliteten separat.

Har du lust att utveckla vad en DAC är?

Av Martiis
Skrivet av mrqaffe:

Tycker du ska ha strömningsenheten löst som en vanlig signalkälla för de har väldigt kort livslängd och därför bör man inte ha dem inbyggda i en apparat som har mycket längre livslängd.
Som det ser ut nu får man vara glad om "finesser" fungerar i 5 kanske max 10 år, flera strömmnnigssytem har ju redan övergivits av tillverkarna och apparaterna har slutat fungera så lägg inget på att ha det inbyggt utan separera funktionerna.

Okej! Mycket bra input, inget som jag har hört om innan. Men hur ansluter jag en separat strömningsenhet? Likadant som jag ansluter CD- och vinylspelaren i förstärkaren? Där är inte fler ingångar...

Är det måhända en ny bra förstärkare med lite fler ingångar (utgångar?) samt en strömningsenhet jag är ute efter?

Av Martiis

Söker bra förstärkare med nätverksstreaming.

Hej.

För att inleda: är total borttappad när det kommer till hifi. Har många gånger försökt att snacka med killarna på jobbet som har det som hobby men blir fan inte klokare och de nämner både de ena och det andra i prisklasser som jag absolut inte har råd med - tycker någonstans att det borde finnas billigare och enklare lösningar.

Jag ärvde lite grejer av min far för ett år sedan som har fungerat klockrent - gammalt men fungerar och känns kul att kunna använda - han var absolut ingen hifi-kille men köpte väl vad jag antar var helt okej grejer då på tidigt 90-tal.

Nu till mitt problem och mina tankar kring det hela:
Jag kör lite casual på sonos grejer idag, en högtalare i varje rum, mest för radions skull och för att kunna köra lite musik och poddar, men för varje dag som går så blir jag mer och mer förbannad för sonossystemet. Det klyddar, hackar och nya felmeddelande uppstår. Har återställt, ändrat kanaler, skickat loggar till supporten men icke! Sitter just nu i skrivande stund och är riktigt förbannad. Ville lyssna på lite musik men nä..

Tänkte då att jag kan ju byta ut den gamla Yamaha AX-640 förstärkaren mot en ny som kanske har bluetooth eller någon inbyggd streaming? I nuläget är det en vinylspelare och en CD-spelare tillkopplat och sedan två stycken vägghängda högtalare. Är jag på rätt spår med dessa:
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/yamaha-r-n303d-natverksr...
https://www.hifiklubben.se/denon-pma-600ne-forstarkare-med-bl...

Finns det annat? Tänker jag snett? Kan man koppla upp TVn med? Bör jag kasta allt och köpa nytt?

Tänkte att jag skulle åka in till någon hifi-butik och fråga dom, men vill gärna ha lite på fötterna innan. Svårt att googla sig fram till sina svar när man inte vet vad man letar efter

Tack på förhand

Av Martiis

Hjälp med dockningsstation - eller vad jag nu är ute efter?

Hej.

Vi tar det från början; Jag har flyttat till ett större boende, men i samband med detta blev mitt skrivbord mindre... vilket gör att uppfälld laptop med tangentbord framför och mus+musmatta vid sidan gör det hela vääääldigt tight.
Jag skulle helt enkelt vilja frigöra fysiskt utrymme på skrivbordet och kom att tänka på dockningsstationer.
Men
Hur ska jag tänka kring en sådan? Vad är det som begränsar mig? Vad behöver jag kolla upp gällande min laptop? Är det risk för någon fördröjning om och när jag vill spela lite?
Kan jag fälla ihop laptopen och starta och stänga datorn från dockningsstationen?

Vad har ni själv för lösningar i hemmet?

Edit: Datorn i fråga är en Asus Rog Strix GL703GM om det spelar någon roll.

Av Martiis
Skrivet av Kiddy:

Vart i Malmö kan de hämtas? Intresserad av Acer G246HYL om den här HDMI.

Acern har HDMI. Finns borta vid segevångs industriområde.

Av Martiis

Finns i Trelleborg, men kan tas med till Malmö. Sorry, lite luddigt i annonsen.

Av Martiis
Skrivet av Iamcoolplayersactionfittytwo:

Budar 300 kr för båda + upphämtning

Hej!

Javisst, bara att komma och hämta

Av Martiis

Två stycken 24"-skärmar, modell äldre

Hej.

Flyttade nyligen och hittade två 24" skärmar som låg nerpackade sedan ett halvår tillbaka då jag köpte laptop.
De fungerar klockrent och orginalkablage finns.

Till vänster är det en Philips 24IE och till höger är det en Acer G246HYL.
Tänker mig 500 kronor för båda - eller bud.

Läs hela annonsen här

Av Martiis

Hjälp mig förstå om ett mesh-nätverk är lösningen

Hej.

Datorer i all ära men nätverk har jag aldrig riktigt förstått mig på, det har nog alltid bara lirat utan att jag har ställt några krav...

Vi tar det från början; Jag bor i ett stenhus på ca 70kvm. Här var ADSL när jag flyttade hit och det var inte snack om något fiber när jag renoverade (då hade jag dragit lite mer kabel genom huset...) Uttaget var snyggt placerat centralt i huset och med hjälp av en D-Link DIR 882 router från ett bryggat Teliamodem så har det fungerat bra med lite småtjafs då och då men som har löst sig efter en manuell omstart.

Jag fick fiber indraget i julas efter mycket om och men och det blev såklart i den sämsta delen av huset (enklast för dem) och huset är liksom format som ett L där det blev indraget i den korta delen så att säga. Jag sitter mest och jobbar i andra änden.

Komponenterna som behöver trådlöst är min dator för spel och lite jobb, sex stycken sonoshögtalare, mobiltelefon, ett PS3 och en chromecast.

Sonosen är en historia för sig, det vet jag men det brukar fungera klockrent utan att jag ska ha adderat en boost, dock så krävdes det lite trixande med kanaler på 2.4GHz i routern.

Jag skaffade en TP-Link RE450 och satte i mitten för att hjälpa WiFit på vägen men det var mest bortkastade pengar, hjälper väl till med räckvidden men knappast med hastigheten... Känns ibland som att den stjälper mer än den hjälper.

Googlar runt lite och trillar ofta tillbaka till om ett mesh-nätverk hade varit lösningen, jag vill gärna kunna nyttja mina 250mbit/s.

Frågor:

  • Ersätter jag min D-Link-router med en "startmesh" och sen placerar ut fler punkter där jag känner att jag saknar WiFi?

  • Hur pass enkla eller avancerade är de att konfigurera? Jag tänker främst på t.ex gästnätverk och sonons.

  • Ni som har, hur känner ni att det fungerar med hastigheter? Ger de utlovat? De kostar ju ändå en liten slant.

Tack på förhand

Av Martiis

@ubbelarsson: 2800 menar du? Ja, det får du den för 😉

Av Martiis

@Matherat:
Tack för din input Jag justerar priset .

Av Martiis

Stationär dator

Hej

Då jag ska bli sambo är det dags att avyttra den stationära datorn Den har fungerat klanderfritt för mig så länge jag har haft den och den säljes i ett helt paket.
Obs! Säljes utan HDD!
Då jag har varit ifrån hela datorsvängen ett bra tag nu har jag inte jättebra koll på allt vad priser och grejer är värda men jag sätter 3000 som en start, så får folk komma med bud.
Billigare vid snabb affär
Naturligtvis endast avhämtning

Innehåller:
Intels I5 4670K, Haswell @3.40GHz.
ASUSTek Z87-A, socket 1150 LGA.
2 stycken 8GB DDR3 800MHz, Kingston. (Tot 16GB alltså)
Och
GeForce GTX 1060 3GB GDDR5.

Har inte spelat något av de "senaste" spelen mer än Diablo III, lite WoW och Doom 2016 och det har fungerat toppen!

Alltsammans sitter i ett moddat chieftec fulltower från jag vet inte när. Det är gammalt, det är fult men ta mig fan det bästa chassit jag någonsin ägt

Läs hela annonsen här

Av Martiis

Säljråd, stationär dator.

Hej.

Jag ska göra mig av med min stationära dator och anser mig ha varit ifrån "komponentsidan" alldeles för länge för att veta vad jag ska kunna ta betalt. Är det någon här som vill ge mig en siffra jag kan börja med?
Jag har laddat upp screenshots från CPU-Z på vad jag tror är allt som ni behöver för att kunna hjälpa mig. Är med ett Corsair 850w nätagg men minus HDD. Och i ett moddat Chieftecchassi.

http://forumbilder.se/H7R03/asdasd

Tack för hjälpen.

Av Martiis

@Molotov: Taget. Skicka din adress i ett PM så postar jag imorgonkväll

Av Martiis

Radeon 7870 2GB

Hej.

Röjer lite i garderoben och hittade mitt tidigare grafikkort .
Ligger mest och samlar damm så jag tänkte avyttra det till någon bättre behövande. Fungerar felfritt.
Ska det skickas så står köparen för frakten. Annars kan jag lämna det i Malmö under veckorna
Billigare Vid Snabb Affär

Läs hela annonsen här

Av Martiis

@Orfi: Har inte fått någon friendrequest

OfT: Kollade upp Discord då jag inte visste vad det var Är det helt ute att sitta och snacka via skype nu för tiden alltså? Jebus vad mycket man har missat

Av Martiis

Hej!

Du kan få lägga till mig. Jag är också en gammal veteran men har inte spelat på mängder med år. Fick ett sug i dagarna och dammade av kontot.
Blev så snurrig av allt nytt på mina gamla karaktärer att jag valde att gå back to basic och startade en helt ny. En Tauren monk blev det, level 12 nu Kör på Grim Batol.
Då jag har jobb och hus så är spelandet inte min främsta prioritet men jag kan njuta av en timme eller två på kvällarna eller regniga dagar.

Martiis# 2441

Av Martiis
Skrivet av KingCobra:

Se på fanken! Tänkte absolut inte på att kolla efter det i playbutiken. Den sista du länkade 'Copy My Data' verkar vara det jag är ute efter.

Ja, kontakterna vet jag är sparade via google, det misstaget gör jag inte om igen

Återstår att se hur resultatet blir.

Tack!

Av Martiis

Byte från Z3+ till XZ Premium, fundering ang. överföring av data

Hej.

Jag har i nuläget en Sony Z3+ telefon där laddkontakten är lite glappig.
Jag beställde i dagarna en Xperia XZ Premium och skulle redan nu vara smart och överföra viktiga filer till datorn så att det bara var att swisha över när den nya anlände, MEN, det gick inte. Telefonen fick aldrig någon kontakt med datorn. Den började förvisso att ladda men inte mer än så.

Fråga:
Kan jag peta i ett SD-kort i gamla, överföra allt viktigt och sedan peta i det i nya telefonen och på så vis få tillbaka (så mycket så möjligt) av hur det var på gamla? Eller det gäller bara kontakter, bilder och så vidare?
Jag är lite ute efter samma funktion som jag hade i min gamla Apple, där den nya telefonen blev i princip identisk med den gamla.

Av Martiis

Herregud vilken reality check man fick nu...