Inlägg

Inlägg som Ferrat har skrivit i forumet
Av Ferrat

Köpte det då det verkade vara en kul spelidé och gillar det starkt, suger dock lite att jag förlorat ett par gubbar till game break buggar men ser klart potentialen i detta.

Flyter för övrigt bra för mig på typ max i 2560x1080, allt på men SMAA1 och ingen motion blur.

Av Ferrat
Skrivet av anon292978:

@Ferrat: Jag antar jag måste skaffa en kylningsmaskin till den? Sån som låter ganska mycket.

Nä de kommer ofta i låda men ja de låter rätt bra, men sjukt mycket för pengarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ferrat

På Ebay kan du köpa riktiga servrar från tyskland, sådant som företag ställt av som sedan fixas till, de kostar mellan 3-5000 för en som täcker 99,9% av alla behov som en privatperson har. Dock lite mer meck att sätta in någonstans kanske

Av Ferrat

Sök på Stanford programming methodology, föreläsningar av hög kvalite som är kanon

Av Ferrat
Skrivet av Dr.Mabuse:

Poängen med mitt inlägg är att jag starkt betvivlar att du faktisk kan omsätta hastigheten på pappret i praktiken. Det räcker inte med att du har rätt utrustning hemma, det gäller ju att även dem du ansluter till inte är begränsade på något vis.
Den verkliga prisskillnaden blir i praktiken troligen obefintlig. Jag värdesätter bättre svarstider i så fall.

Vet inte hur svarttiderna ser ut, jag förstår vad du menar och för 10Gbit är det ju egentligen bara folk som har servrar hemma med tung last som har någon som helst nytta av det. Dock måste man ju inte ta 10Gbit, jag kör 1Gbit och inte så att 100Mbit inte har räckt. Det jag menade var att själva bytet inte alltid är motiverat av "E-Penis" utan om jag kan betala 1 kr mindre i månaden för en 10x snabbare tjänst hos en leverantör som jag är nöjd med och gillar framför en som jag inte direkt är så förtjust i ser jag det som självklart.

Av Ferrat
Skrivet av jimjans:

Trodde kampanjpriset bara var i 6 månader och sen ökade till 498kr

Står ju så på deras hemsida https://www.bahnhof.se/villafiber/

För 10Gbit ja men inte för 1Gbit, 10Gbit krävs ju en hel del mer för att ens kunna nyttja, både switchar, router, NIC m.m. ska kunna hantera det, jag har bara 1Gbit nät hemma så onödig utgift.

Citat:

Vårt bästa: 10 000 Mbit/s för 298 kr/mån i 6 månader, därefter 498 kr/mån.
Nästan bäst: 1 000 Mbit/s för 298 kr/mån i hela 24 månader, därefter 398 kr/mån.

Av Ferrat
Skrivet av jimjans:

Är inte det bara de första 6 månaderna? Går ju att få 1000Mbit/s för 349kr i månaden det blir ju billigare i längden...

Jag betalar 399:- för 100/100, kan inte få bättre bahnhof genom Telia fiber utan att öka markant i pris, efter bytet får jag 1000/1000 för 398:- efter kampanjpriset 298:- går ut efter 24 månader (som är för 1000/1000)

Av Ferrat
Skrivet av Dr.Mabuse:

Mycket smart av Bahnhof, de vet att majoriteten av de som hoppar på tåget är mer intresserade av att ha en stor e-penis än om de faktisk kan nyttja en bråkdel av kapaciteten. Eller att vissa inte vågar stå utanför, rädda att definieras av kapaciteten på sin uppkoppling.

Nja det är ju billigare för många med, jag får som sagt 10x hastigheten för samma pris som jag har idag. Varför skulle jag inte byta då, speciellt som jag är extremt nöjd med Bahnhof.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ferrat
Skrivet av Trunk:

En chromecast må vara väldig bra men det kan inte vara en plexserver. Och när vi ändå pratar om plexklienter så har jag en raspberry pi med IR-mottagare som styrs av en harmonyfjärrkontroll. Väldigt smidigt!

Han klaga på TVn som inte kunde hantera format, i det fallet som angavs är ju en ny server onödigt. Han ändrade dock sina krav efter vilket gör det till en annan fråga.

Av Ferrat
Skrivet av bergh2:

Tack för tipset men det är primärt en serverlösning jag söker för att transcoding även skall fungera till andra enheter (tex iPad)

Den informationen gavs inte men isf kolla på servrar på Ebay från tyskland, du får en bra dual xeon för runt 3-5000

Av Ferrat

En chromecast

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ferrat

Istället för att spekulera så ringde jag Bahnhof, det är alltså att de börjat erbjuda sig att ta över som nätleverantör och inte bara internetleverantör.

Jag sitter just nu på Telia Öppen-Fiber nätet med Bahnhof som ISP och ska byta till Bahnhof nätet med Bahnhof som ISP med, kommer få en ny converter hem och sedan görs det ett snabbt byte i lokala boxen sedan klart, dvs ingen ny indragning krävs, bytet kostar inget och måste bara säga upp Telia innan.

Har beställt 1000/1000 för 398:-, betalar idag 399:- för 100/100.

Har inte jätte behov av 1000/1000 men kostar samma samt bra att ha ^^

Av Ferrat
Skrivet av GuuFi:

Det enda de kan göra är att skicka pengar till dig, sen om du fritt kan använda pengarna utan konsekvenser är en annan sak.
Visar det sig vara brott inblandat och du använder pengarna så blir du direkt inblandad, blir lite svårt att påstå i god tro, och det är väl borderline prostitution oavsett vad för tjänster man faktiskt utför...

Nja riktigt så funkar det ju inte, du kan inte antas utgå från att en gåva, vilket det snarare räknas som är bundet till något brott, vad skulle vinsten för brottslingen vara att ge bort bytet?
Det är inte heller "borderline" prostitution, inte ens nära och du blir inte heller medskyldig något.
Visar det sig att pengarna är olagligt anskaffade kan du bli tvungen att ge tillbaka dem till rättmätig ägare men utöver det så nej.

EDIT:
Enda verkliga "brottsliga" risken är om de kan klassas som inkomst för tjänst och man inte betalar skatt på det, där finns en del regler.

Av Ferrat

Eller skapa ett tomt konto utan något på och ge ut det?

Av Ferrat

Helt ärligt hur det ser ut för just Battlefront vet jag inte iom att det är en merge av varumärken men hoppas de förlorar den, det kommer göra att de stora bolagen tänker en och två gånger innan de blir för giriga igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ferrat

@Bigfudge: Han menar med snålt om ström att om ditt nätagg kanske inte helt klarar att leverera all ström som datorn vill ha, eller att den gör det men inte helt kan hålla spänningarna stabila.
Kanske är så att med din klockning så drar CPU lite mer, det gör att när den ber om mer ström från PSU så finns de inte tillräckligt eller så droppar spänningen nog för att CPU/moderkort inte ska kunna kompensera.

Av Ferrat

Nu är jag inte direkt jätte insatt i just guldsmide men anledningen till frågor om medicin m.m. och varför äldre/andra ringar kedjor etc inte missfärgar är att guld aldrig är helt rent utan mixas med andra ämnen. Vilka ämnen beror på process, tillverkningsplats, nya regler etc och kroppskemi kan påverka reaktionerna, det kan även vara t.ex. ämnen i matos andra miljö variabler som påverkar.

Självklart bra att kolla så du fått rätt från guldsmeden, men två hjärtan tvivlar jag på har lurats utan det är troligen bara att det är någon "orenhet" i guldet som reagerar, problemet blir ju att man får polera/rengöra ofta som du säger vilket inte är så skoj.

Av Ferrat
Skrivet av hwasser:

Det faktum att du kan få högre straff av piratkopiering än våldtäkt innebär att det rent juridiskt är värre med piratkopiering än att våldta. Högre staff skall vara lika med värre brott.

Straffskalor existerar för att täcka en mängd olika scenarion med samma rubricering, ekonomiska brott har ofta mycket breda skalor men straffen som normalt ges är lägre än för t.ex. våldtäkt som oftast har ett högre straffvärde oavsett nivå.
Exempelvis grovt bedrägeri har ungefär samma skala som nu föreslagits för "organiserad piratkopiering" 6 mån - 6år, normala straffutmätningen för grovt bedrägeri ligger mellan 1½-2 år, dvs inte ens uppe i minimistraffet för våldtäkt, du kan inte bara titta på själva skalan utan du måste se till vad som faktiskt sker i rätten och hur lagar tolkas m.m. KÄLLA

En lag är inte bara en lag, det är massa förarbeten, praxis, prejudikat m.m. som styr hur den faktiskt ska tolkas och tillämpas, det finns en anledning till att det krävs en högskoleutbildning, extra kreditering, sitta ting m.m. och gärna flera års erfarenhet normalt innan du hamnar som domare (nämndemän är en helt annan femma dock).
Alla rättsfall är en bedömning som görs i relation till vad som skett, anledningen till att man vill ha högre straff är just för att kunna ge större resurser till polis att t.ex. spåra de som bedriver olagliga streamingtjänster och genom dessa genererar ganska stora pengar på bekostnad av legitima aktörer samt kunna ge större påföljder för just dessa.

Av Ferrat
Skrivet av Leedow:

Det enda personen har gjort är att länka till en befintlig post på Facebook.
Man hotar inte andra länder med kärnvapen bara för att man retweetar eller länkar till Donald Trumps Twitter.

Förtal är spridning av information som är kränkande, karaktärsskadade etc att du inte "skrivit" det är oväsentligt.

Av Ferrat
Skrivet av Lordsqueak:

Var ju något sport spel som visade sig mina bitcoins när den var värd något förra gången. (alltså år sedan)

Det var väl ESEA som blev påkomna när de dök upp kod i anti-cheat för CS som skulle mina, sedan pekade de dock ut en ensam utvecklare tror jag.