Inlägg

Inlägg som Skutten har skrivit i forumet
Av Skutten

Testade cable select samt slave igår men det funkade ej :E

Någon som har någon annan idé?

Av Skutten

Ptja den fungerade bra för 2 veckor sen på förra datorn :p.

Ska testa cable select imorn.

Av Skutten

Gammal HDD som inte hittas.

Hej hej, då min förra dator slutade fungera helt köpte jag en ny i delar för några dagar sen. Efter att ha monterat ihop den och satt i den nya HDDn(En SATA) samt en av mina gamla(PATA) så stötte jag på lite problem. När jag hade båda 2 ikopplade så hittade BIOS inga hårddiskar alls, kopplade ur PATAn och då hittades den nya disken. Har nu installerat windows o allt är bra....fast jag saknar en hel del musik på min gamla disk.

Såååå...Vad ska jag göra för att få båda 2 att fungera samtidigt? :3

PS. Jumpersen till hddn var uttagen så den var satt som single/master, testade flera olika elsladdar och öööh den där avlånga korvliknande sladden var helt ny.

Tack på förhand för hjälpen!

Av Skutten

Ok tack, får hoppas att det funkar.

Brukar alltid vara något som går åt helvete när jag köper nya datorprylar

Av Skutten

Menar bara att ha de båda olika i burken :3.

Hade tänkt sätta båda PATA diskarna på cable select, och SATA driven på master det funkar antar jag?

Vilken disk ska jag boota? Hade tänkt installera windows på nya SATA disken så ska jag sätta på den då?

Av Skutten

1 SATA hdd och 2 PATA på nytt system

Hej, har köpt en ny dator och hade tänkt ta med mina 2 gamla PATA diskar till den nya datorn där jag har en 1TB SATA.

Min fråga är om det är möjligt att mixa dom(Jag vet att moderkortet har plats för både PATA och SATA).

Undrar också hur jag ska konfigurera jumpersen ifall att det går.

Av Skutten

Hej JMartoja, hoppas att jag snabbt(Ifall det inte är något besvär :3) få svar på en fråga.

Beställde för ca en vecka sen ett datorpaket av er, vid det tillfället fanns alla delar inne förutom en DVD brännare som skulle komma in idag. När jag kollar idag så ser jag att det har skjutits upp till 1-2 dagar och att grafikkortet nu står som "ej i lager".

Har inga problem med de 1-2 dagarna på DVD brännaren men hur går det till med resterande delar, har ni lagt undan kortet åt mig eller måste jag vänta x dagar/veckor?

Av Skutten

Nej

Av Skutten

A disk read error occured...

Igår när jag startade om min dator fick jag ett error när den försökte boota upp windows som sa : A disk read error occurred press ctrl alt delete to restart. Kollar i bios och den hittar inte 2 av mina 3 hdds( Primary master och slave hittas inte) , hur kommer det sig att det här hände så plötsligt? :S

*Edit* Jag bytte IDE kablarna med varandra och hittade fortfarande inte dom 2 hddsen...vad är oddsen på att 2 st dör samtidigt? :S

*Edit 2* Jag kopplade också ut båda dom som inte hittades och fick fortfarande samma error. Hjäääälp

*Edit 3* Ok...när jag enbart har windows hddn(Den hittades inte förut) så hittar bios den och windows startar normalt. Men när jag kopplar in dom andra 2 som primary slave och secondary slave hittar den ENBART secondary slave och inte den med windows...hjjjäääälp

Av Skutten

För i helvete...blir så avis...jag bor på södermalm i centrala stockholm och finns inget fiber alternativ i här

http://www.bahnhof.se/stad/hammarby ...245kr/månande...VARFÖR HAR INTE JAG DET GAH

Av Skutten

Nepp kör inte trådlöst

Av Skutten

Internet disc :S

Hej jag har ett extremt jobbigt problem. Varje gång någon svarar eller ringer med min hemtelefon så går slutar mitt internet att funka medans den är på. Några sa att det var fel på telejacket eller något liknande...dock finns det 2 andra datorer här hemma som fungerar medans folk ringer. en annan sa att jag skulle lägga till IPX men det hjälpte inte överhuvetaget...any ideas?

Av Skutten

Jag köpte en adapter till 20-24 pins och det funkar fortfarande ej...den 4 pin kontakten sitter i...poweknappen osv sitter inte i och det står EJ i manualen och jag är 'rädd' för att sätta i dom för jag har ingen aning ifall det är rätt hål(Jag vet i vilka hål dom ska in men inte exakt för varje). #4 vet jag inte riktigt vad du menar...det är väldigt många sladdar över, som jag sa har jag ingen aning var dom ska nånstans...vet inte heller vad en molexkontakt är(dock vet jag att mitt moderkort stöder PCI-E)

PS. Jag ska kolla "hela datorsystem" tråden också men inte säker på om jag hittar något.

Uppdatering: Dom sladdarna i chassit heter : Power LED, HDD-LED, M/B SW och Reset SW...Alla har "2 hål" förutom power som har 1. Såg i min manual att det faktist fanns en bit med dom här men ingen hette som dom...Dom jag har heter.
1. HD_LED_P
2. FP PWR/SLP
3. HD_LED_N
4. FP PWR/SLP
5. RST_SW_N
6. PWR_SW_P
7. RST_SW_P
8. PWR_SW_N

Förstår någon nånting av detta?

Av Skutten

Problem att få igång..

Ja, nu har jag köpt en hel del nya datorprylar (Moderkort, processor, gfx och ram samt fläktar), jag sätter in allt och försöker starta men inget händer. Det jag kan tänka på är 1. strömsladden från mitt aggregat har 20 pluppar medans moderkortet har 24...dock stog det i handboken att det skulle gå med 20...andra skulle vara ifall jag missat någon sladd för det finns såpass många och handboken till moderkortet är inte så bra... Ifall någon kan tänka på vad det kan bero på skulle vara sjysst ifall man fick nåt svar på...

Moderkortet är MSI K8N NEO4-F, nForce4, Socket-939, ATX Raid, Ljud, 4xSATA, GbLAN, PCI-Ex16

Tack för all hjälp från en vilsen newbie...

Av Skutten

GFX Fläkt Q

Mjo tänkte köpa mig ett Intel Pentium 4 630 3.0GHz Socket LGA775, 2MB, EM64T, BOXED m/fläkt och jag har hört att fläkten på den ska vara riktigt usel så jag tänkte i samma veva köpa en ny zalman fläkt. Nu undrar jag om det är lätt att ta bort den gamla och sätta på en ny fläkt. Och om inte hur gör man? Tack i förhand från en lagom vilsen newbie.

Edit den här hamnade helt fel...om en admin kan flytta den till CPU så vore det snällt...

Av Skutten

9600XT driver problem..

Vet inte om detta är rätt ställe eftersom drivers inte direkt är hårdvara men hittar inte något bättre så...

Nyligen försökte jag installera en äldre version av ati catalyst för att jag hade hört att det skulle fixa en del av mina problem, efter det så visade det att det var fel på grafikkorts driversen i kontrolpanelen, så efter det försökte jag avinstallera drivrutin, starta om i safe mode, köra drivercleaner, sen installera nyaste versionen av catalyst, fick ett error, körde samma procedur denna gången försökte jag installera Omega som jag hört skulle vara bra. Den installation funkade men när jag startade om fick jag "?" och "!" i kontrollpanelen under grafikkortet...så det ända som verkar funka är dom jag fick med grafikkortet för otroligt länge sen(drivers från 2003 känns inte så stabilt). Datorn crashar även i vissa spel...

Några tips?

Av Skutten

Systemvarning

Hej min bror får ett error om att värmen är för hög vid 58C när vi spelar ett spel.(Jag har ALLTID 58-59C) så han åker ut i windows, hur ignorerar man sådana varningar ?

Av Skutten

Okay, AMD 2800+ radeon 9600 pro, 120 gb hdd 512 mb ram

*edit* mitt senaste nätagg var 300wolt 230v om det spelar nån roll, verkar vara noname.

Av Skutten

Okay inget Q-tec...nåt annat? typ watt osv?

Av Skutten

Njae planerar att köpa ett imorrn inte så dyrt

*edit* något jag ska tänka på när jag köpe det?