Inlägg

Inlägg som Oggy-Poggy har skrivit i forumet
Av Oggy-Poggy

men de kan ju inte va nån mening o ha Windows64 på en processor som inte är 64bit även om det går.....

Av Oggy-Poggy

men min ISP kopplar väl mig direkt till Sweclockers server nu och inte vi nån "superdator" så om superdatorpajjar menar du att jag inte skulle kunna connecta till servern eller?

Av Oggy-Poggy

Min ligger runt 35 idle och 50 full load, köpte den med CPU cooler från komplett, e mycket nöjd med tanke på att min förra prolle kunde jag steka ägg på : /

Av Oggy-Poggy

riktigt coolt om du får ihop den, men på bilden som du hade tänkt dig tycker jag att du borde sätta någon form av lucka för CD-romen i samma färg som lådan, för den färgen matchar inte med lådan, bara vad jag tycker.
Lycka till! :]

Av Oggy-Poggy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av insider
Väldigt smart drag av Microsoft! Var helt inställd på att köpa en licens.. Men dom kommer säkert sitta i sina möten om ett halvår och undra över varför det piratkopieras så mycket...

haha så sant, så sant

Av Oggy-Poggy

hade AMD 2200+ 1024ram 9800pro, Det laggade lite i städerna ca 10-20fps och laggade inget när man va ute och huntade.

Har nu AMD64 3800+ 1540ram 9800pro, "Spelet" laggar inget i städer men själva "internet lagget" slutar inte eftersom de oftas är proppat med folk i städer men det laddar bara en gång sen flyter det fint ca 50fps
när jag är ute och huntar har jag 70fps och jag har max updatering på 70hz (så det kan inte bli mer.) men det flyter bara bra.

så 2st 512 minnen till gör nog gott för dig.

Av Oggy-Poggy

Kan inte ta bort ett minne?

Jag har nyligen updaterat datorn så jag formaterade och stoppade in 512ram (så jag fick 1,5g ram) fast bara tillfälligt för jag skulle ha de till en annan dator senare.

Nu när jag ska ta ut dessa 512ram och använda till en annan dator så funkar inte min dator. Jag tar ut minnes modulen och försöker starta datorn med det kommer inte fram någon bild på skärmen. Så då provade jag sätta tillbaka minnet och då fungerade det. sedan provade jag dra ut andra minnen och flytta runt dom lite men det hände samma sak.

någon som vet hur jag måste göra för att ta bort 512 minnet och fortfarande ha en fungerande dator, måste man avinstallera det på något vis?

Av Oggy-Poggy

riktigt snyggt

Av Oggy-Poggy

Fördela minnen

Tjena, har köpt lite upgraderingar till datorn och jag ska fördela minnen,

Jag har

1st http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=117212&cks=SPK

1st 512MB DDR 400Mhz PC3200

2st 256MB DDR 400Mhz PC3200

de två senare är av samma märke, vet dock inte vilket, de är från www.emsbutiken.com

jag ska fördela minnen på 2 datorer, först min vanliga dator, och sedan en som ska användas som CS server.

jag undrar då om det är bäst att ha 2st 512 av olika märken eller 1st 512 och 2st 256 av samma märke.

Av Oggy-Poggy

jag ska också köpa nytt moderkort och processor o lite sånt men jag har som du ett 9800pro som fortfarande pallar trycket och jag orkar inte betala 4000 för ett nytt, funderar dock på köpa ett begagnat iaf jag hittar ett billigt, men då verkar det värdelöst att jag måste köpa ett nytt moderkort igen bara för att dom flesta har PCIe nu... de borde finnas ett moderkort med både AGP o PCIe. men det kanske inte går

Av Oggy-Poggy

Uppgradera burken

Tjena!
Dags att uppgradera burken, fyller år på måndag så de kommer bra till pass, men jag e inte så säker på vad jag ska köpa.

jag tänkte tidare köpa AMD64 3500+ men nu när dom sänkte priset så lutar det mer åt en AMD64 3800+.

moderkort e jag inte så bra på, så där vet jag inte vad jag vill ha. men runt 1000 lappen bör de ligga på.

Sen ska jag ha ett nytt nättaggregat som ska va mellan 400W-500W.

Nu skulle jag villa ha tipps från er sweclockare på lämpliga komponenter som är prisvärda och bra.

(funderar dock om de e värt o köpa nytt graffe också (Har redan ett 9800pro), o de jag undrar där är om X800pro är bättre än X800XL eller tvärt om.)

Tack på förhand.

Av Oggy-Poggy

hmm... jag funderar på bygga mig ett sånt där chassi, orkar inte ha en grå ful burk framme vid TV:n.

Är det svårt?
tror nog jag skulle kunna få tag på metallen och de mesta som behövs för att göra den gratis o jag har en gammal dator..... hmm...

Av Oggy-Poggy

Detta ger mig tankar tillbaka i tiden...... kommer ihåg hur man fick blåsa o blåsa för o få igång spelen i den gammla nintendo 8bitar

Av Oggy-Poggy

Min kompis skärm va helt död men datorn snurrade, han hade satt proccessorn fel. så du kan ju alltid prova att ta upp den o sätta tillbaka den.

Av Oggy-Poggy

media-spelare

Tjena!

Jag har lite undringar angående media-spelare och då tänker jag på tex. http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=DSM-320

jag undrar när man kopplat in dem i nätverket ser den filmen streamat från min dator eller laddar man över filen till mediaspelaren och isf hur stor hårddisk har den?

och vad tycker ni, är det värt att lägga pengarna på en sådan mediaspelare eller ska jag göra om min gammla dell burk till en HTPC?

Tack på förhand.

Av Oggy-Poggy

jag körde bara partition mmagic så vipps fanns det 60 fina gb att ta till en ny partition

Av Oggy-Poggy

ja va skulle den annars va till för?

Av Oggy-Poggy

tack för alla bra svar :]

Av Oggy-Poggy

fullt på C:?

tjena!

jag har nyss köpt ny hårddsik och installerat windows XP home på den och jag partitionerade 4gb bara åt windows och tänkte att det borde räcka.

nu säger windows att det finns för lite utrymme på C: och när jag kollar står det att det används ca 3.7gb ibland och 3.3 ibland det varierar hela tiden, och när jag markerar allt på C: och kollar så står det att det är 1.7gb totalt.

Vem använder mina resterande gb?!

Av Oggy-Poggy

jag har en ny 200gb SATA och får bara 128gb och jag har moderkortet "Chaintech SKT600"
(ska dock köpa nytt moderkort snart, så de gör inget om det är fel på moderkortet)

frågan är var till kommer resterande 72gb om det skulle funka, kommer dom till första eller andra partitionen eller kommer dom till "opartitioneratutrymme"?