Inlägg

Inlägg som Ali3nPredator har skrivit i forumet
Av Ali3nPredator

Fordon: bästa och starkaste LED helljuslampan H7

Söker den bästa och kraftfullaste LED lampan, för helljus för sockel: H7. Jag har en nyinköpt Saab 9-5 Aero, med Xenon på halvljuset. Vill inte ha Xenon på helljuset, även om det sitter ett konverteringkit canbus i. Någon som kan rekomendera någon med integrerad passiv eller aktiv kylning. På Xenonkungens hemsida står följande:

”Varning för fake! Våra lampor är original produkter med äkta varumärkes LED. Det saluförs liknande eller andra modeller med falska LED av fabrikat Cree och Philips. Ett lågt pris är en trolig indikation.”

https://www.xenonkungen.com/se/article.php?art=161854049

https://www.diodhuset.se/11g-xtreme-led-stralkastarlampa-h7-5...

Av Ali3nPredator
Skrivet av Flexon:

Om man ska bygga en prisvärd dator så är det absolut så att de tusenlappar man lägger ut när man kommer över en viss gräns ger "diminishing returns" så att säga. Men en del har gott om pengar så vill man bygga en värstingdator kan man göra det, men den kommer inte vara värstingdator så länge.

Om man har gott om pengar och vill ha det värsta, då finns det inga hinder. Men som du säger, så går utvecklingen så otroligt fort. Vem vet egentligen, hur långt framme vissa tillverkare ligger till. En kvantdator som fungerar som en vanlig PC i var "mans" hem i framtiden!

Av Ali3nPredator
Skrivet av HerrNilsson:

Ingen aning heller. Kör inte ASUS. Men kika lite på det.

Jag har använt Merlin på en annan Asus router och det fungerade bra. Ska kolla upp det, vilken av de två som det var.

Av Ali3nPredator
Skrivet av HerrNilsson:

Om den har möjlighet att köra en annan firmware än sin egna så ja. Tomato t.ex. Men i så fall räcker det säkert ja.

Jag såg i någon tråd, att en ny firmware kom ut nu Maj. Men jag vet inte om det var Tomato eller Merlin!

Av Ali3nPredator
Skrivet av HerrNilsson:

Om den har möjlighet att köra en annan firmware än sin egna så ja. Tomato t.ex. Men i så fall räcker det säkert ja.

Skrivet av norrby89:

till och börja med, säger ALDRIG åt andra att vara utan brandvägg eller antivirusprogram! ber om ursäkt om det inte va tydligt nog. än en gång, det jag menade med switch va mer teoretiskt om man kör kabel och vill få ut absolut max av uppkopplingen så är skillnaden mellan en billig switch och en dyr router extremt liten om den ens finns!

samt sure, allt "kan" bli hackat men ger man fasen i "fel" sidor och länkar så är det fortfarande det absolut bästa sättet att skydda sig, oavsett vad man har för skydd.

samt behöver och behöver, är lite varning för foliehatt där du självklart ska man inte skippa dom parterna men samtidigt om man väl är utan så är chansen att man råkar ut för sånt inte så stor som många vill måla upp att den är. sen är det självklart upp till slumpen i slutändan om man blir utsatt eller inte.

Jag tackar för alla svar, råd och synpunkter. Med tanke på att bla malware blir mer avancerad o svår och komma åt, så är jag noga med säkerheten. Har någon ett annat förslag på en router, än AC68U?

Av Ali3nPredator
Skrivet av Foozy1995:

Hej allihopa. Jag siktar på att köpa en ny monster dator efter sommaren och jag behöver hjälp att köpa RÄTT saker. Jag har gjort en liten kundvagn på saker men mycket fattas. Chassit är temporärt och inget är satt i sten. Gjorde denna lista med en kompis snabbt genom att jämföra olika saker. Behöver dock eran hjälp om råd för att se om det finns något som kanske är bättre?

Tex så vet jag inte vilket 1080 ti som är föredragit. Jag har valt ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING eftersom några av mina andra komponenter är strix och tror att det kan vara optimalt att ha samma produkter i datorn?

I varje fall så skulle jag uppskatta lite feedback och rekommendationer om min ''kundvagn'', vad borde/kan jag byta ut för att göra den mer optimal? Vad har jag gjort för fel?

PS: Har inga fläktar just u eftersom jag inte är helt säker hur många som behövs för chassit jag kommer välja i framtiden.

Tack i förväg!!

Länk : https://www.inet.se/kundvagn/visa/10422767/

För 8 år sedan, så satte jag ihop ett värsting paket. De flesta komponenterna var det absolut det värsta och senaste. Bla dubbla grafikkort i SLI med vattenkylning, bästa luftkylaren till den värsta intel processorn och många av de stora bästa fläktarna i chassit, för bästa kylning. Jag överklockade grafikorten, minnena och processorn maximalt, så att det var stabilt. Även mus, tangentbord och skärm var dyra, för det var en ren gamingdator. Men efter ett år, så var min dator redan "gammal", för utvecklingen går så otroligt fort. Mitt råd är att vänta och spara ihop tills spelet kommer ut. Samt att det att det skiljer mkt pengar, på att välja det näst bästa. Genom bra kylning, så kan du till viss del överklocka dig till samma orginal prestanda, som för ett värstingpaketet.

Av Ali3nPredator
Skrivet av HerrNilsson:

Nej Netgear är aldrig alternativet. Jag rekommenderar fortfarande Edgerouter och en accesspunkt. Vill du inte köra det så gå på en ASUS-router med en annan mjukvara än standard.

Då kanske Asus RT-AC68U är bästa alternativet ändå.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2037634

Av Ali3nPredator
Skrivet av HerrNilsson:

Du menar att han inte ska ha en brandvägg? Nej, en router för 500 är INTE lika bra som en dyrare.

Kära @Ali3nPredator, lyssna inte på ovan talare då han uppenbarligen inte har en blekfet aning om vad han pratar om.

Kolla vad som finns i lyan och återkom kring vad du behöver så ska vi hjälpa dig att hitta något vettigt. Förmodligen så räcker det fint med en router för runt en tusenlapp (Edgerouter) och en accesspunkt.

Det är en mindre 2:a med bara en vägg, så jag övertygad om att det bara blir en dosa och att jag kan koppla en nätverkskabel i mellan. Gissar på mellan max 3-5m till PS4:an, från dosan. Jag vill ha en snabb,stabil och pålitlig router med dual band till padda, mobil och bärbar dator också. Kanske Nighthawk 7000 är alternativet?

Av Ali3nPredator
Skrivet av norrby89:

Vill du köra kabel eller trådlöst? Samt vad hae du för typ av uppkoppling, fiber? xdsl? Coaxial?

I övrigt om du väl kör trådat och har 100mbit eller mindre så skulle jag våga påstå att det inte är någon större skillnad på en router för 500kr och en för 5000kr.

Jag ska flytta till ny lägenhet nu 1 Juni och kommer då att ha fiber med 250/100 uppkoppling. Men jag vet inte var i lägenheten, som den fasta dosan kommer att sitta. Nätverkskabel är bästa alternativet, annars kör jag trådlöst. Lägenheten färdigställs just nu, då det är ett nybygge och den fasta dosan är inte på plats ännu.

Av Ali3nPredator

Val av router till PS4-max 1750kr

Jag behöver en rekommendation, för en bra router främst till min PS4. Efter att ha läst lite om Asus AC68U, så verkar den ha problem med värmeutveckling och uppdateringar. Så då funderar jag på Nighthawk 7000, har ni några bra förslag eller omdömen om de här, eller några andra? Tack på förhand, för alla svar.

Av Ali3nPredator
Skrivet av NoNamesWayne:

Det är inte bara så i England. Jag vet ett flertal som bor i Västerås som bara kan några ord och då har dom ändå bott här i mer än 20 år. Sådan otrolig Segregation i Sverige.
Man borde ha minskat invandringen för länge sedan och inte placerat ut alla på samma ställe.

Men det är lite komiskt ändå att S för en hårdare invandringspolitik än SD just nu. Är dom själva Facister nu? Eller är dom FacisterAntiFacister?

Haha...jag tror inte de är facister, även om jag förstår vad du menar. Från ha varit opportunister och saknat verlighetsuppfattning, till att bli nyktra realister. Det är lätt att vara efterklok, när det är försent. Hit the Panic-button.

Av Ali3nPredator
Skrivet av lolight:

Jag hörde att en stor del av de invandrare som invandrat till England inte kan ett ord engelska. Tror att de nämnde 20% eller så. Och de har inget behov av att lära sig det heller. Om man kolla på den amerikanska modellen, så har det alltid varit ett krav att du ska bli patriot om du ska bli medborgare. Dvs anamma allt som har med USA att göra, språket är bara en del. Men även där har det spårat ur. Det blir splittring i ett land, när det inte har samma kultur och språk. Jag tror inte det funkar i längden.

Det kan fungera, om dom kulturella skillnaderna inte är alltför stora. Men i USA så betraktas bla mexikanare i många fall, som andra klassens medborgare. Även om de har meborgarskap och afroamerikaner är fortfarande, till viss del fortfarande "förtryckta" och utsatta för rasism. Det skapar då grogrunden för ett ojämlikt samhälle, med bla konflikter. Men även den socio-ekonomiska skillnaden i inkomst, påverkar situationen väldigt mycket.

Av Ali3nPredator
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Finns ju idel intervjuer där Jimmy Åkesson också uttryckt sig otroligt generaliserande gällande människor som är muslimer också. Dock har han inte gjort så på senare tid, dock svårt att lita på en person som uttryckt sig så i media överhuvudtaget.

Säger även ganska mycket att Björn Söder får vara kvar.

Felet är toppstyrning och alla som hotar maktstrukturen, styrs undan i periferin eller utesluts.

Det ska vara medlemmarna som bestämmer och ledningen som verkställer.

Av Ali3nPredator
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Bara att titta på hur Björn Söder uttalat sig om homosexuella t ex för att få en inblick i vilken hatkultur vissa av de ledande företrädarna står för.

Som jag även sagt innan kommer ju inte ens politiker inom KD undan med homofobi längre.

Ja det är tråkigt, att EN ledande företrädare uttrycker sig på sättet, för det skadar partiet. Sen får han tycka så personligen, men bör inte uttrycka det muntligt.

Av Ali3nPredator
Skrivet av Clint Eastwood:

Väldigt "underligt" ställd fråga. Är det bara SD'are som är invandringskritiska och är det bara SD'are som läser de tidningarna? Vad är det i kombinationen som gör det intressant och varför vilja veta specifika tidningar? Verkar mer som en honeypot för att röka ut vilka som är SD anhängare. I vilket fall så har jag svårt att se värdet i det...

Alla tidningar vinklar sina artiklar, mer eller mindre. Även "språkbruket" varierar kraftigt. Jag är SD:are och jag läser bara ibland liknande "SD" tidningar för att få mer info. Det är mer genom andra personer som länkar eller genom forumet Flashback. Jag vill poängtera, att jag är väldigt noggrann och försiktig, med att bedöma den typen av info.

Av Ali3nPredator
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Problematiken ligger ju i att företrädare för andra partier oerhört sällan ger uttryck för att man ska "skjuta" andra människor eller andra våldsuttryck riktat mot enskilda folkgrupper. Medan det är ganska vanligt att man ser eller hör SD-politiker göra just det, eller för den delen kalla vissa människor för "judesvin", "parasiter", "våldtäktsmän" osv..

Mitt resonemang bygger på slutsatsen att det faktiskt inte är speciellt konstigt att inga andra politiska partier vill ta i SD med tång ens. Inte ens de som rent politiskt inte står alltför långt ifrån. Det är inget märkligt, speciellt inte när ledande företrädare för just SD också sprider den här sortens hatpropaganda mot enskilda folkgrupper.

Tyvärr har du delvis rätt i detta. Exakt vilka ledande företrädare syftar du på? Man lockar till sig personer med sådana åsikter, men de blir oftast utesluna. Rasism och främlingsfientlighet grundar sig ofta på okunskap och fördomar. Resultatet blir att folkgrupper blir utsatta, snarare än enskilda individer. Detta leder i sin tur ofta till konflikter, hat, våld och i vissa fall till krig.

Av Ali3nPredator

Jag är inneboende med 3 muslimska grabbar. Vi kommer väldigt bra överrens och respekterar varandra. Dom har sitt arv och sitt ursprung och självklart så lever dom efter sin värdegrund. Men jag ser hur stor skillnaden är, i mellan våra kulturer.

Vi svenskar är för dåliga på at släppa in och integrera flyktingar och invandare i det svenska samhället. Men samtigt är de i många fall dåliga, på att själva bli delaktiga. Dom umgås i stort sett bara med sina "egna".

Det är inte bara i Sverige, som vi ser integrations problematiken. Kulturkrocken blir nästan alltid för stor. Ett vi och dom samhälle i de segragerade samhällena. Där är det problem med bla gäng, kriminalitet och utanförskap.

Ibland så har du ett muslimsk samhälle i det svenska och där gäller deras regler och värderingar internt.

Jag vill begränsa flyktingmottagning och invandring, till Finlands nivå. Vi kan hjälpa till på andra sätt.

Sverige har under lång tid försämrat välfärden, för alla medborgare och skattebetalare. Vi behöver rusta upp sjukvård, äldreomsorg och skolan. Vi behöver fler läkare, sjuksköterskor, lärare och poliser. Vi behöver också rusta upp infrastrukturen med bla, vägarna, ny järnväg och massor av nya lägenheter.

Bara för att jag tycker och har åsikter om detta, så kan jag meddela att jag är för människors lika värde.

Av Ali3nPredator
Skrivet av Stoff3th3m4n:

SD har alltså inget emot invandrarna, samtidigt som deras representanter skriver på nätet att det borde stå någon på Öresundsbron och skjuta ner alla som kommer?

Ser du problematiken?

Problematiken ligger hos enskilda personer och det finns i alla riksdagspartier. Tyvärr uttalar sig enskilda personliga parti-företrädare väldigt olämpligt, oavsett partitillhörighet. Men väldigt många har varit från SD, det tror jag MEST är ett uttryck för frustration och besvikelse

Av Ali3nPredator
Skrivet av smkr:

Det tror inte jag heller, därför är det viktigt att belysa detta.

Samtidigt är vi ironiskt nog också en Monarki!

Av Ali3nPredator
Skrivet av smkr:

Därför är det extra viktigt att staten är sekulär, vilket SD inte vill, SD är de ända riksdagspartiet med denna åsikt.

Jag tror många inte vill se en religös livsåskådning som agenda, i dagens politik. Detta efter kyrkans "starka inflytande" genom århundranden, i större delen av världen.