Inlägg

Inlägg som Trauma har skrivit i forumet
Av Trauma

Gainwald tycks även sälja vissa redan överklockade modeller. Jag har hittills hittat GW kort med frekvenserna 400-430-450. Dvs Gainwald säljer kort klockade 12% snabbare än original. Eftersom X800XT PE vinner med snitt 7-9% så borde ett sådant GW kort i 450Mhz vinna överfett över ett X800XT PE . Eller är jag ute å cyklar??

Av Trauma

hmmm...

Det låter fint. Funderade på en annan sak också. 6800 Ultra finns ju att få i olika frekvenser. Gainwald säljer ju 3 olika så vitt jag vet, 400 - 430 - 450. Finns det olika X800XT PE frekvenser också? Och i så fall vilken tillverkare har överklockade kort? Om bara X800XT PE finns i standard-frekvens så undrar man ju nästan över huruvida det inte varit bättre med ett klockat 6800 Ultra. I dom flesta tester vinner ju X800XT PE marginellt över 6800 Ultra (standard). Om man då hade köpt ett överklockat 6800 Ultra i 450MHz från Gainwald te.x, så hade man kanske fått ett ännu snabbare kort då. Skillnaden 400 --> 450 = 12% och enligt flertalet tester vinner X800XT PE sina vinster med runt 5-10% (i vissa fall upp till 15%).

Ett Gainwald GeForce 6800 Ultra Golden sample Extreme 450Mhz hade kanske varit det snabbaste?

Oj oj va jobbit det blev

Av Trauma

aha...

Menar ni de nya cat 4.9? Har inte kollat så noga på dom. Jag har alltid också lutat åt x800XT PE. Men efter att ha läst här vet man ju inte. Men å andra sidan, folks smak är olika. Oavsett vilka resultat som än visas lär nog folk alltid tycka olika. Allt kan ju tolkas på sitt sätt.

Vilka nyheter kommer med 4.9? Vilka prestanda vinster ser man? Har dom fixat openGL tro?

Av Trauma

Vilket hade DU valt?

Skulle va kul att nu, när korten börjat komma ut, se vad folk tycker. Vilken KRETS hade du valt på ditt nya grafikkort?

EDIT: Ovanstående X800XT Premium Edition är fel. Det ska givetvis vara X800XT Platinum Edition

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Trauma

Jag hade inte köpt en TFT. Det beror visserligen på HUR du spelar. Jag är en Pro-gamer och för mej innebär den, om något minimala skillnaden, ändå en viss försämring. För Olle-fritids-quake3-spelare gör det nog verken till eller från men för en Pro-gamer där varje minimal förutsättning påverkar är TFT otänkbart. Jag menar, vi strippar mössen, specialbehandlar musmattorna etc etc. Är du en sån?

Ghost-effekten finns där även vid 12 ms. Det är ett faktum.
MEN om du inte strippar din musvikt eller fixar din matta eller tunar dina cl/cg inställningar för minsta möjliga effekt så kanske du inte heller störs av dom faktiska, men små, ghost effekter som finns på en 12 ms TFT.

Av Trauma

Nforce3 250 är nog att föredra framför Kt-kretsen. Även Nforce2 400 Ultra hade passat bra till din CPU. AMD64 valet är bra, det enda bättre hade varit en AMD FX processor. Valet av minne är mkt basserat på vad du tänker göra? Hård överklockning?? Vid standard körning går det bra med i stort sett vilket minne som helst. Kolla efter så bra timings som möjligt samt dual channel. Som sagt gör asus samt gigabyte bra kort. Epox gör även dom bra kort, speciellt till ÖK, men strikt kvalitetsmässigt vinner asus och gb.

Av Trauma

hmmm...

CPU och minnes hastigheter... kan inte dom variera? Likaså överklockningspotential?

Av Trauma

ok...

OK. jag har dock sett typ tre olika clocks på X800XT PE korten. CPU och minnes hastigheter som varierat med typ 20 Mhz steg. Kan detta stämma och vem har i så fall snabbast? Vissa tillverkare garanterar tydligen också en viss överklocknings hastighet. Detta innebär ju då att man får ett snabbare kort än referens kortet.

Av Trauma

jo tack...

Jo, har säkert läst 930 trådar och 5734 internet recentioner av dessa kort. Dock verkar summeringen alltid vara densamme. Nvidia till opengl och Ati till dx9. Nu har väl folk börjat få sina kort. Tänkte att man kanske har någon ny info?

En stor nackdel som Nvidia just nu har är ju behovet av 500W nätagg. Detta innebär för dom flesta en ny investering.

Tacksam för allt!

Av Trauma

Efterföljare till 6800 Ultra och X800XT PE?

Kommer det någon efterföljare till dessa kort innan NV50 och R500? Har hört något om GeForce 6800 Ultra Extreme men vet inte om detta stämmer. Har dock ej hört något från ATI. Någon som vet?

Av Trauma

Bästa GeForce 6800 Ultra kortet?

Vilket är det bästa GeForce 6800 Ultra kortet? Om man väger in prestanda, bildkvalitet, kylning och kortkvalitet?

Av Trauma

Bästa Radeon X800XT PE kortet?

Vilket är det bästa Radeon X800XT PE kortet? Om man väger in prestanda, bildkvalitet, kylning och kortkvalitet?

Av Trauma

512 Mb grafikkort...

Någon som vet när första 512 Mb grafikkortet kommer? Nu menar jag givetvis inte något surt Parhelia kort eller proffs CAD kort, utan spel-kort typ X800 och GF6800. Är det inte förren NV50 eller R500 eller kommer det tidigare?

Av Trauma

Radeon X800XT PE eller GeForce 6800 Ultra?

Hej!

Ska köpa ett nytt grafikkort när som helst. Kan dock ej bestämma mellan dessa 2. Nvidia har ju SM 3.0 och bäst OpenGL prestanda medans ATI har sin nya 3d optimeringsteknik och bäst DX9 prestanda. Vilket har bäst allround-prestanda? Har sett att ATI tycks vinna över Nvidia när man höjer upplösningen och aktiverar AA+AF. Kan det tänkas att scenen ändras framöver med nya drivers? Det har talats om att ATI ska fixa sin OpenGL-driver och om dom gör det så blir ju det kortet lätt snabbast. Dock har man också hört att Nvidias drivers är omogna. Man vill ju inte köpa ett X800XT PE för att veckan senare se nya Nvidia drivers som höjer prestandan med 300%.

Ni som har dessa kort, skriv gärna vilket ni har och en kort recension. Även om ni inte kan säga vilket man ska ha är det super med recensioner från riktiga slut-användare.

Vilket ska man välja?

Av Trauma

Sanningen om comhem 8/1

Jag har spenderat MYCKET tid med com hems support. Har haft deras bredband flera flera år och uppgraderat allteftersom. Haft 1Mbit, 2Mbit o nu 8Mbit. Under 2Mbits perioden hade jag alltid problem. Har över 50 registrerade samtal till supporten på typ 1 år. Jag hade aldrig över 900k i DL hastighet. Pingen var usel samt bredbandet låg nere ofta. Efter några incidenter skulle jag kompenseras med en gratis månad. 6 MÅNADER efter dett löfte fick jag fortfarande varje månad en räkning. Jag hade ringt varje månad och varje månad sa dom att det var fixat etc etc. MYCKET dåligt. Problemen fortsatte och jag var mycket missnöjd. Dom sa bara att "hastigheten är delad, den blir inte högre".

För 2-3 mån sedan skaffade jag sen 8Mbit. Jag hade en reel hastighet på mellan 2-3 TCP och 3-4 UDP. USELT. Ping på mellan 50-300 på spelservrar. Titt som tätt låg internet nere. För ca 1 månad sen tappade vi internet i 1 VECKA. Förra veckan råkade dom av misstag inaktivera mitt konto??!!! Som vi alla vet går det INTE att aktivera ett inaktiverat konto så resultatet blev att ett nytt konto skulle skapas. Det skulle ta en dag. Oturligt nog sammanföll det sig så att just denna vecka var det strul med deras konto-aktiverings-maskin vilket resulterade i att ett nytt konto ej kunde skapas. (helt otroligt). En vecka senare kommer ett brev med nya uppgiffter...... dessa var dock fel *skratt*. Dock ringde senare en kille från comhem med dom riktiga uppgifterna. Alltså 1 vecka utan internet pga att dom stängt mitt konto av "misstag". Detta kunde dom dock inte förklara för det hade "aldrig hänt förr"...he he. Dessutom kläcker killen efter 4 år med comhem ur sig att min tjänst INTE är delad utan att jag ska ha 8Mbit ut oavsett. Då fick jag nog. Efter diverse hot mm om allt från råd o rön till tingsrätten för falsk varudeklaration samt bedrägeri o allt jag kom på så sa jag att jag vill ha 8Mbit i min lina senast nästa vecka.

Han säger då 2 saker. (1) man kan inte ha router med comhem (2) man måste köre halv duplex.

Detta e ju kul eftersom jag har 3 datorer i ett gigabit nätverk. Efter viss ombyggnad får jag bort min D-link 804 router samt går från 1000 full duplex till 100 halv duplex. Jag får då TCP 7.5Mbit och UPD 8.3Mbit mot tidigare TCP 2.5Mbit och UDP 3.5Mbit. Borttagandet av routern gav TCP cirka 5.5Mbit så den stora skillnaden gav duplex bytet. Dock gav duplex bytet vid behållen router ingen effekt. Alla jag hittills pratat med har sagt att min hastighetsbegränsning beror på att tjänsten är delad. Jag har alltså i 4-5 år betalt för ca 50-70% mindre än jag fått pga felaktig support (jag har sagt x flera att jag har router). Kompensation???... jo säkert..INTE.

En annan rolig grej med deras support att du får olika svar beroende med vem du pratar. När jag skulle gå från 2-->8Mbit talade jag med 3 personer. Kille1 kunde ordna det på 2 månader, det gick inte att fixa snabbare. Kille2 sa att kille1 hade fel, det gick att ordna på 2 veckor. Tjej1 Kan direkt fixa det dagen efter. ...jag menar? e det samma företag???

Alltså comhem 8Mbit internet:
Fördelar:
- Trevlig om än okunnig support

Nackdelar:
- Du kan inte använda router/switch etc
- Du kan inte köra gigabit nätverk
- Du kan inte använda full duplex
- Ofta avbrott
- Långa avbrott
- Blir fort segt och måste rebootas
- Mycket strul

Så rekommenderar jag comhem? Man kan säga så här. Jag ska nu driva kompensationskrav pga deras felaktiga svar. Liknande brev som detta skall även skickas till diverse tidningar samt alla andra ställen typ Plus o råd och rön. Det får finnas gränser. Jag har spenderat så mycket tid i deras support. Jag har betalt för saker jag ej fått. Jag har konstant fått felaktiga svar från supporten.

Jag förstår att tekniken kan fela. Men hur många har varit på verkstad 20 gånger per år med en ny bil? Hur många har lämnat sin nya DVD på lagning 3 gånger och ringt supporten pga fel 30 gånger på 1 år. etc etc. Är tjänsten inte färdig byggd ska man inte erbjuda den. Låt folk tuffa vidare på sina 0.5 linor i 3-6 månader till och bygg färdigt skiten istället. Nu sitter dom med massa dåliga stationer, kabelfel etc etc som tar årtionden att fixa eftersom dom e aktiva med tjänster. Det e som att köpa en ferrari och behöve köra den på fälgarna i 3 år innan du får däck.

Jag kan inte rekommendera comhem med min erfarenhet. Docj har jag levt med dom sen dom startade. Nu har dom mognat mycket. Många stationer o linor är bytta och programvarorna är uppgraderade. Bor du i ett område med bra station och bra lina kan du nog ha ett felfritt 8Mbit surfande (utan router o full duplex). Men du kan nog fortfarande få min otur.

Om man inte har nån erfaranhet med comhem och står mellan deras 8Mbit och Xstream på 2.5Mbit så hade jag nog sagt, chansa på comhem men om det blir strul så spring fort och spring långt...